Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιουν
17
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Ολοκληρωσαμε τις φετινες "ημερες βραβευμενης γαστρονομιας" με την πρωτη επισκεψη στο πολυβραβευμενο Botrini's.

Το αθηναϊκο εστιατοριο του δημοφιλους σεφ με την εντονη δημιουργικοτητα, τη νεωτεριστικη μοριακη κουζινα και τις περιφημες αναφορες στην Ελλαδα, στεγαζεται με διακριτικη πολυτελεια σε μια διατηρητεα μονοκατοικια του Χαλανδριου, με υπεροχο κηπο, απο το 2011. Πανεμορφη καταπρασινη αυλη, ο, τι πρεπει για το καλοκαιρι, χαμηλος φωτισμος, ωραιοτατη η αρχικη εικονα. Μεσα ο χωρος ειναι λιτος, μινιμαλ αισθητικης, «ντυμενος» στα λευκα.

Το σερβις, απο τη νεανικη ομαδα που το απαρτιζει, αναμενομενα καλο και ακρως επαγγελματικο ως προς το καλωσορισμα, την παρουσιαση και τους χρονους των πιατων και γενικα τη διαρκη επαγρυπνιση και τον «ελεγχο» των τραπεζιων, ωστοσο μετα το δευτερο γεμισμα νερου και κρασιου δεν ξαναηρθε κανεις (συμπεριλαμβανομενου του κατατοπιστικου και γνωστη κατα τα αλλα head sommelier), με αποτελεσμα σχεδον να στραβολαιμιαζω για να πιανω το μπουκαλι με το κρασι και να γεμιζω τα ποτηρια αλλες 3-4 φορες. Το γεμισμα του κρασιου δε θα με ενοχλουσε, ισα ισα, με την προϋποθεση βεβαια να ειχα το μπουκαλι στο τραπεζι μου και οχι δυο μετρα παραδιπλα... Ενω ακομη οσο περισσοτερο γεμιζαν τα τραπεζια τοσο παρατηρουνταν μια σχεδον ενοχλητικη καθυστερηση, παρα το πολυαριθμο τιμ, εξ ου και το 2/4...

Το φαγητο ηταν μια συνολικη γαστρονομικη εμπειρια, απο καθε αποψη.
Το "ειδικο μενου", στα 45€ ανα ατομο, περιλαμβανε:
- Snack-μεζες.
- Ξιφιας carpaccio με τον τροπο των ψαραδων στη νησο Elba, αναφορα σε μια κερκυ­ραϊκη νεραντζοσαλατα 2003.
- TONgueNATOandtomato 2014.
- Ριζοτο al nero «Η σκοτεινη πλευρα της σεληνης» 2014.
- Μαγουλο απο μοσχαρακι γαλακτος βιολογικης εκτροφης με κρεμα πατατας, πραλινα και κροκετες πατατας.
- Σαν ενα mojito.
- Σαν ενα γλυκο τζατζικι 2012.

Λοιπον!
- Τρεις snack-μεζεδες, "κατι σαν πιτσακι", "κατι σαν τυροπιτακι" και ενα σε γλυκια εκδοχη με αερινη μαρεγκα και σταφυλι. Οκ, οχι κατι ιδιαιτερο. Παραλληλα ηρθε και ποικιλια με πολυ νοστιμα ψωμακια συνοδεια ελαιολαδου και χοντρου αλατιου, για «βουτες».

- Υπεροχο πιατο. Ψαρι με λαχανικα (κερκυραϊκη νεραντζοσαλατα), αλμυριδα και -ελαφρως πικαντικο- σορμπε απο πιπερια japaleno. Φανταστικος συνδυασμος γευσεων!

- Καλο πιατο, αλλα δε μενει στη μνημη, οπως τα περισσοτερα του μενου. Το "νερο ντοματας" ενδιαφερον αλλα γευστικα οχι κατι ιδιαιτερο.

- Υπεροχο πιατο, ξανα. Εξαιρετικο χυλωμενο (παλαιωμενο) ρυζι, με βουτυρο καραβιδας, κομματια αχινου και μελανι σουπιας, που προσεδιδε φυσικα το μαυρο χρωμα.

- Πεντανοστιμο και ψημενο στην εντελεια, ελειωνε στο στομα. Προσωπικα δε μου πολυαρεσαν οι κροκετες πατατας, αλλα συνολικα το πιατο ηταν ιδιαιτερα ευγεστο, συνδυαζοντας αρμονικα την πατατα με την... πραλινα!

- Το πιο αδυναμο πιατο του μενου. Ο, τι ακριβως υποδηλωνει, "σαν ενα mojito". Το δημοφιλες ποτο, που δεν ηταν ποτε στα αγαπημενα μου, σε μορφη γλυκου, δεν ξετρελαθηκα.

- Εδω ειμαστε! Ή μαλλον, εδω καταληξαμε. Ιδανικο κλεισιμο μιας εκλεκτης γαστρονομικης εμπειριας αυτο το αποδομημενο τζατζικι. Διατηρωντας ολα τα υλικα του αγαπημενου ελληνικου ορεκτικου ο Μποτρινι φτιαχνει ενα εξοχως δροσιστικο και υπεροχο γλυκο (αγγουρι-γρανιτα σκορδο-λευκη σοκολατα με γεμιση), που δυσκολα θα ξεγραψεις απο τη μνημη και τον ουρανισκο!

90€ για το μενου (περα απο το χαζεμα των ευφανταστων δημιουργιων του εξαιρετικου σεφ, χορτασαμε για τα καλα, ομολογω ηταν κατι που δεν περιμενα, ωστοσο χαρηκα που διαψευστηκα πανηγυρικα) + 20€ για το μοναδικο ροζε κρασι του καταλογου (ερχεται σε i-pad), ενα «Βυσσινοκηπο», κτηματος Παλυβου, απο τα αγαπημενα μου οικονομικα ροζε (το βρισκεις περιπου στα μισα χρηματα σε σουπερμαρκετ-καβες), μια ακρως VfM προταση. Γενικα μπορεις να φας στο Botrini's με 40€ (μενου 3 πιατων + γλυκο), επισης πολυ καλο VfM. Υπαρχει και ετερο μενου 10 πιατων στα 80€, ενω a la carte δυσκολα θα μεινετε κατω απο τα 55-60€.

Βρηκα το ολο εγχειρημα θετικο, θεωρω πως -και- το αθηναϊκο Botrini's αντικειμενικα συγκαταλεγεται στα κορυφαια εστιατορια της χωρας και ειναι ζητημα χρονου να κερδισει και το 2ο αστερι Michelin. Θα ηθελα να το επισκεφθω ξανα, για το μενου των 40€, εαν και οποτε βεβαια αλλαξει ωστε να δοκιμασω κατι διαφορετικο!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια