Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιουν
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Η δεύτερη συνάντηση των VIPs (εντάξει, ας ευλογήσουμε λιγάκι και τα γένια μας, δεν έπεσε η ζάχαρη στο νερό) του ask4food, η οποία διοργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε «ιταλικό» έδαφος, συγκεκριμένα στο OROSCOPO της οδού Αντήνορος, στο πλάι του ξενοδοχείου CARAVEL, έδωσε στους προσελθόντες την ευκαιρία να ξαναδούν πρόσωπα γνωστά από την πρώτη συνεύρεση στο ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, αλλά και να γνωρίσουν ένα σωρό νέους ομοϊδεάτες. Ευχαριστούμε λοιπόν την ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία για την ωραία αυτή εκδήλωση και περιμένουμε τα καλύτερα όταν φθινοπωριάσει!

Το OROSCOPO είναι ένα από τα πιο παλιά ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας και το γεγονός ότι εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα δείχνει ότι μάλλον κάνει τη δουλειά του σωστά. Οπωσδήποτε ευνοείται από την τοποθεσία όπου βρίσκεται, κοντά στο HILTON και στο CARAVEL, που του εξασφαλίζει μπόλικη αλλοδαπή πελατεία, είχα όμως την ευκαιρία να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι ότι διαθέτει επίσης επαρκές και καλά συντονισμένο προσωπικό. Το καλό σέρβις σε τέτοιους χώρους εστίασης είναι κυριολεκτικά το Α και το Ω. Αν μάλιστα κρίνω από τις μέχρι τώρα δημοσιευμένες κριτικές, το OROSCOPO διαθέτει αρκετούς τακτικούς θαμώνες από τον αθηναϊκό πληθυσμό.

Ο χώρος μια ενδιάμεση κατάσταση. Τώρα το καλοκαίρι η τζαμαρία της πρόσοψης ανοίγει και τα τραπέζια μετακινούνται προς τα έξω, όπου βέβαια ο διαθέσιμος χώρος τέμνεται εγκάρσια από το δρόμο, μέτριας κυκλοφορίας μεν και χωρίς ηχορύπανση, όμως όπως και να το κάνουμε άχαρη υπόθεση. Πολύ δύσκολη (7 στα 10) η υπόθεση παρκάρισμα, καλύτερα ελάτε με τα πόδια ή πάρτε ένα ταξί.
Εμείς καθίσαμε στο μέσα χώρο όπου χάρη στην τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος (μπράβο! ) και στο γεγονός ότι πρόκειται για χώρο ψηλοτάβανο νιώθαμε όλοι μια χαρά, σε μια ιδιαίτερα ζεστή βραδιά.

Από ένα σημείο και πέρα η συνεύρεση μετετράπη σε πηγαδάκια ορθίων, μια και όλοι ήθελαν να γνωρίσουν και να μιλήσουν με όλους. Η διακόσμηση με μοτίβα από ωροσκόπια στους τοίχους, κλασσικά φωτιστικά και κάποια πιο μοντέρνα κάδρα ούτε ενοχλεί ούτε συναρπάζει. Καλή ιδέα το φωτισμένο μπαρ στο βάθος. Art de la table από όσα μπόρεσα να καταλάβω αρκετά καλού επιπέδου, δεδομένου ότι ειδικά για εκείνη την ημέρα ο χώρος είχε αναδιαταχθεί ριζικά.

Το ξεκίνημα, και να με συγχωρέσει ο κύριος ομιλητής, δεν ήταν αυτό που περίμενα. Μια παρουσίαση Power Point μάλλον βαρετή σχετικά με την ιστορία και την εξέλιξη των ζυμαρικών και τα 96 είδη ελληνικής pasta. Μια ιδέα για το μέλλον: Ένα τραπέζι στη μέση του κύκλου όπου καθόμασταν και επίδειξη του τρόπου παρασκευής και μαγειρέματος φρέσκων ζυμαρικών. Όσες φορές και αν το δεις δεν το βαριέσαι, άσε που θα μπορούσαμε να υποβάλουμε χίλιες δυο ερωτήσεις.

Ας έρθουμε στο μενού: Πολύ καλή αρχή με καρβελάκια ζεστά από το φούρνο και μια κρύα πατατόσουπα βελουτέ με σέλερι. Ακολούθησε ένα πιάτο με ποικιλία ορεκτικών, γευστικά ένα κλικ πιο κάτω, από τα οποία ξεχώρισα τη φρέσκια, αρκετά όξινη πράσινη σαλάτα και το «παστέλι» γαρίδας. Μας αποζημίωσε όμως το κύριο πιάτο, μια συλλογή τεσσάρων χειροποίητων ζυμαρικών, το ένα πιο νόστιμο από το άλλο. Μου θύμισε το «τρίπτυχο» που σέρβιραν παλαιότερα σε ιταλικά εστιατόρια της παραλιακής.

Αν δεν υπάρχει στον κατάλογο, θα συμβούλευα τους υπεύθυνους να σκεφθούν σοβαρά να το καθιερώσουν. Το πιάτο περιελάμβανε ταλιατέλες με μπέικον και πιπεριές, μαύρες ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό, ραβιόλια με μανιτάρια και τρούφα και κορνεδάκια γεμιστά με σπανάκι και ψιλοκομμένο μοσχαράκι, με το πρώτο και το τέταρτο είδος να κλέβουν την παράσταση.

Δυστυχώς το επιδόρπιο χάλασε τις καλές εντυπώσεις. Εδώ το OROSCOPO πέφτει στη γνωστή παγίδα του δωρεάν προσφερόμενου γλυκού δεύτερης διαλογής. Δοκίμασα μια μπουκιά και το άφησα. Ευτυχώς που το παλαιωμένο τσίπουρο που συνόδευε το κλείσιμο του γεύματος ήταν κορυφαίο. Και μια και φθάσαμε στα υγρά, τα δύο κρασιά που συνόδευσαν το γεύμα, ένα chardonnay με τα ορεκτικά και ένα ροζέ με τα ζυμαρικά, όπως και το τσίπουρο του επιλόγου ήταν από το πελοποννησιακό κτήμα Μαρκόγιαννη, ειδικά το λευκό ήταν εξαιρετικό.

Μια επιτυχημένη βραδιά, όπου δεν κινδυνεύσαμε να βαρυστομαχιάσουμε. Στο OROSCOPO θα πήγαινα ανά πάσα στιγμή, εφόσον βρεθώ στην περιοχή, παραγγέλνοντας απλώς αντί για επιδόρπιο έναν ωραίο espresso.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια