Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Αυγ
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Οι συζητήσεις με τον Ανδρέα πάντοτε παρουσιάζουν ενδιαφέρον και με κρατάνε σε εγρήγορση. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω γαρ, έχει όλα να φόντα να σου αναλύσει τα τεκταινόμενα σε όλους τους τομείς της επικαιρότητας. Συνήθως ξεκινάμε αναλύοντας καλλιτεχνικά και εικαστικά, συνεχίζουμε με πολιτικές και γεωπολιτικές αναλύσεις και πάντα την ώρα του γλυκού καταλήγουμε σε φιλοσοφικές αναζητήσεις.

Σημείο συνάντησης τις περισσότερες φορές το ‘’All time classic’’ Agora select ή σκέτο Agora για τους παλαιούς. Το θυμάμαι από τότε που σύχναζα στο Sui generis και στα άλλα μπαράκια της Βεντήρη, πίσω από το Hilton, πάντα γεμάτο.
Και συνεχίζει να είναι γεμάτο με βέρους Αθηναίους που συνεχίζουν να πηγαίνουν -αν και τσιμπημένο στις τιμές- εδώ και χρόνια.

Εκεί θα δεις οικογένειες σε φουλ απαρτία (παππούς γιαγιά, παιδιά, εγγόνια), νεαρά ζευγάρια, μεσήλικες αλλά και πλούσιους τουρίστες προφανώς των γύρω ξενοδοχείων, που επιλέγουν σταθερά τον χώρο, για το γεύμα ή το δείπνο τους.

O εσωτερικός χώρος εκπέμπει χλιδή του παρελθόντος που δεν σε χαλάει εν μέρει στο παρόν. Χωρίζεται σε 2 ευρύχωρες σάλες με ξύλινο δάπεδο και μπεζ χρωματισμό στον τοίχο ο οποίος συμπληρώνεται από διάφορα κάδρα και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Η μία σάλα έχει τραπέζια σε σκούρο καφέ ξύλο με βαριές ξύλινες καρέκλες και δερμάτινη βάση και η άλλη σάλα ανοιχτόχρωμα ξύλινα τραπέζια με μεταλλικές καρέκλες με πλέξη στην πλάτη και στη βάση που συνήθως χρησιμοποιούνται σε κήπο ή βεράντα. Το ίδιο σετ υπάρχει και στον μικρό εξωτερικό χώρο ο οποίος δροσίζεται από τα δέντρα και τα φυτά που περικλείουν και σκεπάζουν το agora. Πέριξ, συμπληρώνεται από τζαμαρία ή οποία ανοίγει το Καλοκαίρι. Παρόλη την πρασινάδα που υπάρχει και τα air condition ο χώρος δεν δροσίζεται επαρκώς σε full Αυγουστιάτικο καιρό.

Το service θετικό, άκρως επαγγελματικό, επεξηγηματικό, με τους σερβιτόρους ντυμένους ομοιόμορφα στα μαύρα και δίπλα σου όταν τους χρειαστείς. Με το που καθίσεις γίνεται αλλαγή του εμφιαλωμένου νερού που υπάρχει στο τραπέζι με αντίστοιχο παγωμένο και σερβίρεται στα κολονάτα ποτήρια. Εμφιαλωμένο;;; Ναι στην Ελλάδα βρισκόμαστε με νερό υπέροχο, αλλά όταν πας στο Select κανείς δεν ασχολείται με το νερό. Μαζί με το νερό έρχεται μεγάλη ποσότητα ψωμιού συνοδευόμενο από δροσερό ντιπ τζατζικιού ελαφρύ στη γεύση με ψιλοκομμένη ελιά εντός, που του δίνουν διαφορετική, αλλά πολύ καλή γεύση.

Ο κατάλογος βιβλιόδετος, ξύλινος, με πάρα πολλά πράγματα χωριζόμενα σε κατηγορίες. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί ο σεφ στην παρασκευή όλων αυτών των εδεσμάτων και μάλλον για διευκόλυνση των καταναλωτών υπάρχουν ξεχωριστά τα πιάτα ημέρας. Αυτά έρχονται σε έξτρα σελίδα μαζί με τον κατάλογο, αλλά βρίσκονται και γραμμένα σε βιβλίο στην είσοδο του μαγαζιού. Ουσιαστικά αποτελούν ένα δεύτερο κατάλογο αφού είναι πάρα πολλά και αλλάζουν καθημερινά. Η επιλογή εξαρτάται από εσάς.

