Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Γλυφάδα, Αθήνα
Αυγ
15
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν εστιατόρια με διαφορετική κουζίνα και μενού (Far East με ανατολίτικη κουζίνα, για πολλά χρόνια, Route Nationale 7 που δούλεψε ένα χρόνο περίπου 2013-2014). Η νέα επιχείρηση διαφήμισε την προσφορά κατεψυγμένων, κυρίως, θαλασσινών με διαφορετικό τρόπο σερβιρίσματος από το συνηθισμένο και από καιρό ήθελα να επισκεφθώ το εστιατόριο.

Το ΣΑ 8/8/2015 απόγευμα αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε με φιλικό ζευγάρι και, στο τηλεφώνημα για κράτηση τραπεζιού, ο ευγενικός υπάλληλος με έβγαλε από τη δύσκολη θέση λέγοντας ότι θα είναι εύκολο να βρούμε τραπέζι σε όποιο χώρο (αυλή, μπαλκόνι, εσωτερικός χώρος) θέλαμε αφού θα πηγαίναμε στις 21.00. Παρά το γεγονός ότι στην απέναντι γωνία λειτουργεί εστιατόριο (Η Πασιφάη), είναι σχετικά εύκολο να παρκάρεις τις βραδινές ώρες, αφενός πάνω στο ευρύχωρο γωνιακό πεζοδρόμιο αφετέρου στους γύρω δρόμους αλλά και στο χώρο του, κλειστού εκείνες τις ώρες, διπλανού super market.

Η κοπέλα της υποδοχής μάς έδειξε ένα τραπέζι που είχε κρατήσει στην αυλή (τα περισσότερα ήταν κατειλημμένα) αλλά, επειδή η μέρα ήταν ζεστή, προτιμήσαμε το γωνιακό τραπέζι στο μπαλκόνι, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν άδειο από πελάτες. Ο χώρος της αυλής είναι καλόγουστα διακοσμημένος αλλά σκεπασμένος με ελαφρύ υλικό (ίσως για τους μεσημεριανούς πελάτες).

Το μπαλκόνι διαθέτει κινητό σκέπαστρο στο τμήμα του προς την οδό Λαζαράκη και είναι ανοικτό στο τμήμα του προς την Πανδώρας. Τα δύο ενωμένα τραπέζια της γωνίας που επιλέξαμε αποδείχτηκαν πολύ άνετα για τα 4 μέλη της παρέας, στις ώρες παραμονής μας στο χώρο, αν και υπάρχουν και άλλα ευρύχωρα τραπέζια στο μπαλκόνι, στην πλευρά προς την Πανδώρας. Μέχρι τις 22.00, εκτός από τα τραπέζια της αυλής, είχαν γεμίσει όλα τα τραπέζια του μπαλκονιού και οι νέοι πελάτες οδηγούνταν αναγκαστικά στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου.

Από τον έξυπνα σχεδιασμένο ευμεγέθη κατάλογο, μπορείς εύκολα να επιλέξεις τα πιάτα ή/και τις πιατέλες, αφού βλέπεις και την αντίστοιχη φωτο, εάν έχεις οποιαδήποτε απορία με την περιγραφή του περιεχομένου. Αλλά και η ευγενική σερβιτόρα του μπαλκονιού (Γεωργία) διευκρινίζει τις όποιες πρόσθετες ερωτήσεις.

Επιλέξαμε, σαν πρώτο πιάτο, την τηγανιτή μαρίδα (4,40€) που σερβίρεται σε τηγάνι και ήταν τόσο μικρή που έμοιαζε με αθερίνα. Για κυρίως πιάτα επιλέξαμε αφενός την πιατέλα Solemate Platter (36,50) που συνοδευόταν από μια (μικρή) χωριάτικη σαλάτα και περιλάμβανε 18 γαρίδες, 8 μύδια, (αρκετές) τηγανιτές ροδέλες καλαμαριών, και ήταν γαρνιρισμένη με ρύζι και τηγανιτές πατάτες (δική μας επιλογή) αφετέρου το πιάτο "Ψάρι με γαρίδες" (10,90), με τηγανητά λαχανικά, που σερβιρίστηκε σε τηγάνι.

Οι πολύ σωστά ψημένες γαρίδες της πιατέλας και του πιάτου (μέγεθος Πρίγκηπος, μάλλον μεσαίο) ήταν ανοιγμένες από το κάτω μέρος αλλά χρειάζεται τεχνική και προσπάθεια για να χωρίσεις το ψαχνό από το κέλυφος. Τα μύδια της πιατέλας ήταν νόστιμα, κυρίως, με την πλούσια σκορδάτη σάλτσα τους.

Το φιλέτο ψαριού (αγγελόψαρο/Angel’s fish) ήταν τηγανισμένο με την πέτσα του, την οποία προτίμησα να αφαιρέσω ενώ άλλοι της παρέας τη δοκίμασαν. Δεν μπορώ να πω ότι η γεύση του φιλέτου με ενθουσίασε. Γενικά, οι υπόλοιπες θαλασσινές γεύσεις ήταν ευχάριστες και οι ποσότητες υπεραρκετές, για 4 άτομα. Το φαγητό συνοδεύτηκε από 3 μπύρες Heineken 500ml (3*3,50), για τους άνδρες, και ένα μπουκάλι μοσχοφίλερο (Κτήμα Τσελέπου, 10€), για τις γυναίκες.

Ο λογαριασμός έφτασε τα 73,80€ με τα ποτά (18,45/άτομο) και 53,30€, χωρίς αυτά (13,30/άτομο). Σημειώνεται ότι όλα όσα παραγγείλαμε χρεώθηκαν με ΦΠΑ 23%, εκτός από το μπουκάλι νερό Αύρα (1,50€) που χρεώθηκε με 13%.

Το πολυπληθές προσωπικό αποτελείται, κυρίως, από νεαρά άτομα, ομοιόμορφα ντυμένα, που φαίνεται ότι έχουν εκπαιδευτεί σωστά για τη συγκεκριμένη εργασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, η Γεωργία πήρε την παραγγελία και ήρθε κάθε φορά που ζητούσαμε κάτι, ενώ όλα τα πιάτα σερβιρίστηκαν σε διαφορετικούς και σωστούς χρόνους από διαφορετικούς βοηθούς.

Η γενική εμπειρία μας από την επίσκεψη στο εστιατόριο είναι θετική αφού γνωρίζαμε, από την αρχή, ότι τα (περισσότερα) θαλασσινά δεν είναι φρέσκα. Με αυτό το δεδομένο και τις σχετικά χαμηλές τιμές, για θαλασσινές γεύσεις, σε συνδυασμό με τους ανοικτούς χώρους που διαθέτει (αυλή και μπαλκόνι), για την (ευρύτερη) καλοκαιρινή περίοδο, νομίζω ότι το εστιατόριο μπορεί να θεωρηθεί vfm, παρά τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα, ειδικά, μετά την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%.