Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Ιουν
15
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μία ευχάριστη έκπληξη!
Βραδάκι καθημερινής, ημέρα Πέμπτη, τρείς φίλες επισκεφθήκαμε το Parlo ύστερα από τα θετικά σχόλια που είχαν διαδοθεί, παρά τις λίγες εβδομάδες λειτουργίας του εστιατορίου. Ένας λόγος παραπάνω για τον οποίο πήγαμε στο ιταλικό αυτό εστιατόριο αποτέλεσε και η είδηση ότι έχει ανοίξει από το team της αγαπημένης Πιπεριάς παραδίπλα. Τελικά, η οδός Αδριανείου αρχίζει να γίνεται ένα μεγάλο γευστικό στέκι!!

Με το που βλέπει κάποιος το Parlo καταλαβαίνει ότι έχει έρθει στο σωστό μέρος.
Ο εξωτερικός χώρος αποτελείται από ξύλινα τραπέζια με όμορφα και αναπαυτικά καθίσματα με μαύρες σιδερένιες λεπτομέρειες. Γενικά, κυριαρχεί το ανοιχτό ξύλο και οι μαύρες λεπτομέρειες. Σε πολλούς φίλους, ο εξωτερικός χώρος του εστιατορίου θα θυμίσει το Ivy όταν ήταν στο Ν. Ψυχικό.

Πιστεύω, όμως, ότι η καλύτερη διακοσμητική παρέμβαση είναι το σημείο που γράφει το όνομα του εστιατορίου: PΑRLO PIZZA & PASTA RISOTTI, CARNI, PESCE. Θυμίζει κάτι από Λας Βέγκας στην πιό ήπια μορφή του...
Εσωτερικά, ο χώρος είναι χαρούμενος και ζεστός. Εδώ, με κέρδισαν - αμέσως - τα φωσφορούχα μπουκαλάκια στα οποία έπεσε αμέσως το βλέμα μου όταν μπήκα στο χώρο προκειμένου να πάω στις τουαλέτες στον επάνω χώρο.

Δοκιμάσαμε τα εξής:

Στην αρχή μας έφεραν ένα πανεράκι με δύο ψωμάκια. Χωρίς κανένα ντιπ... ΕΥΡΩ 1,80

Σαλάτα με πάστα, με ζυμαρικό κουσκουσάκι ( το οποίο εμφανισιακά, παραδόξως, μοιάζει με κους κους ), πράσινα λαχανικά, μικρά κομματάκια ντομάτας και δυόσμο. Καταπληκτική (!!! ). Υπήρχε έντονη η μυρωδιά του δυόσμου που, όπως είναι φυσικό, μας θυμίζει το όμορφο καλοκαιράκι!! ΕΥΡΩ 5,70

Από τα ορεκτικά επιλέξαμε, Involtini Fritti με μανιτάρια. Το έδεσμα αυτό, στην κυριολεξία, σερβιρίστηκε πάνω σε μία ωραία μαύρη πυρίμαχη πιατελίτσα. Τραγανά, μακρόστενα στικς μπουρεκιού μανιταριών ( 7-8 τεμ. ), βρίσκονταν επάνω σε μαγιονέζα τρούφας. Πέρα από μια οπτική πανδαισία πρόκειται και για μια γαστρονομική έκπληξη!!! ΕΥΡΩ 6,40

Πάκερι με μυλοκόπι. Το δικό μου πιάτο. Ένα, επίσης, εξαιρετικό πιάτο με φρέσκο μυλοκόπι, χωρίς τσιγκουνιές στη ποσότητα, φινόκιο λαι κολοκυθάκια. ΕΥΡΩ 10,90. Εδώ, θα πρέπει να έγινε κάποιο λάθος διότι κοιτάζοντας εκ των υστέρων τον κατάλογο, στο μαγικό μου τηλέφωνο (! ), η τιμή που αναγράφεται είναι 12,90...

Ριζότο με κολοκυθάκι, παντσέτα και καπνιστό προβολόνε. Σερβιρίστηκε σε βαθύ πιάτο και ήταν εμφανής η φρεσκάδα των υλικών. ΕΥΡΩ 9,70

Πίτσα Un Miracollo Giovedi, μιας και πήγαμε Πέμπτη. Κατέφθασε μια μεγάλη πίτσα, με λεπτή ζύμη. Τη διακοσμούσαν πληθωρικές λωρίδες κολοκυθιού και κομμάτια κόκκινης πιπεριάς. Περιείχε κατσικίσιο τυρί και δυόσμο. Πολύ νόστιμη, με φρέσκα εποχικά υλικά. ΕΥΡΩ 8,70.

Από γλυκά πήραμε ένα Αffogatto. Πρόκειται για παγωτό με ανθό αλατιού και καφέ espresso. Επάνω σε ένα μαύρο μαντεμέμιο, επίπεδο, σκεύος υπήρχε ένα μεγάλο μπολ παγωτού με στικς καραμέλας, ένα κουλουράκι δίπλα και ένα φλυτζανάκι espresso παραδίπλα. Ρίξαμε το καφέ μέσα στο παγωτό. Ένα καταπληκτικό γλυκό τόσο σε παρουσίαση όσο και σε γεύση. Το αλάτι ήταν με τόση διακριτικότητα δοσμένο μέσα στο παγωτό πού δημιουργούσε ένα ΤΕΛΕΙΟ σύνολο!! ΕΥΡΩ 6,40.

Ήπιαμε κρασί σε κανάτα ( 500ml ) Sauvignon Blanc αναμεμειγμένο με ποικιλία Πλυτό Κρήτης. Ένα άκρως δροσιστικό κρασί και ολίγον φρουτώδες. Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική, το πιό εύγευστο χύμα κρασί που έχω δοκιμάσει στα πέριξ. ΕΥΡΩ 4,40
Ήπιαμε νερό σε κανάτα, αφού ερωτηθήκαμε!!
Στο τέλος, μας ρώτησαν αν θέλουμε ως κέρασμα Grappa ή Limoncello. Επιλέξαμε το Limoncello.

Το σέρβις συμπαθητικό, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις.

Οι τιμές είναι προσαρμοσμένες στο πνεύμα της εποχής και θα ήταν πολύ χρήσιμο, ιδιάιτερα για εμάς τους καλοφαγάδες..., να ακολουθήσουν και άλλοι το παραδειγμα του Parlo.

Ο Σεφ αξίζει τα εύσημα και επαίνους καθότι συνδύασε με οφθαλμοφανή μαεστρία την ιταλική κουζίνα με το comfort food. Εν ολίγοις, χωρίς να χάνεται το αυθεντικό ιταλικό στοιχείο, υπήρχαν με απόλυτη διακριτικότητα στοιχεία ή τεχνικές και από την παράδοση του τόπου μας.
Μια κουζίνα ανοιχτή σε καινοτόμους συνδυασμούς αλλά και σε άψογες τεχνικές!

Το συστήνω ανεπιφύλαχτα!!