Δοκιμάσαμε λοιπόν μια φανταστική στην όψη και στην γεύση σαλάτα με ανάμεικτη πρασινάδα, τριμμένη φέτα, κινόα, sauce μελιού και καρπούζι. Όλα τα υλικά ήταν τοποθετημένα μέσα στον φλοιό μισού καρπουζιού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί το εσωτερικό του και είχε τοποθετηθεί σε μικρούς σβόλους στη σαλάτα. Θεϊκή, full δροσιστική, η κατάλληλη σαλάτα τον συγκεκριμένο μήνα.

Από ορεκτικά δοκιμάσαμε ένα διαφορετικό σαγανάκι με διάφορα μανιτάρια, τσίπουρο και βότανα, σερβιρισμένο σε τηγάνι, θεσπέσια και παράλληλα ανάλαφρη γεύση, με πολλή καλά δεμένα τα μανιτάρια και το τσίπουρο σε ποσότητα τόση όση να μην υπερκαλύπτει τα υπόλοιπα αρώματα.

Από κυρίως, νιόκι με ψιλοκομμένα φιλετάκια, σωστά μαριναρισμένου κοτόπουλου, με πέστο βασιλικού και παρμεζάνα. Όλο το πιάτο ήταν ‘’δεμένο’’ επαγγελματικά έτσι ώστε τα χειροποίητα νιοκι να μην κολυμπάνε στη σάλτσα.
Χοιρινά μπριζολάκια σχάρας, με χαλούμι και sauce μουστάρδας, εδώ έχω πολλές ενστάσεις και επειδή έχω φάει πολύ καλά πιάτα στο agora, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο αποτελεί αστοχία του σεφ. 3 χοιρινά μπριζολάκια το ένα επάνω στο άλλο με 2 κομμάτια ψητό χαλούμι ενδιάμεσα λουσμένο από την μουσταρδάτη sauce και συνοδευόμενο από τηγανιτές πατάτες, κομμένες όπως οι φούρνου. Οι πατάτες ήταν η μια εξαίρεση του πιάτου αφού ήταν ομοιόμορφα τηγανισμένες μέσα και έξω, προφανώς πρέπει να είχαν βραστεί πρώτα. Το χαλούμι ψημένο με μαεστρία έτσι ώστε να καταλαβαίνεις τη γεύση από τη σχάρα, χωρίς να έχει λιώσει πάνω στα μπριζολάκια.

Τα μπριζολάκια τώρα δεν ήταν ότι καλύτερο διότι ήταν λαιμού με αποτέλεσμα να έχουν αρκετές ίνες και να είναι πολύ σκληρά. Η sauce μουστάρδας υπερβολική στο πιάτο και πέραν του δέοντος αλατισμένη. Το αποτέλεσμα ενώ ευχαριστούσε το μάτι δεν ικανοποιούσε γευστικά.

Στο τέλος λόγω όπως προείπα φιλοσοφικών αναζητήσεων, κλείσαμε με μια διαφορετική μηλόπιτα με crumble (τριμμένο, ψημένο μπισκότο) κανέλλας, σάλτσα καραμέλας και παγωτό βανίλια, συνοδευόμενο από κερασμένα σφηνάκια μαστίχας.

Συνοδέψαμε με μπύρα παγωμένη ζ στο ποτήρι της, μια καστανόξανθη αρωματική και με ελάχιστη πικράδα. Το agora διαθέτει μια αξιόλογη λίστα λευκών και κόκκινων κρασιών από όλα τα μέρη της Ελλάδος που ξεκινούν από 17 ευρώ (Σιγάλας) και φθάνουν έως 28 ευρώ (Βίβλια Χώρα).

Ο λογαριασμός είναι μεν τσιμπημένος αλλά οι μερίδες είναι υπερβολικές, υπερπαραγωγή θα έλεγα. Σε σύγκριση με τιμές Απριλίου παρουσιάζει μια αύξηση 3-5 ευρώ το πιάτο. 2 άτομα χωρίς κρασί θα χρειαστούν σίγουρα 50 ευρώ.
Συμπερασματικά παρά τις ελάχιστες αστοχίες σε κάποια πιάτα, στις κατά καιρούς επισκέψεις μου, το agora αποτελεί χώρο που δεν πρόκειται να σε εκθέσει αν θες να το επισκεφθείς σε κάποιο σημαντικό γεγονός της ζωής σου, αντίθετα θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Χρήζει σίγουρα κάποιας ανακαίνισης του χώρου αφού υπάρχουν σημεία που φαίνονται τα χρόνια που κουβαλάει, ενώ ο μισός εσωτερικός χώρος σίγουρα δεν κολλάει με την χλιδή του υπόλοιπου.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια