Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Καλλιθέα, Αθήνα
Μαι
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Αν δεν είχα πάει συστημένος από τους φίλους του Ask4food ομολογώ πως ποτέ δεν θα είχα δώσει ευκαιρία σε αυτό το μαγαζάκι. Θα ήταν ένα από τα πολλά άγνωστα σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Αυτό είναι και το μεγάλο όπλο του Ask4food... EMEΙΣ οι χρήστες του! Ο καθένας βάζει ένα λιθαράκι και μια ιδέα που πιθανότατα σε πολλά άλλα σάιτ δεν θα είχε αυτή την ευκαιρία. Επίσης ο κάθε επαγγελματίας έχει την ευκαιρία να αναγνωριστούν οι κόποι του και να καταξιωθεί αλλά και να επιβιώσει...

Εδώ και 10 μέρες σχεδίαζα να επισκεφθώ ξανά τη Λαδόκολα του Μπαρμπα- Μήτσου αλλά μια η παρέα που το ακύρωσε, μια που έφαγα μπριζόλες την ημέρα που ήταν να το επισκεφθώ (Δευτέρα 25/5/2015), άλλαξα ρότα. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη κριτική της φίλης Tzias που με "παρακίνησε" μαζί με τις κριτικές των άλλων χρηστών να δώσω μια ευκαιρία σε αυτό το μαγαζί. Δεν είχα και όρεξη για κανονική έξοδο και μου έκατσε ταμαμ!

Ξεκινάω γύρω στις 20:00 με τον πατέρα μου και στη διαδρομή του λέω "πάμε προς τα εκεί που διάβασα και καλές κριτικές ;". Συμφωνεί χωρίς να με πολυπιστεύει, να πω και γω την αλήθεια μου σκεφτόμουν πως ήταν δυνατόν τα κρεμμύδια να αλλάξουν τόσο πολύ τη γεύση του κρέατος.

Το μαγαζάκι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Λαδόκολα (όχι του Μπαρμπα-Μήτσου), σε απόσταση αναπνοής και από την πολύ καλή Πρεμιέρα. Η βραδιά δροσερή ακόμα, ο κόσμος εκείνη την ώρα δεν είχε προσέλθει στο μαγαζί για να πάρει για έξω. Εμείς παρκάραμε ακριβώς απέξω από το μαγαζί όπου ο ένας κύριος του μαγαζιού καθάριζε το πεζοδρόμιο και απόρησε λιγάκι. Τον ρωτάω αν είναι ανοικτός και μου απαντάει καταφατικά.

Αποφασίζουμε να καθίσουμε στο εξωτερικό τραπεζάκι πάνω στο πεζοδρόμιο, υπάρχουν άλλα 3-4 εντός του πολύ μικρού καταστήματος. Μην περιμένετε καμία διακοσμητική πινελιά παρά μόνο 2-3 κάδρα με φωτό από παλιές ελληνικές ταινίες. Τα τραπεζοκαθίσματα σε παραπέμπουν σε εποχές 1990, όχι ότι με χάλασε πάντως. Βάζω 2 στον χώρο γιατί η βραδιά ήταν χαλαρή και ακόμα και η περατζάδα πάνω στο φανάρι είχε το χάζι της. Μην περιμένετε μια κανονική έξοδο. Μια πολύ εναλλακτική "επίσκεψη" θα ήταν να κάνετε ως εξής:

Παίρνετε τον ηλεκτρικό και κατεβαίνετε στον σταθμό Καλλιθέας. Προχωράτε όλο ευθεία απ την πλευρά της ανόδου του ηλεκτρικού και μπορείτε να δείτε το κέντρο της περιοχής με πολλά καταστήματα και καφετέριες. Αφου συνεχίσετε, περίπου 20 λεπτά περπάτημα, θα φτάσετε στο μαγαζί κάνοντας αριστερά προς τα πάνω στον τελευταίο δρόμο πριν τη Συγγρού. Θα σας έχει ανοίξει ήδη η όρεξη ενώ στην επιστροφή θα έχετε χωνέψει κιόλας. Άντε ξεκουνηθείτε από τον καναπέ!

Ο κατάλογος (ποιός;;) είναι μικρός αλλά ότι κάνει το κάνει καλά. Μια μικρή καρτούλα αναγράφει τα εξής:

- Καλαμάκι χοιρινό 1.10
- Καλαμάκι κοτόπουλο 1.30
- Μερίδα πατάτα 1.50
- Τοματοσαλάτα 2.00
- Φέτα 1.50
- Αναψυκτικά 1.10
- Μπύρες 330 μλ 1.50
- Μπύρες 500 μλ 2.00

Εμείς δυστυχώς δεν γευτήκαμε καλαμάκι κοτόπουλο γιατί είχε τελειώσει όπως μας είπαν. Πήραμε τα εξής:

- 8 χοιρινά καλαμάκια. Ψήνονται εκείνη την ώρα, γευστικότατα με γεύση από τα παλιά. Ζουμερά με σωστή αναλογία λίπους-ψαχνού που δεν μπορείς να σταματήσεις. Το ζουμάκι με τα κρεμμύδια το τίμησε δεόντως ο πατέρας μου κάνοντας την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ παπάρα με το ψωμί που μας προσέφεραν. Και μιλάω για έναν άνθρωπο που αποφεύγει ακόμα περισσότερο και από εμένα το ψωμί. Νομίζω πως με 4-5 είστε μια χαρά.

- Πατάτες προκάτ μεν αλλά γευστικές δε, σαν συνοδευτικές για να σπάει η μονοτονία. Με αρκετό αλατάκι, μοιραστείτε τις.

- Φέτα. Ένα νορμάλ κομμάτι με αρκετό λαδάκι και ρίγανη, την προτείνω όπως και παραπάνω για να μην έχετε μονοτονία. Αρκετά γευστική και καλής ποιότητας.

Εμείς λοιπόν με 11.80 ευρώ φάγαμε πολύ καλά και γευστικά ενώ κάναμε και την βόλτα μας.

Η εξυπηρέτηση απο 2-3 κυρίους, μάλλον αλλοδαπούς που όμως έχουν πιάσει τον παλμό του Έλληνα. Ευγενικοί, με ερωτήσεις για να βελτιωθούν και με ενδιαφέρον για τον πελάτη. Έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό, γνωρίζουν τα γούστα του κάθε πελάτη και πως επιθυμεί ψημένο το καλαμάκι του. Για να μη νομίζετε πως τα βλεπω όλα ρόδινα θα πω και 2 μικρά πταίσματα.

1) Οταν πλήρωσα δεν πήρα απόδειξη, αλλά εκείνη την ώρα γινόταν πανικός από παραγγελίες για delivery.

2) Ο κύριος που ετοίμαζε τα σουβλάκια δεν φορούσε γάντι και ίσως δεν έπλυνε τα χέρια του όταν τον πλήρωσα.

Παρ'όλα αυτά σε τίποτα δεν αλλοιώθηκε η εμπειρία μου από το μαγαζί και το προτείνω σε όλους να δοκιμάσουν. Αναφέρω και τα καλά και τα άσχημα για να υπάρχει βελτίωση.

Θα έκανα και μια πρόταση. Να σκεφτούν να μαρινάρουν τα κρέατα, νομίζω πως το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

Γυρνώντας προς το σπίτι ήρθε στο μυαλό μου η ερώτηση του πατέρα μου όταν κατευθυνόμασταν προς το μαγαζί.

"Έχεις δοκιμάσει κάτι πραγματικά καλό τελευταία;"

Συμφωνήσαμε πως ναι, το καλαμάκι από το Πανόστιμο ήταν από τα καλύτερα που θυμόμαστε. Και εδώ θα συμφωνήσω με το PONTIKI. Ο καθένας αξιολογεί αναλόγως την εμπειρία του και σε αυτά παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Κάποιοι από αυτούς είναι η διάθεση, η ξε-κούραση, ο καιρός και η παρέα...

Κλείνω λοιπόν έχοντας καλές αναμνήσεις και αργότερα θα το επισκεφτώ και με την κοπέλα μου που η μυρωδιά της ήρθε μέχρι την Ελευσίνα όπου εκείνη την ώρα ακόμα εργαζόταν...

Υ. Γ Με ρώτησε ο κύριος αν επισκέφθηκα για πρώτη φορά το μαγαζί και του απάντησα πως ήρθα συστημένος. Στο τέλος δεν άντεξα και του έγραψα το σάιτ που με έκανε να το δοκιμάσω... Ελπίζω να το λάβει υπόψιν του και να αποκτήσει ακόμα περισσότερο πάθος με αυτό που κάνει!