Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Αυγ
17
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Λοιπόν, δεν ξέρω τί λέτε, αλλά αυτό(ς) που ξεχώρισα και θυμάμαι από το μαγαζί είναι ο Φώντας (ή αλλιώς Ξιφουνών). Ποιά γεύση, ποιά εξυπηρέτηση, ποιο vfm, ποιός χώρος, ποιά Γεωργία; Σιγά τα ωά. Τεσσάρι καθαρό στο Φώντα και ξερό ψωμί.

Φώντα, σου έκανα τη χάρη, δεν έχεις παράπονο. Μπορώ νομίζω τώρα να συνεχίσω με αναλυτική κριτική...: )

Αγαπητοί αναγνώστες και χρήστες του παρόντος site, φαντάζομαι είναι ευνόητο πως όταν πηγαίνεις σε ένα μαγαζί για πρώτη φορά και φεύγοντας νιώθεις σαν φίλος με τα παιδιά που το έχουν, από μόνο του είναι επίτευγμα. Όχι δικό σου. Καθαρά δικό τους.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου είχαμε όρεξη με το σύζυγο να πάμε βολτούλα και να κάτσουμε κάπου για μεζεδάκια. Τηλεφωνήσαμε σε ένα φιλικό ζευγάρι και η απόφαση πάρθηκε άμεσα. Κάτι η τελευταία στιγμή, κάτι που οι φίλοι μας μένουν Ηράκλειο, είπαμε να ανηφορίσουμε εμείς. Θυμόμουν από το ask4food ότι έχουν ανοίξει αρκετά ενδιαφέροντα μεζεδοπωλεία στη Νέα Φιλαδέλφεια και από τις κριτικές κατέληξα στο Byράκι. Κάπου εδώ οφείλω να ευχαριστήσω το PONTIKI, επειδή με οδηγό κυρίως τη δική της κριτική επισκεφτήκαμε το Byράκι. Έχω σχηματίσει και την εντύπωση ότι είναι Φιλαδελφιώτισσα (δεν ξέρω σωστά ή λάθος), οπότε ο λόγος της στην προκειμένη περίπτωση είχε μεγαλύτερη βαρύτητα.

Τηλεφωνήσαμε στο μαγαζί για κράτηση και μας ενημέρωσαν ότι δεν κάνουν κρατήσεις μετά τις 21:00, αλλά αν θέλουμε να πάρουμε περίπου 10' πριν φτάσουμε για να μας κρατήσουν το επόμενο διαθέσιμο τραπέζι. Τελικά δε χρειάστηκε, διότι η απόσταση Καλλιθέα-Ν. Φιλαδέλφεια καλύφθηκε σε 15' (σας έχω πει πόσο λατρεύω την Αθήνα τον Αύγουστο;) και είχαμε χρόνο να περιμένουμε. Ούτε να περιμένουμε χρειάστηκε, γιατί σταθήκαμε τυχεροί και βρήκαμε ελεύθερο τραπέζι και μάλιστα στο πεζοδρόμιο, που ήταν πιο δροσερά.

ΧΩΡΟΣ

Τον αγάπησα. Τόσο όμορφος, τόσο ιδιαίτερος, με τόση προσωπική φροντίδα που φωνάζει από μακριά. Ευφάνταστες πρωτότυπες ιδέες που πραγματικά τον μεταμορφώνουν κυριαρχούν παντού. Από τα χρωματιστά ελαστικά αυτοκινήτου που συγκρατούν το χώμα στα δέντρα του πεζοδρομίου μέχρι τα πλαστικά μπιτόνια που αντικαθιστούν τα φωτιστικά, όλες οι κατά τα άλλα "λεπτομέρειες" είναι προσεγμένες και προσδίδουν χαρακτήρα σε αυτό το μεζεδοπωλείο. Είναι καθαρά υποκειμενικό το γούστο του καθενός, όμως για το δικό μου αυτός ο χώρος δεν αξίζει λιγότερο από 4άρι.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Από το τηλέφωνο ακόμα ήταν εμφανής η διάθεση για εξυπηρέτηση και απλώς επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης βραδιάς. Περαιτέρω εξηγήσεις για κάποια πιάτα, ευγένεια, γλυκύτητα, αμεσότητα, ειλικρίνεια, χιούμορ... Λίγες μόνο λέξεις που χαρακτηρίζουν τη Γεωργία και τον Φώντα, οι οποίοι μας εξυπηρέτησαν εκείνη τη βραδιά. Τί άλλο να ζητήσεις ρε παιδιά; Αυτά μου είναι υπεραρκετά και σημειωτέον με το μαγαζί γεμάτο. Επίσης 4 χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΓΕΥΣΗ

Παραγγείλαμε:

- Ντακάκια με μυζήθρα. Άρτι αφιχθείσα από Χανιά, εκτίμησα ιδιαίτερα αυτό το καταπληκτικό τυρί που μου θύμισε ξανά το νησί. Σωστά εκτελεσμένα τα ντακάκια με τη μυζήθρα να κάνει τη διαφορά...

- Μελιτζανοσαλάτα καπνιστή σε σπασμένο παξιμάδι. Την παραγγέλνω παντού με ελπίδες που σχεδόν πάντα αποδεικνύονται φρούδες. Είναι η δεύτερη φορά (δε θυμάμαι καν στις πόσες φορές συνολικά) που με κάλυψε απόλυτα γευστικά. Η πρώτη ήταν στο Γελαστό κρεμμύδι σε διαφορετική εκτέλεση.

- Μαστέλο Χίου τηγανητό. Άλλο ένα αγαπημένο μου τυρί, πρώτη ύλη που δεν αφήνει περιθώρια αποτυχίας στο μάγειρα, πρώτη φορά δοκιμή στην τηγανητή έκδοση, μου άρεσε πολύ, όχι περισσότερο όμως από την ψητή.

- Πιτάκι κυπριακό γεμιστό με κοτόπουλο, χαλούμι, ξινόμηλο, μαγιονέζα και μυρωδικά. Είναι ίσως το πιο νόστιμο σαντουιτσάκι με κοτόπουλο που έχω δοκιμάσει, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα το χαρακτήριζα "σήμα κατατεθέν" του μαγαζιού (έχει πολύ πιο αξιομνημόνευτα πιάτα κατά τη γνώμη μου).

- Κουμιώτικο τηγανόψωμο. Ακριβώς όπως το γεύτηκα στην Κύμη πέρυσι (αν βρεθείτε ποτέ εκεί κοντά, πηγαίνετε στο "Φυγούλι" και θα με θυμηθείτε).

- Μανιτάρια πλευρώτους. Έχω αναφέρει ξανά ότι δεν τρώω μανιτάρια, αν δεν είναι πολτοποιημένα. Άρεσαν πάντως στους υπόλοιπους.

-Τηγανητές πατάτες φρέσκες. Δε θέλεις να σταματήσεις να τρως. Ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό του κρέατος, ως συνοδευτικό του ποτού... Δικαιολογίες υπάρχουν. Εννοείται πως επαναλήφθηκαν.

- Λουκάνικο με πράσο. Πάρα πολύ καλό, όχι καλύτερο από του Μαύρου Γάτου.

- Κοτόπουλο με κάρυ, πιπεριές και κρέμα γάλακτος. Αυτό ναι. Μπορείς κάλλιστα να το χαρακτηρίσεις must. Δεν είναι πρωτότυπη η σύλληψη, αλλά είναι τόσο καλή η εκτέλεση που σαγηνεύει ουρανίσκους... Επαναλήφθηκε.

- Καραμελωμένα πανσετάκια. Vangelis δεν είναι γλυκά, μην παρασυρθείς από την ονομασία, ούτως ή άλλως διευκρινίζεται και στον κατάλογο. Αν δε με απατούν οι γευστικοί μου κάλυκες, πρέπει να σβήνονται με ημίγλυκο κρασί, γι' αυτό και η εξαιρετικά διακριτική γλυκύτητα. Το κρέας πεντατρύφερο. Άλλο ένα πιάτο που σου μένει.

- 2 μπύρες, 1 draught και 1 fix.

- 1/4 οινόμελο

- 3 πορτοκαλάδες έψα (διατίθενται μόνο αναψυκτικά εψα)

- Μας κέρασαν ατομικές κρέμες καραμελέ με χίλιες συγγνώμες επειδή τους τελείωσε η καραμέλα και μας ρώτησαν αν θέλουμε σιρόπι σοκολάτας, τις προτιμήσαμε σκέτες, ήταν συμπαθητικές.

VFM

67,40€ τα παραπάνω (17€/άτομο).
Μμμμ, για να σκεφτώ... Έδωσα 17 ευρώ για να δοκιμάσω τις εξαιρετικές γεύσεις ενός προσεγμένου μαγαζιού που το τρέχουν υπέροχοι άνθρωποι. Fair enough.

Ένα μόνο ως επίλογο. Άνετα το κάνω στέκι και το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πράγμα που θα σκεφτώ είναι η απόσταση. Χειμώνα. Με κίνηση.

Χίλια μπράβο στα παιδιά!