Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τοπική ελλ. κουζίνα - Πετράλωνα, Αθήνα
Μαι
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Κυριακή μεσημέρι, ευκαιρία για έξοδο. Τι καλύτερο από μια όμορφη ταβέρνα?
Η ιδέα μου απέδωσε καρπούς αφού ο αρχικός σκεπτικισμός να επιλέξουμε κρητική κουζίνα εξαφανίστηκε με το ζεστό καλοσώρισμα του ιδιοκτήτη.

Ένα μαγαζί σε κάνει πελάτη αν έχει δύο συστατικά, εξυπηρετικούς υπαλλήλους και την καλή ποιότητα φαγητού.
Και αυτή η ταβέρνα τα έχει απλόχερα και τα δύο.

Ο ιδιοκτήτης, περήφανος Κρητικός, με βροντερή φωνή, ζεστό χαμόγελο, άψογος οικοδεσπότης γυρίζει σε όλα τα τραπέζια και μιλά με τους πελάτες του.
Τρία παιδιά, ηρωικοι σερβιτόροι, ανεβοκατεβαιναν με τους δίσκους φορτωμένους ( λόγω καλοκαιριού καθίσαμε στην σκεπασμένη με τέντα, γεμάτη λουλούδια, ταράτσα). Ο χώρος είναι συμπαθητικός χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στη διακόσμηση αλλά τα κρητικά καλούδια στο τραπέζι, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να κοιτάς τριγύρω!

Ήρθε η ρακή, οι μπύρες και τα αναψυκτικά.
Οι μερίδες ήταν ικανοποιητικότατες σε ποσότητα. Δοκιμάσαμε κουνέλι με σύκα που έλιωσε στο στόμα. Χοιρινό με φέτα, απλά υπέροχο, μια τεράστιων διαστάσεων ντοματοσαλάτα με απίστευτη ποσότητα κρητικής μυζήθρας, κάστανα στιφάδο, περίεργο και ομολογουμένως πρωτότυπο πιάτο και φυσικά πατάτες τηγανητές.

Όταν ζητήσαμε το λογαριασμό, αρνήθηκαν αν δεν μας κερνούσαν πρώτα γλυκό! Στο τραπέζι ήρθε συμπαθητική μηλόπιτα και χαλβάς με ινδική καρύδα και εν συνεχεία κατέφθασε γλυκό κουταλιού πατζάρι (! )και καρότο (! ) συνοδευόμενο από γιαούρτι που ο Διοματάρης φτιάχνει μόνος του. Απλά εξαιρετικό!
Κόστος? Περίπου 15 ευρώ το άτομο.

Είναι βέβαιο ότι με κέρδισε και θα ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία!