Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Κηφισιά, Αθήνα
Ιουν
23
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Σήμερα Σάββατο 20 του Ιούνη βρέθηκα με μια φίλη στην Κηφισιά για ψώνια και κουβέντα. Της πρότεινα λοιπόν να επισκεφθούμε για μεσημεριανό φαγητό την ΚΙΒΩΤΟ, την ιστορική ταβέρνα της Νέας Κηφισιάς, για την οποία είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια από διάφορους φίλους καλοφαγάδες.

Πράγματι, είναι ένα ιδιαίτερα ήσυχο, οικογενειακό ταβερνάκι, στην οδό Διός, η οποία συνδεει την οδό Λύρα με την Εθνική Οδό. Το πρωτοάνοιξε ο Γιαννιώτης κ. Ντάκης, το 1973 και ήδη, εδώ και 9 χρόνια, έχει περάσει στη 2η γενιά αφού το λειτουργεί ο γιος του, με περισσό μεράκι αλλά και την εμπειρία του Ηπειρώτη ταβερνιάρη και άριστου ψήστη. Ειδικεύονται στα κρεατικά και μάλιστα προμηθεύονται εκλεκτό μοσχαρήσιο κρέας, αρκετά συχνά απ' την Ηπειρο, όπως μας είπαν.

Ο χώρος -φιλόξενος και φωτεινός- με περισσότερα τα εξωτερικά τραπέζια του, στην πρόσοψη και την αριστερή πλευρά του μαγαζιού, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περί τα 100 άτομα συνολικά. Στην είσοδο υπάρχουν ωραίες γλαστρούλες, ενώ το προσωπικό του είναι εξυπηρετικό και ευγενικό, χωρίς ίχνος επιτήδευσης. Η όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα παραπέμπει σε παλιές, καλές και ίσως ξεχασμένες εποχές, ξερριζωμένες από το στρες και τη ρουτίνα της τεχνολογικής εποχής μας!!

Πήγαμε απ' τους πρώτους στις 2 μ. μ. και μέχρι τις 3.30 που φύγαμε το μαγαζί είχε σχεδόν γεμίσει, κυρίως με οικογένειες και παιδάκια.

Μας έφεραν στην αρχή ένα καλάθι με φέτες φρεσκοζυμωμένου ψωμιού. Παραγγείλαμε λοιπόν, από τον δίσκο με τα ορεκτικά και σαλατικά, μια σαλάτα με μαρούλι, λιαστή ντομάτα, sauce μουστάρδας και κομμάτια από παξιμάδι, που ήταν ό, τι έπρεπε για αρχή (7 €), ενώ ακολούθησε ένα ορεκτικό μοσχαρήσιο γιουβετσάκι, εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς (5 €). Να λοιπόν που τα tapas γενικεύονται!! Πάντως, θεωρώ ότι τα ορεκτικά τους έχουν περαιτέρω πριθώρια διεύρυνσης.

Στη συνέχεια ζητήσαμε μία τυρόπιτα γιαννιώτικη με φύλλο, που έγινε από συνδυασμό σχάρας και τηγανίσματος. Εξαιρετική αν και κάπως τσιμπημένη σε τιμή (7 €). Η φέτα της ήταν σαν κρέμα που έλιωνε στο στόμα!

Για κυρίως πιάτο μοιραστήκαμε ένα νοστιμότατο και ζουμερό μοσχαρήσιο κεμπάπ, με πραγματικές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες (10 €), για να διαπιστώσουμε τη δεξιοτεχνία του ψήστη.

Ήπιαμε μια πράσινη μπύρα Heineken (3 €), παγωμένη τόσο αυτή όσο και τα μεγάλα ποτήρια που τη συνόδεψαν!

Το εμφυαλωμένο νερό (2 €) που ήρθε χωρίς να ζητηθεί στην αρχή, εξισορροπήθηκε απ' το ευγενικό τους κέρασμα χαλβά και κρεμ-καραμελέ στο τέλος!

Συνολικά πληρώσαμε 35 € (η νόμιμη απόδειξη ήρθε αμέσως κανονικά) και γενικά μείναμε ευχαριστημένοι, αφού δοκιμάσαμε ένα λιτό, σπιτικό γεύμα.

Την οικογενειακή αυτή νεο-ταβέρνα, η οποία διατηρεί το παλιό, καλό χρώμα της γειτονιάς, τη συνιστώ για μια παραδοσιακή γαστρονομική εμπειρία, όταν βρεθείτε στα πέριξ της Κηφισιάς. Δεν θα σας απογοητεύσει! Άλλωστε, έχουν τώρα πια καθιερώσει, ένα συνοπτικό μεν, επαρκέστατο δε, τιμοκατάλογο των εδεσμάτων και των ποτών τους (σημειωτέον ότι το χύμα κρασί τους, λευκό-ροζέ-κόκκινο, είναι στα 8-9 € το λίτρο, ενώ τα δύο εμφυαλωμένα κρασιά τους κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα, με πιο ακριβό το κόκκκινο ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ στα 35 €! ).

Θα επαναλάβω την επίσκεψή μου και την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε τις μοναδικές σουβλιστές τους μπριζόλες αλλά και τους κεφτέδες τους, όπως διαβάζω από κριτικές προηγούμενων φίλων-χρηστών.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλες και όλους, επίσημα πλέον από αύριο Κυριακή, 21 του Ιούνη, με το θερινό ηλιοστάσιο!