Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ινδία - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Ιουν
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

Έχοντας ακούσει πολλά καλά για το ινδικό σουβλάκι και αναζητώντας νέες γεύσεις, είπαμε να επισκευθούμε το Mirch, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ερμού, αρκετά κοντά στα μαγαζιά, ώστε να πας μετά από μια βόλτα για ψώνια, αλλά και αρκετά μακριά ώστε να βγαίνεις από τη βαβούρα τους.

Με το που μπαίνεις, στα αριστερά σου υπάρχει μία τεράστια βιτρίνα με εντυπωσιακή ποικιλία από μπύρες και μπροστά της μία μπάρα στην οποία μπορεί κάποιος να καθίσει και να απολαύσει το ποτό του.

Στα δεξιά σου, βρίσκονται τραπεζάκια και μπροστά σου το ταμείο και η κουζίνα. Η κουζίνα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου, όμως αυτό δικαιολογείται, καθώς είναι ανοικτή και έτσι μπορείς να δεις το φαγητό σου να ετοιμάζεται, όμως μαζί με τις ωραίες μυρωδιές που μπορείς να αισθανθείς, ακούς και εξίσου καλά και όλους τους θορύβους που προέρχονται από εκεί, γεγονός κάπως ενοχλητικό.

Γενικότερα, ο κάτω χώρος είναι αρκετά μικρός, σε σημείο να αρχίσει να γίνεται άβολος, όμως έχουμε μια υποψία πως υπάρχει και άλλος ένας όροφος, τον οποίον ανιχνεύσαμε εκ των υστέρων, βλέποντας άλλους πελάτες να κατεβαίνουν.

Σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση έχουμε ξανά γλυκόπικρη γεύση. Ενώ το σέρβις ήταν γρήγορο και η κοπελίτσα που σέρβιρε ήταν πολύ ευγενική, η κοπέλα στο ταμείο (στο οποίο κάνεις και την παραγγελία σου) ήταν κάπως απότομη και δεν έκανε τον κόπο να μας ρωτήσει πόσο καυτερά θέλουμε τα πιάτα μας (κάτι που ξέρουμε πως σε ρωτάνε μόλις παραγγέλνεις στο συγκεκριμένο μαγαζί).

Αποτέλεσμα αυτής της άστοχης παραγγελίας ήταν να είναι πολύ καυτερό το φαγητό και ιδιαίτερα το indian souvlaki που παραγγείλαμε. Το Mirch φημίζεται πολύ για το σουβλάκι του, καθώς αποτελεί μία δική του πατέντα. Πράγματι, είναι κάτι το ξεχωριστό, αν και πρέπει να τονίσετε ότι δεν το θέλετε πολύ καυτερό. Και εδώ να αναφέρουμε αυτό που αναρωτιόμασταν και εμείς πριν πάμε. Τι διαφορά έχει από το κανονικό σουβλάκι;

Κατ' αρχάς το αναμενόμενο, η πίτα του. Πρόκειται για μια μεγάλη πίτα naan (γευστικότατη), η οποία αγκαλιάζει το κοτόπουλο μαριναρισμένο με κάρυ, συνοδευόμενο από μαρούλι, ντοματούλα, αγγούρι και μία ιδιαίτερη σως (με βάση το γιαούρτι), η οποία έσβηνε κάπως την κάψα.

Τελικά, παρ' ότι ήταν πολύ καυτερό, ήταν τόσο νόστιμο όσο μας είχαν πει. Το άλλο πιάτο που παραγγείλαμε, ήταν ένα ορεκτικό για δύο άτομα (εμείς θα λέγαμε ότι ήταν κυρίως πιάτο για δύο άτομα, ή ορεκτικό για τέσσερα άτομα, τεράστια μερίδα), το chicken pakora.

Ένα μεγάλο πιάτο γεμάτο (βουνό! ) παναρισμένες λωρίδες στήθους κοτόπουλου, μαριναρισμένες επίσης με κάρυ και τηγανισμένες, με τη συνοδεία της σως που αναφέραμε παραπάνω. Μέτριες εντυπώσεις εδώ, καθώς το κοτόπουλο είχε στεγνώσει εντελώς. Γενικά όλα τα υλικά ήταν καλής ποιότητας, όμως ο λόγος που θέλουμε να ξαναπάμε, δεν είναι το κοτόπουλό του, αλλά οι πίτες naan.

Συμβουλή: μην παραγγείλετε πολλά πράγματα. Οι μερίδες είναι τεράστιες και χορταίνεις με κάτω από 10 ευρώ το άτομο. Πολύ καλό value for money. Δεν είναι κάτι που ανυπομονούμε να ξαναπάμε, αλλά αν έχουμε όρεξη για ινδικό, γιατί όχι;