Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιουν
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Δεδομένου ότι δεν είχα συμμετάσχει στην προηγούμενη εκδήλωση του ask4food στο Ταξιδεύοντας, η βραδιά στο Oroscopo ήταν μια πρώτη ευκαιρία για μένα να γνωρίσω τόσο το team πίσω από το site, όσο και την creme de la creme των χρηστών. Η βραδιά, χάρη και στην άψογη φιλοξενία του Oroscopo κύλησε πολύ όμορφα, γνωριστήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις και ελπίζω στο μέλλον να δοθούν και άλλες ευκαιρίες για τέτοιες συνάξεις.

Ας το δούμε πιο αναλυτικά:

Το Oroscopo είναι ένα εστιατόριο που μου ήταν γνωστό και έχει μια πορεία πολλών ετών στην περιοχή, αλλά δεν είχε τύχει να επισκεφθώ. Ο χώρος είναι καλύτερος έξω, μπροστά στην πλατεία και στην ζωντανή πιάτσα, πολύ κοντά στο Caravel, ενώ μέσα, παρά την ανακαίνιση, παραμένει λίγο 90s και θα τον χαρακτήριζα μάλλον αδιάφορο. Την βραδιά της εκδήλωσης (ημέρα Τετάρτη) εκτός από τον εσωτερικό χώρο, όπου καθήσαμε εμείς, ήταν γεμάτο και έξω, με την λοιπή πελατεία του, που δείχνει ότι ευνοείται από τη θέση και τα γειτονικά ξενοδοχεία.

Ξεκινήσαμε με μία μάλλον αδιάφορη, αλλά καλής διάθεσης παρουσίαση για τα ζυμαρικά και μία πιο σύντομη των κρασιών του κτήματος Μαρκόγιαννη, που συνόδευσαν το δείπνο και στη συνέχεια προχωρήσαμε στο φαγητό.

Αρχικά σερβιρίσθηκαν ωραιότατα ζεστά ψωμάκια, τα οποία μπορούσαμε να συνοδεύσουμε με διάφορα αρωματικά λάδια που υπήρχαν στα τραπέζια. Επίσης μας σέρβιραν και το Chardonnay του παραπάνω κτήματος, το οποίο βρήκα αρκετά καλό και κατάλληλο για να συνοδεύσει τα ορεκτικά που ακολούθησαν. Πρώτη ήρθε η κρύα σούπα από πατάτα, η οποία ήταν γευστική, αν και με λίγο περισσότερο αλάτι απ΄ ό, τι έπρεπε. Ακολούθησε η ποικιλία ορεκτικών η οποία περιελάμβανε: πράσινη σαλάτα (φρέσκια, αλλά πνιγμένη στο dressing), γαρίδα σε κρούστα από σουσάμι (η κρούστα υπερκάλυπτε τη γεύση της γαρίδας, που χανόταν τελείως), κολοκυθοκεφτέ με μία σως φέτας (πολύ καλός, το καλύτερο από τα ορεκτικά, νόστιμος και ισορροπημένος) και πίτσα (αρκετά καλή).

Στη συνέχεια ακολούθησε μία ποικιλία από φρέσκα ζυμαρικά, παρασκευής του Orsocopo: φρέσκιες ταλιατέλες με μπέικον (μάλλον μέτριες, και πολύ αλμυρές), μαύρες ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό (κλασικό πιάτο πολύ ωραία εκτελεσμένο), ραβιόλι με τρούφα (πολύ καλά) και κορνέ με σπανάκι και μοσχάρι γάλακτος (εξαιρετικά, το καλύτερο από τα ζυμαρικά που φάγαμε κατ' εμέ). Τα ζυμαρικά συνοδεύθηκαν με ένα ωραίο ροζέ του κτήματος Μαρκόγιαννη.

Όταν ήρθαν τα γλυκά ήμουν πλέον πλήρης, αλλά δοκίμασα μία μπουκιά από το καθένα και δεν θυμάμαι κάτι να ξεχώρισε, ήταν αδιάφορα. Τίμησα όμως το εξαιρετικό παλαιωμένο τσίπουρο.

Συνολικά, πρέπει να επαινέσω την άψογη λειτουργία και συντονισμό κουζίνας και σέρβις, που κατάφερε να σερβιριστούμε όλοι (και ήμαστε αρκετοί) σε σωστούς χρόνους, παρότι το μαγαζί είχε και αρκετό κόσμο και έξω. Όπως επίσης και τη φιλοξενία και γενναιοδωρία των υπευθύνων του εστιατορίου που μας τίμησαν με μία πολύ όμορφη βραδιά. Στο φαγητό υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και εκλέπτυνσης, αλλά σίγουρα είναι ένα εστιατόριο που λειτουργεί με επαγγελματισμό και σταθερότητα, γνωρίζει και σέβεται την πελατεία του. Οι δε τιμές, είναι πολύ καλές για το επίπεδό του.

Ευχαριστούμε λοιπόν όλους τους διοργανωτές για την όμορφη και πολύ επιτυχημένη βραδιά!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια