Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Μαρούσι, Αθήνα
Ιουν
30
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Ένα βράδυ στο Opera Prima

Έχοντας έρωτα με την ιταλική κουζίνα κ μετά από πολλά ανέλπιδα γεύματα σε "ιταλικά" εστιατόρια πρέπει να σας πω οτι χρόνια είχα να φάω τόσο αυθεντικό ιταλικό φαγητό. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Αλλά ας γίνω αναλυτικότερη.

Η επίσκεψη μου στο "Opera Prima" έγινε την Πέμπτη στις 25/6 (θεωρώ βασικό για να απολαύσω ένα γεύμα να προτιμώ τις όχι και τόσο κοσμικές μέρες όπως το Σάββατο)

Μπαίνουμε σε μια όμορφη μινιμάλ αυλή χωρίς να έχουμε κάνει κράτηση και ένας ευγενέστατος Ιταλός κύριος (μάλλον ο σεφ) μας καλωσορίζει. Καθόμαστε κ η σερβιτόρα έρχεται σχεδόν αμέσως με 2 καταλόγους της παραδοσιακής και της δημιουργικής κουζίνας κατατοπίζοντας μας σχετικά με τα πιάτα.

Καθώς περίμενε την παραγγελία μας, μας πρόσεφερε εξαιρετική φοκατσια με ελαιόλαδο και φρέσκο δεντρολίβανο, καλοψημενη και μυρωδάτη.

Παραγγελνουμε για πρώτα πιάτα το φημισμένο Gambero krosta και ενα vitello tonato (ενα ταλαιπωρημένο γενικά πιάτο σε πολλά εστιατόρια στην Αθήνα). Φτάνουν στο τραπέζι μας σε 10 λεπτά με την πρώτη εντύπωση να μας συνεπαίρνει αφού είχαμε να κάνουμε με δυο μικρα εργα τέχνης. Στη γευση το vitello tonato ηταν εξαιρετικό, ισορροπημένα μαγειρεμένο το vitello και η σως τόνου δροσερή, αρωματική και με τέλεια υφή. Το gambero krosta βέβαια ηταν αυτό που μας κερδισε αφού ο συνδυασμός γκοργκοντζολας και μπαλσαμικου με τη γαρίδα και τη κρούστα της ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικός.

Σαν κυρίως παραγγέλνουμε ενα ριζότο με αχλάδι και ενα petto di polo. To ριζότο ηταν σωστά χυλωμένο, ενώ το αχλάδι και η σκαρμότσα θεικά αρμονικός συνδυασμός. Το petto di polo, ένα φιλέτο κοτόπουλο παναρισμένο που συνοδευόταν απο σπανακι σωτε (!!! ) με μια καλα δεμένη γλυκόξινη σως που άφηνε ενα απαλό άρωμα μέντας στον ουρανίσκο.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε χωρις να δοκιμάσουμε το κανολο με ρικοτα που μας πρότεινε η σερβιτόρα οταν της περιγράψαμε τι θέλαμε, του οποίου η υπέροχη παρουσίαση ηταν αντιστοιχη με τη γεύση. Για όσους δεν γνωριζουν, το κανολο ειναι σοκολατενιος σωληνας με γεμιση τυρί ρικότα.

Θα το ξαναεπισκεφτουμε σύντομα αφου το μενού ειναι πολλά υποσχόμενο και θέλουμε οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε και τις πίτσες.