Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Γλυφάδα, Αθήνα
Ιουν
30
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου.
Υπάρχει πιο πρόσφατη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ.

Το Σάββατο που μας πέρασε, σε μία από τις σπάνιες βόλτες μας στα Νότια Προάστια, μας γεννήθηκε η επιθυμία για Ιταλική κουζίνα. Όταν είμαστε σε «άγνωστα νερά» και προκειμένου να αποφύγουμε κακοτοπιές, μία είναι η λύση. Η επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Ask4food! Δύο κλικαρίσματα στα πεδία «Γλυφάδα» & «Ιταλική Κουζίνα» και είχαμε στη διάθεσή μας γρήγορα και εύκολα τις απαραίτητες πληροφορίες.

Την προσοχή μας τράβηξε το La casa di Giorgino κι επειδή ήμασταν πάρα πολύ κοντά του, είπαμε να το προσεγγίσουμε με μία σχετική επιφύλαξη κι αν τελικά μας αρέσει, να το επισκεφτούμε. Αυτό είχε να κάνει με την βαθμολογία που είχε λάβει όσον αφορά τον χώρο του (κυρίως 3άρια).

Από την πλατεία Γλυφάδας, ανηφορίσαμε στο στενάκι που παλιά ονομάζαμε «στα μπιφτεκάδικα». Είχα καιρό να περάσω από εκεί και είχε αλλάξει αρκετά το σημείο. Η περιοχή έχει χάσει την γνησιότητά της και την λαϊκή (με την καλή έννοια) αισθητική της. Εκεί που παλιά ήταν ο ναός των αγαπητών σε όλους μπιφτεκιών (μια περιοχή που αν δεν κάνω λάθος, στήθηκε για να ικανοποιεί τις ανάγκες των Αμερικάνων της βάσης), πλέον υπήρχε από ζαχαροπλαστείο-παγωτατζίδικο μέχρι εστιατόρια Ασιατικής, Ινδικής και Λιβανέζικης κουζίνας.

Στο τελευταίο μάλιστα, όταν κατά τις 12 το βράδυ περάσαμε φεύγοντας, το κέφι είχε ανέβει και μαζί με αυτό είχε ανέβει και μία χορεύτρια σε ένα τραπέζι και λικνίζονταν υπό τους ήχους Λιβανέζικων ακουσμάτων. Οι θεατές παραληρούσαν και το ίδιο θεωρώ ότι θα έκαναν και οι γείτονες από την ενόχληση της έντασης στη μουσική. Με το που προσπερνάς αυτό το στενό, αλλάζει εντελώς το σκηνικό. Βρίσκεσαι σε έναν πιο κεντρικό δρόμο, αλλά πραγματικά πολύ ήσυχο και μακριά από την κίνηση των αυτοκινήτων και τη φασαρία. Επειδή υπάρχει μία σχετική απόσταση από το πιο ζωντανό σημείο της Γλυφάδας, θεωρώ ότι το παρκάρισμα είναι λίγο πιο εύκολο.

Σε μία γωνία αυτού του δρόμου βρίσκεται και το La casa di Giorgino. Με το που βρεθήκαμε μπροστά του, μπήκαμε μέσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Απορώ γιατί υπήρχε αυτή η βαθμολόγια για τον χώρο. Ήταν πολύ προσεγμένος και περιποιημένος. Ιδίως τα τραπεζάκια που ήταν στον εξωτερικό του χώρο, μας τράβηξαν ιδιαίτερα τη προσοχή αλλά δεν σταθήκαμε τυχεροί γιατί είχαμε πάει χωρίς να προνοήσουμε για κράτηση (κι εμείς τι περιμέναμε, Σάββατο βράδυ στη Γλυφάδα…).

Όμως ο κύριος που μας καλωσόρισε, μας βρήκε ένα πολύ άνετο τραπέζι στον ενδιάμεσο χώρο (μεταξύ του εντελώς εσωτερικού του και τον εξωτερικό). Το τραπέζι ήταν για 4 άτομα και λίγο αργότερα που το εστιατόριο γέμισε, ένιωσα λίγο ενοχές που δεσμεύσαμε ένα μεγαλύτερο των αναγκών μας, τραπέζι. Τον χώρο συμπλήρωναν λεπτομέρειες από ύφασμα στην οροφή, δενδρύλλια ελαιόδεντρων κι από ένα μικρό γλαστράκι με αλεξανδρινό σε κάθε τραπέζι. Επίσης, σε κάθε τραπέζι υπήρχε από ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι με λάδι και κόκκινες πιπεριές. Το λατρεύω αυτό το λάδι!

Κι έρχομαι τώρα στο Service. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σε όσα εστιατόρια επισκέφθηκα τον τελευταίο καιρό, το service ήταν πάρα πολύ καλό. Ήταν ένας τομέας που στην Ελλάδα είχαμε αρκετά σοβαρό πρόβλημα και στον οποίο τα τελευταία χρόνια υπάρχει τρομερή βελτίωση.

Μας εξυπηρέτησαν τρία άτομα. Στην αρχή μας μπήκε η ιδέα ότι ο μεγαλύτερος εκ των τριών, ήταν και ο ιδιοκτήτης. Όταν ρώτησα την κυρία που μας εξυπηρέτησε, μας είπε ότι η ίδια είναι η ιδιοκτήτρια ή μάλλον συνιδιοκτήτρια μαζί με τον σύζυγό της που έχει αναλάβει τη κουζίνα. Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω ότι τόσο η ίδια, όσο και οι υπόλοιποι που μας εξυπηρέτησαν ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ (θα μου συγχωρέσετε την χρήση των κεφαλαίων, αλλά πραγματικά ήθελα να δώσω έμφαση στην ποιότητα του Service τους).

Η ιδιοκτήτρια χαμογελαστή και δροσερή, εγκάρδια και γλυκιά μας μίλησε λίγο για την προσπάθειά τους και το πόσο αγαπάει αυτό που κάνει. Απ’ ότι καταλάβαμε, αν και το υπόλοιπο προσωπικό ήταν άκρως έμπειρο, η ίδια είναι αυτή που κρατάει τις ισορροπίες και τα έχει όλα υπό έλεγχο. Αν και σε κάποια στιγμή το εστιατόριο γέμισε και προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις της, δεν έχασε στιγμή τη διάθεσή της.

Επίσης, εξαιρετικός ήταν και ο νεαρός που μας σέρβιρε. Γρήγορος και άμεσος. Ιδίως στο σημείο που μας πρότεινε τα γλυκά που θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε, τον απόλαυσα. Δεν ήταν ακριβώς το είδος του Service που μας έχει συνηθίσει η περιοχή της Γλυφάδας και που κατά κύριο λόγο είναι επαγγελματικό αλλά λίγο απρόσωπο. Η εξυπηρέτηση του La casa di Giorgino είναι αυτή ακριβώς που του πηγαίνει. Ανεπιτήδευτη και φιλική, όπως ακριβώς ταιριάζει σε μία τρατορία. 4άρι καραμπινάτο!

Με το που καθίσαμε, μας προσέφεραν κέρασμα μπρουσκετούλες. Ένα τόσο απλό αλλά τόσο νόστιμο κέρασμα. Βάση από ζεστό ψωμί, φρέσκια ντοματούλα και τόνοι από σκορδάκι. Ιδανικό ξεκίνημα.

Από σαλάτα επιλέξαμε την DEL RE. Όπως την παρουσίαζε ο κατάλογός τους, ήταν η αγαπημένη του Δούκα της Λομβαρδιάς (κοίτα να δεις χλίδα το 500-600 μ. Χ.!!! ). Η ποσότητά της ήταν επαρκέστατη και τα υλικά της πλούσια. Σαν βάση ήταν πράσινη (μαρούλι και ρόκα).

Το σύνολο συμπληρώνονταν με λιαστή ντομάτα και ντοματίνια, προσούτο, παρμεζάνα και μπαλσάμικο. Ενώ ήταν δροσερή, ελαφριά και νόστιμη για κάποιο λόγο μου μπήκε η ιδέα ότι ίσως να χρειαζότανε τη προσθήκη κάποιου ακόμα υλικού για να την κάνει λίγο πιο «παιχνιδιάρικη» και ξεχωριστή. Αυτό όμως δεν μειώνει σε καμιά περίπτωση ότι ήταν μία πάρα πολύ καλή σαλάτα, ιδανική για το ξεκίνημα ενός δείπνου. Επειδή απ’ ότι κατάλαβα και τους ενδιαφέρει αλλά επιπρόσθετα έχουν και το ταλέντο και τις γνώσεις, θα τους πρότεινα να πειραματιστούν λίγο παραπάνω με αυτό το πιάτο τους για να το εξελίξουν ακόμα περισσότερο.

Από κυρίως πήραμε:
•Καρμπονάρα αλλά με την γνήσια συνταγή, μακριά από κρέμες γάλακτος αλλά μόνο με αβγουλάκι. Την προτιμήσαμε με σπαγγέτι. Επιτέλους ένα Ιταλικό που σου δίνει τη δυνατότητα να γευτείς αυτό το πιάτο όπως ακριβώς πρέπει. Φυσικά επειδή ο Έλληνας έμαθε αυτό το πιάτο αρκετά παραλλαγμένο, το εστιατόριο είναι σε θέση να ικανοποιήσει και αυτά τα γούστα. Έτσι, στο διπλανό μας τραπέζι που ήταν μία παρέα με νεαρόκοσμο, την παράγγειλαν με κρέμα γάλακτος.

Η μερίδα ήταν χορταστικότατη και από όσες πιρουνιές κατάφερα να κλέψω, ήταν καλοεκτελεσμένη. Γιατί η καρμπονάρα, όσο απλό σε προετοιμασία πιάτο φαίνεται, έχει την τεχνική της κι αν δεν είσαι προσεχτικός μπορούν άνετα να προκύψουν αστοχίες…

•Εγώ παρήγγειλα salmone με ταλιατέλες (αν και συνήθως την έπαιρνα με πέννες). Το αγαπώ αυτό το πιάτο. Όμως το έχω γευτεί από εντελώς επίπεδο και απογοητευτικό μέχρι υπερφορτωμένο και λιπαρό. Η salmone που δοκίμασα ήταν εξαιρετική. Πλούσια σε σολομό, με μία απαλή ροζ σάλτσα (μετά από χρήση ντοματούλας) και μια κορώνα από μία λεπτή φέτα λεμόνι. Συμβουλές για όσους αρέσκονται στο να παραγγέλνουν salmon: Μη την πλακώνεται στο τυρί (το ότι σας το φέρνουν στο τραπέζι δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε και μάλιστα όλο! ). Τρίψτε από πάνω φρέσκο πιπέρι, ανακατέψτε κι αφήστε την 2-3 λεπτά για να δώσει όλα τα αρώματά του. Η salmone που δοκίμασα ήταν από τις πιο πετυχημένες και νόστιμες που μου έχουν προσφέρει και απόλαυσα την κάθε μπουκιά της. Αν και στην κατάλογό τους είδα και άλλα πιάτα που θα με ενδιέφερε να δοκιμάσω, θα δυσκολευτώ να μη ξαναπάρω salmone σε επόμενη επίσκεψή μου…

Συνοδέψαμε τα πιάτα μας με λευκό, «δικό» τους κρασί που ήταν αξιοπρεπέστατο.

Όταν τελειώσαμε, μάζεψαν αμέσως τα πιάτα μας, μας ρώτησαν με ουσιαστικό ενδιαφέρον αν μείναμε ικανοποιημένοι και μας κέρασαν λικέρ μαστίχα και λιμοντσέλο. Ιδίως το δεύτερο είχε πολύ πιο δεμένη γεύση από αυτά που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν κατά το κλείσιμο ενός γεύματος και πολύ πιο κοντά στην αυθεντική συνταγή.

Κι εκεί που είχαμε αποφασίσει να μη πάρουμε γλυκό, ήρθαν και μας έκαναν την παρουσίασή τους. Όπως μας είπαν, τα γλυκά τους ετοιμάζονται καθημερινά και μάλιστα το τιραμισού ετοιμάζεται τη στιγμή που δίνεται η παραγγελία. Αυτό ήταν, μας τέλειωσαν! Πέσαν όλες οι άμυνες μας και μας ήταν αδύνατό να αντισταθούμε στο να παραγγείλουμε το τιραμισού τους.

Μας προσφέρθηκε σε ποτήρι και ήταν πραγματικά θεσπέσιο!! Καλοδουλεμένο, κρεμώδες μασκαρπόνε. Ένα γλυκό ελαφρύ (αν και είναι φουλ στις θερμίδες!! ) αλλά τόσο πλούσιο σε γεύση και αρώματα. Μετάνιωσα που πήραμε μόνο ένα!
Φύγαμε ικανοποιημένοι και καλοδιάθετοι, που αυτό είναι ο σκοπός και το νόημα για τις εξόδους μας.

Μετά την τόσο μεγάλη επιτυχία της πρώτης επίσκεψής μας, σαφώς θα υπάρξει και δεύτερη η οποία θα επιδιώξω να γίνει και το αμεσότερο δυνατό. Ελπίζω να στεφθεί κι αυτή με την ανάλογη επιτυχία! Την επόμενη φορά θα ήθελα να δοκιμάσω και κάποια από τις πίτσες τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία και περιποίηση τους.

2015-06-30 17:15:07

Αισθανομαι την αναγκη να σας ευχαριστησουμε παρα πολυ μετα απο τα τοσα κολακευτικα λογια για την trattoria μας.


2015-07-07 13:22:30

Ανταποδίδω τις ευχαριστίες σας!
Είναι μεγάλη μου χαρά να "ανακαλύπτω" και μεταφέρω την γνώμη μου για μία τόσο καλή προσπάθεια.

Φιλικά

Ιωγιάννης


2016-10-10 11:31:19
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.