Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ηλιούπολη - Καρέας, Αθήνα
Ιούλ
01
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Τι είναι αυτό που τελικά μένει μετά από μια επίσκεψή μας σε ένα εστιατόριο? Η αίσθηση αν μείναμε ικανοποιημένοι ή όχι από την συνολική εμπειρία που μας πρόσφερε.
Εντάξει, στις κακές περιπτώσεις ρίχνουμε μια ωραιότατη μαύρη πέτρα πίσω μας και δεν ξανασχολούμαστε.

Όμως αν τελικά περάσαμε καλά, γιατί δεν είναι και λίγες οι φορές που στη συνέχεια δεν ξαναεπισκεπτόμαστε τον συγκεκριμένο χώρο? Μήπως η αίσθηση ότι καλά περάσαμε αλλά θέλαμε ένα «κλικ» παραπάνω? Μήπως η περιέργεια και η επιθυμία μας να δοκιμάζουμε συνεχώς νέες εμπειρίες (και μάλιστα εμείς οι χρήστες του Ask4food έχουμε επιπροσθέτως και το «μικρόβιο» του εξερευνητή ώστε στη συνέχεια να μοιραστούμε την εμπειρία μας με τους υπόλοιπους εδώ μέσα…).

Όμως, πάντα υπάρχουν τα μέρη που έχουμε αγαπήσει και έχουν επαληθεύσει και επιβεβαιώσει την αξία τους μετά από αρκετές επισκέψεις μας σε αυτά. Είναι τα μέρη που νοιώθουμε ασφαλείς να επισκεφτούμε όταν δεν έχουμε διάθεση για πειραματισμούς κι όταν δεν θέλουμε να ρισκάρουμε την διάθεσή μας με μια αμφιβόλου τελικής εμπειρίας επίσκεψη. Είναι τα μέρη που νοιώθουμε εξακριβωμένα ευπρόσδεκτοι και μπορούμε να πούμε και δύο κουβέντες παραπάνω, σα να πήγαμε σε σπίτι φίλου μας που θέλουμε να μας ακούσει και να μοιραστούμε μαζί του τα εσώψυχά μας.

Όταν κοιτάω την τελευταίων χρόνων μου πορεία, καταλήγω ότι στην Αθήνα είχα δύο μόνο τέτοια μέρη, όπου μεταξύ των δύο υπερτερεί με διαφορά το «Φουρνομαγειρέματα». Το άλλο έχει κλείσει εδώ και δύο χρόνια (Το πέταλο) και μου έχει στοιχήσει πολύ η απουσία του.

Δεν είναι τυχαίο που έχω πάει σαν σύνολο και μέσα σε ένα χρόνο, πιο πολλές φορές απ’ όσες έχω πάει σε άλλα εστιατόρια ή μεζεδοπωλεία.
Τι μου αρέσει στα «Φουρνομαγειρέματα»? Μου αρέσει που πειραματίζονται συνεχώς. Που «ακούν» τον πελάτη και μαθαίνουν από τις τυχόν αστοχίες ή προτάσεις που τους γίνονται. Μου αρέσει που μέσα στις τόσες φορές που έχω πάει, βλέπω πιάτα και γεύσεις τους να εξελίσσονται και βελτιώνονται. Μου αρέσει ο τόνος της φωνής τους όταν τους παίρνω τηλέφωνο για να κλείσω τραπέζι καθώς κι ότι ξέρουν ποιο προτιμώ και μου το κρατάνε. Μου αρέσει που με κάνουν να γελάω, όταν μου λένε ιστορίες τους. Το ότι είναι πρώτη φορά στη ζωή μου που κάθομαι σε ένα μέρος για πάνω από 1,5 ώρα (έχω κλείσει 4ωροκαι βάλε εκεί, χωρίς να το καταλάβω καν). Μου αρέσει το ότι έχω πάει εκεί αγαπημένα μου πρόσωπα για φαγητό, θέλοντας να τους ικανοποιήσω. Όλα αυτά είναι ανεκτίμητης αξίας…

Τολμώ να πω ότι μετά από τις τόσες επισκέψεις μου, έχω δοκιμάσει όλα τα πιάτα τους και μερικά ακόμα που δεν υπάρχουν στο μόνιμο μενού τους αλλά τα είχαν σε αυτό που είχαν δημιουργήσει σε γιορτινές ημέρες και περιόδους.

Στις τελευταίες μου επισκέψεις, κάποια πιάτα τους είναι μονίμως πάνω στο τραπέζι μας. Και μάλιστα κάποια από αυτά δεν τα είχα δοκιμάσει στην πρώτη μου επίσκεψη, οπότε και δεν είχα αναφερθεί σε αυτά. Η παστουρμαδόπιτα (που όσο πάνε και την κάνουν και καλύτερη και πιο χορταστική), η ρεβυθάδα τους (πάντα απίστευτα χυλωμένη και νόστιμη) και το κότσι τους. Όμως θα ήθελα να σταθώ περισσότερο στο κότσι τους. Τα τελευταία χρόνια, μπορείς να βρεις κότσι σε αρκετά εστιατόρια ή μπυραρίες στην Αθήνα. Κάποια χρόνια πριν, το βλέπαμε στον κατάλογο και ήταν κάτι εξωτικό για τους περισσότερους. Όμως κότσι από κότσι έχει διαφορά. Το κότσι στα «Φουρνομαγειρέματα» είναι εμπειρία! Αριστοτεχνικά εκτελεσμένο και πάντα μα πάντα πετυχημένο.

Μου έχει τύχει να πάρω κότσι σε άλλα μέρη και σχεδόν να αηδιάσω από την ποσότητα του λίπους ή τον αποτυχημένο τρόπο ψησίματός του. Να είναι ψημένο εξωτερικά και ωμό εσωτερικά. Έχω δοκιμάσει κότσι σε καταγώγια στη Βαρσοβία, σε κυριλέ μπυραρίες του Μονάχου, σε pubs στα στενά της Πράγας. Το κότσι του Νικόλα, τα βάζει όλα κάτω και με διαφορά. Δε ξέρω τι διαδικασία ακριβώς κάνει και έχει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά τα συγχαρητήριά μου. Και η συνοδεία του? Καλοψημένες πατατούλες, μουστάρδα και κόκκοι φρέσκου πιπεριού. Ούτε υπερβολές που θα σε αποπροσανατόλιζαν, ούτε πειραματισμοί που θα ξένιζαν κάποιους από εμάς. Ισορροπία και απλές σε όλους μας, αγαπημένες γεύσεις.

Επίσης, μέσα από τις επισκέψεις μου ανακάλυψα και το ροζέ κρασί Ζίτσας που έχουν. Γενικά με ενοχλεί λίγο το κρασί και κυρίως το κόκκινο. Αν πιω περισσότερο από 3-4 ποτηράκια, την επόμενη έχω ένα στομάχι «τούβλο». Αυτό το κρασί τους είναι τόσο γλυκόπιοτο, ελαφρύ και δροσερό που το έχω λατρέψει. Και είναι η πρώτη φορά που δύο άτομα έχουμε φτάσει και μέχρι τα 2 λίτρα κρασί (λέγε με κρασοπατέρα! ). Πάντα ανάμεσα σε αυτά, θα υπάρχει και το από πλευράς τους κέρασμα το οποίο νοιώθουμε ότι είναι από καρδιάς τους.

Φυσικά, στο τέλος παίζει πάντα και το κέρασμα από τα χεράκια της Μαίρης. Η σοκολατόπιτά της έχει γίνει ακόμα πιο πλούσια σε γεύση, αλλά εγώ δηλώνω φανατικός οπαδός του λευκού χαλβά που ετοιμάζει!!!

Με τνη ευκαιρία που μου δίνετε, θα ήθελα να τους εκφράσω και μια επιθυμία μου. Τις μέρες των Χριστουγέννων είχα δοκιμάσει ένα πιάτο με βάση το χοιρινό και μία σάλτσα που στηρίζονταν στον καφέ espresso. Γενικά μου αρέσει όταν δοκιμάζω παγωτό ή ακόμα και cocktail με γεύση από καφέ (ανεπανάληπτο το cocktail “Your man in Habana” στο “Baba au rum”), αλλά σπάνια τον συναντώ ως συντελεστή κάποιου πιάτου. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Σκεφτείτε λοιπόν την ιδέα να το εντάξετε στις γεύσεις και προτάσεις του καταλόγου σας.

Οι τιμές τους παραμένουν πάντα προσιτές και δεν έχουν πάρει την ανιούσα. Σημαντικό αυτό γιατί δεν είναι και λίγες οι φορές που κάποιο μέρος χρησιμοποιεί στην αρχή και με σκοπό να στήσει την πελατεία του χαμηλές τιμές, ενώ στη συνέχεια με μικρά μικρά βηματάκια τις ανεβάζει σιγά σιγά. Αυτό στα μάτια μου μεταφράζεται σε σεβασμό προς τον πελάτη κι ότι δεν τον αντιμετωπίζουν σαν ένα ακόμα πορτοφόλι που πέρασε το κατώφλι τους.

Η εξυπηρέτησή τους είναι πάντα άψογη. Πέραν από το σταθερό παρεάκι που «τρέχει» το μαγαζί (οι οποίοι δεν είναι απλώς συνέταιροι, αλλά πάνω απ όλα φίλοι εδώ και χρόνια τώρα), οι εναλλαγές στο υπόλοιπο team είναι ελάχιστες, κάτι που βοηθάει κι εμάς τους πελάτες να νοιώθουμε πιο οικία ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζουμε.

Στην πρώτη μου κριτική είχα βάλει ως μοναδικό 3άρι τον χώρο τους. Αν και δεν βλέπει Ακρόπολη ή θάλασσα, πλέον νοιώθω τόσο άνετα σε αυτόν που στα μάτια μου είναι πλέον 4άρι. Να σημειώσω σε αυτό ότι είναι εντελώς υποκειμενική η θέση μου και ποτισμένη με μία γερή δόση συναισθηματισμού. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο σχετικά με τον χώρο τους, είναι η καθαριότητά τους. Από κουβέντες που είχαμε, έχω καταλήξει ότι είναι μανιακοί με την καθαριότητα και η παρασκευή του φαγητού είναι σαν να γίνεται σε ιατρικό εργαστήριο. Μπορεί να μην είχα την τύχη να επισκεφτώ την κουζίνα τους για να το επιβεβαιώσω (απαγορεύεται αυστηρώς η είσοδος στους μη έχοντες εργασία) αλλά έχω δει τους τουαλέτες τους οι οποίες είναι μακράν οι καθαρότερες που έχω συναντήσει σε εστιατόριο.

Για να καταλήξω…
Δεν θεωρώ τίποτα πιο σημαντικό από το να παραμένει ένα μέρος σταθερή αξία στις επιλογές μας. Σε αυτό, τα «Φουρνομαγειρέματα» με έχουν κερδίσει και έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει όσες φορές κι αν το επισκεφτώ…

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2015-07-02 15:26:50

Είναι πραγματικά ισως απο τις λίγες φορές που πραγματικά τα λόγια είναι λιγα, για να εκφράσω αυτο που πραγματικά νιώθω

τα συναισθήματα ειναι διάχυτα και απερίγραπτα...

Το μόνο που πραγματικά θα ήθελα να πω είναι

ΕΥΓΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΩ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!

Με εκτίμηση
ΤΑ ΦΟΥΡΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


2015-07-07 13:19:52

Η εκτίμηση είναι αμοιβαία!
Σας ευχαριστώ όλους για τις στιγμές που μας έχετε χαρίσει αλλά για αυτές που θα έρθουν στο μέλλον.

Φιλικά

Ιωγιάννης


2016-10-10 11:31:19
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.