Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιουν
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Εξαιρετικά αφιερωμένο στην γυναίκα μου για τον εορτασμό των γενεθλίων της.

Έχει σίγουρα συμβεί και σε εσάς. Διαβάζετε μια ενθουσιώδη κριτική εδώ στο ask4food ή κάπου αλλού ή ακούτε την ενθουσιώδη εμπειρία ενός φίλου σας για ένα εστιατόριο που επισκέφθηκε και αυτομάτως χωρίς να έχετε την παραμικρή εικόνα για αυτό το εστιατόριο, σπεύδετε να το εντάξετε πρώτο και καλύτερο στην short list σας. Έτσι τόσο απλά.

Νοέμβριος του 2012. Έχω μόλις ανακαλύψει την κοινότητα του ask4food και είμαι ακόμη σε στάδιο παρατηρητής-επισκέπτης του site. Το μάτι μου καρφώνεται στην ενθουσιώδη κριτική του φίλου comfortfood για το VEZENE. Φυσικά αγνοούσα πλήρως την ύπαρξή του VEZENE, τόσο ονομαστικά, όσο και χωροταξικά, αλλά κάτι μέσα μου έλεγε ότι αυτό το εστιατόριο ταιριάζει πλήρως με τις ''γευστικές μου ανησυχίες''.

Μάιος του 2015. To VEZENE εξακολουθεί να φιγουράρει πρώτο-πρώτο στην short list μου. Η συνδρομή πολλών αξιόλογων κριτών που μεσολάβησαν (fratello, Marios Challes, στεφανος82, ram, tomasso, algi) και ενός φιλικού μας ζευγαριού που το επισκέφθηκε τον Απρίλιο, μας έδωσαν την τελική ώθηση για να το επισκεφθούμε και εμείς με την σειρά μας.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015, ώρα 19:55, άτομα 2, με κράτηση που προηγήθηκε 3 ημέρες νωρίτερα. Επέλεξα την ''πρώτη βάρδια'' (20:00-22:20) συνειδητά για 2 λόγους. Πρώτα διότι ήθελα να διευκολύνω την χώνεψη που θα ακολουθούσε και δεύτερο διότι εκτίμησα ότι το εστιατόριο θα φούλαρε στην ''δεύτερη βάρδια'' (22:30-τέλος) με ότι αυτό συνεπάγεται. Αποδείχθηκε ότι η επιλογή μου ήταν άριστη, διότι 2,5 ώρες είναι υπεραρκετές για να απολαύσετε την όλη εμπειρία.

Το στήσιμο του VEZENE το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον. Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον χώρο ως μια minimal chic brasserie-bistro. Μπαίνοντας στον (ψηλοτάβανο) εσωτερικό χώρο, μου άρεσε το καφέ χρώμα που κυριαρχεί σε διάφορους τόνους, στους δερμάτινους καναπέδες, τα τραπέζια, τις καρέκλες, τους τοίχους και το δάπεδο. Συνεχίζοντας την προσοχή αποσπά η ''ιπτάμενη κάβα'' που αιωρείται πάνω από το πάσο, η εντυπωσιακή μηχανή κοπής αλλαντικών της Berkel και βεβαίως ο ξυλόφουρνος στο κέντρο σε περίοπτη θέση.

Το μουσικό χαλί, ο διακριτικός νέον φωτισμός και ο κλιματισμός είναι ρυθμισμένοι στην ιδανική θέση, συμβάλλοντας στα θετικά vibes που εκπέμπει το μαγαζί. Η art de la table στο πνεύμα της διακόσμησης, σοβαρή, διακριτική και ποιοτική. Το κάπνισμα, με κλειστές τις μπαλκονόπορτες, νομίζω ότι απαγορεύεται εντελώς. Τέλος αναλόγως της θέσης του τραπεζιού μπορεί να έχετε μια άποψη του Λυκαβηττού ή μια πολύ ωραία ''αντανάκλαση'' του Χίλτον στην μεγάλη τζαμαρία. Ένα και μοναδικό το αρνητικό του χώρου και νομίζω ότι έχει αναφερθεί από πολλούς. Αναφέρομαι στο ''στρίμωγμα'' των τραπεζιών και στο αναλογούν μειωμένο privacy που δημιουργείται.

Το service ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Στην υποδοχή αιθέρια δίμετρη αμαζόνα, βγαλμένη από τις σελίδες της Victoria Secret (ντυμένη κομψά-επαγγελματικά και όχι ως μπουζοκοντίβα, όπως έχω συναντήσει σε ''δήθεν'' εστιατόριο των Β. Π), η οποία μας τοποθέτησε σε ένα μάλλον προνομιακό τραπέζι κοντά στην τζαμαρία-μπαλκόνι, το οποίο και ζήτησα όταν έκανα την κράτηση. Η αμαζόνα και ένας άλλος καλοντυμένος κύριος (μάλλον ο maitre) μας ξεπροβόδισαν και κατά την αναχώρησή μας. Το λοιπό service επίσης εξαιρετικό επιπέδου 5 αστέρων.

Οι 6 σερβιτόροι (3 άνδρες και 3 κοπέλες), ντυμένοι στα μαύρα, πλήρως αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους, σαν καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια, χωρίς όμως στρες και άγχος, με σίγουρες επαγγελματικές κινήσεις και σωστή στάση σώματος. Μου αρέσει να βλέπω νέα και φρέσκα πρόσωπα, αλλά πραγματικούς επαγγελματίες, χωρίς ίχνος τουπέ, έπαρσης και τύπου ''χάρη σας κάνω που σας σερβίρω''. Η μέθοδος με την οποία αυτό επιτυγχάνεται είναι πολύ απλή και λέγεται εξονυχιστικό screening&training. Ισορροπία μεταξύ ευγένειας, χαμόγελου, σεμνότητας, διακριτικότητας, ακρίβειας, σωστής κατάρτισης, ένας άριστος συνδυασμός μεταξύ formal και casual service και μοιραία μου ήρθαν αναμνήσεις από το PREMIER, το μόνο μέρος όπου έχω βιώσει μια παρόμοια εμπειρία service από νέα παιδιά.

Η παρουσίαση και λεπτομερής ανάλυση των κοπών κρέατος είναι κατά την γνώμη μου ένα από τα highlight του service, όσο κλισέ και αν αυτό ακούγεται. Τέτοια ανάλυση αμφιβάλω αν την κατέχει και επαγγελματίας χασάπης. Πέραν των στάνταρ κοπών, που μπορείτε να τις δείτε και στο site της επιχείρησης, θα σας παρουσιασθούν αναλόγως διαθεσιμότητας και άλλες reserve cuts, σε τιμές ανάλογες με την τιμή αγοράς. Ακόμη δηλώνω εντυπωσιασμένος από το porterhouse steak, ένας πραγματικός ''γορίλας'' σίγουρα άνω του κιλού, που απαιτούσε δύο ''νταβραντισμένους'' κυρίους (πολύ γερά πιρούνια) για να το φέρουν βόλτα.

Η κάρτα του menu είναι πολύ ενδιαφέρουσα, με επιρροές από όλη την Μεσόγειο και σε λογική έκταση. Μην αγχωθείτε αν κάποιες γεύσεις δεν συνδυάζονται, παραγγείλτε ότι σας ''γυαλίσει'' και μοιραστείτε τα με την παρέα σας, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι. Η κάρτα του κρασιού ισορροπημένη μεταξύ Ελληνικών και ξένων επιλογών, με νορμάλ αλλά και ακριβότερες τιμές.

Προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε όσο περισσότερα και διαφορετικά πιάτα μπορούσαμε, ώστε τα τελικά συμπεράσματα να είναι ακριβή. Στο τραπέζι μας παρέλασαν με την εξής σειρά:

-Καλαθάκι με χειροποίητο ψωμάκι 2 τύπων, συνοδευόμενο από βουτυράκι περασμένο από αρωματικά βότανα.

-2 τεμάχια King Scallops capesante al forno, με σχοινόπρασσο, guanciale iberico, τσίλι και λάδι φουντουκιού. Ζουμερά και σωστά ψημένα τα χτένια, κρατούσαν τους χυμούς τους και από εκεί και πέρα ακολουθούν σε ''παρέλαση'' το ένα πίσω από το άλλο τα συστατικά, πάνω στην τραγανή κρούστα, αφήνοντας το καθένα την ιδιαίτερη γευστική του νότα στο πιάτο. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

-Πίτσα με μελιτζάνα, καπνιστό τυρί μετσοβόνε, ανθότυρο, καραμελωμένο κρεμμύδι και ελαιόλαδο. Ήταν 5 κομμάτια και σερβιρίστηκε σε μακρόστενη κομψή τάβλα. Ένα άριστο καλοδουλεμένο ορεκτικό, άρτια παρασκευασμένο, με υλικά πρώτης γραμμής, όπως το μυρωδάτο καπνιστό ζυμάρι μπορεί να κάνει την διαφορά.

- Σιγομαγειρεμένο γιουβέτσι με βοδινή ουρά και μάγουλα, κριθαράκι, γραβιέρα Μετσόβου και μαντζουράνα. Η γιαγιά και η μαμά του chef θα πρέπει να είναι πολύ περήφανες για αυτόν. Πήρε ένα δημοφιλές ελληνικό μαμαδίστικο πιάτο και το πήγε σε άλλο επίπεδο. Δεν σας το κρύβω ότι ''μάλωσα'' την σερβιτόρα που επιχείρησε να πάρει από το τραπέζι το υπόλοιπο ψωμάκι μας, διότι πραγματικά το ''σκούπισα'' με την αλάνθαστη μέθοδο της παπάρας!! Ήταν μάλλον το πιάτο που πραγματικά μας ενθουσίασε.

-Κοπή bottom flap μαριναρισμένη σε espresso, μελάσα και κάρδαμο. Σερβίρεται μαζί με πατάτες φούρνου, λαχανικά ζουλιέν και μανιτάρια enoki σε τηγανάκι και είναι κομμένο τύπου ταλιάτα (εκτός αν ζητηθεί διαφορετικά). Το κρέας καταπληκτικό, γευστικό, βουτυράτο έλιωνε στο στόμα, ψημένο medium (όπως και ζητήθηκε) αριστοτεχνικά στο point, τα δε συνοδευτικά ολοκλήρωναν την άρτια εικόνα του πιάτου. Μην σας ξενίσουν τα συστατικά της μαρινάδας, διότι αυτό που θα εισπράξετε θα είναι μια πολύ ευχάριστη αμυδρή νότα του espresso, βαθιά πίσω στο background.

-Για επιδόρπιο μην πάει καν το μυαλό σας στο Aris deal closer, αυτό τον ''γίγαντα παγωτού και cookies'', αν είστε λιγότεροι από 8 γερά πιρούνια. Λυπάμαι αλλά ο γίγαντας θα σας νικήσει και θα μείνει μισοφαγωμένος να σας κοιτάει καθώς λιώνει, αυτός και η χατζάρα που τον συνοδεύει. Είδαμε το έργο ''ζωντανά'' σε 2 διπλανά τραπέζια (παρέες 4 ατόμων). Στραφείτε σε κάτι πιο λογικού και μάλλον ατομικού μεγέθους. Εμείς δοκιμάσαμε παγωτό raspberry για την γυναίκα μου και για μένα τον chocolate addict ένα ωραίο και λιγωτικό επιδόρπιο, με βάση μπισκότου από πάνω μους σοκολάτας και στην κορυφή παγωτό πεκάν με σιρόπι καραμέλας.

-Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ πολυποικιλιακό στα 19€.

Check please
Με λεπτομερή απόδειξη στα 110€.

Κατέληξα ότι:
Κ. Βεζενέ μπράβο, μπράβο και ξανά μπράβο. Όπως πολύ εύστοχα λέει ο φίλος comfortfood εσύ πουλάς υπεραυτοκίνητα Ferrari και εκεί τσιγκουνιές δεν γίνονται. Η Ferrari καίει πολύ, έχει ακριβό service, υψηλό τεκμήριο, φόρο πολυτελείας και φυσικά δεν είναι για κάθε μέρα. Απέχεις συνειδητά από τα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου κυριαρχούν οι γνωστοί τηλεμαιντανοί chef, αλλά παρόλα αυτά εσύ και το team σου, πέραν κάθε λογικής και διαρκούσης της κρίσης, είστε μονίμως γεμάτοι και talk of the town τα τελευταία χρόνια, όχι άδικα από ότι φαίνεται. Ήταν τα πιο ''ευκολοχώνευτα'' 110€ που έδωσα ποτέ και σου δηλώνω ότι απέκτησες έναν νέο φανατικό groupie. Το μόνο πρόβλημα που εκτιμώ ότι θα αντιμετωπίσω, είναι η ανεύρεση άλλων 6 πρόθυμων, για να βάλουμε κάτω το Aris deal closer και να του αλλάξουμε τα φώτα!!

Υ. Γ Θα ήθελα να δηλώσω ότι είναι πραγματικά μεγάλη απώλεια για το site, η πολύμηνη ''απουσία'' πολλών αξιόλογων φίλων κριτών για αγνώστους λόγους. Θα μνημονεύσω ενδεικτικά κατά σειρά ''σκουφιών'' και ''αρχαιότητας'' τους World, pass1, στέφανος82, tomasso, comfortfood, yummy_rosa, Nautilus και ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ. Αγαπητοί φίλοι, εγώ και άλλοι πολλοί εδώ μέσα, περιμένουμε την ''επιστροφή'' σας!!

2015-06-03 12:18:14

Καταρχάς, ευχαριστούμε πολύ που επιλέξατε το Vezené για το δείπνο σας και για το χρόνο που διαθέσατε για να μοιραστείτε την εμπειρία σας με την κοινότητα του Ask4Food. Ευχαριστούμε και για τα καλά σας λόγια διότι η διαπίστωση ότι οι πελάτες μας αντιλαμβάνονται και εκτιμούν τον τρόπο λειτουργίας μας, τις επιλογές μας, την εμμονή μας με τα υψηλά στάνταρ, μας ενθαρρύνει να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε και να βάζουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.
Ελπίζουμε να σας έχουμε σύντομα κοντά μας.
Με εκτίμηση,
Η διαχείριση


2015-06-04 23:38:02

Κ. Βεζενέ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα για την υπέροχη γαστρονομική εμπειρία που μας προσφέρατε και επίσης για τον άμεσο και επαγγελματικό σχολιασμό σας.

Ειλικρινά λυπάμαι που δεν σας πρόσφερα όσο και να το επιθυμούσα ένα απόλυτο straight 4, για τους λόγους που έχουν σχέση με το ''στρίμωγμα'' των τραπεζιών.

Δεν πειράζει διότι θα κρατήσω όλη την υπόλοιπη εμπειρία η οποία ήταν 5 αστέρων. Οι ''παλιοσειρές'' του site που γνωρίζουν τον τρόπο γραφής μου, ξέρουν ότι αυτά που γράφω παραπάνω τα εννοώ μέχρι ''κεραίας''.

Φιλικά και μέχρι την επόμενη φορά...
mavtasos


2016-11-21 11:35:35
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την mavtasos.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.