Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιουν
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Μέλος κι εγώ της συντροφιάς που απόλαυσε τη βραδιά γευσιγνωσίας της Τετάρτης 17/6 στο Oroscopo, θα ήθελα να γράψω δυο λόγια για την όμορφη εμπειρία.

Θα ήθελα φυσικά, πρώτα και κυρίως, να ευχαριστήσω γι' άλλη μια φορά την ομάδα του ask4food για την όμορφη πρωτοβουλία. Οι συνάξεις γευσιγνωσίας όσο επαναλαμβάνονται, μετατρέπονται πια σε ευχάριστες συναντήσεις με φίλους. Όσο γνωριζόμαστε, τόσο ανανεώνεται το ενδιαφέρον και η αγάπη μας για το καλό φαγητό και την εξέλιξη του site. Δημήτρη, Σπύρο ευχαριστούμε!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει επίσης αξίζει στην ομάδα του Oroscopo που οργάνωσε μια ολοκληρωμένη βραδιά γευσιγνωσίας, διαθέτοντας όλο τον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου στα μέλη του site και οργανώνοντας μια πλήρη ενημέρωση για τα χειροποίητα ζυμαρικά, προτού περάσουμε στο κυρίως μενού. Βρήκα την παρουσίαση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, σε ένα είδος κουζίνας που πραγματικά δεν ήξερα ότι κρύβει τόσα μυστικά.

Για πρώτη φορά είχα επίσης την ευκαιρία να επισκεφθώ την περιοχή του πάρκου, πλησίον του Caravel, όπου έχουν συγκεντρωθεί τόσα εστιατόρια που αγνοούσα. Λειτουργούν κυρίως με τουρίστες, όμως το καλοκαίρι τα τραπεζάκια τους πάνω στην Αντήνορος είναι πολύ όμορφα για καθέναν που θέλει λίγη ηρεμία χωρίς να απομακρυνθεί από το κέντρο.

Το Oroscopo όπως κατάλαβα, μελέτησα και μας αναλύθηκε, έχει μακρά ιστορία στο χώρο της ιταλικής κουζίνας, ειδικεύεται δε στα χειροποίητα ζυμαρικά και την πίτσα, ενώ περιλαμβάνει και επιλογές σε κρέας. Εγώ θα σταθώ στο μενού που μας προσφέρθηκε, καθότι δεν έχω προηγούμενη εμπειρία στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

Στην αρχή λοιπόν μας σέρβιραν σούπα βελουτέ με πατάτα και σέλερι. Ήταν κρύο πιάτο, δροσιστική, νόστιμη, ό, τι έπρεπε για μια ελαφριά έναρξη. Προσωπικά μου άρεσε πολύ, την έφαγα όλη, πρόσεξα όμως ότι οι γύρω μου συνδαιτημόνες μάλλον δεν περίμεναν να γευτούν κρύα σούπα και άφησαν αρκετή στα πιάτα τους. Από μένα 4/4.

Στη συνέχεια ήρθε πιάτο με ορεκτικά. Η γαρίδα- παστέλι ήταν τραγανή και νόστιμη, θα ήθελα ένα ακόμα κομματάκι. Η σαλάτα δροσιστική, η πίτσα ελαφριά, με λεπτή ζύμη, την δοκίμασα αλλά δεν με εντυπωσίασε. Αν έπρεπε να βαθμολογήσω συνολικά το πιάτο ορεκτικών θα έβαζα 3/4.

Το κυρίως περιλάμβανε ποικιλία φρέσκων χειροποίητων ζυμαρικών. Ήρθαν όλα στο ίδιο πιάτο σε σωστές ποσότητες και χωρίς να επικαλύπτονται οι σάλτσες τους.

- Ραβιόλι γεμιστά με μανιτάρια και τρούφα: ήταν το άριστο των τεσσάρων. Τα απόλαυσα πολύ, ήταν φρεσκότατα, με μεστή γεύση. Εύγε! Νομίζω αυτό θα είναι το πιάτο που θα προτιμήσω στην επόμενη επίσκεψή μου.4/4

- Μαύρες ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, καπνιστό σολωμό και λευκό κρασί: ελαφριά με ωραία επίγευση σολωμού. Λίγο διαφοροποιούνταν γευστικά από τα υπόλοιπα αλλά τα έφαγα με όρεξη. Έδεναν δε τέλεια με το λευκό κρασί. 4/4

- Φρέσκιες ταλιατέλες με καπνιστό μπέικον και πολύχρωμες πιπεριές: Δεν είμαι πολύ φαν των αλλαντικών στα ζυμαρικά. Τα συγκεκριμένα δεν είχαν πολύ μπέικον, ήταν νόστιμα, η γεύση τους μου θύμισε πολύ πίτσα!! 3/4

- Κορνέ γεμιστά με σπανάκι και μοσχάρι γάλακτος: αρκετά νόστιμα. Ήρθαν δύο στο πιάτο. Τα έφαγα και τα δύο. Η φίλη μου, μου είπε ότι απ' όσα δοκίμασε, αυτά της άρεσαν περισσότερο. 4/4

Τα γλυκάκια που έκλεισαν το δείπνο ήταν μιλφέιγ, παστούλα σοκολάτα- μπανάνα κι εκμέκ με σαντιγύ. Δοκίμασα και τα τρία, ξεχώρισα την παστούλα.

Συνοδεύσαμε με κρασί από το Κτήμα Μαρκόγιαννη, λευκό και ροζέ. Το λευκό Chardonnay ήταν πολύ ωραίο, ελαφρύ, κι επειδή προτιμώ να συνοδεύω τα ζυμαρικά με λευκό κρασί, έμεινα σε αυτό σε όλο το δείπνο. Δοκίμασα και το ροζέ στο κοκτέιλ αργότερα με τους φίλους. Το βρήκα κι αυτό ενδιαφέρον αν και λίγο πιο δυνατό από το λευκό.

Το παλαιωμένο τσίπουρο που ήρθε για το κλείσιμο, μου άρεσε, μια γουλίτσα ήπια, γιατί είχε προηγηθεί αρκετή οινοποσία και δεν το σηκώνω το τσίπουρο. Είχε ελαφρώς κίτρινη απόχρωση από το δρύινο βαρέλι όπου παλαιώθηκε, όπως μας εξήγησε η κυρία Χριστοπούλου, υπεύθυνη του Κτήματος.

Κάτι ακόμα που προσωπικά βρήκα ενδιαφέρον ήταν η γευσιγνωσία Πελοποννησιακών αρωματικών ελαιολάδων και ξιδιών. Δοκίμασα ξίδι με rasberry (εξαιρετικό, δεν το περίμενα), ελαιόλαδο με θυμάρι (καλό) και ελαιόλαδο με δενδρολίβανο (πολύ έντονο). Το ψωμί χωρίς προζύμι νοστιμότατο, σαν απ το φούρνο του χωριού. Μόνο που θα ήθελα να μας είχαν δώσει βαζάκια για τη δοκιμή των ελαιόξιδων, γιατί ομολογώ ότι δεν έλειψαν τα ατυχήματα στα τραπεζομάντιλα.

Η συζήτηση και οι γνωριμίες που ακολούθησαν ήταν απ τα highlights της βραδιάς. Επιτέλους συγκεντρωμένοι στον ίδιο χώρο οι περισσότεροι δημοφιλείς χρήστες του Site, γνωριστήκαμε, λύθηκαν όλοι οι γρίφοι!

Η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη, πρόθυμη και αποτελεσματική. Να πω ότι το εστιατόριο λειτουργούσε και έξω με τους πελάτες της βραδιάς και παρόλ' αυτά τα παιδιά έτρεχαν συνεχώς για να μην λείψει τίποτε σε κανέναν.

Στο vfm βαθμολογώ με βάση τη συνολική αποτίμηση του εστιατορίου ως προς τον χώρο και τις γεύσεις, καθότι δεν γνωρίζω τιμές και το μενού ήταν κερασμένο. Γι' αυτό, με κάποια επιφύλαξη, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, θα βάλω 3/4. Κι επιφυλάσσομαι να το ξαναεπισκεφθώ για μια πιο συνολική εικόνα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω γι άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους στην όμορφη αυτή βραδιά και να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια