Loader

10 Ιούλ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Είναι μέρες τώρα που παλεύω με την ιδέα για το εάν θα πρέπει κι αν είναι σωστό να γράψω κριτική για το OROSCOPO σχετικά με τη συνάντηση που διοργανώθηκε σε συνεργασία τους με το ASK4FOOD, την Τετάρτη 17.06.2015.

Από τη μία αισθάνομαι ότι ίσως τους αδικήσω λίγο γιατί αλλιώς μπορεί ένα εστιατόριο να εξυπηρετήσει μία μεμονωμένη παρέα των δύο, τριών ή τεσσάρων ατόμων κι αλλιώς όταν καλείται να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα μία «παρέα» των 40 ατόμων. Στη δεύτερη περίπτωση το βάρος πέφτει κυρίως στο Service και τη κουζίνα που καλούνται να «βγάλουν τα κάστανα απ τη φωτιά»…

Από την άλλη, εκτιμώ αφάνταστα την φιλοξενία του OROSCOPO, την πρόθεσή και διάθεσή τους να μας προσφέρουν αυτή τη βραδιά. Ας μη ξεχνάμε ότι δεν είναι εύκολο για ένα εστιατόριο να εκτεθεί σε σχόλια και κριτικές τόσων πολλών ατόμων. Η δημοσιότητα έχει τα καλά και τα αρνητικά της. Αυτή η κίνηση από μόνη της, δείχνει ότι έχουν εκτιμήσει τις δυνάμεις και δυνατότητές τους και νοιώθουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Κι αυτό είναι σαν αποτέλεσμα των τόσων χρόνων επιτυχημένης πορείας τους στον χώρο της εστίασης. Επίσης, θεωρώ ότι τα σχόλια των «κριτών» που μπορούν να αναφερθούν (και τα οποία πιστεύω ότι θα τεθούν καλοπροαίρετα και μόνο), θα τους βοηθήσουν στο να βελτιωθούν και να αντιμετωπίσουν τυχόν αστοχίες.

Σε συνέχεια αυτού του επιλόγου μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω και το ASK4FOOD για την πρωτοβουλία του στο να διοργανώνει τέτοιες βραδιές. Αυτό δείχνει ότι εκτιμά την αγάπη και υποστήριξή μας, που δείχνουμε τόσα χρόνια στην ιστοσελίδα τους. Αγαπητοί, ο σεβασμός είναι αμοιβαίος και είναι πάντα χαρά μου να τα λέμε και από κοντά, τόσο μαζί σας όσο και με τους υπόλοιπους χρήστες. Θα μπορούσα να γράψω πολλά παραπάνω, αλλά δεν θα ήθελα να κουράσω τους «αναγνώστες» που θα διαβάσουν αυτή τη κριτική με σκοπό το να αποφασίσουν εάν θα επισκεφτούν το OROSCOPO.

Πρώτα θα αναφερθώ στον χώρο. Θεωρώ ότι είναι σαφώς καλύτερος ο εξωτερικός του χώρος κι αυτό γιατί είναι πιο δροσερός. Ακόμα και το παρκάκι στο οποίο βλέπει και τα δεντράκια που υπάρχουν σε αυτό, τον κάνουν πιο ευχάριστο. Μπορώ άνετα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάθεται εκεί κάποιο καλοκαιρινό βραδάκι και να απολαμβάνω το γεύμα μου. Ο εσωτερικός χώρος θεωρώ ότι χρειάζεται κάποιο «φρεσκάρισμα». Από τη στιγμή που η κουζίνα τους και οι γεύσεις τους είναι πιο δημιουργικές από τις συμβατικές που μπορείς να δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο Ιταλικό εστιατόριο, θα πρέπει και ο χώρος να συμβαδίζει με αυτό. Εγώ θα τον έκανα πιο μοντέρνο και λιτό. Αυτό όμως είναι καθαρά υποκειμενική άποψη και μάλιστα από κάποιον που προτιμά την πιο «αφαιρετική» διακόσμηση…

Για το Service μπορώ να πω μόνο ένα μεγάλο μπράβο. Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι κατέβαλαν μια τιτάνια προσπάθεια να εξυπηρετήσουν και την δική μας παρέα και όλους τους υπόλοιπους πελάτες τους. Δεν ξέρω αν στα μάτια κάποιων αυτό φαίνεται απλό, πιστέψτε όμως ότι δεν είναι. Σας μιλάω και από προσωπική πείρα…

Επίσης στο Service θα συμπεριλάβω και το καλωσόρισμα όπως επίσης και την ομιλία σχετικά με τα ζυμαρικά. Η χρήση του power point μπορεί να φαίνεται λίγο «ψυχρή» όμως θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε εναλλακτική. Είναι ο μόνος τρόπος να δούνε και να ακούσουν τόσα άτομα ταυτόχρονα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον ομιλητή να τα λέει όλα αυτά χωρίς την βοήθεια εικόνων. Θα ήταν κουραστικό τόσο για τον ίδιο όσο και για εμάς τους υπόλοιπους και χλωμό το βλέπω να μας έμενε κάτι από τις τόσες πληροφορίες που είχε συλλέξει. Δεν ξέρω αν τη συγκεκριμένη παρουσίαση την είχε ετοιμάσει και χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν σε κάποια άλλη εκδήλωση, αλλά έχει και αυτή τη δουλειά της… Εγώ προσωπικά βρήκα ενδιαφέρουσες αρκετές πληροφορίες που μας δόθηκαν.

Επίσης να ευχαριστήσω και την κυρία που συμμετείχε ως αντιπρόσωπος του κτήματος Μαρκογιάννη και τη βοήθεια που μου έδωσε στο να επιλέξω κρασί για μια περίσταση και υποχρέωση που έχω. Όπως έχω ξαναπεί, αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος με εδάφη και κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν την οινοποιία. Επιπρόσθετα, ο λαός μας έχει αποκτήσει απίστευτη πείρα στο πέρασμα των τόσων αιώνων. Επιλέξτε λοιπόν ελληνικές ετικέτες. Θα σας καταπλήξουν. Όσες φορές έχω προσφέρει κάποιο μπουκάλι κρασί σε φίλους μου από το εξωτερικό, έχω λάβει ενθουσιώδη σχόλια!
Κι έρχομαι τώρα στα του φαγητού.

Πρώτα μας προσφέρθηκε κρύα βελουτέ σούπα πατάτας και σέλερι. Η πινελιά που έκανε το πιάτο ακόμα πιο ιδιαίτερο ήταν ο σολομός και ο άνηθος. Είναι απίστευτο που δύο τρία κλωναράκια άνηθου έχουν τη δύναμη να αναδείξουν ακόμα περισσότερο ένα τέτοιο πιάτο. Η φύση είναι γεμάτη μυστικά και πάντα με ενθουσίαζε η ιδέα ότι ένα υλικό που προέρχεται από το υγρό στοιχείο (όπως ο σολομός) μπορεί να ταιριάξει με ένα άλλο που φύεται στο έδαφος. Απ’ ότι μου είπαν, η σούπα ετοιμάστηκε κρύα, ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση. Για εμένα προσωπικά, ήταν το αγαπημένο πιάτο της βραδιάς. Είμαι soup –lover!

Ακολούθησαν τα ορεκτικά τους. Σε αυτά ξεχώρισα τη σαλάτα τους (δροσερή και πλούσια σε χυμούς) και τους κολοκυθοκεφτέδες (τους οποίους θα ξαναπαράγγελνα με μεγάλη άνεση και ευχαρίστηση). Το παστέλι της γαρίδας και η πίτσα θεωρώ ότι αδικήθηκαν λίγο γιατί ο χρόνος που μεσολάβησε από την παρασκευή τους μέχρι το σερβίρισμα τους, τους στοίχησε σε γεύση αφού ατόνησε η αίσθηση του «φρεσκοετοιμασμένου». Πιστεύω ότι αν τα είχα παραγγείλει ένα άλλο βράδυ και μου είχαν προσφερθεί απευθείας μετά την παρασκευή τους, θα ήταν μακράν πολύ καλύτερα. Πάντως και πάλι ήταν αξιοπρεπέστατα.

Στην συνέχεια μας προσφέρθηκε μια ποικιλία από διαφορετικά είδη χειροποίητων ζυμαρικών. Επίσης θεωρώ ότι ίσως αδικήθηκαν λίγο λόγω του χρόνου που μεσολάβησε μέχρι να μας σερβιριστούν. Σίγουρα δεν ήταν οι συμβατικές γεύσεις που θα δοκιμάσεις σε κάποιο ιταλικό. Από αυτές ξεχώρισα αυτά που είχαν γέμιση μανιταριών και καλοκαιρινής τρούφας κι αυτά με την γέμιση μοσχάρι-σπανάκι. Μεγαλύτερες απαιτήσεις είχα από τα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και καπνιστό σολομό. Είναι ένα πιάτο που «κυνηγάω» όταν το βρίσκω στον κατάλογο.

Παρ΄όλο που ήταν πλούσιο σε υλικά, μου φάνηκε λίγο στεγνό. Για να μη τα ξαναλέω και γίνομαι κουραστικός, αίτιο θεωρώ και το ότι μεσολάβησε ο χρόνος παρασκευής-σερβιρίσματος αλλά και το ότι εγώ τα άφησα τελευταία γιατί τα λατρεύω. Αν βάλεις σε αυτό το ότι είχαμε πιάσει και την κουβεντούλα με την Τίνα και την Εκάτη, τα δοκίμασα με μεγάλη καθυστέρηση.

Πάντως όταν ξαναεπισκεφτώ το OROSCOPO, θα είναι το πιάτο που θα επιλέξω για κυρίως μου και είμαι σίγουρος ότι θα είναι κλάσεις ανώτερο. Οι ταλιατέλες με πιπεριές και καπνιστό μπέικον είναι σταθερή αξία, αλλά το έχω δοκιμάσει τόσες πολλές φορές που για εμένα πλέον δεν αποτελεί έκπληξη ή πρόκληση.
Κλείσαμε με γλυκά. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα κάτι διαφορετικό. Κάτι που να προσανατολίζεται στην ζαχαροπλαστική της διπλανής μας χώρας. Θα με ενθουσίαζε περισσότερο να είχαν ετοιμάσει ένα ταψί σπιτικό τιραμισού, πλούσιο σε αρώματα και γεύση και να μας το προσφέρουν. Τα γλυκά τους ήταν θεόφρεσκα, αλλά δεν τράβηξαν το ενδιαφέρον μου.

Επίσης, εκτός των διαφορετικών ποικιλιών κρασιού που μας προσφέρθηκαν προκειμένου να συνοδέψουμε το γεύμα μας (από τα οποία ξεχώρισα το λευκό), ενθουσιάστηκα με το τσίπουρο. Ήταν δυναμίτης (κι αυτό το λέει κάποιος με καταγωγή από την Ήπειρο…)!!! Πολλοί είναι πολέμιοι του τσίπουρου και φανατικοί του ούζου το οποίο θεωρούν πιο αρωματικό. Θα διαφωνήσω! Ένα καλό τσίπουρο μπορεί να είναι ξεχωριστό και ποτέ δεν θα βαρεθώ την αψάδα που νοιώθω όταν το δοκιμάζω… Η γλυκιά ζαλάδα έρχεται αργότερα αλλά με αυτή θα ασχοληθούμε σε κάποια άλλη εκπομπή μας… Μια φορά δοκίμασα salmone που αντί για βότκα είχαν βάλει τσίπουρο. Θεϊκό αποτέλεσμα!!

Και τώρα καλούμαι να βαθμολογήσω το V/M. Και πως θα γίνει αυτό από τη στιγμή που για το τραπέζι αυτό δεν κλιθήκαμε να πληρώσουμε κάτι? Στηριζόμενος στα καλά υλικά που διέκρινα ότι χρησιμοποιούν, την αγάπη τους για αυτό που κάνουν αλλά κυρίως την φιλοξενία τους που μας χάρισε ένα τέτοιο βράδυ θα βάλω 4 γιατί αν αυτό δεν είχε αξία, τι θα μπορούσε να έχει.
Κλείνοντας να ευχηθώ ένα καλό καλοκαίρι στους συντελεστές αυτής της βραδιάς, όλους τους προσκεκλημένους κι όλους όσους διαβάσουν αυτή τη κριτική!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

10 Ιούλ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Είναι μέρες τώρα που παλεύω με την ιδέα για το εάν θα πρέπει κι αν είναι σωστό να γράψω κριτική για το OROSCOPO σχετικά με τη συνάντηση που διοργανώθηκε σε συνεργασία τους με το ASK4FOOD, την Τετάρτη 17.06.2015.

Από τη μία αισθάνομαι ότι ίσως τους αδικήσω λίγο γιατί αλλιώς μπορεί ένα εστιατόριο να εξυπηρετήσει μία μεμονωμένη παρέα των δύο, τριών ή τεσσάρων ατόμων κι αλλιώς όταν καλείται να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα μία «παρέα» των 40 ατόμων. Στη δεύτερη περίπτωση το βάρος πέφτει κυρίως στο Service και τη κουζίνα που καλούνται να «βγάλουν τα κάστανα απ τη φωτιά»…

Από την άλλη, εκτιμώ αφάνταστα την φιλοξενία του OROSCOPO, την πρόθεσή και διάθεσή τους να μας προσφέρουν αυτή τη βραδιά. Ας μη ξεχνάμε ότι δεν είναι εύκολο για ένα εστιατόριο να εκτεθεί σε σχόλια και κριτικές τόσων πολλών ατόμων. Η δημοσιότητα έχει τα καλά και τα αρνητικά της. Αυτή η κίνηση από μόνη της, δείχνει ότι έχουν εκτιμήσει τις δυνάμεις και δυνατότητές τους και νοιώθουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Κι αυτό είναι σαν αποτέλεσμα των τόσων χρόνων επιτυχημένης πορείας τους στον χώρο της εστίασης. Επίσης, θεωρώ ότι τα σχόλια των «κριτών» που μπορούν να αναφερθούν (και τα οποία πιστεύω ότι θα τεθούν καλοπροαίρετα και μόνο), θα τους βοηθήσουν στο να βελτιωθούν και να αντιμετωπίσουν τυχόν αστοχίες.

Σε συνέχεια αυτού του επιλόγου μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω και το ASK4FOOD για την πρωτοβουλία του στο να διοργανώνει τέτοιες βραδιές. Αυτό δείχνει ότι εκτιμά την αγάπη και υποστήριξή μας, που δείχνουμε τόσα χρόνια στην ιστοσελίδα τους. Αγαπητοί, ο σεβασμός είναι αμοιβαίος και είναι πάντα χαρά μου να τα λέμε και από κοντά, τόσο μαζί σας όσο και με τους υπόλοιπους χρήστες. Θα μπορούσα να γράψω πολλά παραπάνω, αλλά δεν θα ήθελα να κουράσω τους «αναγνώστες» που θα διαβάσουν αυτή τη κριτική με σκοπό το να αποφασίσουν εάν θα επισκεφτούν το OROSCOPO.

Πρώτα θα αναφερθώ στον χώρο. Θεωρώ ότι είναι σαφώς καλύτερος ο εξωτερικός του χώρος κι αυτό γιατί είναι πιο δροσερός. Ακόμα και το παρκάκι στο οποίο βλέπει και τα δεντράκια που υπάρχουν σε αυτό, τον κάνουν πιο ευχάριστο. Μπορώ άνετα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάθεται εκεί κάποιο καλοκαιρινό βραδάκι και να απολαμβάνω το γεύμα μου. Ο εσωτερικός χώρος θεωρώ ότι χρειάζεται κάποιο «φρεσκάρισμα». Από τη στιγμή που η κουζίνα τους και οι γεύσεις τους είναι πιο δημιουργικές από τις συμβατικές που μπορείς να δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο Ιταλικό εστιατόριο, θα πρέπει και ο χώρος να συμβαδίζει με αυτό. Εγώ θα τον έκανα πιο μοντέρνο και λιτό. Αυτό όμως είναι καθαρά υποκειμενική άποψη και μάλιστα από κάποιον που προτιμά την πιο «αφαιρετική» διακόσμηση…

Για το Service μπορώ να πω μόνο ένα μεγάλο μπράβο. Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι κατέβαλαν μια τιτάνια προσπάθεια να εξυπηρετήσουν και την δική μας παρέα και όλους τους υπόλοιπους πελάτες τους. Δεν ξέρω αν στα μάτια κάποιων αυτό φαίνεται απλό, πιστέψτε όμως ότι δεν είναι. Σας μιλάω και από προσωπική πείρα…

Επίσης στο Service θα συμπεριλάβω και το καλωσόρισμα όπως επίσης και την ομιλία σχετικά με τα ζυμαρικά. Η χρήση του power point μπορεί να φαίνεται λίγο «ψυχρή» όμως θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε εναλλακτική. Είναι ο μόνος τρόπος να δούνε και να ακούσουν τόσα άτομα ταυτόχρονα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον ομιλητή να τα λέει όλα αυτά χωρίς την βοήθεια εικόνων. Θα ήταν κουραστικό τόσο για τον ίδιο όσο και για εμάς τους υπόλοιπους και χλωμό το βλέπω να μας έμενε κάτι από τις τόσες πληροφορίες που είχε συλλέξει. Δεν ξέρω αν τη συγκεκριμένη παρουσίαση την είχε ετοιμάσει και χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν σε κάποια άλλη εκδήλωση, αλλά έχει και αυτή τη δουλειά της… Εγώ προσωπικά βρήκα ενδιαφέρουσες αρκετές πληροφορίες που μας δόθηκαν.

Επίσης να ευχαριστήσω και την κυρία που συμμετείχε ως αντιπρόσωπος του κτήματος Μαρκογιάννη και τη βοήθεια που μου έδωσε στο να επιλέξω κρασί για μια περίσταση και υποχρέωση που έχω. Όπως έχω ξαναπεί, αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος με εδάφη και κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν την οινοποιία. Επιπρόσθετα, ο λαός μας έχει αποκτήσει απίστευτη πείρα στο πέρασμα των τόσων αιώνων. Επιλέξτε λοιπόν ελληνικές ετικέτες. Θα σας καταπλήξουν. Όσες φορές έχω προσφέρει κάποιο μπουκάλι κρασί σε φίλους μου από το εξωτερικό, έχω λάβει ενθουσιώδη σχόλια!
Κι έρχομαι τώρα στα του φαγητού.

Πρώτα μας προσφέρθηκε κρύα βελουτέ σούπα πατάτας και σέλερι. Η πινελιά που έκανε το πιάτο ακόμα πιο ιδιαίτερο ήταν ο σολομός και ο άνηθος. Είναι απίστευτο που δύο τρία κλωναράκια άνηθου έχουν τη δύναμη να αναδείξουν ακόμα περισσότερο ένα τέτοιο πιάτο. Η φύση είναι γεμάτη μυστικά και πάντα με ενθουσίαζε η ιδέα ότι ένα υλικό που προέρχεται από το υγρό στοιχείο (όπως ο σολομός) μπορεί να ταιριάξει με ένα άλλο που φύεται στο έδαφος. Απ’ ότι μου είπαν, η σούπα ετοιμάστηκε κρύα, ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση. Για εμένα προσωπικά, ήταν το αγαπημένο πιάτο της βραδιάς. Είμαι soup –lover!

Ακολούθησαν τα ορεκτικά τους. Σε αυτά ξεχώρισα τη σαλάτα τους (δροσερή και πλούσια σε χυμούς) και τους κολοκυθοκεφτέδες (τους οποίους θα ξαναπαράγγελνα με μεγάλη άνεση και ευχαρίστηση). Το παστέλι της γαρίδας και η πίτσα θεωρώ ότι αδικήθηκαν λίγο γιατί ο χρόνος που μεσολάβησε από την παρασκευή τους μέχρι το σερβίρισμα τους, τους στοίχησε σε γεύση αφού ατόνησε η αίσθηση του «φρεσκοετοιμασμένου». Πιστεύω ότι αν τα είχα παραγγείλει ένα άλλο βράδυ και μου είχαν προσφερθεί απευθείας μετά την παρασκευή τους, θα ήταν μακράν πολύ καλύτερα. Πάντως και πάλι ήταν αξιοπρεπέστατα.

Στην συνέχεια μας προσφέρθηκε μια ποικιλία από διαφορετικά είδη χειροποίητων ζυμαρικών. Επίσης θεωρώ ότι ίσως αδικήθηκαν λίγο λόγω του χρόνου που μεσολάβησε μέχρι να μας σερβιριστούν. Σίγουρα δεν ήταν οι συμβατικές γεύσεις που θα δοκιμάσεις σε κάποιο ιταλικό. Από αυτές ξεχώρισα αυτά που είχαν γέμιση μανιταριών και καλοκαιρινής τρούφας κι αυτά με την γέμιση μοσχάρι-σπανάκι. Μεγαλύτερες απαιτήσεις είχα από τα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και καπνιστό σολομό. Είναι ένα πιάτο που «κυνηγάω» όταν το βρίσκω στον κατάλογο.

Παρ΄όλο που ήταν πλούσιο σε υλικά, μου φάνηκε λίγο στεγνό. Για να μη τα ξαναλέω και γίνομαι κουραστικός, αίτιο θεωρώ και το ότι μεσολάβησε ο χρόνος παρασκευής-σερβιρίσματος αλλά και το ότι εγώ τα άφησα τελευταία γιατί τα λατρεύω. Αν βάλεις σε αυτό το ότι είχαμε πιάσει και την κουβεντούλα με την Τίνα και την Εκάτη, τα δοκίμασα με μεγάλη καθυστέρηση.

Πάντως όταν ξαναεπισκεφτώ το OROSCOPO, θα είναι το πιάτο που θα επιλέξω για κυρίως μου και είμαι σίγουρος ότι θα είναι κλάσεις ανώτερο. Οι ταλιατέλες με πιπεριές και καπνιστό μπέικον είναι σταθερή αξία, αλλά το έχω δοκιμάσει τόσες πολλές φορές που για εμένα πλέον δεν αποτελεί έκπληξη ή πρόκληση.
Κλείσαμε με γλυκά. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα κάτι διαφορετικό. Κάτι που να προσανατολίζεται στην ζαχαροπλαστική της διπλανής μας χώρας. Θα με ενθουσίαζε περισσότερο να είχαν ετοιμάσει ένα ταψί σπιτικό τιραμισού, πλούσιο σε αρώματα και γεύση και να μας το προσφέρουν. Τα γλυκά τους ήταν θεόφρεσκα, αλλά δεν τράβηξαν το ενδιαφέρον μου.

Επίσης, εκτός των διαφορετικών ποικιλιών κρασιού που μας προσφέρθηκαν προκειμένου να συνοδέψουμε το γεύμα μας (από τα οποία ξεχώρισα το λευκό), ενθουσιάστηκα με το τσίπουρο. Ήταν δυναμίτης (κι αυτό το λέει κάποιος με καταγωγή από την Ήπειρο…)!!! Πολλοί είναι πολέμιοι του τσίπουρου και φανατικοί του ούζου το οποίο θεωρούν πιο αρωματικό. Θα διαφωνήσω! Ένα καλό τσίπουρο μπορεί να είναι ξεχωριστό και ποτέ δεν θα βαρεθώ την αψάδα που νοιώθω όταν το δοκιμάζω… Η γλυκιά ζαλάδα έρχεται αργότερα αλλά με αυτή θα ασχοληθούμε σε κάποια άλλη εκπομπή μας… Μια φορά δοκίμασα salmone που αντί για βότκα είχαν βάλει τσίπουρο. Θεϊκό αποτέλεσμα!!

Και τώρα καλούμαι να βαθμολογήσω το V/M. Και πως θα γίνει αυτό από τη στιγμή που για το τραπέζι αυτό δεν κλιθήκαμε να πληρώσουμε κάτι? Στηριζόμενος στα καλά υλικά που διέκρινα ότι χρησιμοποιούν, την αγάπη τους για αυτό που κάνουν αλλά κυρίως την φιλοξενία τους που μας χάρισε ένα τέτοιο βράδυ θα βάλω 4 γιατί αν αυτό δεν είχε αξία, τι θα μπορούσε να έχει.
Κλείνοντας να ευχηθώ ένα καλό καλοκαίρι στους συντελεστές αυτής της βραδιάς, όλους τους προσκεκλημένους κι όλους όσους διαβάσουν αυτή τη κριτική!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ

Δευτέρα 18 Ιουνίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Είναι μέρες τώρα που παλεύω με την ιδέα για το εάν θα πρέπει κι αν είναι σωστό να γράψω κριτική για το OROSCOPO σχετικά με τη συνάντηση που διοργανώθηκε σε συνεργασία τους με το ASK4FOOD, την Τετάρτη 17.06.2015.

Από τη μία αισθάνομαι ότι ίσως τους αδικήσω λίγο γιατί αλλιώς μπορεί ένα εστιατόριο να εξυπηρετήσει μία μεμονωμένη παρέα των δύο, τριών ή τεσσάρων ατόμων κι αλλιώς όταν καλείται να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα μία «παρέα» των 40 ατόμων. Στη δεύτερη περίπτωση το βάρος πέφτει κυρίως στο Service και τη κουζίνα που καλούνται να «βγάλουν τα κάστανα απ τη φωτιά»…

Από την άλλη, εκτιμώ αφάνταστα την φιλοξενία του OROSCOPO, την πρόθεσή και διάθεσή τους να μας προσφέρουν αυτή τη βραδιά. Ας μη ξεχνάμε ότι δεν είναι εύκολο για ένα εστιατόριο να εκτεθεί σε σχόλια και κριτικές τόσων πολλών ατόμων. Η δημοσιότητα έχει τα καλά και τα αρνητικά της. Αυτή η κίνηση από μόνη της, δείχνει ότι έχουν εκτιμήσει τις δυνάμεις και δυνατότητές τους και νοιώθουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Κι αυτό είναι σαν αποτέλεσμα των τόσων χρόνων επιτυχημένης πορείας τους στον χώρο της εστίασης. Επίσης, θεωρώ ότι τα σχόλια των «κριτών» που μπορούν να αναφερθούν (και τα οποία πιστεύω ότι θα τεθούν καλοπροαίρετα και μόνο), θα τους βοηθήσουν στο να βελτιωθούν και να αντιμετωπίσουν τυχόν αστοχίες.

Σε συνέχεια αυτού του επιλόγου μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω και το ASK4FOOD για την πρωτοβουλία του στο να διοργανώνει τέτοιες βραδιές. Αυτό δείχνει ότι εκτιμά την αγάπη και υποστήριξή μας, που δείχνουμε τόσα χρόνια στην ιστοσελίδα τους. Αγαπητοί, ο σεβασμός είναι αμοιβαίος και είναι πάντα χαρά μου να τα λέμε και από κοντά, τόσο μαζί σας όσο και με τους υπόλοιπους χρήστες. Θα μπορούσα να γράψω πολλά παραπάνω, αλλά δεν θα ήθελα να κουράσω τους «αναγνώστες» που θα διαβάσουν αυτή τη κριτική με σκοπό το να αποφασίσουν εάν θα επισκεφτούν το OROSCOPO.

Πρώτα θα αναφερθώ στον χώρο. Θεωρώ ότι είναι σαφώς καλύτερος ο εξωτερικός του χώρος κι αυτό γιατί είναι πιο δροσερός. Ακόμα και το παρκάκι στο οποίο βλέπει και τα δεντράκια που υπάρχουν σε αυτό, τον κάνουν πιο ευχάριστο. Μπορώ άνετα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάθεται εκεί κάποιο καλοκαιρινό βραδάκι και να απολαμβάνω το γεύμα μου. Ο εσωτερικός χώρος θεωρώ ότι χρειάζεται κάποιο «φρεσκάρισμα». Από τη στιγμή που η κουζίνα τους και οι γεύσεις τους είναι πιο δημιουργικές από τις συμβατικές που μπορείς να δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο Ιταλικό εστιατόριο, θα πρέπει και ο χώρος να συμβαδίζει με αυτό. Εγώ θα τον έκανα πιο μοντέρνο και λιτό. Αυτό όμως είναι καθαρά υποκειμενική άποψη και μάλιστα από κάποιον που προτιμά την πιο «αφαιρετική» διακόσμηση…

Για το Service μπορώ να πω μόνο ένα μεγάλο μπράβο. Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι κατέβαλαν μια τιτάνια προσπάθεια να εξυπηρετήσουν και την δική μας παρέα και όλους τους υπόλοιπους πελάτες τους. Δεν ξέρω αν στα μάτια κάποιων αυτό φαίνεται απλό, πιστέψτε όμως ότι δεν είναι. Σας μιλάω και από προσωπική πείρα…

Επίσης στο Service θα συμπεριλάβω και το καλωσόρισμα όπως επίσης και την ομιλία σχετικά με τα ζυμαρικά. Η χρήση του power point μπορεί να φαίνεται λίγο «ψυχρή» όμως θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε εναλλακτική. Είναι ο μόνος τρόπος να δούνε και να ακούσουν τόσα άτομα ταυτόχρονα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον ομιλητή να τα λέει όλα αυτά χωρίς την βοήθεια εικόνων. Θα ήταν κουραστικό τόσο για τον ίδιο όσο και για εμάς τους υπόλοιπους και χλωμό το βλέπω να μας έμενε κάτι από τις τόσες πληροφορίες που είχε συλλέξει. Δεν ξέρω αν τη συγκεκριμένη παρουσίαση την είχε ετοιμάσει και χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν σε κάποια άλλη εκδήλωση, αλλά έχει και αυτή τη δουλειά της… Εγώ προσωπικά βρήκα ενδιαφέρουσες αρκετές πληροφορίες που μας δόθηκαν.

Επίσης να ευχαριστήσω και την κυρία που συμμετείχε ως αντιπρόσωπος του κτήματος Μαρκογιάννη και τη βοήθεια που μου έδωσε στο να επιλέξω κρασί για μια περίσταση και υποχρέωση που έχω. Όπως έχω ξαναπεί, αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος με εδάφη και κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν την οινοποιία. Επιπρόσθετα, ο λαός μας έχει αποκτήσει απίστευτη πείρα στο πέρασμα των τόσων αιώνων. Επιλέξτε λοιπόν ελληνικές ετικέτες. Θα σας καταπλήξουν. Όσες φορές έχω προσφέρει κάποιο μπουκάλι κρασί σε φίλους μου από το εξωτερικό, έχω λάβει ενθουσιώδη σχόλια!
Κι έρχομαι τώρα στα του φαγητού.

Πρώτα μας προσφέρθηκε κρύα βελουτέ σούπα πατάτας και σέλερι. Η πινελιά που έκανε το πιάτο ακόμα πιο ιδιαίτερο ήταν ο σολομός και ο άνηθος. Είναι απίστευτο που δύο τρία κλωναράκια άνηθου έχουν τη δύναμη να αναδείξουν ακόμα περισσότερο ένα τέτοιο πιάτο. Η φύση είναι γεμάτη μυστικά και πάντα με ενθουσίαζε η ιδέα ότι ένα υλικό που προέρχεται από το υγρό στοιχείο (όπως ο σολομός) μπορεί να ταιριάξει με ένα άλλο που φύεται στο έδαφος. Απ’ ότι μου είπαν, η σούπα ετοιμάστηκε κρύα, ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση. Για εμένα προσωπικά, ήταν το αγαπημένο πιάτο της βραδιάς. Είμαι soup –lover!

Ακολούθησαν τα ορεκτικά τους. Σε αυτά ξεχώρισα τη σαλάτα τους (δροσερή και πλούσια σε χυμούς) και τους κολοκυθοκεφτέδες (τους οποίους θα ξαναπαράγγελνα με μεγάλη άνεση και ευχαρίστηση). Το παστέλι της γαρίδας και η πίτσα θεωρώ ότι αδικήθηκαν λίγο γιατί ο χρόνος που μεσολάβησε από την παρασκευή τους μέχρι το σερβίρισμα τους, τους στοίχησε σε γεύση αφού ατόνησε η αίσθηση του «φρεσκοετοιμασμένου». Πιστεύω ότι αν τα είχα παραγγείλει ένα άλλο βράδυ και μου είχαν προσφερθεί απευθείας μετά την παρασκευή τους, θα ήταν μακράν πολύ καλύτερα. Πάντως και πάλι ήταν αξιοπρεπέστατα.

Στην συνέχεια μας προσφέρθηκε μια ποικιλία από διαφορετικά είδη χειροποίητων ζυμαρικών. Επίσης θεωρώ ότι ίσως αδικήθηκαν λίγο λόγω του χρόνου που μεσολάβησε μέχρι να μας σερβιριστούν. Σίγουρα δεν ήταν οι συμβατικές γεύσεις που θα δοκιμάσεις σε κάποιο ιταλικό. Από αυτές ξεχώρισα αυτά που είχαν γέμιση μανιταριών και καλοκαιρινής τρούφας κι αυτά με την γέμιση μοσχάρι-σπανάκι. Μεγαλύτερες απαιτήσεις είχα από τα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και καπνιστό σολομό. Είναι ένα πιάτο που «κυνηγάω» όταν το βρίσκω στον κατάλογο.

Παρ΄όλο που ήταν πλούσιο σε υλικά, μου φάνηκε λίγο στεγνό. Για να μη τα ξαναλέω και γίνομαι κουραστικός, αίτιο θεωρώ και το ότι μεσολάβησε ο χρόνος παρασκευής-σερβιρίσματος αλλά και το ότι εγώ τα άφησα τελευταία γιατί τα λατρεύω. Αν βάλεις σε αυτό το ότι είχαμε πιάσει και την κουβεντούλα με την Τίνα και την Εκάτη, τα δοκίμασα με μεγάλη καθυστέρηση.

Πάντως όταν ξαναεπισκεφτώ το OROSCOPO, θα είναι το πιάτο που θα επιλέξω για κυρίως μου και είμαι σίγουρος ότι θα είναι κλάσεις ανώτερο. Οι ταλιατέλες με πιπεριές και καπνιστό μπέικον είναι σταθερή αξία, αλλά το έχω δοκιμάσει τόσες πολλές φορές που για εμένα πλέον δεν αποτελεί έκπληξη ή πρόκληση.
Κλείσαμε με γλυκά. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα κάτι διαφορετικό. Κάτι που να προσανατολίζεται στην ζαχαροπλαστική της διπλανής μας χώρας. Θα με ενθουσίαζε περισσότερο να είχαν ετοιμάσει ένα ταψί σπιτικό τιραμισού, πλούσιο σε αρώματα και γεύση και να μας το προσφέρουν. Τα γλυκά τους ήταν θεόφρεσκα, αλλά δεν τράβηξαν το ενδιαφέρον μου.

Επίσης, εκτός των διαφορετικών ποικιλιών κρασιού που μας προσφέρθηκαν προκειμένου να συνοδέψουμε το γεύμα μας (από τα οποία ξεχώρισα το λευκό), ενθουσιάστηκα με το τσίπουρο. Ήταν δυναμίτης (κι αυτό το λέει κάποιος με καταγωγή από την Ήπειρο…)!!! Πολλοί είναι πολέμιοι του τσίπουρου και φανατικοί του ούζου το οποίο θεωρούν πιο αρωματικό. Θα διαφωνήσω! Ένα καλό τσίπουρο μπορεί να είναι ξεχωριστό και ποτέ δεν θα βαρεθώ την αψάδα που νοιώθω όταν το δοκιμάζω… Η γλυκιά ζαλάδα έρχεται αργότερα αλλά με αυτή θα ασχοληθούμε σε κάποια άλλη εκπομπή μας… Μια φορά δοκίμασα salmone που αντί για βότκα είχαν βάλει τσίπουρο. Θεϊκό αποτέλεσμα!!

Και τώρα καλούμαι να βαθμολογήσω το V/M. Και πως θα γίνει αυτό από τη στιγμή που για το τραπέζι αυτό δεν κλιθήκαμε να πληρώσουμε κάτι? Στηριζόμενος στα καλά υλικά που διέκρινα ότι χρησιμοποιούν, την αγάπη τους για αυτό που κάνουν αλλά κυρίως την φιλοξενία τους που μας χάρισε ένα τέτοιο βράδυ θα βάλω 4 γιατί αν αυτό δεν είχε αξία, τι θα μπορούσε να έχει.
Κλείνοντας να ευχηθώ ένα καλό καλοκαίρι στους συντελεστές αυτής της βραδιάς, όλους τους προσκεκλημένους κι όλους όσους διαβάσουν αυτή τη κριτική!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.