Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Χαϊδάρι - Αιγάλεω, Αθήνα
Ιούλ
11
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Δεν είναι και λίγες οι φορές που έχω διαβάσει εδώ μέσα τους όρους «διαμάντι» και «διαμαντάκι». Ε λοιπόν, το ΜΕΖΕΡΑΚΗ είναι «διαμαντάρα!!! ». Καιρό έχω να ενθουσιαστώ τόσο με ένα νέο μέρος που ανακαλύπτω.
Νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση που είμαι εγώ που το έβαλα πρώτος στους «χάρτες» του Ask4food, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να το γνωρίσουν κι άλλοι αναγνώστες.

Τελικά, αυτή η πόλη δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει με τα καλά κρυμμένα μυστικά της!
Μας το είχαν προτείνει εδώ και καιρό αλλά δεν μας είχε δοθεί η ευκαιρία να το επισκεφτούμε.

Σε πρόσφατη βόλτα στο Χαϊδάρι (αν δεν γνωρίζετε αυτή τη περιοχή και πάτε πρώτη φορά, είναι αδύνατο να μη σχολιάσετε πόσο ζωντανή είναι και πόσα μεγάλα και προσεγμένα καφέ, μπαρ και μεζεδοπωλεία έχει), τσεκάραμε 2-3 ακόμα μεζεδοπωλεία που μας είχαν προτείνει αλλά για κάποιον λόγο, μας τράβηξε το ΜΕΖΕΡΑΚΗ. Μας ευνόησε η τύχη! Όταν πήγαμε (κατά τις 9:15) είχε 2 ακόμα παρέες. Γρήγορα γέμισε κι έμεινε έτσι γεμάτο μέχρι και την ώρα που φύγαμε (περασμένες 11), αφού συνέχιζαν να έρχονται συνεχώς νέες παρέες. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος έχει ήδη αναγνωρίσει την αξία αυτού του μεζεδοπωλείου και στηρίζει αυτή τη προσπάθεια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Με το που περάσαμε την είσοδό του, ήρθε και μας καλοδέχτηκε χαμογελαστά ένας νεαρός. Στην πορεία μας δόθηκε η ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Το παιδί είναι «μπαταρία»! Εξυπηρετούσε και ταυτόχρονα είχε το νου του να ελέγχει όλο τον χώρο. Με το που κάναμε νεύμα για να ζητήσουμε κάτι, έπιανε με την μία την κίνησή μας κι ερχότανε με χαμόγελο στο τραπέζι μας. Γρήγορα του δώσαμε το «πράσινο φως» για περισσότερη οικειότητα και απολαύσαμε τις ατάκες και το χιούμορ του. Είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω γιατί θεωρώ ότι η σχέση πελάτη-service είναι αμφίδρομη. Ιδέες του στυλ «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» είναι άλλων εποχών και δεν έχουν εφαρμογή. Το service είναι εκεί για να μας εξυπηρετήσει κι όχι για να μας υπηρετήσει. Υπάρχει ειδοποιός διαφορά! Δεν ξέρω αν τον πιάσαμε σε καλή μέρα, αλλά ήταν μονίμως ευδιάθετος, δροσερός και ακούραστος. Αν απλά δεν σταθήκαμε τυχεροί, τότε το παιδί είναι ταλαντούχο! Ή όπως απλά λέμε «το’ χει!!! ».

Στον χώρο έβαλα 3 όχι γιατί βρήκα κάποιο ψεγάδι (αν το site μου έδινε την δυνατότητα θα έβαζα 3,5 στα 4 που για εμένα θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό). Ίσα ίσα, ήταν έναν πεντακάθαρος και προσεγμένος χώρος. Τα τραπέζια ωραία στρωμένα. Περιμετρικά υπήρχαν φυτά που γλύκαιναν τον χώρο και τον έκαναν πιο φιλόξενο. Στον τοίχο «σκαλισμένη» η μορφή του Ξυλούρη. Το μόνο –μικρό- αρνητικό του είναι ότι είναι πολύ κοντά στον δρόμο κι ότι η αυλή του είναι σχετικά μικρή (μπορεί να εξυπηρετήσει γύρω στις 13-15 παρέες). Αν ήταν πιο απομονωμένο ή πάνω σε κάποια πλατεία, θα είχα βάλει δαγκωτό 4. Ευτυχώς η μουσική από παλιά λαϊκά, εξαφάνιζαν τον θόρυβο από τον δρόμο και έκαναν την παραμονή μας ακόμα πιο ευχάριστη.

Όσα πιάτα πήραμε, είχαν μια ευφάνταστη παρουσίαση και ξεχωριστό τρόπο σερβιρίσματος. Ακόμα και το ψωμί τους (το οποίο παρασκευάζουν οι ίδιοι καθημερινά, σύμφωνα με αναφορά στον κατάλογό τους), έρχεται μέσα σε ένα υφασμάτινο καπελάκι, συνοδευόμενο με νερό σε κανάτα. Αν θυμάμαι καλά, μας ρώτησαν εάν θέλουμε ψωμί με το γεύμα μας. Όταν σας ρωτήσουν επίσης, απαντήστε θετικά γιατί είναι πολύ καλό!

Επίσης σε ότι δοκιμάσαμε, κρίναμε ότι η ποιότητα ήταν προσεγμένη και η ποσότητα κάτι παραπάνω από ικανοποιητική!
Παραγγείλαμε:

• Φάβα με τηγανιτή (επίσης αν θυμάμαι καλά) κάπαρη και μικρά κρεμμυδάκια με κόκκινη σάλτσα, σε μορφή στιφάδου. Προφανώς είχαν χρησιμοποιήσει κάποιο είδος φόρμας για να σχηματίσουν την φάβα και στη συνέχεια στεφανώσουν με φύλο από δάφνη. Ένα τόσο απλό πιάτο, που με μερικές έξυπνες λεπτομέρειες, είχαν κάνει ξεχωριστό.

• Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα. Ήμουν εγώ που επέμεινα σε αυτό το ορεκτικό γιατί και λατρεύω τα κολοκυθάκια και είναι στην εποχή τους. Επιβραβεύτηκα γιατί μας προσφέρθηκαν 4 μεγάλοι, ζουμεροί, κολοκυθοκεφτέδες που μόλις είχαν ετοιμαστεί και έκαιγαν. Τους είχαν πασπαλίσει με κόκκινο πιπέρι (όπως και τα περισσότερα πιάτα τους) και συνοδεύσει με μία ντιπ γιαουρτιού που τους δρόσιζαν και τους έκαναν ακόμα πιο ευχάριστους.

• Έρωτας του Σεφ. Σε ένα βαθύ τηγανάκι, υπήρχαν κομματάκια από φιλέτο κοτόπουλου και φρέσκα μανιτάρια, μαγειρεμένα σε πλούσια κρέμα γάλακτος. Επίσης πασπαλισμένα με κόκκινο πιπέρι. Εντάξει, όλοι ξέρουμε πως μπορεί να νοστιμίσει η κρέμα γάλακτος ένα τέτοιο πιάτο…

• Κλείνω με το πιάτο αποκάλυψη της βραδιάς. Μοσχάρι μπρούσκο. Ήρθε στο τραπέζι μας μέσα σε μία κατσαρόλα (αν θυμάμαι καλά, κόκκινη), κανονικά με το καπάκι της. Αυτό βοήθησε να μείνει το πιάτο ζεστό για όσο χρειάστηκε. Μια ονειρική, κόκκινη, καλοδεμένη σάλτσα και φιλετάκια μοσχαρίσου κρέατος. Το σύνολο- που ήταν πραγματικά εξαιρετικό- συμπληρώνονταν με λιωμένο τυρί, μεγάλα κομμάτια από φρέσκα μανιτάρια, ψημένες μικρές κόκκινες ντοματούλες (πυροτεχνήματα γεύσης! ), μπαχάρια κι αν κρίνω από το όνομα, κρασί!! Και σαν να μην έφτανε αυτό, πάνω από το μοσχαράκι υπήρχαν σπιτικά, ξεροψημένα τσιπς πατάτας. Κατέληξα να τρώω την υπεραρκετή, πλούσια, μαμαδίστικη, πεντανόστιμη σάλτσα με το κουτάλι!!!!!!! Τα συγχαρητήριά μου γι αυτό το πιάτο.

Στον κατάλογο θα δείτε και πολλά πιάτα εμπνευσμένα από την Κρητική κουζίνα. Το απάκι και η στάκα κάνουν συχνά-πυκνά την εμφάνισή τους!!!!!

Προσφέρθηκαν να μας κεράσουν ένα ουζάκι, αλλά με φόβο να τους προσβάλουμε την καλή τους διάθεση (και επαγγελματισμό) ζητήσαμε να το αφήσουμε στην άκρη για επόμενη επίσκεψή μας. Μας είπαν ότι θα το κρατήσουν «κάβα» για την πάρτη μας!!!!! Να ναι καλά τα παιδιά!!!!!!!

Για να καταλήξω, το ΜΕΖΕΡΑΚΗ είναι μια όχι απλώς τίμια, αλλά μία εξαιρετική προσπάθεια. Έχουν προσέξει την κάθε λεπτομέρεια κι ότι κάνουν, το κάνουν με απίστευτο μεράκι. Στα μεγάλα συν τους, η σεμνότητα με την οποία με αντιμετώπισαν όταν τους ευχαρίστησα για την ωραία βραδιά που μας χάρισαν.

Αν είχα να τους ευχηθώ κάτι, είναι να μείνουν πάντα έτσι ωραίοι και να σέβονται τους πελάτες που τους τιμάνε με την παρουσία τους. Οι πελάτες αυτό το εκτιμούν κι έτσι αγαπάνε κάποιο μέρος και το κάνουν στέκι τους!!
Αν υπήρχε η δυνατότητα, δεν θα έβαζα 4 στο Value 4 Money, θα τους έβαζα 10!