Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Αυγ
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Βρεθήκαμε στο νεοσύστατο Μπαρμπουνάκι ( δια χειρός Παπαιωάννου ), της Ερυθραίας, ύστερα από μια απογευματινή βόλτα στη περιοχή. Όπως περπατούσαμε, το είδαμε ξαφνικά μπροστά μας και..... γκλούπ στα βαθιά για μπαρμπουνάκι....!! Είχαμε σκοπό να πάμε στην σχεδόν παρακείμενη "Αθερίνα" αλλά τα σχέδια άλλαξαν άρδην, για άλλη μια φορά...

Το μαγαζί είχε ανοίξει δύο μέρες μόλις, οπότε μερικά από τα πιάτα του καταλόγου δεν υπήρχαν. Τόσο καινούργιο που το σακουλάκι με τα υγρομάντηλα είχε τη διεύθυνση του εστιατορίου στη Γλυφάδα.

Διακοσμητικά έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά και παρόλο που ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, με λίγα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, είναι αρκετά καλόγουστος, με εμφανές το γοητευτικό στοιχείο του "επιμελώς ατημέλητου " μιας ελληνικής νεοταβέρνας. Για παράδειγμα, κλασικό τραπέζι ταβέρνας σε νέα έκδοση, συνηθισμένες καρέκλες σε μαύρη, καφετί και πρασινωπή απόχρωση και η αθάνατη λαδόκολα. Στο βάθος, διακρίνεται ένας πάγκος με μία ζυγαριά και ένα εντελώς συνηθισμένο ψυγείο με αναψυκτικά.

Δεν θα προχωρήσω σε λεπτομέρειες γιατί... πεινάω.
Μας έφεραν μια πλαστικοποιημένη κάρτα του εστιατορίου, με το γνωστό μπαρμπουνάκι στην άκρη επάνω, με δελεαστκές προτάσεις τόσο από σαλάτες και ορεκτικά όσο και από παστά, όστρακα, ψάρια, κριθαρώτα και φυσικά.... επιδόρπια.

Δοκιμάσαμε:
Mύδια σαγανάκι. Κατέφθασε μια πλούσια μερίδα μυδιών σαγανάκι με τυρί φέτα. Ένα καταπληκτικό πιάτο όπου αναδυόταν με διακριτικότητα η μυρωδιά της φέτας και σχηματιζόταν γύρω από τα μύδια, με άψογη μαεστρία, μια όμορφη λιμνούλα τυριού!! ΕΥΡΩ 10,00

Σαλάτα ΠαπαΪωάννου. Μια κλασική σαλάτα που, όμως, η φαντασία και το μεράκι του σεφ την έκανε να φαίνεται τόσο ξεχωριστή στα μάτια μας. Περιείχε, ρόκα, ντομάτα αποφλοιωμένη, στικς καρότου και αγγουριού και καρδιά μαρουλιού στην άκρη του πιάτου. Μια κλασική σαλάτα της ελληνικής κουζίνας με άψογη ανάδειξη των υλικών. ΕΥΡΩ 8,00

Σαρδέλα ψητή. Περί τα 8-9 τεμ. σαρδέλες, μάλλον παντρεμένες....., δίχως φιοριτούρες και σάλτσες, καθαρή γεύση. Μόνη παρένθεση, η λίγη φρέσκια ντομάτα με το κρεμμυδάκι που έδεναν άψογα με το επίσης φρέσκο ψάρι. Τα αγκαθάκια τους διακρινόντουσαν στο μάσημα αλλά χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα. Καταπίνονταν εύκολα. Πολύ καλό πιάτο!!! ΕΥΡΩ 7,50

Μπακαλιάρο ψητό στη σχάρα. Πρόκειται για δύο μεγαλούτσικα κομμάτια φρεσκότατων και φιλεταρισμένων μπακαλιάρων. Ακέραιο το ψάρι, χωρίς σος και γαρνιτούρες. Ενα ακόμη εξαιρετικό πιάτο με καθαρή γεύση!! ΕΥΡΩ 14,00

Μάλιστα, ό, τι γευτήκαμε είχε ως συνοδευτικό μόνο τα δύο λεμονάκια που ήρθαν στο τραπέζι μας πριν δώσουμε την παραγγελία.
Μας κέρασαν τέσσερα κομματάκια νόστιμο χαλβά σιμιγδάλι.
Ήπιαμε μια μπύρα FIX ξανθιά. ΕΥΡΩ 3,60.
Μεταλλικό νερό. ΕΥΡΩ 1,80

Το ψωμί, καψαλισμένες φέτες ψωμιού, αρωματιζόταν όμορφα με πολύ λίγη ρίγανη και λάδι. ΕΥΡΩ 1,00

Είχαμε τόσο απορροφηθεί από τη μαγευτική ψαροκατάσταση που επικρατούσε στο Μπαρμπουνάκι (φαγητό και ατμόσφαιρα) που νομίζαμε ότι θα απλώναμε το χέρι μας και θα αγγίζαμε λίγη θάλασσα. Η μουσική δε που επικρατούσε στο χώρο, από Πάριο μέχρι Γλυκερία, επέτεινε αυτό το συναίσθημα αγαλλίασης.

Το προσωπικό ευγενέστατο, χαρούμενο και πρόθυμο. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το αρκετό προσωπικό που έχει προσλάβει η επιχείρηση. Οι καινούργιοι από το λίγο που μιλήσαμε καταλάβαμε ότι ήταν άνθρωποι με χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εστίασης και ειδικά στο κεφάλαιο ψάρι.

Οι τιμές (με 23% πλέον ) είναι αντίστοιχες κάποιας καθημερινής ψαροφαγίας και προσαρμοσμένες στη πραγματικότητα. Παρά ταύτα, η ποιότητα ξεφεύγει του καθημερινού και του συνηθισμένου!
Εκεί όμως που χρειάζεται σημαντική μείωση των τιμών είναι στα κριθαρώτα (π. χ κριθαρώτο γαρίδας ΕΥΡΩ 20,00 ή καραβίδας ΕΥΡΩ 22,00 )

Ο σεφ άφησε για λίγο τα καθηκοντά του, μας χαιρέτησε και μας ρώτησε αν μας ικανοποίησε το φαγητό.
Χαιρετίζω με δέος τη σεμνότητά του, την τεχνική του και τη Δωρική γοητεία του!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια