Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιουν
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Με αφορμή την χθεσινή βραδιά γευσιγνωσίας χειροποίητων ζυμαρικών (17/6/2015) ήρθε και η δική μου ώρα να επισκεφτώ το OROSCOPO, ένα ώριμο μαγαζί με σταθερή πορεία στο χρόνο και αρκετά ποιοτικό.

Η βραδιά ήταν υπέροχη αφού τα εκλεκτά μέλη του ask4food καθίσαμε εσωτερικά του καταστήματος σε τοποθετημένα σε κύκλο τραπέζια και λίγο πριν το δείπνο μας παρουσίασαν μια συνοπτική ιστορία των ζυμαρικών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με τη χρήση προβολέα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση των κρασιών Μαρκόγιαννη (λευκού και ροζέ).

Ο χώρος είναι σχετικά συμπαθητικός, σε απαλά ροζ χρώματα με τοιχογραφίες από ζώδια ενώ είναι και εσωτερικά μεγάλος με ημιώροφο (δεν τον επισκέφτηκα). Δεν είναι όμως το μοντέρνο και ξεχωριστό σύνολο. Η εξωτερική αυλή στην πλατειούλα πλησίον του Caravel Hotel είναι όμορφη και δροσερή καλοκαιριάτικα, αλλά γέμισε γρήγορα από πελάτες, κυρίως τουρίστες.

Και ενώ η λέξη τουρίστας στην Αθήνα φέρνει στο μυαλό μου άθλια μαγαζιά σε περιοχές φιλέτα (Σύνταγμα, Μοναστηράκι, κτλ. ) που το μόνο που κάνουν είναι αρπαχτές με αμφιβόλου ποιότητας υλικά και μικρές μερίδες τα πράγματα εδώ είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.

Το μενού ήταν όπως το θέλω. Μικρό και με αρκετή ποικιλία και φαντασία. Η σούπα βελουτέ (πατάτα και σέλερι) ήταν αρκετά καλή (3/4) και ίσως το χειρότερο από όσα φάγαμε (ίσως να μην την προτιμούσα και τόσο κρύα). Αρκετά μυρωδάτη πάντως.

Στα ορεκτικά βάζω 3,5+/4. Η σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, σουσάμι και λεμόνι-μηλόξιδο, και μέλι ήταν εξαιρετική. Θυμάμαι επίσης την τηγανιτή γαρίδα (εμοιαζέ με κοτόπουλο φιλέτο) με κουρκούτι και σουσάμι και έναν κολοκυθο-κεφτέ αρκετά καλά και τα δύο. Τέλος ένα μικρό κομμάτι πίτσας με λεπτό ζυμάρι, και τυρί που δεν ήταν λιωμένο, εγώ το βρήκα πολύ ενδιαφέρον (3,5+/4). Από το μενού που έστειλάν μετά εμαθά ότι είχε και τρούφα. Ουτε κάν το πρόσεξα!!!

Αλλά το μαγαζί έδωσε ρέστα στα ζυμαρικά και μάλιστα χειροποίητα. Ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια και τρούφα, όνειρο και πρόκληση για όλες σχεδόν τις αισθήσεις (4/4). Μαύρες ταλιατέλες από μελάνι σουπιάς με καπνιστό σολομό και κρασί απίθανες (4/4) ακόμα τις ποθώ. Τα κορνέ γεμιστά με σπανάκι και μοσχάρι ήτνα εξαιρετικά (4/4) όπως και οι ταλιατέλες (αν και λίγο αλμυρές) με καπνιστό μπέικον (3,5/4) που μοσχομύριζε και τις πιπεριές που έδιναν την γέυση τους στο τέλειο σύνολο.

Το κρασί ήταν καλό ειδικά το λευκό Chardonnay (και δυνατό) ενώ το ροζέ λιγότερο ποιοτικό. Αντιθέτως το παλαιωμένο κιτρινιάρικο τσίπουρο Μαρκόγιαννη ήταν ίσως για βραβείο, αν και δυναμίτης.

Το νερό βρύσης αν και φιλτραρισμένο (να τονιστεί).

Το πιο όμορφο στη βραδιά ισάξιο των ζυμαρικών ήταν τα γλυκά τους. Τα πιο ανάλαφρα και ολόφρεσκα που έχω δοκιμάσει και τα οποία μοσχομύριζαν (4/4). Μικρές παστούλες με βάση τη σαντιγί και τη σοκολάτα, παραδεισένιες γέυσεις.

Η έμπειρη εξυπηρέτηση ήταν για σεμινάριο. Όλοι τους ήταν εκεί που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε. Αφεντικό και σερβιτόροι συνεργάζονταν άψογα και σέρβιραν γρήγορα και αποτελεσματικά, γέμιζαν τα ποτήρια, άλλαζαν τα πιάτα κτλ. Έδειξαν ότι αγαπούσαν αυτό που έκαναν.

Όσο αφορά το VFM: Θα έβαζα αρχικά 4άρι (άλλωστε δεν πληρώσαμε) αλλά αν δεις τιμοκαταλόγους, τα μενού που προσφέρει σε πελάτες δεν είναι και τα φτηνότερα. Δικαιολογούνται όμως εν μέρι οι τσιμπημένες τιμές λόγω ποιότητας υλικών, κορυφαίων γεύσεων, εξαιρετικού σέρβις και τοποθεσίας.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια