Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Ιούλ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Παρασκευή βράδυ 26 του Ιούνη, παρέα με ένα φιλικό μου πρόσωπο, ταξιδεύοντας μεν βόρεια, αλλά όχι στις συνήθεις ψαροταβέρνες, τρατορίες, πιτσερίες και τα συναφή, επισκεφθήκαμε το LOCAMENTE, το νέο δημιούργημα της οικογένειας του Άρη Τσανακλίδη (Α. Τ. ).

Πρόκειται για μια μοντέρνα ταβέρνα-μπιστρό, η οποία βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία, στην πολυσύχναστη οδό Χρυσ. Σμύρνης, στη θέση του παλιού γνωστού ψητοπωλείου Μάραθος. Ο περιορισμένος χώρος και ο θόρυβος απ' τα διερχόμενα αυτοκίνητα είναι ένα μείον για τον ευφυή σεφ και επιχειρηματία, αλλά βέβαια και για τον απαιτητικό πελάτη...

Το LOCAMENTE -που στα Ισπανικά σημαίνει 'με τρέλα', με μια τρέλα που ξεπερνάει όρια και συμβάσεις- το άνοιξε η σύζυγος του Α. Τ., Ελένη, πριν από ένα μήνα περίπου. Είναι λοιπόν προφανές ότι οι ιδέες και το μενού αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα του συζύγου της Άρη και την 30ετή του εμπειρία στην Αμερική, την Ασία και τη χώρα μας. Ο Α. Τ. με τις περγαμηνές του Culinary Institute of America, όπου σπούδασε, άνοιξε το 1992 το MELROSE σε πάροδο της Καλλιδρομίου και στη συνέχεια υπήρξε υπεύθυνος στη ΣΠΟΝΔΗ, στην αλυσίδα PASTERIA, στα μενού του PASAJI στο CITY LINK και ήδη από το 2006 πρωταγωνιστεί στην KUZINA της οδού Αδριανού στο Θησείο.

Πράγματι, η Ελένη και ο Άρης αυτοσχεδιάζουν με δημιουργίες fusion και ένα αμάλγαμα ταξιδιάρικων εμπειριών ενός μενού φιλόδοξα πολυσυλλεκτικού. Γεφυρώνουν έτσι τα ευπρεπή αμερικάνικα burgers & baby back ribs (γύρω στα 8 €) με τα μεσογειακά σπαγγέτι και κεφτέδες (10.50), το Quesadilla (6.50), το Chili con Carne (μοσχ. κιιμάς με καλαμπόκι, φασόλια, ντομάτα και τσίλι, στα 650€), και με μια ποικιλία ψαρικών, σαλατικών και γεύσεων της Άπω Ανατολής.

Η αδελφή της οικοδέσποινας μας υποδέχτηκε ευγενικά και μας ενημέρωσε για θέματα της κουζίνας και του νέου μαγαζιού τους. Το προσωπικό, δύο άτομα όταν πήγαμε, ήταν εξυπηρετικό και φιλικό.

Ο χώρος είναι μια μικρή αυλή στην πρόσοψη με καμιά δεκαριά τραπέζια, όπου κυριαρχούν ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι, ενώ ο εσωτερικός χώρος είναι μικρότερος με 2-3 τραπέζια και μεγάλους καναπέδες. Τα γιασεμιά και τα νυχτολούλουδα αμβλύνουν τον αρνητικό αντίκτυπο της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Δοκιμάσαμε λοιπόν τα εξής εδέσματα:

- Σαλάτα Locamente, με λάχανο, ντοματίνια, καλαμπόκι ψητό και καραμελωμένη πιπεριά (8 €). Ήταν δροσιστική σαν εισαγωγή, αλλά μας φάνηκε κάπως παλιάς κοπής...

-Tacos, με γέμιση χοιρινού κιμά και pico de gallo, που είναι μεξικάνικη σαλάτα με βάση τη ντομάτα, τα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο, το τσίλι και το λάιμ. (5 €). Ήταν πραγματικά μια ευρυματική σύνθεση, αντάξια του μεγάλου σεφ.

-Λαβράκι ατμού με λεμόνι και σόγια πάνω σε ρύζι αχνιστό, το οποίο όμως ήταν ιδιαίτερα αλμυρό, ίσως απ' τη σόγια. Αξιοπρεπές πιάτο, που ελπίζω να εξελιχθεί σε πιο ευπαρουσίαστο και λιγότερο 'βουκολικό' (10.50 €).

-Μπιφτεκάκια Locamente, που ήταν ένας μικρός πυργίσκος Πιζας με τρία μπιφτεκάκια (όχι πολύ ζουμερά), πιτάκια, sauce γιαουρτιού και ντομάτα. Σχετικά ικανοποητικό (8.50 €).

Ήρθε δυο φορές κρύο νερό βρύσης, ενώ παραγγείλαμε μπύρα Septem Red Ale, απ' την Αυλώνα Εύβοιας, 4.5 βαθμών Alcohol και τιμής 4 €.

Στην αρχή παραγγείλαμε ψητά ψωμάκια με πολτό ντομάτας και ελιές (2 €), ενώ για επιδόρπιο αντί του millefeuille (5 ), προτιμήσαμε την Choco Lovers, που ήταν μια χορταστική και ζεστή σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια (5.50 €). Ο συνολικός λογαριασμός έφθασε έτσι τα 45 €.

Από τον κατάλογο κράτησα κάποια άλλα πιάτα για μια προσεχή επίσκεψή μου. Απ' τα πρώτα, τους νησιώτικους Γκιουλσεμέδες (πιτάκια με αγριόχορτα και φέτα, 5.50 €), το Μαριναρισμένο φιλέτο ψαριού με μοσχολέμονο και κόλιανδρο (6.50 €) και τη Σαλάτα Escondido με μαρούλι, παρμεζάνα, σκόρδο και κρουτόν (7 €).

Από τα κύρια πιάτα, τα ωραία burgers (~ 8 €) που ήδη ανέφερα ότι θαύμασα την παρουσίασή τους σε διπλανά τραπέζια, καθώς και τις Γαρίδες κεμπάπ με ανανά και ρύζι με κάρι (14.50 €).

Σε γενικές γραμμές, η κουζίνα τους είναι αξιοπρεπής και οι τιμές αρκετά προσιτές, αλλά πιστεύω ότι το μενού επιδέχεται περαιτέρω βελτίωση, σύμφωνα και με το feedback των πελατών.

΄Οσον αφορά τα ποτά, το ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί είναι στα 3.50 €, ενώ τα καλά εμφυαλωμένα φθάνουν τα 20 €, όπως η λευκή Μαλαγουζιά, ενώ οι μπύρες κυμαίνονται στα 3-4 €.

Αντιλαμβάνομαι ότι η κριτική μου ενδέχεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς πολλών φίλων καλοφαγάδων και συνεπώς αφετηρία υποδείξεων για τον παλαίμαχο σεφ, γνωστό μας άλλωστε και από τις τηλεοπτικές παρουσιάσεις του.

Δεν θα παραλείψω την αρνητική εικόνα του μη καράσματός μας, ούτε καν με ένα στοιχειώδες λικεράκι ή έστω εγχώριο ηδύποτο, σχεδόν μηδαμινής αξίας, αλλά σημαντικού αντίκτυπου, ειδικά όταν πρόκειται για ένα νέο χώρο που υπογράφεται από ένα μεγάλο όνομα της γαστρονομίας μας!!

ΥΓ.: Θα κλείσω με μια καλοπροαίρετη εξομολόγησή μου προς τις αγαπητές φίλες και τους φίλους του site μας, όπου συνεισφέρω εδώ και 4 μήνες το κατά δύναμιν.

Πράγματι, αγαπητοί χρήστες, η βεβαιότητα των εστιατορίων είναι αναμφίβολα ένα ασφαλές κίνητρο άμιλλας για όλους μας. Ως έμμονη ιδέα όμως είναι τουλάχιστον ενοχλητική!

Πιο σημαντική, πιο βαρύνουσας σημασίας είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η κατά το δυνατόν 'αντικειμενική' παρουσίαση ν έ ω ν χ ώ ρ ώ ν, όπως π. χ. ο συγκεκριμένος, πράγμα που λίγοι χρήστες επιδιώκουν. Γιατί μόνο έτσι θα προκληθεί το ενδιαφέρον του κοινού και θα διευρυνθούν οι ορίζοντες του site μας, καθώς και η απήχησή του.

Καλή η πεπατημένη, αλλά πιο κοπιαστική και γι'αυτό προτιμότερη είναι, φίλοι μου, πάντοτε η π ρ ω τ ο π ο ρ ί α!!!