Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Μελίσσια, Αθήνα
Ιούλ
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Έπειτα από τις πρώτες αποτυχίες να βρω τραπέζι, μιας και δεν ήξερα και δεν ρώταγα, και την άρνηση της παρέας να περιμένουμε στην ουρά, ουρά η οποία μοιάζει με την αντίστοιχη των τραπεζών, αν και το ‘’περίμενε’’ στον Kozi συνοδεύεται από κέρασμα οινόμελου σφηνάκι, πλέον έβαλα μυαλό και πάω την κατάλληλη ώρα. 13:15 τα μεσημέρια διότι ένα τέταρτο μετά γίνεται ο κακός χαμός και 20:00 τα βράδια.

Και συνεχίζω να πάω όχι τόσο για το περιβάλλον που δεν είναι το καλύτερο μιας και τα τραπέζια είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και μπορείς άνετα να δοκιμάσεις και από το κρέας του διπλανού, ούτε για την διακόσμηση που είναι η κλασσική νεοταβέρνας, αλλά για τα υπέροχα κρέατα του σε συνδυασμό πάντα με τα νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά.
Το ύφος του μαγαζιού είναι μπερδεμένο. Στοιχεία όπως τα ξύλινα τραπέζια κάποια με μάρμαρο, κάποια όχι και τις ψάθινες καρέκλες σε μπεζ ή πράσινο χρώμα που τα βλέπεις στα περισσότερα μαγαζιά, κουράζουν πλέον στο μάτι όπως και οι θήκες με τα μπουκάλια κρασιού στον τοίχο. Κάποια νοτιοαφρικάνικα στοιχεία, όπως μουσικά όργανα, κάδρα με κεφαλές λεόντων, ζωγραφισμένα μπουκάλια κάτι πάνε να κάνουν, αλλά σίγουρα δεν σώζουν την κατάσταση.

Ξύλινη προέκταση μπροστά για έξτρα τραπέζια, ανοιχτή τζαμαρία για τα μέσα τραπέζια και μπαλκονάκι στην πίσω πλευρά, διότι ορδές κρεατοφαγάδων συρρέουν από όλη την Αθήνα.
Το προσωπικό καλοκουρδισμένη μηχανή δεν θα σε κάνει να περιμένεις ούτε θα σε απογοητεύσει στην εξυπηρέτηση. Εξάλλου δουλεύουν τουλάχιστον 3 στην ανοιχτή ψησταριά και ίδιος αριθμός σερβίρει, όλα υπό την επίβλεψη της ‘’γάτας’’ υπεύθυνης του μαγαζιού που δεν της ξεφεύγει κάτι.

Συμβουλή για κρεατοφάγους που τρώνε νορμάλ ποσότητα. Παραγγείλετε μια σαλάτα ή ένα ορεκτικό και ένα κυρίως. Είναι υπέρ αρκετά. Αλλιώς τα παίρνετε πακέτο.
Από ορεκτικά το ψητό χαλούμι τυλιγμένο σε προσούτο με λεμόνι και μέλι αρκετά καλό για αρχή, με σωστά ψημένο το χαλούμι έτσι ώστε να λιώσει όσο χρειάζεται και να μην καψαλιστεί το προσούτο. Καλές και οι φτερούγες κοτόπουλο με την κλασσική BBQ sauce, σωστά τηγανισμένες και crispy όσο χρειάζεται.
Από σαλάτες standarακι η ομώνυμη, με πρασινάδα μοτσαρέλα, προσούτο, ντοματίνια και μια γλυκιά sauce, συνταγή από Africa.

Πολύ καλή και η Shambalala χωρίς εκπλήξεις στη sauce (sweet chilli), με πρασινάδα, λάχανο, καρότο, τριμμένη παρμεζάνα, ρόδι και κομμάτια φιλέτο.
Και φτάσαμε στα κρέατα για τα οποία έρχεται κανείς.
Porco Porco κοινώς ψαρονέφρι, μεγάλη ποσότητα κομμένο σε φέτες, με τα απαραίτητα Νοτιοαφρικάνικα spicy μπαχαρικά, ψημένο όπως το προτιμά ο καθένας τρυφερό και ζουμερό συνοδευόμενο από τις προσεκτικά τηγανισμένες πατάτες σε σχήμα ροδέλας.
Koko Bongo, κομμάτια χοιρινού ή κοτόπουλου που έρχονται με την σούβλα τους στηριζόμενη σε ειδική βάση, συνοδεία spicy sauce και πατάτες. Ακανόνιστα κομμένα ζουμερά κομμάτια κρέατος κάτι σαν κοντοσούβλι Αθηνών γευστικό και αρκετό.
Chakalaka σε 2 εκδοχές απλή και super για τους πεινασμένους, μοσχαρίσια μπριζόλα τρυφερή και μαλακή χωρίς ίχνος ινών, συνοδεία της ίδιας spicy sauce και πατάτες με έξτρα λίγο βουτυράκι.

Kassler deluxe, καπνιστές χοιρινές μπριζόλες 2 τον αριθμό, γεύεσαι το εξαιρετικό κάπνισμα του κρέατος που δένει αρμονικά με το λεμόνι και τα μπαχαρικά που περιέχει. Αρκετά μεγάλες για ένα άτομο.
Από burger το μόνο που έχω δοκιμάσει είναι το Kozis, γεμιστό με μοτσαρέλα και τα κλασικά μαρουλοντοματοκρεμμύδια, συνοδεία πατάτας κομμένης κανονικά. Το μπιφτέκι του είναι πολύ καλό, καταλαβαίνεις τον κιμά όχι ψωμένιο, και οι μουσταρδομαγιονέζες που περιέχει δεν αλλοιώνουν την γεύση του. Κυκλοφορεί και σε έκδοση των 500 gr αλλά όχι για μένα!!!!!!!! Δεν θα περιγράψω το θέαμα να το τρώει δίπλα μου ένας 19ρης Ελληνοαμερικάνος κρατώντας το στο χέρι διότι……

Γλυκό δεν έχω δοκιμάσει, έχει όμως κάποιες επιλογές ανάλογα την μέρα. Νερό γυάλινης φιάλης και λογαριασμός κανονικά περί τα 20 ευρώ το άτομο τιμή νορμάλ για αυτό που προσφέρει.
Σίγουρα γίνεται πολύ καλή δουλειά, φαίνεται άλλωστε και από τον κόσμο που συγκεντρώνει και που αντέχει την ταλαιπωρία της αναμονής. Συστήνεται ανεπιφύλακτα ως μια καλή επιλογή κρέατος εμπλουτισμένο με Νοτιοαφρικάνικο feeling.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη jim.