Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Ιουν
11
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

3/6/2015 Τετάρτη βράδυ, 6 άτομα με κράτηση που δεν χρειάστηκε

Πέρασε καιρός από την τελευταία μου ανάρτηση. Λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν βρήκα ποτέ χρόνο να μοιραστώ τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες στον πολυτάραχο χώρο της εστίασης. Ελπίζω να βρω λίγο χρόνο να παραθέσω τις σημαντικότερες από τις γαστρονομικές μου εμπειρίες!

Πρώτη στάση του γευσηλατρικού λεωφορείου, η Trattoria του ιταλού σεφ που εμφανίζεται αραιά και που στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Πληθωρικός μάγειρας, με γνώση του αντικειμένου και ωραία παρουσίαση συνταγών, τουλάχιστον τηλεοπτικά.

Περνάμε στην εμπειρία μας στο εστιατόριό του. Ωραίος χώρος φορτωμένος με πολλά διακοσμητικά αντικείμενα με θέμα, τα εργαλεία της κουζίνας και τις πρώτες της ύλες. Πολλούς τους κουράζουν τέτοιες φλύαρες διακοσμητικές προσεγγίσεις, εμένα μου αρέσουν, ειδικά σε χώρους που δεν ζω μέσα. Πάντα προτιμώ το κάτι παραπάνω, από το κάτι λιγότερο.

Το προσωπικό απαρτιζόταν από μία ευγενική κοπέλα και έναν αυστηρό Ελληνό-Ιταλό χωρίς καθόλου κέφια. Η πρώτη κακή εντύπωση ήρθε με το καλημέρα. Φτάσαμε οι 3 και ζητήσαμε το τραπέζι της κράτησής μας. Η κοπέλα μας πήγε στο 8αρι τραπέζι της τζαμαρίας, καθώς η κράτηση που είχαμε κάνει ήταν για 8. Τους είπαμε ότι τελικά θα ήμασταν 6 και πετάχτηκε ο άλλος σερβιτόρος και της είπε χαμηλόφωνα να μας πάρει από εκεί διότι... Τελικά αργότερα καταλάβαμε ότι ο λόγος αλλαγής του τραπεζιού, ήταν ότι έκανε κράτηση τελευταία στιγμή κάποιος κλασικός πελάτης (και αυτοί 6 άτομα) του μαγαζιού. Ο τρόπος που μπροστά μας προσπάθησαν να τακτοποιήσουν το θέμα, ήταν άκομψος. Εμείς χωρίς καμία όρεξη να δώσουμε διαστάσεις σε κάτι τόσο μικρό, μεταφερθήκαμε σε ένα άλλο 5αρι τραπέζι που στριμωχτά καθίσαμε και οι 6 -καλοί, γιατί χωρέσαμε-.

Μας έφεραν τους καταλόγους, λίγο καθυστερημένα, για τις 4 παρέες που είχε εκείνη την στιγμή το μαγαζί, αδικαιολόγητο. Επιδοθήκαμε στην αναζήτηση και επιλογή των πιάτων και της σειράς που θα ακολουθούσαμε. Δεύτερο προβληματάκι, ο κατάλογος. Ούτε μικρός, ούτε μεγάλος. Ικανοποιητικός σε έκταση, στα ζυμαρικά όμως, ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές, λείπουν οι "περίεργες" επιλογές. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι φρέσκα ζυμαρικά αναφέρονται σε 2 άντε 3 πιάτα. Σαν γνήσιος Ιταλός θα έπρεπε να είχε μενού ζυμαρικών χωρισμένο στα δύο. Το μισό με φρέσκα ζυμαρικά και το άλλο μισό όχι, αν όχι όλο με φρέσκα. Οι ποικιλία στις πίτσες μεγάλη και με περισσότερη φαντασία!

Όταν τελικά μαζεύτηκε η παρέα, παραγγείλαμε τα εξής:

Για ορεκτικά:
- Σαλάτα πρασινάδων με ξηρούς καρπούς και φρούτα και σάλτσα πορτοκάλι, φρεσκότατη και γευστική με αστοχία στον συνδυασμό των μεγεθών και των υφών. Με αποτέλεσμα ο πάτος της πιατέλας να γεμίζει με όλα σχεδόν τα υλικά και να τα "ψαρεύεις" με κόπο για να τα συνδυάσεις με την πρασινάδα.
- Πίτσα με ρόκα, σάλτσα, μοτσαρέλα, προσούτο Πάρμας και παρμεζάνα. Φανταστικός συνδυασμός, θεϊκό ζυμάρι, εκπληκτική γευστική καθαρόαιμη ιταλική πίτσα.

Για κυρίως:
- 2 μακαρονάδες Cacio e Pepe. Σχετικά καλές γευστικά, αρκετά "νερουλιασμένες". Βέβαια αν έχεις δοκιμάσει την ίδια συνταγή στην Ιταλία, νομίζεις ότι πρόκειται για άλλο πιάτο.

- 1 πένες με ντοματίνια, κόκκινη σάλτσα και τσίλι, αρκετά καυτερό πιάτο και γευστικό

- 1 πίτσα με σπανάκι, μοτσαρέλα, ρικότα, κρέμα, παρμεζάνα. Γευστικότατη με μία μικρή ένσταση στο σπανάκι, το οποίο ήταν πολύ σοταρισμένο για τα γούστα μου.

- 1 φρέσκο ζυμαρικό με μανιτάρια και σάλτσα μανιταριών, το πιο καλό από τα πιάτα με ζυμαρικά που δοκιμάσαμε, αλλά ακόμα και αυτό με μεγάλη απόσταση από τα αυθεντικά ιταλικά πιάτα που τρώγαμε στην Ιταλία τα Χριστούγεννα.

-1 φρέσκο ζυμαρικό γεμιστό με ρικότα, κρέμα και ντοματίνια, καλό αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο

- 1 προφιτερόλ, φαντασικές κρέμες γεμισμένες σε 2 με 3 σουδάκια περιχυμένα με παχουλή σοκολάτα, ωραίο γλυκό, σχετικά μικρό

- 1 ciococcione. Ήταν σαν κρέπα-καλτσόνε φούρνου γεμιστή με σοκολάτα και μασκαρπόνε, πασπαλισμένη με άχνη. Διπλό σε τιμή από τα άλλα γλυκά και τριπλό σε μέγεθος! Ο ωραιότερος τρόπος να κλείσεις το γεύμα.
- 1 1/2 κιλό λευκό κρασί, από τα καλύτερα χύμα που έχω πιει.

Πληρώσαμε 155 περίπου με απόδειξη. Για αυτά που φάγαμε και ήπιαμε ήταν παααααρα πολλά!!! Ιταλικό φαγητό που ξεπερνάει τα 15 με 18 ευρώ το άτομο είναι αδικαιολόγητο.

Το τρίτο κακό στιγμιότυπο συνέβη όταν παραγγείλαμε τα ζυμαρικά Cacio e Pepe. Ο σερβιτόρος μας ρώτησε απορημένος αν ξέρουμε πως φτιάχνονται, με ύφος μα καλά θα πάρετε αυτό ??? Δεν ασχοληθήκαμε ούτε με αυτό και συνεχίσαμε την παραγγελία. Γενικά μας έκανε κακή εντύπωση ο αρχισερβιτόρος, ο οποίος, αν δεν είχε κάποιο προσωπικό του θέμα σοβαρό, ήταν αδικαιολόγητος και ακατάλληλος για μαγαζί τόσο ακριβού μενού.

HIGHLIGHTS: Οι ποικιλία, η ποιότητα και αυθεντικότατη εκτέλεση στις πίτσες!!! Το ciococcione στο τέλος έκλεψε την παράσταση.

Υ. γ.: Το συγκεκριμένο ιταλικό εστιατόριο θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τις τιμές του στην εποχή που διανύουμε και την κουζίνα που σερβίρει... Προσωπικά, το προτείνω και θα ξαναπάω για πίτσες και ciococcione αυστηρά! Τα υπόλοιπα ήταν κατώτερα των περιστάσεων και πολύ ακριβά. Δεν ξέρω πόσα χρήματα δαπανά για να εμφανίζεται στην εκπομπή της Ελένης, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να τα πληρώνω εγώ!

Υ. γ.2: Θα περίμενα, με τόσο κόπο που κάνει ο σεφ, τηλεοπτικά, να βγαίνει από την κουζίνα και να κάνει μια βόλτα από τα τραπέζια να δει πως πήγε το βράδυ, ειδικά σε μέρα που είχα να ταΐσει 20 με 25 άτομα μόνο.