Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Ιούλ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ήταν πέμπτη όταν λίγο οι προτάσεις απο κάποιους φίλους, λίγο η αναζήτηση του διαφορετικού μας οδήγησε να πάρουμε τηλέφωνο να κλείσουμε τραπέζι να δειπνίσουμε. Μαζί μας πολλοί ξένοι φίλοι μας που αδημονούσαν στη μύηση στην αρχαία Ελλάδα. Μπαίνοντας μέσα στην εσωτερική αυλή όντας το εσωτερικό στο κέντρο του Ψυρρί σε χαλαρώνει, νιώθοντας μακριά απο την πόλη. Σύντομα παρατηρείς τις αρχαίες πινελιές και ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά σου μία αρχαία Ελληνίδα με χιτώνα ονόματι Λύδια. Μας καλωσορίζει και μας εξηγεί για τις ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων. Πιρούνια, πατάτες, ντομάτες λέξεις άγνωστες στην Αρχαία Ελλάδα λείπουν από τα πιάτα μας.

Ξεκινάμε με την ΕΥΖΩΜΑΙΑ ( 6.5/10)
Μαρούλι, ρόκα, ξηρά φρούτα, σύκα, σταφίδες, ρόδια, καρύδια, κατσικίσιο τυρί & σάλτσα μελιού και συνεχίζουμε με τον ΤΥΡΟΣ ( 7/10), τυρί σαγανάκι που σύμφωνα με τα κείμενα πλησιάζει αυτό της Αρχαίας Ελλάδας, συνοδεύεται με γλυκόξινη σάλτσα απο μούρα. Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός με άποψη.

Το κρέας στην Αρχαία Ελλάδα ήταν πολύτιμο. Έτσι τρωγόταν μόνο σε γιορτές για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, Εμείς απολαύσαμε ΦΛΟΓΙΣ ΧΟΙΡΙΔΙΟΥ ( 7.5/10) Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα με πατζαροσαλάτα. Καλοψημένη αλλα τρυφερή, με καθαρό καπνιστό άρωμα και ελαφριές πινελιές μυρυδικών συνδυαζόταν πολύ όμορφα με το πολύς καλής ποιότητας λευκό κρασί του θεού Διονύσου.

Δεν ήταν το φαγητό ομως το μόνο που έκανε την εμπειρία ξεχωριστή, ούτε το πολύ φιλικό προσωπικό που με όρεξη μας έλυσε όλες τις απορίες. Ήταν ο χώρος του συμποσίου, μια αναπαράσταση του κλασικού αυτού χώρου, που ήταν εστία, απόλαυσης κοινωνικοποίησης, φιλοσοφίας αλλά και εορτασμού των αρχαίων προγόνων μας. Ήρθαμε πιο κοντά τους φορώντας μανδύες και στεφάνια κισσού που μας προμήθευσε ο Μπάμπης και ο Χρήστος.

Η τελετουργία έκλεισε με ΥΠΟΤΥΡΙΣ, ενα κρεμώδες γαλατένιο πήγμα με υφή κοντά στην πανακότα, με άρωμα και τη γλύκα μελιού.
Αντίο Αρχαίοι ημών Πρόγονοι... Θα σας ξαναεπισκεφτούμε σύντομα.: )