Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιουν
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Το Μουστάκι το καλοκοίταζα απ’ όταν πρωτοάνοιξε, καθώς τυχαίνει να περνώ συνέχεια από τα μέρη εκείνα και συχνά- πυκνά καταλήγω να παρκάρω ακριβώς μπροστά. Είχαν πέσει και στην αντίληψή μου οι κριτικές έμπιστών μου χρηστών και λύσσαγα να πάμε και να πάμε (παρόλο που θα πρέπει να ομολογήσω ότι όταν στηνόταν κι είχα δει το όνομά του, η πρώτη μου σκέψη ήταν τι χιπστεριά θά ‘ναι τώρα αυτή;).

Με τα πολλά, λοιπόν, την περασμένη Τετάρτη και με την ευκαιρία ενός μίνι μεσοβδόμαδου εορτασμού των γενεθλίων μου, πήρα μαμά κι αδερφή και τις πήγα στο Μουστάκι. Και ναι, λοιπόν, έπρεπε να είχαμε πάει νωρίτερα, αξίζει πολλούς επαίνους το εγχείρημα.

Γύρω στις 9 παρά καταφθάσαμε καμαρωτές και κατευθυνθήκαμε στον επάνω όροφο, για τον οποίο είχα διαβάσει από το φίλο Vageli πόσο όμορφος κι ιδιαίτερος είναι.

Πράγματι, η αισθητική του είναι μοναδική και θυμίζει έντονα περιποιημένο σαλόνι ή καθιστικό. Εμείς βολευτήκαμε σε μια άκρη του επιβλητικού μοναστηριακού τραπεζιού που δεσπόζει στο χώρο και απολαύσαμε το φαγητό μας περιτριγυρισμένες από τα όμορφα παραταγμένα κρασιά τους και τα διάφορα βιβλία. Η ατμόσφαιρα ειδυλλιακή χάρη στο χαμηλό φωτισμό και το φως από τα κεριά (χαμηλός ναι μεν, αλλά δεν παίζαμε και τυφλόμυγα, ακριβώς ό, τι έπρεπε).

Να σημειώσω ότι ήμαστε μόνες μας επάνω, καθώς, απ’ ότι διαπιστώσαμε, ο κόσμος προτιμούσε τον έξω χώρο, φαντάζομαι λόγω καλοκαιριού. Πάντως, ο πάνω χώρος είναι με διαφορά ο πιο όμορφος, τόσο ο έξω από την μπροστινή πλευρά όσο κι ο κάτω χώρος, ενώ είναι προσεγμένοι, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ή το διαφορετικό. Αναζητήστε το πατάρι τους, αξίζει.

Η εξυπηρέτηση εξαιρετική. Οι άνθρωποι του μαγαζιού είναι ευγενέστατοι κι άκρως περιποιητικοί, δεν έχουμε απολύτως κανένα παράπονο. Ίσα ίσα, μάλιστα, είχαμε το σερβιτόρο μας να ανεβοκατεβαίνει με αρκετή συχνότητα μόνο για εμάς κι εκτιμήσαμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι έκανε συχνές, αλλά διακριτικές επισκέψεις για να δει αν χρειαζόμαστε τίποτα ή αν μας λείπει κάτι, χωρίς να καταντάει κουραστικός (τύπου, πάλι αυτός εδώ;) Πολλά μπράβο.

Όσον αφορά το φαγητό, τώρα, θα επαναλάβω κι εγώ με τη σειρά μου, ότι πρόκειται για κυριλέ σουβλασερί, αυτοπροσδιορίζεται ως «gourmet ψητοπωλείο» κι έχει ως μότο του το «καθώς πρέπει καλαμάκι και οίνος». Αυτά όλα ίσως αρκούν για να εγείρουν κάποιες επιφυλάξεις καταρχήν, καθώς φαντάζει πανεύκολο να χαθεί η ισορροπία, η οποία επιβάλλεται να διατηρηθεί ώστε να μην καταλήξει το όλο σκηνικό τελείως δήθεν και ποζερίστικο. Πραγματικά, όμως, οι ισορροπίες διατηρούνται με μεγάλη επιτυχία και προσωπικά, αξιολογώ το εγχείρημα ως άκρως πετυχημένο και διόλου δήθεν.

Ο κατάλογος είναι μικρός και μετρημένος, οι επιλογές είναι λίγες και καλές. Στην περίπτωσή μας, η αρχή έγινε με πεντανόστιμα κριτσίνια και ψωμάκια, συνοδεία γευστικότατου, καυτερού ντιπ από πιπεριά, το οποίο απολαύσαμε ιδιαιτέρως. Τόσο το καλωσόρισμα αυτό, όσο και το εμφιαλωμένο νερό που μας έφεραν και άμεσα μας σέρβιραν, δεν χρεώθηκαν, οπότε μπράβο και σε αυτό.

Συνεχίσαμε με μους φάβας με καραμελωμένα πράσα και κόλιανδρο, μια γεύση υπέροχη κι άκρως ισορροπημένη, μας άρεσε πολύ. Υπέροχη η υφή της φάβας, υπέροχα το πράσα, κι ήρθε κι ο κόλιανδρος και πραγματικά απογείωσε το πιάτο. Ήταν πολύ δυνατό το ξεκίνημα. Ειδικά ο κόλιανδρος μας ενθουσίασε, ήταν εντυπωσιακό το πόσο πολύ ταίριαζε με τη φάβα. Εξiσου δυνατή ήταν όμως και η συνέχεια.

Δοκιμάσαμε μία εξαιρετική σαλάτα πράσινη, και συγκεκριμένα με μαρούλι κατσαρό, ραντίτσιο, τρομερά νόστιμο κοτόπουλο, κουκουνάρι και λοιπά ξηροκάρπια, φλοίδες γραβιέρας και σος μαστίχας Χίου. Πολύ νόστιμη, πολύ φρέσκια, πολύ δροσερή, την καταευχαριστηθήκαμε.

Η ολοκλήρωση με τα ορεκτικά ήρθε με τα καλαμάκια με ταλαγάνι και λαχανικά, ρόκα και λάδι από φινόκιο. Πρόκειται για ένα καλαμάκι με τρία ευμεγέθη τρίγωνα πεντανόστιμου ταλαγανιού στη σχάρα κι ένα ακόμη καλαμάκι με διάφορα ψητά λαχανικά. Απλό πιάτο μεν, ωραία εκτελεσμένο κι έξυπνα παρουσιασμένο δε.

Μετά από αυτό, περάσαμε στα κυρίως. Εμένα άμεσα μου κίνησε το ενδιαφέρον το μπούτι γαλοπούλας, το οποίο συνοδευόταν από μπρόκολο και με κρέμα από παντζάρι και γιαούρτι.

Παρόλο που συνήθως δε θα την προτιμήσω τη γαλοπούλα, εν προκειμένω το αποτόλμησα και επήλθε η δικαίωση. Ξεροψημένη και αρκετά νόστιμη, αν και θα την ήθελα ένα τσακ ελαφρώς λιγότερο ψημένη, ώστε να είναι λίγο πιο ζουμερή κι ένα τσακ περισσότερη σε ποσότητα. Πολύ αρμονικό το δέσιμο με την κρέμα από γιαουρτο-παντζάρι, η οποία στόλιζε το πιάτο σε μικρά κυβάκια. Το μπρόκολο σωστά βρασμένο αλ ντέντε.

Οι άλλες δύο διάλεξαν το μοσχαρίσιο μπιφτέκι με τις πατάτες τηγανιτές και τη σος φέτας- εμένα μου έβγαλε μια αίσθηση γιαουρτένια να πω. Και στην περίπτωση του μπιφτεκιού, η ποσότητα θα μπορούσε να είναι ελαφρώς πλουσιότερη, χωρίς όμως να είναι τσουρούτικη η μερίδα- επ’ ουδενί.

Το μπιφτέκι προσωπικά το βρήκα πολύ καλό, αρωματικό και καλοψημένο, η μαμά μου από την άλλη δεν τρελάθηκε, στην αδερφή μου άρεσε. Οι πατάτες επίσης πολύ καλές, καλοτηγανισμένες και στραγγισμένες, χωρίς περιττές λαδίλες.

Τα παραπάνω συνοδεύσαμε με ένα μπουκάλι εξαιρετικού κορινθιακού Chardonnay, την «Ονειροπαγίδα» του κτήματος Κάνιαρη, στην καλή τιμή των 15,80 ευρώ. Είναι πραγματικά αξιόλογη η λίστα τους με τα κρασιά κι είναι αρκετά καλά κοστολογημένη. Πράγματι, έχουν δώσει μεγάλη βάση στο αγαπητό κεφάλαιο κρασί. Μάλιστα, στο τέλος επήλθε και κέρασμα από υπέροχο ημίγλυκο κρασί από τη Λήμνο και με τον τρόπο αυτό έκλεισε ιδανικά το όλο δείπνο.

Το σύνολο του λογαριασμού ανήλθε στα 69,10 ευρώ, ποσό που θα χαρακτήριζα ως τίμιο για αυτό που προσφέρει και που έχει να επιδείξει το Μουστάκι. Σίγουρα φθηνό δεν το λες με τα στάνταρ ενός ψητοπωλείου, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κλασικό ψητοπωλείο, πολλώ δε μάλλον για σουβλατζίδικο. Είναι κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο και προσωπικά με άφησε πολύ ικανοποιημένη, ώστε σίγουρα θα το ξαναπροτιμήσω. Απ’ ότι είδα, μάλιστα, Τρίτες και Πέμπτες έχει μία εξαιρετικά συμφέρουσα προσφορά με φουλ δείπνο για 2 στα 35 ευρώ, μαζί με δύο ποτήρια κρασί. Σας το προτείνω, δεν το συζητώ!

*Τέλος, Jim, δεν ξέρω αν ανηφορίσαμε αρκετά από τα μέρη μας κι αν αυτό πιάνεται για Άνω Χαλάνδρι, έχω την εντύπωση όμως πως όσο περισσότερο ανεβαίνουμε στο Χαλάνδρι, τόσο μειώνονται οι αξιόλογες επιλογές φαγητού και πρέπει ν’ αλλάξει κανείς Δήμο για να φάει καλά!