Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Wine Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Αυγ
04
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Το Stinking Bishop το έχω επισκεφθεί αρκετές φορές, κυρίως λόγω της εγγύτητας του με τον εργασιακό μου χώρο. Κάθε φορά πάω ευχάριστα, δεν είμαι ακόμα σίγουρος για την διάθεσή μου όταν φεύγω.

Τελευταία φορά το επισκέφτηκα με την σύζυγο και άλλο ένα ζευγάρι τέλη Ιουλίου του 2015. Το μέρος είναι σαφώς πιο ευρύχωρο σε σχέση με το μικρό μαγαζάκι που μας συστήθηκε στην Π. Ιωακείμ και ο εξωτερικός χώρος αρκετά ευχάριστος. Παρά το γεγονός πως ήταν Δευτέρα, τέλη Ιουλίου και βρισκόμαστε σε καιρούς κρίσης, το Stinking Bishop γεμάτο! Η μόνη διαφορά σε σχέση με παλιά οι σπάνιες ελληνικές κουβέντες στα γύρω τραπέζια...

Το κρασί είναι η λατρεία μου, ξεκινήσαμε με ένα ποτήρι Amalia Brut του Τσέλεπου (λευκό και όχι το προσφάτως λανσαρισμένο ροζέ του κτήματος) και περιμέναμε την παρέα μας. Όταν γίναμε ομάδα αποφασίσαμε πως πεινούσαμε και παραγγείλαμε:

- 2 πιάτα γεμιστά με τόνο (πολύ ωραία ψημένος ο τόνος, συνοδευόταν από πλιγούρι με μικρά κομμάτια πιπεριάς, κολοκυθιού και μελιτζάνας),

- ένα σολομό με γαρνιτούρα σελινόριζα (τίποτα το σπουδαίο, χωρίς να έχω κάποιο παράπονο - καλά μαγειρεμένος ο σολομός),

- ένα πιάτο χτένια (ειλικρινά δεν θυμάμαι τη γαρνιτούρα αλλά τα χτένια υπερβολικά ψημένα, μας απογοήτευσε και τους τέσσερις).

Συνοδεύσαμε τα πρώτα πιάτα με Viogner του Σκούρα, σερβιρισμένο σωστά. Αν και για μένα το Viogner Γεροβασιλείου είναι μια σκάλα πάνω από το αντίστοιχο του Σκούρα το ευχαριστηθήκαμε. Για την wine list του μαγαζιού δεν τρελαίνομαι, αλλά φαίνεται πως σέβονται το κρασί. Το δωμάτιο-κελάρι που διατηρούν το κρασί τους είναι υπέροχο και μεταφράζεται στο σωστό σερβίρισμα του κρασιού (θερμοκρασία, ποτήρι).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε κόκκινο κρασί από τον ίδιο παραγωγό (Φλέβα) και συνοδεία ένα φιλέτο μοσχαριού με μανιτάρια. Το φιλέτο πολύ σωστά ψημένο, ο ζωμός μοσχαριού έδινε την απαιτούμενη νοστιμιά, τα μανιτάρια μια χαρά.

Εξαιρετικό πιάτο που το έκανε ακόμα καλύτερο το Syrah του Σκούρα: αρώματα μπαχαριού και κόκκινων φρούτων, εξαιρετική ισορροπία, ευγενικές τανίνες. Από τα καλύτερα ελληνικά Syrah από έναν σπουδαίο παραγωγό (μόνο το κτήμα Κίκκονες και ο Παυλίδης βγάζουν τόσο ωραία Syrah σε αυτή την τιμή).

Πληρώσαμε 180 ευρώ (45 ευρώ το άτομο), θα είχαμε πληρώσει 100 (25 το άτομο) αν δεν είχαμε πιει τίποτα. Αν όμως δεν είχα πιει τίποτα η κριτική μου για το φαγητό και τις μερίδες θα ήταν τελείως διαφορετική.

Η απόφαση δική σας, εγώ θα συνεχίσω να πηγαίνω γιατί είναι από τα λίγα μέρη στην Αθήνα που σέβονται την μεγάλη μου αγάπη, το κρασί. Ακόμα, αλλάζουν συχνά το μενού τους και το σέρβις πολύ καλό (ασχολήθηκα λίγο με το σέρβις ακριβώς για αυτό). Μάλλον είμαι τυχερός που δουλεύω κοντά αλλά για τις επόμενες αρκετές εβδομάδες θα προτιμήσω να το βλέπω απ'έξω γεμάτο και στις δόξες του μέχρι να μου ξανακάνει κλικ να πιω εκεί το κρασί μου.