Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιουν
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Έφτασε η σειρά μου λοιπόν να πάω στο Druid, μετά τις τόσες καλές κριτικές που διάβασα από έμπιστους φίλους του site. Είναι από τις φορές που το ask4food με οδηγεί σε μια επιλογή εστιατορίου, την οποία δεν θα γνώριζα αν δεν είχα υπόψη όλα αυτά τα καλά που έχουν γραφτεί.

Λοιπόν, για να μην περιαυτολογώ, ο Δρυίδης δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες βγάζοντας από το καζάνι του γεύσεις που μας εξέπληξαν για την πρωτοτυπία και την νοστιμιά τους.

Ως χώρος, ατμόσφαιρα και κουζίνα, μου θύμισε πολύ μικρό κολωνακιώτικο εστιατόριο. Όπως αυτά που στεγάζονται σε νεοκλασικά και σε διάφορα μικρά κτίρια στα στενά και σε εκπλήσσουν με την πρωτοτυπία στις γεύσεις. Σ' αυτό συνέτεινε και η κυρία που μας σέρβιρε. Ήταν ευγενική και χαμογελαστή, άψογη σε επαγγελματισμό. Φορούσε δε ολόσωμη ποδιά που της έδινε έναν τόνο επισημότητας.

Το Druid είναι λοιπόν, ένα πολύ προσεγμένο μικρό εστιατόριο στο κέντρο του Παλαιού Φαλήρου. Δεν είναι μεζεδοπωλείο ούτε ταβέρνα, αν και ο κατάλογος έχει πλήθος ορεκτικών, για όσους προτιμούν να μοιραστούν στη μέση.

Πήγαμε Κυριακή μεσημέρι (τις Κυριακές σερβίρει μέχρι τις 6), 3 άτομα. Όταν έκλεισα φοβόμουν ότι θα είμαστε μόνοι μας- είχε έναν απίστευτο ήλιο, όλοι, έλεγα, θα προτιμήσουν θάλασσα - προς μεγάλη μου όμως έκπληξη, η αυλή ήταν γεμάτη. Το τραπέζι μας μας περίμενε στρωμένο με λευκά σερβίτσια, λευκές πετσέτες και ποτήρια κρασιού.

Πρώτη εντύπωση από τον χώρο θετικότατη. Πολύ θετική και η άποψη για την γειτονιά. Ήσυχη, χωρίς θορύβους, αρκετά πράσινη από τους κήπους των γύρω σπιτιών και με μια εντυπωσιακή, τεράστια βυσσινί βουκαμβίλια στην διπλανή αυλή.

Στα του φαγητού τώρα: Παραγγείλαμε:
- τα σουηδικά κεφτεδάκια για τη μέση (μην πάει το μυαλό σας στου ΙΚΕΑ). Με την σουηδική σος (δεν θυμάμαι όνομα). Πολύ ωραία γεύση, ελαφριά, πρωτότυπα. Να μια άλλη εκδοχή κεφτέδων, εκτός της δικής μας κλασικής. Συνοδεύονται από τραγανές τηγανιτές πατάτες. Μπορείς να τα πάρεις και για κυρίως.

- Καρπάτσιο μοσχαριού. Νόστιμο, σωστά μαριναρισμένο αλλά λίγο. Νομίζω ότι κυριαρχεί η γαρνιτούρα (σαλάτα ρόκα) παρά το κρέας. Και τσουχτερό για την ποσότητά του (20 ευρώ).

- Όσο- μπούκο κρεμολάτα για μένα. Από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο όσο-μπούκο που έχω δοκιμάσει. Μαλακό κρέας, που κοβόταν με το πιρούνι κι έλιωνε στο στόμα, γύρω από χοντρό κόκκαλο με λαχταριστό μεδούλι. Γιαμ γιαμ! Συνοδεύεται από πολέντα με κρέμα. Η κυρία που μας σέρβιρε μου το πρότεινε ως μία από τις σπεσιαλιτέ τους και δεν είχε άδικο. Προσφέρεται σε small, medium, large, από 15 ευρώ. Το medium δεν το κατάφερα.

- Σουτζουκάκια. Ελαφριά, ζεστά, με καθαρό κιμά συνοδεία τηγανιτών πατατών. Σίγουρη επιλογή. Υπήρχε στον κατάλογο με τα πιάτα ημέρας.

- Μοσχαρίσιο σνίτσελ με σπανάκι και πουρέ πατάτας. Το σπανάκι είχε ανακατευτεί στην κουρκούτη. Ιδιαίτερο πιάτο. Μαλακό και νόστιμο.

Ήθελα να δοκιμάσω και μια από τις τραγανές τάρτες, που όλοι εκθειάζουν, αλλά η παρέα, που δεν έχει ιδέα από τα μυστικά που κυκλοφορούν στο ask4 food, δεν ήθελε. Δεν πειράζει, το κρατάω για την επόμενη φορά.

Για γλυκάκια πήραμε το παρφέ με την κρέμα μάνγκο (φανταστικό και σούπερ δροσερό) και 2 παγωτά: ένα σοκολάτα κι ένα με γεύση ποπ-κορν (! ).

Πληρώσαμε 105 ευρώ μαζί με τα ποτά (3 μπύρες και ένα ποτήρι κρασί). Φτηνά δεν ήταν, αλλά νομίζω ότι ο λογαριασμός ανέβηκε κυρίως από τα γλυκά και τα ποτά.

Θα ξαναπάω σίγουρα. Μείναμε και οι τρεις πολύ ευχαριστημένοι. Οι επιλογές είναι πολλές. Πέραν του καταλόγου υπάρχουν πιάτα ημέρας και αρκετά θαλασσινά. Οι τιμές, ένα τσακ πιο κάτω θα έπρεπε, για να μας βοηθήσουν να δοκιμάζουμε περισσότερα. Και τα παγωτά επίσης προς 7 ευρώ έκαστο (2 μπάλες), είναι ακριβά.

Δύο μικρές ενστάσεις τις αφήνω για το τέλος, για να μην χαλάσω την συνολικά ωραία εικόνα που αποκόμισα:

- Η αυλή είναι αρκετά ζεστή τα μεσημέρια. Θα χρειαστεί σίγουρα ένα σύστημα ανεμιστήρων, όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι (γι αυτό και το 2/4).

- Υπήρξε μια σημαντική καθυστέρηση στα κυρίως, μη αναμενόμενη για το επίπεδο του Druid. Η κυρία που μας σέρβιρε όμως, μας εξήγησε ότι όλα ετοιμάζονται με την παραγγελία. Τίποτα δεν είναι προμαγειρεμένο, οπότε τους δικαιολογώ ως ένα βαθμό. Δεν μπορώ όμως να φανταστώ τι θα γίνεται π. χ. ένα βράδυ που θα είναι γεμάτο.

Με τον λογαριασμό μας έδωσαν κι ένα καρτελάκι για να γράψουμε εντυπώσεις, όπου συμπεριέλαβα τα παραπάνω και τα συζητήσαμε και με την κυρία.

Εν ολίγοις, έρχομαι προς επιβεβαίωση των προηγούμενων κριτικών, να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο Druid, στον σεφ και τις κυρίες που "το τρέχουν", οι οποίοι έχουν κάνει άριστη δουλειά. Πληροφορούμαι ότι το μαγαζί παίζει πολύ και με εκπτωτικά κουπόνια (κακώς δεν το ψάξαμε) και ότι από 1η Ιουνίου ισχύει 20% έκπτωση σε όλα τα πιάτα.

Οπότε, όσοι πιστοί καλοφαγάδες, σπεύσατε!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια