Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Γλυφάδα, Αθήνα
Ιούλ
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Στο Ιταλικό εστιατόριο CANTINETTA που βρίσκεται στη Γλυφάδα, στην εμπορική οδό Πανδώρας, γιόρτασα φέτος τα γενέθλιά μου, στις 7 Ιουλίου, παρέα με εκλεκτή Πειραιώτισσα φίλη μου.

Η φίλη αυτή, σπουδαία μαγείρισσα, μου είχε παλαιότερα προτείνει για ψαροφαγία και μεζέδες τον ΓΙΑΝΝΗ και ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ, στο Χατζηκυριάκειο, ενώ στο παρελθόν με είχε επίσης σεργιανίσει στα Δραπετσωνίτικα ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ, στον ΒΑΣΙΛΑΙΝΑ, στα Μανιάτικα, στο ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ, στο Κερατσίνι και σε πληθώρα άλλων, για τα οποία επιφυλάσσομαι -κατεβαίνοντας Νότια- να ξαναπάω, ώστε να προβώ σε κριτικές πιο επικαιροποιημένες.

Η φίλη μου, λοιπόν, μου εκθείαζε τις ξακουστές πίτσες της CANTINETTA και έτσι με έπεισε τελικά για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Βέβαια, εγώ σαν παλιά καραβάνα, φρόντισα πριν πάμε να μάθω περισσότερα...

Διαπίστωσα, έτσι, ότι ο υπεύθυνος για τις πίτσες είναι ο πολλά υποσχόμενος Ιταλός σεφ Andrea Serrani, ο οποίος είχε δώσει προηγουμένως δείγμα της υψηλής τέχνης του στο Nonna Edda της Καισαριανής.

Φθάνοντας γύρω στις 6 μ. μ., μετά από ένα μάλλον εύκολο παρκάρισμα απέναντι, είδαμε αμέσως τον συμπαθέστατο 35άρη Ιταλό μάγειρα και τους συνεργάτες του. Βρίσκεται εκεί από την Άνοιξη και έχει δώσει μια νέα πνοή γαστρονομίας στο μαγαζί. Μπαίνοντας, διαβάσσαμε ότι υπάρχει happy hour μεταξύ 5-8 μ. μ., με προσφορά ποτού και ειδικού κομματιού, νομίζω πίτσας Margherita.

Υπάρχουν τραπέζια μέσα και έξω, γύρω στα 15, για δυναμικότητα περίπου 50 ατόμων, ενώ στην δεξιά πλευρά υπάρχει μικρός χώρος μπαρ.

Στην ανοιχτή κουζίνα, όπου ο Andrea Serrani ασκεί με οφθαλμοφανή ζήλο την υψηλή του τέχνη, ξεχωρίζει ο πετρόφουρνος με ένα μωσαίκό από λευκά πλακάκια, ενώ στην αίθουσα ξεχωρίζει το τεράστιο πορτρέτο -1.50 Χ 1.50 μέτρο περίπου- του Ντε Νίρο με το πούρο του, ζωγραφισμένο επίσης πάνω σε πλακάκια.

Το προσωπικό, μια κοπέλα και δύο νεαροί, ήταν όλοι τους ευγενικοί, χαμογελαστοί και πρόθυμοι, δεδομένου άλλωστε ότι τη συγκεκριμένη ώρα ήταν όλα χαλαρά. Λόγω της ζέστης προτιμήσαμε τον εσωτερικό κλιματιζόμενο χώρο.

Pasta & Pizza time λοιπόν:

Ξεκινήσαμε με μια δροσερή σαλάτα ARUGULA, με μανιτάρια ψητά, γκοργκοντζόλα, ψητή πιπεριά και ρόκα. Ό, τι έπρεπε για αρχή. (7.50 €).

Πήραμε μια πίτσα λευκή STRACCHINO WHITE, με κρεμώδες ιταλικό τυρί, λιωμένη μοτσαρέλα, ρόκα και ζουμερά ντοματίνια. Ήταν φτιαγμένη από ζύμη λεπτή και τραγανή και όντας ιδιαίτερα light δεν μας φούσκωσε καθόλου, αφήνοντας χώρο και για τα ζυμαρικά τους... Το μέγεθος που διαλέξαμε ήταν νορμάλ, γιατί υπάρχει επίσης και η εναλλακτική λύση για πίτσα giant. Ήταν αντάξια της φήμης του κ. Serrani και η τιμή της ήταν στα 11 €.

Ολκληρώσαμε με πένες CANTINETTA, ένα πιάτο εξαιρετικά al dente, που συνδυάζονταν με λαχανικά και σπεκ. Μας άρεσε επίσης. (10 €).

Ηπιαμε μια μπύρα Moretti (4.50 €) και εμφυαλωμένο νερό (1.50 €).

Ο λογαριασμός ήρθε στα 35 €, ένα ποσό μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια για τον συγκεκριμένο χώρο, την περιοχή και τον γνωστό σεφ.

Στο τέλος μας κέρασαν δροσερό limoncello, για μια γλυκιά επίγευση...

Αν τυχόν βρεθώ στην περιοχή θα ξανατιμήσω το αναβαθμισμένο πλέον εστιατόριο, προκειμένου να δοκιμάσω κάποια άλλη πίτσα του, όπως την εντυπωσιακή Nonna Edda, για ευνόητους λόγους, ή την Pizza Cantinetta, την περίφημη μαύρη πίτσα τους με τις μικρές αχιβάδες!!

Φυσικά, το προτείνω σαν μια ενδιαφέρουσα και εύλογη οικονομικά λύση, ιδιαίτερα για την τρέχουσα περίοδο των ισχνών αγελάδων που διανύουμε!!

ΥΓ: Οι πιο λαίμαργοι, νιώθω ότι μάλλον θα παραγγείλετε, εδώ και τώρα, μια πίτσα από τον ντελιβερά της γειτονιάς σας. Καλού-κακού, ρωτήστέ τον για τις τυχόν προσφορές του!!!