Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιούλ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Φυσικά θα μιλήσω κι εγώ για την θεματική βραδιά του Ask4food στο συγκεκριμένο μαγαζί του κέντρου.
Το θέμα ήταν τα ζυμαρικά, που ή τα λατρεύεις ή τα μισείς. Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία μαζί με το 75% του πληθυσμού της Γης.
Βάζω μέσα φυσικά τους Κινέζους, που από ότι μάθαμε στο πρώτο μέρος, που παρουσιάστηκε η ιστορία των ζυμαρικών, ήταν από τους πρωτοπόρους στην χρήση τους.

Η επιλογή του μαγαζιού ήταν πολύ καλή, και το όλο project πολύ καλά στημένο.
Το oroscopo έχει μεγάλη ιστορία, και περνάει τώρα την δεύτερη νιότη του.
Ο χώρος είναι ευχάριστος, και ιδίως το καλοκαίρι που σερβίρουν και στο απέναντι δροσερό παρκάκι.

Καθίσαμε όλοι, μετά την υποδοχή από τα παιδιά του ask4food, στα τραπέζια σε ένα ενιαίο τετράγωνο σχηματισμό.
Αλληλοπαρουσιαστήκαμε και ακολούθησε η παράθεση του μενού των ζυμαρικών.
Πολύ ευχάριστη η έκπληξη που συνόδευε την βραδιά, το Οινοποιείο Μαρκόγιαννη προσέφερε δυό ετικέτες από τα κρασιά του, και παλαιωμένο τσίπουρο.

Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στο μενού γιατί έχει ήδη γίνει από προλαλήσαντες κορυφαίους κριτικούς.
Θα αναφέρω μόνο τι με έφτιαξε και τι με χάλασε.

Στα θετικά, τα λαδάκια με τα μυρωδικά με πλούσια γεύση και έντονο άρωμα.
Η σαλάτα, δροσερή, νόστιμη και προτότυπη.
Όλα τα ζυμαρικά ήταν υπέροχα, είχαν κάτι το διαφορετικό.
Μαύρες ταλιατέλες με καπνιστό σωλομό, που είχε έντονο το άρωμα του άνιθου, που τον αρωματίζουν συνήθως οι Σκανδιναβοί.
Τα πουγκιά με το μοσχάρι! Δεν έχω λόγια.

Στα αρνητικά, το ψωμάκι δεν είχε φαντασία. Η πατατόσουπα ήταν κρύα, αλμυρή, και δεν μου έφερε τους κατάλληλους συνειρμούς για την συνέχεια.
Το πιτσάκι στο ορεκτικά. Στο παστέλι γαρίδας, πνίγηκε η γεύση της γαρίδας, πολύ παχύ το στρώμα σουσαμιού.

Γλυκά δεν δοκίμασα, και δεν έχασα και κάτι από ότι διάβασα.
Τέλος στα κρασιά, αφήνω μετεξεταστέο το Chardonnay, από τα πιό άνευρα που έγω δοκιμάσει. Συμφώνησε η Οινοχόος μας ότι βιάστηκαν να τα ανοίξουν για την εκδήλωση, ενώ καλύτερα θα ήταν να έβλεπαν φως και αέρα τον Αύγουστο.

Το πολυποικιλιακό ροζέ ήταν αξιοπρεπές προς το καλό.
Ρέστα όμως έδωσε το Οινοποιείο με το παλαιωμένο τσίπουρο.
Αυτό ήταν και ο λόγος που δεν δοκίμασα γλυκό, για να μην χαλάσω την έντονη και σωματώδη γεύση του. Ενώ όλοι οι ask4foodιανοί, είχαμε πλέον γνωριστεί και οι συζητήσεις είχαν πάρει φωτιά, για μαγαζιά και μαγαζάκια, εγώ ήμουν μια στα Ιλίσια των Αθηνών και μια στα highlands της Σκωτίας.
Έντονη μυρωδιά του δρυς. Σε τέστ που ακολούθησε στο σπίτι η παλαιωμένη grappa θύμιζε ρακί μπροστά του, ενώ το τσίπουρο μας ήταν πολύ κοντά στα σκωτσέζικα malt.

Το Οινοποιείο θα πρέπει οπωσδήποτε να δώσει βάση στα αποστάγματα.
Δεν ντράπηκα καθόλου να πάρω την τελευταία φιάλη υπό μάλης φεύγοντας.
Από τιμές δεν έχω άποψη και το 4αρι είναι για την συγκεκριμένη βραδιά.
Περάσαμε υπέροχα, και ευχόμαστε στο αγαπημένο μας site πάντα επιτυχίες.
Όσα μαγαζιά, σαν το Oroscopo, αναγνωρίζουν την αξία του, θα ωφεληθούν, οι υπόλοιποι ας ψάχνονται.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια