Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Ιούλ
04
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Το Parlo μετράει λιγότερο από 2 μήνες λειτουργίας και το έχω επισκεφθεί έως τώρα 2 φορές, λόγω της ιδιαίτερα ευνοικής (για το καθημερινό μου δρομολόγιο) τοποθεσίας του.

Η τόσο ενθουσιώδης κριτική της προλαλήσασας pp_tinas με προβλημάτισε ελαφρώς, γιατί δε με βρίσκει εξίσου τόσο πολύ ενθουσιασμένη, έτσι αποφάσισα να σας μεταλαμπαδεύσω τη μέχρι τώρα dining εμπειρία μου στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Χώρος:
Ξύλο και μαύρο χρώμα, όπως επιτάσσει η μόδα στα καινούρια μαγαζιά εστίασης των τελευταίων ετών. Minimal και λιτή διακόσμηση, casual περιβάλλον, νιώθεις άνετα από το πρώτο λεπτό.

Εξυπηρέτηση:
Ευγενέστατοι, κυρίως άνδρες σερβιτόροι, φαίνονται έμπειροι και ιδιαίτερα πρόθυμοι.

Φαγητό:
Θα παραθέσω τα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει και από τις δύο φορές που επισκεφθήκαμε το εστιατόριο.

Από σαλάτες:
Σαλάτα ρόκα.
Κα-τα-πλη-κτι-κή. Με παρμεζάνα, λιαστές ντομάτες, χοντρό αλάτι και ψητά-μέτρια ψημένα μοσχαρίσια φιλετάκια. Είναι μία τεράστια σαλάτα (εύλογα, ώστε να δικαιολογεί τα σχεδόν 12 ευρώ που κοστίζει), ολόφρεσκη με υπέροχο μοσχαρίσιο φιλέτο σε σωστή ποσότητα. Της βάζω 10'.

Ορεκτικά:
Μπουρεκάκια με μανιτάρια, πανσέτα και μαγιονέζα με τρούφα.
Άρεσαν σε όλους στο τραπέζι (μάλιστα παραγγέλθηκαν x 2), εμένα όμως δε μου άρεσαν. Τα βρήκα πολύ λαδερά και βαριά, δε θα τα ξαναπαρήγγελνα.

Τσιπς πατάτας με τρουφέλαιο και παρμεζάνα.
Τίμιο ορεκτικό για την τιμή του (6 ευρώ) και από άποψη γεύσης και από άποψη ποσότητας. Θα τις ξαναέπαιρνα, αν και φυσικά τις έχουμε ξαναδοκιμάσει σε άλλα πασίγνωστα εστιατόρια σε καλύτερη αλλά και πολύ ακριβότερη version.

Κυρίως:
Από ζυμαρικά:
Καζαρέτσι αραμπιάτα με φρέσκια ρίγανη, ντομάτα, σκόρδο και τσίλι.
Ελαφρύ πιάτο, λίγο αδιάφορο τομλμώ να ομολογήσω, μάλλον δε θα το ξαναπαρήγγελνα.

Παπαρδέλλες με κοτόπουλο, πορτομπέλλο μανιτάρια και κρέμα μαύρης τρούφας. Κλασικά ωραίο και χορταστικό πιάτο.

Από pizza:
Fatboy, μοτσαρέλλα, παρμεζάνα, ντομάτα και ζαμπόν μπούτι.
Απλή και πάρα πολύ ωραία, την παραγγείλαμε και τις 2 φορές.

Moster mama, ντομάτα, ιταλικό πικάντικο λουκάνικο, μοτσαρέλλα και φρέσκα αβγά. Η παρέα ενθουσιάστηκε, εγώ δε δοκίμασα, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Από risotto:
Ρυζότο με κολοκυθάκι, πανσέτα & καπνιστό προβολόνε.
Συγλονιστικό πιάτο, δεν έχω λόγια. Γευστικά απογειωτικό. 10'

Να σημειώσω σε αυτό το σημείο πως έχουμε βρει όλα τα πιάτα λίγο πιο αλμυρά από ότι θα θέλαμε - κατά κοινή ομολογία.

Από επιδόρπια:
Τα δοκιμάσαμε όλα. Δηλαδή:

Tiramisu, με κρέμα πραλίνας φουντουκιού. Άριστο.

Pavlova, με φυστίκι Αιγίνης. Άριστη.

Affogato, παγωτό καραμέλα με ανθό αλατιού & espresso. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει ποτέ κάτι παρόμοιο, Συγκλονιστικό.

Τέλος και τις 2 φορές που έχουμε δειπνήσει στο Parlo, έχουμε πληρώσει το άτομο γύρω στα 25 ευρώ (με αναψυκτικά). Νιώθω πως έχει τρελά περιθώρια βελτίωσης, τα ζυμαρικά του προσωπικά δε με έχουν συγκλονίσει και οι πίτσες του θέλουν ένα "κάτι" παραπάνω. Όμως έχω διακρίνει μεράκι και θεωρώ πως μπορεί να απογειωθεί γευστικά στο προσεχές μέλλον.

Αν το επισκεφθείτε, κρατήστε σίγουρα χώρο για γλυκό. Ο σεφ κάνει πραγματικά θαύματα.