Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιουν
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

‘’ Ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος’’. Το Παλαιό Φάληρο, περιοχή που έζησα κάποια από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, περιοχή που γέλασα, έκλαψα, είδα τον γιό μου να μεγαλώνει, είχε την τιμητική του αυτή την Κυριακή.

Αφορμή στάθηκε, εκτός από τις άριστες κριτικές έμπιστων φίλων και η απευθείας συζήτηση με τον Vagelis, στην οποία διαπίστωσα ότι ο Δρυίδης επρόκειτο για κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ότι ήξερα μέχρι τώρα.

Το Π. Φάληρο ελάχιστες αλλαγές έχει από όταν το άφησα. Η Αγίου Αλεξάνδρου βελτιώθηκε με την ανάπλαση του 2011 δίνοντας περισσότερο αέρα στους πεζούς, παραμένουν όμως οι ίδιοι χώροι εστίασης αλλά με διαφορετικό όνομα.

Κατά τα άλλα, η πλατεία σφύζει από γονείς με τα παιδιά τους, η βόλτα δίπλα στη θάλασσα all time classic, το traffic jam στα φόρτε του, ο Δημήτρης στις ‘’Διασημότητες’’ συνεχίζει να έχει πολύ πελατεία, έχασε όμως το μαλλί.

Ακόμα και η τεράστια βουκαμβίλια, χαρακτηριστικό της οδού Αφροδίτης δίπλα ακριβώς από τον Δρυίδη, πιστή στο ραντεβού με τον χρόνο, παρότι έχει φτάσει στο γνωστό ύψος της, συνεχίζει να αναρριχείται. Ο Δρυίδης σίγουρα δεν υπήρχε στο Π. Φάληρο με την σημερινή του μορφή, οι ιδιοκτήτες του όμως διατηρούσαν σε άλλο σημείο διαφορετικό χώρο εστίασης.

Ο χώρος που αποτελείται από το ισόγειο μονοκατοικίας, έχει διακοσμηθεί σε αποχρώσεις άσπρου και μαύρου με minimal ζωγραφική στους τοίχους αλλά και στους πίνακες που διακοσμούν τον εσωτερικό χώρο. Το πιάνο γεμίζει μελωδικά με τις νότες του, το όλο σκηνικό. Ο εξωτερικός χώρος, μικρός αλλά ζεστός με ζωγραφισμένο στα τραπέζια το δένδρο του Δρυίδη και μεταλλικές καρέκλες με πλάτη την συνέχεια του δένδρου.

Πελατεία όλων των ηλικιών, από τον 25άρι που ήρθε να προσφέρει γεύμα έκπληξη στην κοπέλα του, τον 50άρι με τα παιδιά και την σύζυγο που εμπιστεύονται την ιδιοκτήτρια, μέχρι το ζευγάρι των 70 plus με το προσεγμένο ντύσιμο, που ξέρει τι και πώς τρώει.

Το service απλά τέλειο. Η ιδιοκτήτρια και η σερβιτόρος που μας εξυπηρέτησε, επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξεως, άριστες γνώστριες του καταλόγου, κινούνταν στον χώρο αέρινα και πάντα με χαμόγελο, μας ενημέρωσαν για τα έξτρα πιάτα, μας βοήθησαν στις επιλογές του φαγητού και του ποτού και τέλος μας εξηγούσαν κάθε φορά το τι έρχεται στο τραπέζι μας.

Αρχικά έφθασε στο τραπέζι, νεράκι παγωμένο σε μπουκάλι με τον Δρυίδη, χειροποίητα κριτσίνια 2 ειδών με παρμεζάνα και καλαμπόκι συνδυαζόμενα με δροσερή και ανάλαφρη sauce γιαουρτιού. Στη συνέχεια εκπληκτικές μπρουσκέτες με ταρτάρ από σαλάχι και ζελέ πατζαριού. Τι να πούμε τώρα!!!!!!!!!!! Μας προετοίμασε για το τι θα επακολουθήσει και ήταν καλωσόρισμα άρα κερασμένο.

Αυτή πρέπει να είναι η τακτική σε όλα τα μαγαζιά που σέβονται τον πελάτη. Σε κερνάω για το καλώς ήρθες και την τιμή που μου έκανες να με επισκεφθείς. Όλες οι άλλες τακτικές οφείλονται στην πονηριά του Έλληνα.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι η τάρτα λαχανικών με φέτα που τόσο έχει εξυμνηθεί από όλους. Πράγματι ήταν ένα ποίημα. Μικρό μεν σε ποσότητα εκπληκτική δε σε γεύση. Τραγανή λεπτή βάση τάρτας με τυρί φέτα και κρέμα, πασπαλισμένη με νιφάδες πράσου, καρότου, μαραθόριζας.

Εμπανάδας με κομματάκια φιλέτου, πιτάκια διαφορετικής υφής και γεύσης -αν και από το ίδιο υλικό- από τα κλασσικά μεξικάνικα, με το χαρακτηριστικό μεξικάνικο κάψιμο να σου μένει στο τέλος. Μικρά γευστικά κομμάτια μοσχαριού με λιωμένο τυρί, σταφίδες και τσίλι συνοδευόμενα από τις κλασικές μεξικάνικες σάλτσες γκουαγκαμόλε, γιαουρτιού και ψιλοκομμένης τομάτας με κόλιανδρο και τσίλι. Η παρασκευή και η παρουσίαση σίγουρα βάζει τα γυαλιά στα περισσότερα μεξικάνικα.

Σαλάτα ταμπούλε και φαλάφελ, συνδυασμός από πλιγούρι ψιλοκομμένη τομάτα, κρεμμύδι, μαιντανό και δυόσμο με φοβερή sauce ταχίνι, πάνω στη οποία ξάπλωναν νωχελικά οι εκπληκτικοί ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ). Το πιάτο άδειασε εν ριπή οφθαλμού.
Κοτόπουλο με κάρυ συνοδευόμενο από άγριο ρύζι μπασμάτι. Πολύ καλά μαγειρεμένο μπούτι κοτόπουλο με την χαρακτηριστική γεύση του κάρυ και νόστιμο ρύζι.

Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας μεγάλη μερίδα με ζουμερά κομμάτια κρέατος συνοδευόμενα από λαχανικά και τηγανιτές πατάτες. Άψογη εκτέλεση αν και κλασσικό πιάτο.

Παιδικό μενού ημέρας τα μπιφτέκια με τις πατάτες, αφράτος μυρωδάτος κιμάς με το απολύτως απαραίτητο ψωμί εντός καλοψημένα, μερίδα που σίγουρα χόρταινε και δεύτερο παιδί.

Μοσχαρίσιο συκώτι προβενσάλ με λαχανικά και πουρέ, πιάτο έκπληξη της ημέρας. 2 μεγάλα κομμάτια συκώτι που ήρθαν well done ψημένα όπως τα παραγγείλαμε, συνοδεία καλοβρασμένων λαχανικών και εκπληκτικού χειροποίητου πουρέ με λαχανικά. Η απαλή sauce έδενε άριστα με το συκώτι χωρίς να καλύψει την γεύση του.
Χοιρινό με πράσα και πουρέ, μαμαδίσιο πιάτο μου θύμισε το πρασοσέλινο της μάνας μου. Το κρέας έλιωνε στο στόμα τα πράσα σωστά μαγειρεμένα που έδεναν υπέροχα με τον γευστικό πουρέ.
Συνοδεύσαμε με αρωματική και παγωμένη lager μπύρα από το Άργος.

Οι μερίδες αν και gourmet εκτελεσμένες ήταν μεγάλες υπέρ του δέοντος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χώρος για γλυκά.

Δοκιμάσαμε μόνο παγωτό βανίλια και ποπ κορν γεύσεις με θύμισες από την παιδική ηλικία, αφού μόνο από την μυρωδιά καταλάβαινες ότι το παγωτό ήταν χειροποίητο.

Επίσης τούρτα όπερα, συνοδεία σορμπέ μάγκο. Εμφάνιση εκπληκτική και γεύση ‘’δεν περιγράφω άλλο’’. Στρώσεις από παντεσπάνι διαφορετικής γεύσης, μπισκότο, μαρέγκα, κρέμα βουτύρου και σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτα. Το σορμπέ χειροποίητο σε σχήμα μάγκο έδενε άριστα με την τούρτα.

Στο τέλος μαζί με τα κερασμένα λικέρ μαστίχας με φιστίκια Αιγίνης, ερωτηθήκαμε αν κάτι δεν μας άρεσε για να επανορθώσουν και μας δόθηκε piece of paper να γράψουμε την άποψή μας.

Η τιμή όπως περιγράφει ο Δρυίδης στη σελίδα του, είναι 25-30 ευρώ το άτομο μαζί με το κρασί ή την μπύρα. Αξίζει σίγουρα τα λεφτά του αν υπολογιστεί στην τιμή, περιβάλλον εξυπηρέτηση και φαγητό και σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο όταν τον επισκεφθείς. Από τους λίγους χώρους εστίασης στην Αθήνα που αποπνέουν Ευρωπαϊκό αέρα επαγγελματισμού.

Θεωρώ γευστική εμπειρία την επίσκεψή μου στον Δρυίδη και σίγουρα θα το ξανακάνω, διότι όπως λέει και η Τζένη Μελιτά στο Oneman. gr, η φάση είναι Παλαιό Φάληρο, η φάση είναι Druid συμπληρώνω εγώ.
Βέβαια η Τζενούλα δεν επισκέφθηκε τον Δρυίδη, αλλά φαντάζομαι ξέρετε πώς γίνονται αυτά……

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια