Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
KOI
Ιαπωνία - Sushi - Κηφισιά, Αθήνα
Ιούλ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Προκειμένου να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των ΚΟΙ επισκέφθηκα λίγες μέρες μετά, το καινούργιο ΚΟΙ Κηφισιάς, στην οδό Σολωμού, παραπλεύρως του καταστήματος 'ΠΛΑΙΣΙΟ'.

Είναι ο Βενιαμίν της γιαπωνέζικης οικογένειας των τεσσάρων αυτών χώρων που κοσμούν την Αθήνα και έχω τη χαρά να εγκαινιάσω τώρα την κριτική του, δοκιμάζοντας διαφορετικά φαγητά από ό, τι στο αδερφάκι του στο Σύνταγμα.

Ο χώρος, λίγο μικρότερος από αυτόν της Αθήνας, είναι κεντρικότατος - δύο λεπτά μόλις με τα πόδια απ' την Πλατεία της Κηφισιάς, αλλά το παρκάρισμα κάπως δύσκολο...

Είναι χώρος φιλόξενος, μοιρασμένος μέσα και έξω και μπορεί να εξυπηρετήσει αρκετά άτομα. Μέσα, όπου καθίσαμε, υπάρχει επίσης ανοιχτή κουζίνα και μπαρ, ο πάγκος του οποίου είναι αρκετά μικρότερος εδώ. Τα τραπέζια και η διακόσμηση θυμίζουν αυτά του ΚΟΙ Συντάγματος.

Το προσωπικό είναι ευγενικό και εξυπηρετικό, πράγμα άλλωστε αναμενόμενο, αφού δεν υπάρχει ο συνωστισμός και εκνευρισμός των προηγούμενων εβδομάδων....

Μας πληροφόρησαν ότι στα 4 ΚΟΙ οι πρώτες ύλες παρασκευάζονται κεντρικά, και στη συνέχεια οι ταλαντούχοι σεφ τις ολοκληρώνουν επί τόπου!

Στην αρχή, μας έφεραν όμορφα ορθογώνια σουπλά-πιάτα, από πέτρα μαύρου χρώματος. Ήταν μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή ιδέα.

Εδώ λοιπόν, έχοντας μεγαλύτερη όρεξη, παραγγείλαμε τα εξής:

Ένα tataki tuna, με φιλέτο τόνου ψημμένου και sauce wasabi -που ήταν πολύ νόστιμο. To tataki προϋποθέτει μαρινάρισμα σε ξίδι και τεμαχισμό σε λεπτές φέτες, οι οποίες είναι αρωματισμένες με τζίντζερ. Τα 6 τεμ: 5.50€

Ένα Maki αβοκάντο, με ρύζι εσωτερικά στο roll και γέμιση αβοκάντο. 6 τεμ: 2.50 €

Ένα Nigiri seabass (λαυράκι). Πρόκειται για sushi με μια στρώση ωμού ψαριού (εδώ λαυράκι) πάνω σε συμπιεσμένο ξιδάτο ρύζι. Αντίθετα απ' το Nigiri, το γνωστό μας sashimi, αποτελείται από μικρές φέτες ωμού ψαριιού ή κρέατος, πάνω σε λεπτή στρώση από κομματιασμένο ραπανάκι daikon.
Τα 6 τεμάχια: 4 €.

Ηπιαμε μια μπύρα Ιαπωνίας Saporo, 4.70 βαθμών, και τιμής 5 €.

Έτσι, πληρώσαμε συνολικά, τα 2 άτομα, 17 €. Και πάλι εξαιρετικό vfm, αφού άλλωστε οι κατάλογοι με τις τιμές είναι, όπως φαίνεται, κοινοί στα ΚΟΙ.

Εχοντας τώρα μια εικόνα πληρέστερη από το πρώτο και το τελευταίο χρονολογικά ΚΟΙ, μπορώ να εκφράσω τη γνώμη μου. Ήταν όντως μια ευχάριστη έκπληξη, η εμπειρία και των δύο χώρων αυτών. Εξάλλου, οι τιμές των εδεσμάτων, καθοριστικός παράγων επιλογής ενός χώρου στις μέρες μας, ιδιαίτερα χαμηλές, είναι εφάμιλλες του καθημερινού sushi της Ιαπωνίας, και δεν έχουν σχέση με την παρεξηγημένη άποψη που θέλει το Γιαπωνέζικο φαγητό ακριβό και απρόσιτο σε τέτοια έκταση!!