Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιουν
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Βραβειο ελληνικης κουζινας 2015 ή αλλιως η αναγνωριση για το «Ιωδιο», ενα ψαρικο εστιατοριο που απο τοτε που ανοιξε (2002) δεν επαψε στιγμη να εξελισσεται, αθορυβα, αλλα με πολλη δουλεια και φυσικα αγαπη για το φρεσκο ελληνικο ψαρι και τις ποιοτικες πρωτες υλες (αλλα και το καλο κρασι).

Η μοντερνα τρατορια θαλασσινων, οπως αυτοχαρακτηριζεται, βρισκεται στην Κοψαχειλα του Παλαιου Φαληρου, στο τερμα της Αχιλλεως, απεναντι απο το... νεκροταφειο. Η τοποθεσια του ειναι και το μοναδικο αρνητικο.

Ως χωρος ειναι απλος αλλα κομψος και προσεγμενος, με ομορφες χρωματικες αποχρωσεις και διακριτικη μουσικη. Τα λιγοστα τραπεζια -με τα υφασματινα τραπεζομαντηλα- ειναι συνηθως γεματα, ενω το καλοκαιρι βγαζει μερικα ακομη στην αυλη, ενα συμπαθητικο χωρο, δυστυχως βεβαια μπροστα στη λεωφορο.

Το μενου του, πολυσυλλεκτικο. Μπορεις να κινηθεις ειτε σε ψαρομεζεδες, απλους ή «πειραγμενους» ειτε στα ψαρια, κλασικα ή με διαφορες παραλλαγες. Εδω αξιζει να τονιστει το εξοχως γευστικα ενδιαφερον «παντρεμα» φαινομενικα ετεροκλητων γευσεων, κατι που βεβαιως αποδιδεται στο δεξιοτεχνικο ψησιμο του «παιχνιδιαρη» σεφ Μαρκου Πατερακη.

Ευκαιρια για επιστροφη στο «Ιωδιο» αποτελεσε η βραβευση του παραλληλα με το ειδικο μενου του «Αθηνοραματος», που καθε χρονο τετοια εποχη διοργανωνει τις "ημερες βραβευμενης γαστρονομιας" (δεν πιστευω φιλοι καλοφαγαδες να αγνοειτε αυτο το event! ) προσφεροντας μας τη μοναδικη ευκαιρια να ερθουμε σε επαφη με τις κουζινες των κορυφαιων εστιατοριων σε ειδικα διαμορφωμενα μενου, με εκπτωση 50%!

Το ατομικο φιξ μενου λοιπον (στα 30€) περιλαμβανε:

- Βασιλικα χτενια St Jacques τηγανια με στακοβουτυρο και μαυροματικα φασολια.

- Καλαμαρακια καρμποναρα με κρεμα παρμεζανας, πεκορινο και guanciale.

- Γιουβετσαδα καβουριου, τουτουμακια Καλαβρυτων και φρεσκος πετροκαβουρας Βρετανης.

- Σφυριδα φρικασε, χορταρικα και σαλτσα κροκου Κοζανης.

- Σουπα φραουλας με παγωτο γιαουρτι.

Ολα ηταν τοσο γευστικα οσο... ακουγονται! Τα καλαμαρακια καρμποναρα π. χ ειναι ενα απο τα ενδιαφεροντα «παντρεματα» για τα οποια εγραψα πιο πανω. Μοναδικη ενσταση η εντονη πικραδα που εβγαζαν το σταμναγκαθι και τα ραδικια στο κατα τα αλλα εξαιρετικο φρικασε με την καλομαγειρεμενη σφυριδα, αλλα αυτο ισως και να ειναι καθαρα υποκειμενικο.

Για ποτο προτιμησαμε το πολυ καλης ποιοτητας λευκο χυμα κρασι τους (παρα την ιδιαιτερα ενημερωμενη και με καλη τιμολογηση λιστα με παγκοσμιες ετικετες), ενα δροσιστικο και ευκολοπιοτο "Ροδιτη".

Κουβερ (μαυρο και λευκο ψωμι, οχι κατι ιδιαιτερο), νερο (δυο μπουκαλια) και κρασι χρεωθηκαν μολις 5€ επιπλεον των δυο μενου (65€ συνολικα), ενω το υπεροχο δειπνο εκλεισε με κερασμα λικερ μαστιχα «Τεττερης» αλλα και Limoncello, δικο τους, αμφοτερα σε μισογεματα μπουκαλια, φυσικα με οση καταναλωση θελεις.

Στη βαθμολογια, μαλλον η γευση αξιζει για 3,5 (και αν συνεχισουν ετσι πανε φουλ για απολυτο 4αρι), ο χωρος χανει απο την τοποθεσια, ενω το σερβις ειναι μαλλον για 2,5, καθως εις εκ των δυο ειναι σχεδον αμιλητος και αγελαστος, χωρις παντως να υστερει σε επαγγελματισμο.

Το VfM υψηλο (για το συγκεκριμενο μενου αναμφισβητητα απολυτο), 3αρι προς 3,5, αφου τα περιπου 25-30€ (ψαρομεζεδες μαζι με κρασι) ή τα 30€ του μενου degustation, με 5 πιατα και ενα μπουκαλι κρασι ανα 2 ατομα(! ), ειναι πραγματικα πολυ καλα σε σχεση παντα με την εξαιρετικη ποιοτητα που τα συνοδευει.

Οπωσδηποτε το «Ιωδιο» ειναι το κορυφαιο ρεστοραν για ψαρι στα νοτια προαστια και ενα απο τα καλυτερα του ειδους στην Αθηνα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια