Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιούλ
10
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Εστιατόριο με σταθερή παρουσία και διαχρονική αξία, δοκιμασμένο στο πέρασμα του χρόνου, γεγονός που δικαιολογεί την επίσης σταθερή ή και μόνιμη πελατεία του. Αν και προηγούμενοι χρήστες με έχουν "καλύψει" σε μεγάλο βαθμό με τα σχόλια τους, θα ήθελα να παρουσιάσω και τη δική μου άποψη. Αναλυτικότερα:

Εξυπηρέτηση: μοναδική, φιλική, οικεία και ανεπιτήδευτη. Με μία λέξη ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ή. Χωρίς να θέλω να αδικήσω τα υπόλοιπα, είναι ίσως ο τομέας που με ενθουσίασε περισσότερο και μάλιστα από όλο το προσωπικό. Να επισημάνω επίσης ότι ερωτηθήκαμε 2-3 φορές αν είναι όλα καλά, αν είμαστε ευχαριστημένοι κλπ. Μου δόθηκε η εντύπωση (και νομίζω ότι δεν κάνω λάθος) ότι όλοι οι εγαζόμενοι είναι σαν μια οικογένεια, σε μια ατμόσφαιρα και σχέση περισσότερο φιλική παρά υπαλληλική, που το θεωρω πραγματικά προσόν στις δύσκολες εποχές που διανύουμε αλλά και βασικό πλεονέκτημα για να πάει μια επιχείρηση μπροστά (σε οποιοδήποτε χώρο κι αν δραστηριοποιείται, πολλώ μάλλον όταν έρχεται σε άμεση επαφή με τον πελάτη)

Χώρος: υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, στο πεζοδρόμιο απέναντι από το εστιατόριο, δίπλα στο δροσερό παρκάκι και φυσικά μέσα χωρίς όμως να υπάρχει θέμα με τη ζέστη γιατί όλο το μαγαζί είναι ανοιχτό. Επίσης διαθέτει και ημιώροφο. Ο χώρος είναι καθαρός, προσεγμένος, περιποιημένος και διακριτικά πολυτελής. Κυριαρχεί το πορτοκαλί χρώμα και σε εμφανές σημείο εν είδει διακόσμησης τα 12 ζώδια που δικαιολογούν και την επωνυμία του καταστήματος.

Φαγητό: χάρη στην πρωτοβουλία της πρόσκλησης των υπευθύνων του ask4food αλλά και της διεύθυνσης του εστιατορίου 2 άτομα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δωρεάν τα εξής:

- τυρί ταλαγάνι ψημένο στο γκριλ με ψητή ντομάτα και κουκουνάρι, πραγματικά εξαιρετικό

- ανάμεικτη σαλάτα εποχής (δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε γιατί όλες ήταν ενδιαφέρουσες και αρκούντως προκλητικές) με τυρί, ντομάτα, μπέικον, κρουτόν, κρεμμύδι, πιπεριά και σάλτσα εσπεριδοειδών), δροσερή και πολύ χορταστική

- ριζότο με ποικιλία μανιταριών και φρέσκο θυμάρι, σωστά χυλωμένο, νοστιμότατο και πολύ ωραία παρουσίαση του πιάτου

- ριζότο γαρίδες με τη γεύση να ξεχειλίζει και να απογειώνει (δεν έμεινε τίποτα στο πιάτο)

- στο τέλος κατέφτασαν 3 μπάλες παγωτού με διαφορετικές γεύσεις και σορμπέ λεμόνι (ό, τι πρέπει για χωνευτικό κλείσιμο μιας όμορφης και δροσερής βραδιάς)
Το γεύμα συνοδεύτηκε από 1 coca και 1 ποτήρι κόκκινο αγιωργίτικο κρασί.

Να σημειώσω ότι:

- στην αρχή κατέφτασαν τα μοναδικά φρεσκοψημένα ζεστά ψωμάκια μαζί με κριτσίνια και δύο διαφορετικά dip

- ακολούθησε ζεστή σούπα, προσφορά του εστιατορίου, ως ένδειξη ότι "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται". Την προσφέρουν -απ' ό, τι διαπίστωσα- σε όλους τους πελάτες

- όλα τα πιάτα ήταν εξαιρετικά, σε μεγάλες, χορταστικές μερίδες και πολύ γευστικά, με πολύ ωραία και προσεγμένη παρουσίαση-διακόσμηση

- ο κατάλογος του εστιατορίου διαθέτει ποικιλία από ζεστά και κρύα ορεκτικά (όλα ενδιαφέροντα, δεν ξέραμε τι να διαλέξουμε), σούπες, σαλάτες, κρεατικά της ώρας, ζυμαρικά (που παρασκευάζονται στο εστιατόριο απ΄ ό, τι κατάλαβα), ριζότο, πίτσες αλλά και θαλασσινά ή ψάρι

- άφησα τελευταίο το πιο σημαντικό και αρκετά σπάνιο στις μέρες μας (ειδικά εν μέσω κρίσης): ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο, χωρίς περιορισμό και χωρίς χρέωση σε ποτά ή κάτι άλλο. Πού το βρίσκει κανείς αυτό; Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αντίστοιχη "εστιατορική" (δεν βρίσκω άλλη καταλληλότερη λέξη) "παιδεία" των καλεσμένων: να κάνουν χρήση ενός "προνομίου-πρόσκλησης" και όχι κατάχρηση. Δεν είναι σίγουρο ότι διαθέτουν όλοι αυτό το προσόν.

Ως προς τις τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το αξίζει ή ότι δεν το δικαιολογούν η θέση του εστιατορίου, ο χώρος και κυρίως η ποιότητα των υλικών και των πιάτων. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι όταν κάποιος δυσκολεύεται οικονομικά (όπως οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα) όλα τους φαίνονται τσιμπημένα.

Γενικότερα είχα την εσφαλμένη -όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων εντύπωση- ότι το εστιατόριο απευθύνεται περισσότερο σε ξένους, ίσως και λόγω της καίριας θέσης στην οποία βρίσκεται (πλησίον του Caravel). Ωστόσο το κοινό του είναι κατά βάση ελληνικό. Η ελληνική πελατεία είναι αυτή που στηρίζει, τιμά και επιβραβεύει με την παρουσία της τόσα χρόνια αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε η θέση του καταστήματος (στο κέντρο της Αθήνας, κοντά σε μεγάλα ξενοδοχεία και με θέα το παρκάκι) νομίζω ότι αποτελεί -εκτός όλων των άλλων- σημαντικό πλεονέκτημα και επομένως κίνητρο για να το επιλέξει κάποιος και να απολαύσει το φαγητό του είτε μεσημέρι είτε βράδυ καθώς το εστιατόριο είναι καθημερινά ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εύχομαι πραγματικά στο Oroscopo στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε να προσπαθήσει, όσο επιτρέπουν οι συνθήκες, να διατηρήσει την ποιότητα και τη φήμη που έχει, στοιχεία που αποκτώνται με δυσκολία και σε βάθος χρόνου. Άλλωστε όσοι ξέρουν να επιλέγουν, ξέρουν και να τιμούν την ποιότητα. Τέτοιες προσπάθειες (που δεν είναι "αρπαχτές" ή "αλεξιπτωτιστές του χώρου") αξίζει να στηρίζονται και να επιβραβεύονται!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια