Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Ιουν
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Στο Κουκουνάρι έχω πάει δύο φορές μέσα στο προηγούμενο εξάμηνο (μία φορά τον Δεκέμβριο και μία τον Ιούνιο). Και τις δύο φορές έφαγα πολύ καλά, αλλά και τις δύο φορές έμεινα απογοητευμένη από το σέρβις. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί, αλλά σε αυτό το εστιατόριο σαν να μην τους ενδιαφέρει αν θα ξαναγυρίσεις ή αν έμεινες ικανοποιημένος έστω, κι ας μην ξαναγυρίσεις.

Όπως μάλλον γνωρίζετε, το χιτ του Κουκουναριού είναι το κότσι. Έτσι κι εγώ την πρώτη φορά πήρα τηλέφωνο για να κρατήσω ένα τραπέζι και ένα κότσι. Μου είπαν πως δεν χρειάζεται κράτηση, μιας που φτιάχνουν πολλά κάθε μέρα. Αποτέλεσμα: πήγαμε και είχαν τελειώσει. Δεν λέω, όσα φάγαμε ήταν εξαιρετικά, αλλά η αποτυχία της εξυπηρέτησης χτύπησε άσχημα.

Την δεύτερη φορά, ξαναπήρα να κλείσω ένα τραπέζι και ένα κότσι και επέμεινα στο κότσι. Αν σας πω πως υπήρχε στην κράτησή μας, θα σας πω ψέματα. Απλά ήμασταν τυχεροί γιατί αυτή τη φορά δεν είχαν τελειώσει.

Στα υπόλοιπα του σέρβις... Στην υποδοχή είναι ένας κύριος ο οποίος πιθανότατα είναι και ο ιδιοκτήτης. Αυτός ο άνθρωπος δεν χαμογελά ποτέ. Είναι έως και αγενής, διεκπεραιωτικός και ασχολείται με τους πελάτες μόνο αν είναι γνωστοί του. Ναι, ομολογώ πως οι γνωστοί του ιδιοκτήτη περνάνε καλά στο μαγαζί. Οι σερβιτόροι πηγαινοέρχονται στα τραπέζια τους, μαζί και τα κεράσματα, την στιγμή που εμείς για να τραβήξουμε την προσοχή κάποιου έπρεπε να χορέψουμε πάνω στο τραπέζι, ενώ για να έρθει κάτι έξτρα από αυτά που παραγγείλαμε έπρεπε να το ζητήσουμε τουλάχιστον 3 φορές. Ακόμα και τον λογαριασμό ξέχασαν!!! Άνετα φεύγαμε χωρίς να πληρώσουμε.

Από τα 4 άτομα που ήταν στην εξυπηρέτηση εκείνο το βράδυ, μόνο ένας ήταν και χαμογελαστός και εξυπηρετικός και δεν ξεχνούσε. Άλλοι δύο (συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη) ήταν αδιάφοροι και αγέλαστοι, και ένας ήταν ευγενέστατος μεν αλλά αρκετά ξεχασιάρης.

Το περιβάλλον, αν και δίπλα στη Μεσογείων, είναι πολύ όμορφο. Έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν την θέα των αυτοκινήτων και ο θόρυβος δεν φτάνει στα τραπέζια ακόμα και το καλοκαίρι που είναι ανοιχτή η τζαμαρία. Το χειμώνα θυμάμαι έκανε λίγο κρύο, αλλά για τους καλοκαιρινούς μήνες θεωρώ πως όλα είναι όπως πρέπει.

Στα συν του χώρου, η τουαλέτα για άτομα με κινητικά προβλήματα στο ισόγειο. Ελάχιστα μαγαζιά βάζουν σκέψη στο συγκεκριμένο θέμα και εδώ οφείλω να πω ένα μπράβο (κι ας είναι για το αυτονόητο μιας που στην Ελλάδα συχνά το αυτονόητο λείπει).

Όσον αφορά το φαγητό, είναι πραγματικά εξαιρετικό. Ότι έχω δοκιμάσει ήταν απλά τέλειο. Το κότσι είναι από τα καλύτερα που έχω φάει έβερ, τα ταλαγάνι σουφλέ (που δεν είναι σουφλέ, αλλά δεν πειράζει) είναι πεντανόστιμο, το ρολό κοτόπιτας αξέχαστο, το μοσχαράκι μπρεζέ λιώνει στο στόμα και τα ζυμαρικά τους είναι επίσης καταπληκτικά.

Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω σχετικά με το φαγητό είναι για τις ταλιατέλες με σπανάκι και προσούτο. Πεντανόστιμες μεν, αλλά με μιάμιση μικρή φέτα προσούτο "πεταμένη" από πάνω, όχι μόνο χαλούσε την εικόνα του πιάτου αλλά ήταν αρκετό μόνο για 2 μπουκιές. Το προσούτο πρέπει τουλάχιστον να διπλασιαστεί και να τοποθετηθεί αλλιώς στο πιάτο. Επίσης, τις σερβίρουν με κουτάλι. Γιατί ρε παιδιά? Δεν έχει ο σεφ εμπιστοσύνη στον εαυτό του πως οι ταλιατέλες που μαγειρεύει τρώγονται με πηρούνι? Όπως και να το κάνουμε, το "λάθος" σερβίρισμα σε προδιαθέτει για "λάθος" μαγειρεμένο φαγητό...

Έχουν πάααρα πολύ καλό χύμα κρασί ΑΛΛΑ δεν αναφέρεται πουθενά ούτε στο μενού, ούτε στον κατάλογο κρασιών. Αν δεν ρωτήσετε για την ύπαρξη χύμα κρασιού, θα πληρώσετε εμφιαλωμένο. Να σημειώσω όμως πως η λίστα τους με τα κρασιά είναι από τις καλές, παρόλο που οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες. Υποψιάζομαι πως ίσως υπάρχει ένας τρίτος κατάλογος (εκτός του μενού και της λίστας κρασιών) με τα "υπόλοιπα" ποτά/αναψυκτικά τον οποίον ξεχνούν να φέρουν στο τραπέζι.

Ο λογαριασμός θα σας έρθει γύρω στα 20-25 ευρώ το άτομο εφόσον έχετε φάει καλά κι έχετε πιει από μισό κιλό κρασί (τουλάχιστον) ο καθένας. Κερνάνε σφηνάκι μαστίχα, αλλά για γλυκό ούτε λόγος (εκτός -όπως προείπα- αν σε ξέρουν, αλλά πως να σε μάθουν όταν δεν τους ενδιαφέρει?) κάτι που μπαίνει στα μείον. Βεβαιωθείτε πως θα σας φέρουν τον σωστό λογαριασμό, εμάς την πρώτη φορά μας έφεραν λάθος και πληρώσαμε και κατιτίς παραπάνω αλλά το καταλάβαμε κάτι μέρες μετά και δεν ασχοληθήκαμε.

Και τώρα στο επίμαχο ερώτημα... Θα ξαναπάω? Δεν ξέρω αλλά τείνω προς το όχι. Ο μόνος λόγος για να επιστρέψω θα ήταν το κότσι. Από την άλλη, στα τέσσερα τετράγωνα από το Κουκουνάρι υπάρχει άλλο εστιατόριο που φτιάχνει κορυφαία γουρνοπούλα και που και χαίρονται που σε βλέπουν και σε κερνάνε γλυκάκι και που -θεωρώ- ευχαρίστως θα σου κρατούσαν ένα κότσι από το γρουν.

Σε περίπτωση που διαβάζει κάποιος από το Κουκουνάρι, να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι από τους ανθρώπους που "μετράνε" τα μαγαζιά ανάλογα με τα κεράσματα. Όταν όμως έρχεται μια παρέα και παραγγέλνει μέσο όρο 2,5 πιάτα και 3/4 κιλού κρασί ο καθένας, δεν μπορείς να κεράσεις μόνο ένα σφηνάκι μαστίχα, να μην ασχοληθείς ούτε για ένα λεπτό με το τραπέζι τους έστω τυπικά (να ρωτήσεις βρε αδερφέ, φάγατε καλά? ήπιατε καλά? έχετε κανένα παράπονο?) και να περιμένεις πως θα επιστρέψουν. Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει αν θα ξανάρθουν, οπότε πάω πάσο. Αν όμως σε ενδιαφέρει, εφόσον το μαγαζί σου είναι σε μια πιάτσα με αρκετά εστιατόρια και είσαι το ΜΟΝΟ που δεν ασχολείται με τους returning customers και το ΜΟΝΟ που δεν κερνάει γλυκό, θα πρέπει σίγουρα να ξανασκεφτείς το πως μετράς τους πελάτες που δεν είναι φίλοι σου... Με λίγα λόγια, δεν είναι η αξία ενός γλυκού, αλλά η κίνηση που μετράει.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2015-07-01 16:15:50

Καλησπέρα σας, σεβαστά τα όσα λέτε αλλά διαφωνούμε στα περισσότερα.
Το θέμα σέρβις είναι κάτι για το οποίο μας αποθεώνει η πλειοψηφία των πελατών μας.
Για τον κύριο που χαρακτηρίσατε αγενή θα ήθελα να σας πω ότι είναι επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης και τα ''δικά του'' τραπέζια που αναφέρατε, είναι τραπέζια πελατών που έχει αποκτηθεί μεγάλη οικειότητα λόγω της συμπάθειας στο πρόσωπο του.
Όσο για το κρασί το χύμα, τις μπύρες κτλ αν γυρνούσατε το κατάλογο θα τα βλέπατε όλα.
Το κουτάλι (το οποίο είναι πάντα βοηθητικό) στις ταλιατέλες δίνεται μόνο του γιατί έχετε ήδη πιρούνι στο τραπέζι σας. Το προσούτο είναι συνοδευτικό στις ταλιατέλες.
Τέλος, 20-25 κατά άτομο που αναφέρετε πηγαίνει ένας φυσιολογικός λογαριασμός με εμφιαλωμένο κρασί, σε καμία περίπτωση με χύμα κρασί, το πραγματικό εύρος τιμών κυμαίνεται στα 12-17 και η λίστα κρασιού, αν γνωρίζετε, είναι από τις φθηνότερες της αγοράς.
Ευχαριστούμε για την κριτική σας και για το αυτοκόλλητο που μας δώσατε φεύγοντας.


2015-07-01 19:06:44

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Χαίρομαι πολύ που ακούω πως υπάρχουν πελάτες που σας αποθεώνουν και με τους οποίους έχετε αποκτήσει οικειότητα και συμπάθεια, λυπάμαι πολύ που δεν έγινε καμμία προσπάθεια να κερδίσετε και την δική μας.
Όσον αφορά το κουτάλι, αντιλαμβάνομαι πως μάλλον δεν καταλάβατε το σχόλιό μου, οπότε οφείλω να εξηγηθώ: τα ζυμαρικά δεν σερβίρονται ούτε τρώγονται με την βοήθεια κουταλιού. Το κουτάλι "ανακαλύφθηκε" στην Ελλάδα, ως βοηθητικό του πηρουνιού, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες σεφ είτε έκοβαν, είτε "κακοποιούσαν" τις μακριές πάστες (σπαγγέτι, ταλιατέλες κλπ) και ήταν αδύνατο να φαγωθούν μόνο με το πηρούνι, όπως και είναι ο σωστός τρόπος. Από τη στιγμή λοιπόν που ο δικός σας σεφ μπορεί και ξέρει να φτιάχνει εξαιρετικά τις ταλιατέλες, το σερβίρισμα με το κουτάλι εκτός του ότι είναι άχρηστο προδιαθέτει έναν γνώστη για κακομαγειρεμένο ζυμαρικό.
Τον κατάλογο θυμάμαι πως τον έψαξα και τον ξαναέψαξα και επειδή δεν βρήκα χύμα κρασιά, ρώτησα τον σερβιτόρο ο οποίος μου είπε πως "ναι, έχουμε" και όταν του ανταπάντησα πως "δεν τα είδα στον κατάλογο" δεν μου υπέδειξε που μπορώ να τα βρω αλλά μου είπε ο ίδιος τι υπάρχει.
Τέλος, στο θέμα της τιμής, αν το εύρος των τιμών σας είναι 12-17 ευρώ το άτομο ένας λόγος παραπάνω στα τραπέζια που ξεπερνούν αυτό το εύρος κατά πολύ (εμείς και τις δύο φορές που ήρθαμε πληρώσαμε παραπάνω από 20) να κεράσετε ένα γλυκάκι...
Βέβαια, για χάριν όσων μας διαβάζουν, θα μου επιτρέψετε να προκαλέσω λίγο τα μαθηματικά σας και να σας πω πως αν έρθουν δύο άτομα και πάρουν ένα κότσι, μία σαλάτα Κουκουνάρι, μισό κιλό ροζέ και μία μπύρα βαρελίσια πάμε στα 15 ευρώ το άτομο, χωρίς καν ορεκτικό, χωρίς γλυκό και με μόνο ένα κυρίως στη μέση και μια σαλάτα επίσης στη μέση (και με την ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ και για τους δύο).
Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείτε για την κριτική μου, ελπίζω εκτός από τους αναγνώστες του ask4food να φανεί χρήσιμη και σε εσάς, ακόμα κι αν αυτό δεν φαίνεται από την απάντησή σας.


2016-07-20 22:07:11
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Thalia13.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.