Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Γλυφάδα, Αθήνα
Ιουν
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Στο χώρο επί της οδού Αρτέμιδος 22 στη Γλυφάδα λειτουργούσε από τη δεκαετία του ’70 (τότε την είχα γνωρίσει για πρώτη φορά) κλασική ταβέρνα για μπριζόλες και μαγειρευτά, όπως απαιτούσε η τότε εποχή. Επισκεπτόμουν την ταβέρνα και στις δεκαετίες του ’80 και ’90 αλλά όχι στη συνέχεια, δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας κατακλύστηκε, από τις αρχές της δεκαετίες του 2000, με πλήθος νέων επιχειρήσεων εστίασης που επιδιώκουν να προσελκύσουν πελάτες προσφέροντας είτε διαφορετικές γεύσεις σε γνωστές παραδοσιακές ελληνικές συνταγές είτε γεύσεις από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.

Την Κυριακή 31/5/2015 αποφασίσαμε, με συγγενικό ζευγάρι που είχε επισκεφθεί το μαγαζί, με τη νέα επιχείρηση, να δοκιμάσουμε τις γεύσεις της ανατολίτικης (πολίτικης) κουζίνας που διαφημίζει. Η πρώτη εντύπωση είναι θετική, πολύ περισσότερο συγκρίνοντας το χώρο με εκείνον που θυμόμουνα από παλιά. Είναι βέβαιο ότι δαπανήθηκαν σημαντικά ποσά για να ανακαινιστεί ο παλιός χώρος στη σημερινή καλαίσθητη μορφή. Τα τραπέζια είναι μαύρα λακαρισμένα σε διάφορα μεγέθη και οι καρέκλες άνετες με ένα ανδρικό ή γυναικείο όνομα στην πλάτη.

Προκαλεί ευχάριστα και η τοποθέτηση του χώρου παρασκευής της σαλάτας, στη δεξιά πλευρά της εισόδου, στον οποίο η χαμογελαστή υπάλληλος ετοιμάζει όλες τις παραγγελίες σαλατικών, με τα υλικά που βρίσκονται αραδιασμένα στους πάγκους. Όλο το προσωπικό, κυρίως νεαρά άτομα, είναι ομοιόμορφα και καλαίσθητα ντυμένο, άνετο, εξυπηρετικό και ευγενικό στις συζητήσεις με τους πελάτες, κάτω από την άγρυπνη επίβλεψη της ιδιοκτήτριας κ. Λίνας.

Καθίσαμε στον πρώτο χώρο, στεγασμένο με κινητό στέγαστρο την ημέρα εκείνη, σε ευρύχωρο τραπέζι των 6, μιας και η ώρα και η ημέρα το επέτρεπαν. Ο κατάλογος είχε τον τίτλο Bahaar αλλά δεν μπόρεσα να το βρω στο forum. Βρήκα, όμως, μια καταχώρηση για τον ίδιο χώρο, με την επωνυμία της γνωστής αλυσίδας «Μπαρμπαδήμος», με μια κριτική (Απριλίου 2015) και τη σημείωση ότι «το εστιατόριο έχει σηματοδοτηθεί ως κλειστό».

Το μυστήριο λύθηκε στη 2η επίσκεψη στο κατάστημα (ΠΑ 12/6/2015), όταν η ευγενέστατη κ. Λίνα μου εξήγησε ότι η πρώτη μας επίσκεψη έγινε λίγες μέρες μετά τη διακοπή της συνεργασίας με την αλυσίδα και τη λειτουργία της επιχείρησης με την επωνυμία Bahaar. Επίσης ότι, προ ολίγων καταχώρησε στο forum το εστιατόριο και έτσι που δίνεται η ευκαιρία να γράψω τις εντυπώσεις μου από τις δύο επισκέψεις.

Στην πρώτη επίσκεψη (ΚΥ 31/5/2015), παραγγείλαμε τη σαλάτα της σουλτάνας (7,90€), με κρατσανιστό λάχανο, ψιλοκομμένο καρότο, ξηρούς καρπούς, ρόδι και σταφίδες, σαν πρώτα ένα παστουρμαλί (6€) και ένα λαχματζούν (3,80€), τα οποία, δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο αλλά μας προτάθηκαν από το σερβιτόρο και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας.

Για κύριο πιάτο επιλέξαμε τον αχταρμά (14,50€), δηλαδή 3 σούβλες σμυρνέικο κεμπάπ, μια χοιρινό και μια κοτόπουλο, πάνω σε κομμένες πίτες και ψητή ντομάτα, ενισχυμένο με μια σούβλα μοσχάρι (5,50€). Τα κρεατικά ήταν σωστά ψημένα και το φαγητό συνοδεύτηκε από 5 ποτήρια μπύρας draft των 330ml (5Χ3,20€). Για επιδόρπιο διαλέξαμε δύο εκμέκ πολίτικα με παγωτό (2Χ4,90€) και ένα ντομ ντουρμα (2,80€). Ο λογαριασμός με τα ποτά έφτασε τα 67,90€, δηλαδή 17/ άτομο περίπου και χωρίς τα ποτά 13/ άτομο περίπου.

Η εξυπηρέτηση από το νεαρό και ευγενικό προσωπικό ήταν αρκετά καλή, αν και δεν υπήρχαν πολλοί πελάτες ώστε να υπάρχει σχετικό πρόβλημα. Όλες οι αίθουσες είναι καλαίσθητα διακοσμημένες και το περιβάλλον είναι ευχάριστο και καλόγουστο, και η παραμονή στο εστιατόριο συνοδεύεται από διακριτική ελληνική μουσική.

Στη 2η επίσκεψη (ΠΑ 12/6/2015), με φιλικό ζευγάρι, ήταν γεμάτα όλα τα τραπέζια που ήταν στον ανοικτό χώρο και καθίσαμε σε τραπέζι του πρώτου χώρου αλλά αυτή τη φορά η οροφή ήταν ανοικτή. Ακολουθήσαμε τη σίγουρη συνταγή των βασικών επιλογών της πρώτης επίσκεψης με αλλαγή στη σαλάτα.

Συγκεκριμένα, παραγγείλαμε την πράσινη σαλάτα του πασά (8,90€), μια πίτα (0,40€) που αποδείχτηκε μάλλον περιττή αφού τα κυρίως πιάτα είχαν μπόλικες, τον αχταρμά (14,90€), χωρίς την ενίσχυση, και την πρόταση της κ. Λίνας Κασάπ Κιοφτέ (8,90€), που ήταν 7 κεφτέδες στα κάρβουνα πάνω σε κομμένες πίτες και ψητή ντομάτα. Και αυτή τη φορά τα κρεατικά ήταν σωστά ψημένα.

Το φαγητό συνοδεύτηκε από 3 μπύρες Alfa (3*2,80€) και ¼ κρασί (μάλλον μοσχοφίλερο), που χρεώθηκε 2,20€. Επιδόρπιο ήθελε ένας από την παρέα και παράγγειλε εκμέκ πολίτικο με παγωτό (4,90€), αλλά η ευγενική κ. Λίνα επέμεινε να μας προσφέρει να δοκιμάσουμε το καζάν ντιπί που μόλις είχε ετοιμαστεί. Ο λογαριασμός με τα ποτά έφτασε τα 50€, δηλαδή 12,50€/άτομο και χωρίς τα ποτά 39,40€, δηλαδή 9,85€/άτομο.

Σε ερώτησή μου για delivery στην περιοχή της Γλυφάδας, η κ. Λίνα είπε ότι ήδη έχει αρχίσει να μοιράζει φυλλάδια και γρήγορα θα καλυφθεί η μεγάλη έκταση που καλύπτει ο δήμος. Το φυλλάδιο είναι αρκετά καλαίσθητο αν και δεν περιλαμβάνει το συνολικό μενού του κύριου καταλόγου του εστιατορίου.

Για τους λάτρεις της πολίτικης κουζίνας συνιστάται ανεπιφύλακτα και η παρέα δήλωσε ότι θα το επισκεφθούμε σύντομα (απόδειξη η 2η επίσκεψη σε μικρό χρονικό διάστημα).