Loader

30 Αυγ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το Nice n Easy το γνώρισα από λάθος το προπέρσινο Πάσχα. Βόλτα στην Κηφισιά λοιπόν μέχρι να έρθει η ώρα για τήν Ανάσταση, τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και μετά από ένα ποτό κατηφορίζουμε τήν Παπαδιαμάντη. Εάν μένεις στήν περιοχή οι νέες παρουσίες ξεχωρίζουν αμέσως.

Τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο απέναντι από τήν ιστορική πια "Μπομπονιέρα" και μέσα ένας χώρος minimal με έντονη τήν παρουσία τού κινηματογραφικού στοιχείου. Ένας μαυροπίνακας μάς ενημερώνει ότι μετά τήν Ανάσταση προσφέρεται κατσικάκι και μαγειρίτσα και κάπως έτσι έγιναν τα "αρραβωνιάσματα" για τα οποία θα πρέπει να πώ ότι ήταν θετικά.

Η μαγειρίτσα εξαιρετική, το κρέας πολύ ικανοποιητικό και ένα πιάτο (small, θα πώ παρακάτω τί είναι αυτό.. ) ζυμαρικά πού πήρε η σύντροφός μου, πραγματικά μάς ενθουσίασε. Από τότε το επισκεπτόμαστε αρκετά τακτικά, οπότε θέλω να πιστεύω ότι έχω διαμορφώσει μία κάπως πιο ώριμη γνώμη.

Σε αντίθεση με ό, τι συνηθίζεται, θα ξεκινήσω από το πρώτο αρνητικό του σημείο πού αφορά τήν διαμόρφωση τού χώρου. Μέσα δεν έχουμε κάτσει ποτέ, (μέχρι και πρόσφατα ήμασταν καπνιστές και μέσα ο καπνός δεν επιτρέπεται), αλλά τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, (στεγασμένος χώρος), θα έλεγα ότι είναι αποπνικτικά κοντά το ένα με το άλλο.

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ακραία αντικοινωνικός, αλλά μία χαλαρωτική βραδιά ζητάς κατά βάση δύο πράγματα - ποιοτικό φαγητό και μία στοιχειώδη ιδιωτικότητα, είναι αλήθεια ότι υπήρξαν φορές πού χαμηλώσαμε τήν φωνή μας από τον φόβο ότι οι διπλανοί άθελά τους θα έχουν υλικό για κουτσομπολιό όλη την επόμενη εβδομάδα.. καταλαβαίνω ότι το πεζοδρόμιο πληρώνεται αδρά και το κατάστημα θα πρέπει να μεγιστοποιήσει τήν απόδοση ανά τετραγωνικό, αλλά λίγος "αέρας" ακόμη στα τραπέζια θα έκανε τον χώρο ιδανικό.

Ας έρθω τώρα στις τιμές, είναι αλήθεια ότι ορισμένα πιάτα θα μπορούσαν να είναι ένα με δύο "κλικ" φθηνότερα, όπως για παράδειγμα το burger από βιολογικό μοσχάρι, (Marlon Brando το ονομάζουν, όλα τα πιάτα είναι παρόμοια βαπτισμένα), το οποίο κοστίζει 13,90 ευρώ. Βεβαίως το προτιμούν πολύ, καθώς η ποσότητά του είναι υπεραρκετή και σερβίρεται αρκετά εντυπωσιακά, αλλά πραγματικά είναι κάπως υπερτιμημένο. Υπερτιμημένο, (αλλά νόστιμο, όχι τίποτα απογειωτικό, αλλά νόστιμο) και το φιλέτο κοτόπουλο (Bogie and Bacall), στα 13,90 και αυτό.

Ας έρθω τώρα και στα θετικά. Κατά τήν γνώμη μου τήν ποιότητα τών υλικών πού χρησιμοποιεί ένα εστιατόριο τήν καταλαβαίνεις άμεσα στις σαλάτες του και πρέπει να πώ ότι στο θέμα αυτό ό, τι και να έχουμε επιλέξει ξαφνιάζει ευχάριστα με τήν φρεσκάδα και συνεπώς τήν γεύση του. Υπάρχουν κάποιες "ιδιότροπες" επιλογές για όσους θέλουν να δοκιμάζουν άγνωστα υλικά και συνδυασμούς, υπάρχουν όμως επιλογές και για τούς "κλασικούς", όπως η σαλάτα Paul Newman με λαχανικά, κρουτόν από ζυμωτό ψωμί, φιλέτο κοτόπουλο και παρμεζάνα, εμείς ζητήσαμε να αντικατασταθεί το κοτόπουλο με σολομό - κάτι που το έκαναν ευχαρίστως. Η τιμή της; Κανονικό πιάτο 8,90, small πιάτο 6,90.

Αυτή η τακτική, (το να έχεις δηλαδή τήν επιλογή μικρής ή κανονικής ποσότητας), τήν εφαρμόζουν σε αρκετά πιάτα τού καταλόγου και κατά τήν γνώμη μου είναι πολύ θετική: αν δεν πεινάς πολύ, εάν απλά θέλεις δύο τρία μικρά πιάτα να συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί, η επιλογή τού small είναι ό, τι πρέπει, απλά θα πρέπει να θυμηθείτε να το τονίσετε τήν ώρα τής παραγγελίας. Και όταν λέμε small μην φανταστείτε ένα τεράστιο σκεύος με ένα μπιζέλι στήν μέση, για ένα ελαφρύ γεύμα η ποσότητα είναι πολύ καλή. Προσωπικά δεν είμαι και πολύ υπέρ τής σαλάτας, (βάρβαρος γαρ, όπως οι περισσότεροι.. ), αλλά οφείλω να πώ πώς εκείνες πού έχουμε δοκιμάσει είναι πολύ ισορροπημένες, (αυτή είναι λέξη κλειδί για το nice n easy.. ) και πάντοτε φρέσκες. Να σημειώσω επίσης ότι στο τραπέζι υπάρχει μόνιμα λάδι βιολογικό και ξύδι.

Στα ορεκτικά τώρα, ένα αγαπημένο πιάτο πολλών, (και δικό μου), είναι το Bruce Lee, δηλαδή spring roll λαχανικών και κοτόπουλου μέσα σε χειροποίητο φύλλο, πραγματικά νόστιμο και ιδανικό για "εισαγωγή", στα 5,90 ευρώ.

Εξαιρετική επιλογή στο Nice n Easy είναι τα ζυμαρικά του. Έχουμε δοκιμάσει έως σήμερα δύο πιάτα, τήν κλασική καρμπονάρα (Jack Nickolson), μικρό πιάτο στα 6,90 ευρώ και κανονικό 9,90 ευρώ. Ανάλογα με τήν διάθεσή μας, αλλά και τα συνοδεύοντα πιάτα έχουμε πάρει τήν μία ή τήν άλλη ποσότητα, η ισορροπία στα υλικά εξαίρετη. Το δεύτερο πιάτο είναι η Sofia Loren, σκιουφικτά με άγρια μανιτάρια, γραβιέρα και ντοματίνια, κανονικό πιάτο 9,90 και το μικρό 7,90. Πραγματικά πολύ καλό πιάτο με τήν ποιότητα τών υλικών αναγνωρίσιμη από τήν πρώτη μπουκιά.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά σε επίπεδο κόστους; ένα ζευγάρι εάν επιλέξει δύο καρμπονάρες (τα μεγάλα πιάτα), ένα spring roll, δύο μικρές μπύρες και μία coca cola, θα πληρώσει κοντά στα 40 ευρώ σύνολο και θα έχει φάει καλά χωρίς συμβιβασμούς, εάν επιλέξει τα μικρά πιάτα το κόστος θα πέσει στα 35 περίπου ευρώ. Χρειάζεστε και δεύτερη κάπως οικονομική επιλογή; Ένα πλατό αλλαντικών τυριών για δύο άτομα κοστίζει 13,90 ευρώ, ακόμη και εάν πάρετε ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί (21 ευρώ και πάνω) δεν θα ξεπεράσετε τα 35 ευρώ.

Ξέρω ότι για τήν εποχή είναι πολλοί εκείνοι πού τα θεωρούν αρκετά χρήματα, προσωπικά τα θεωρώ μία πολύ έντιμη πρόταση με δεδομένο τα υλικά πού χρησιμοποιούνται, τήν ποσότητα και τόν χώρο (ποτέ δεν αναφέρω τήν περιοχή σαν κριτήριο, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.. ). Βεβαίως ο κατάλογος έχει πάρα πολλές ακόμη επιλογές (φθηνότερες και ακριβότερες) - είναι πολύ θετικό ότι στήν ιστοσελίδα τού Nice n Easy μπορείτε να βρείτε το πλήρες μενού και να προγραμματίσετε από πριν τόσο τίς επιλογές σας όσο και το ποσό που θα δαπανήσετε.

Στο θέμα τής εξυπηρέτησης δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι τόσο αντικειμενικός, καθώς έχουμε πια γνωριστεί με τα παιδιά εκεί και πάντα μάς εξυπηρετούν ακόμη και όταν δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμο τραπέζι, αλλά σε γενικές γραμμές μπορώ να πώ ότι το service είναι άμεσο και σε αντίθεση με άλλα μαγαζιά υπάρχουν μικρά περιθώρια διαμόρφωσης τού καταλόγου. Μία από τίς φορές μάλιστα πού είχαμε πάει έγινε ένα λάθος στον λογαριασμό που ανακάλυψα εκ τών υστέρων, αλλά πρέπει να πώ ότι διορθώθηκε χωρίς αντιρρήσεις μετά από ένα τηλεφώνημα.

Από το προπέρσινο Πάσχα έως και σήμερα έχει περάσει καιρός και το μαγαζί είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, γι αυτό και ένα τηλέφωνο για κράτηση είναι απαραίτητο. Οι τουαλέτες του στον επάνω όροφο, όποτε έχω πάει καθαρές και περιποιημένες. Τήν τιμή κατά άτομο πού έχω βάλει εδώ τήν έχω υπολογίσει με τήν συγκρατημένη (αλλά χορταστική) επιλογή που γράφω παραπάνω, διαφορετικά θα πρέπει να υπολογίσετε ένα σκαλοπάτι ακόμη..

Πρόσβαση: εάν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε τήν βόλτα σας στήν περιοχή, μην ακολουθήσετε τήν νοοτροπία τού νεοέλληνα πού θέλει να παρκάρει το αυτοκίνητο μέσα στο μαγαζί, άλλωστε τον χειμώνα η ανεύρεση πάρκινγκ είναι μαρτυρική. Μπείτε στήν Κυριαζή αμέσως μετά το Ζηρίνειο, στρίψτε δεξιά στήν Τρύφωνος και παρκάρετε όπου βρείτε στα στενά, θα γλυτώσετε εκνευρισμό. Όσοι επίσης έρχεστε από Μελίσσια, μπείτε από Τρικούπη αριστερά στήν Αλωνίων, στα πρώτα εκατό μέτρα θα βρείτε με σχετική άνεση.

Συμπερασματικά: Μία έντιμη πρόταση, ιδιαίτερα ποιοτική στίς πρώτες ύλες, (ποτέ δεν ερέθισε κάτι αρνητικά τον ουρανίσκο ή το στομάχι μας), συμπεριφορά τού προσωπικού φυσιολογική σε αντίθεση με άλλα μαγαζιά τής περιοχής και κόστος λογικό πού θα μπορούσε όμως να βελτιωθεί ιδιαίτερα σε ορισμένα πιο "κοινά" πιάτα. Εάν μαζί με τις οικονομικές διορθώσεις υπήρχε και μία "αραίωση" στα έξω τραπεζάκια, θα μπορούσαμε να μιλάμε για must στήν Κηφισιά.

Ιδανική καλοκαιρινή πρόταση: Βόλτα στα μαγαζιά τής Κηφισιάς κατά τίς 8, αμέσως μετά καλοκαιρινό σινεμαδάκι στήν Μπομπονιέρα και στήν έξοδο ελαφρύ γεύμα στο Nice n Easy. Και λέω ελαφρύ, γιατί η μυρωδιά από το ποπ κορν τού κινηματογράφου "σπάει" τήν μύτη σε όλο το τετράγωνο και δύσκολα θα μπορέσετε να το αποφύγετε..

Update: Τελευταία επίσκεψη αρχές Σεπτεμβρίου 2015. Αποτέλεσε έκπληξη για μένα η μεγάλη διαφορά στο service. Πρόθυμα όλα τα παιδιά, όμως υπήρχε ένας αποσυντονισμός και λάθη πού δεν δικαιολογούνται για εστιατόριο πού έχει πια "παλιώσει". Το έδαφος κάτω από το τραπέζι μας ήταν βρώμικο, αργήσαμε πολύ να δώσουμε παραγγελία παρόλο πού δεν υπήρχε πληρότητα 100%, το ψωμάκι με το ντιπ δεν ήρθε ποτέ και ένα άτομο από το προσωπικό, (ένα, το επαναλαμβάνω) είχε έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό και μία συμπεριφορά απέναντί μας πού πλησίαζε τα όρια τής αδιαφορίας, για να μήν πώ αγένειας. Για να μην αναφέρω πως όταν ήρθαν τα κυρίως πιάτα, ήταν και τα δύο λάθος (για άλλο τραπέζι).

Παρατήρησα μάλιστα ότι το διπλανό μας τραπέζι είχε παρόμοια προβλήματα με τήν εξυπηρέτηση. Τήν παρτίδα προσπάθησε να σώσει μία άλλη κοπέλα πού ζήτησε συγγνώμη για όλες αυτές τίς αστοχίες την ώρα που πια αναχωρούσαμε. Δεν θέλω ακόμη να αλλάξω τίποτα στήν παραπάνω αναλυτική κριτική μου, πιστεύοντας καλοπροαίρετα ότι ήταν μία εξαιρετικά άτυχη μέρα, κάθε επιχείρηση διατηρεί αυτό το "δικαίωμα" σε μία black day. Οπωσδήποτε θα επανέλθω μετά από επόμενη επίσκεψη...


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

30 Αυγ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το Nice n Easy το γνώρισα από λάθος το προπέρσινο Πάσχα. Βόλτα στην Κηφισιά λοιπόν μέχρι να έρθει η ώρα για τήν Ανάσταση, τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και μετά από ένα ποτό κατηφορίζουμε τήν Παπαδιαμάντη. Εάν μένεις στήν περιοχή οι νέες παρουσίες ξεχωρίζουν αμέσως.

Τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο απέναντι από τήν ιστορική πια "Μπομπονιέρα" και μέσα ένας χώρος minimal με έντονη τήν παρουσία τού κινηματογραφικού στοιχείου. Ένας μαυροπίνακας μάς ενημερώνει ότι μετά τήν Ανάσταση προσφέρεται κατσικάκι και μαγειρίτσα και κάπως έτσι έγιναν τα "αρραβωνιάσματα" για τα οποία θα πρέπει να πώ ότι ήταν θετικά.

Η μαγειρίτσα εξαιρετική, το κρέας πολύ ικανοποιητικό και ένα πιάτο (small, θα πώ παρακάτω τί είναι αυτό.. ) ζυμαρικά πού πήρε η σύντροφός μου, πραγματικά μάς ενθουσίασε. Από τότε το επισκεπτόμαστε αρκετά τακτικά, οπότε θέλω να πιστεύω ότι έχω διαμορφώσει μία κάπως πιο ώριμη γνώμη.

Σε αντίθεση με ό, τι συνηθίζεται, θα ξεκινήσω από το πρώτο αρνητικό του σημείο πού αφορά τήν διαμόρφωση τού χώρου. Μέσα δεν έχουμε κάτσει ποτέ, (μέχρι και πρόσφατα ήμασταν καπνιστές και μέσα ο καπνός δεν επιτρέπεται), αλλά τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, (στεγασμένος χώρος), θα έλεγα ότι είναι αποπνικτικά κοντά το ένα με το άλλο.

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ακραία αντικοινωνικός, αλλά μία χαλαρωτική βραδιά ζητάς κατά βάση δύο πράγματα - ποιοτικό φαγητό και μία στοιχειώδη ιδιωτικότητα, είναι αλήθεια ότι υπήρξαν φορές πού χαμηλώσαμε τήν φωνή μας από τον φόβο ότι οι διπλανοί άθελά τους θα έχουν υλικό για κουτσομπολιό όλη την επόμενη εβδομάδα.. καταλαβαίνω ότι το πεζοδρόμιο πληρώνεται αδρά και το κατάστημα θα πρέπει να μεγιστοποιήσει τήν απόδοση ανά τετραγωνικό, αλλά λίγος "αέρας" ακόμη στα τραπέζια θα έκανε τον χώρο ιδανικό.

Ας έρθω τώρα στις τιμές, είναι αλήθεια ότι ορισμένα πιάτα θα μπορούσαν να είναι ένα με δύο "κλικ" φθηνότερα, όπως για παράδειγμα το burger από βιολογικό μοσχάρι, (Marlon Brando το ονομάζουν, όλα τα πιάτα είναι παρόμοια βαπτισμένα), το οποίο κοστίζει 13,90 ευρώ. Βεβαίως το προτιμούν πολύ, καθώς η ποσότητά του είναι υπεραρκετή και σερβίρεται αρκετά εντυπωσιακά, αλλά πραγματικά είναι κάπως υπερτιμημένο. Υπερτιμημένο, (αλλά νόστιμο, όχι τίποτα απογειωτικό, αλλά νόστιμο) και το φιλέτο κοτόπουλο (Bogie and Bacall), στα 13,90 και αυτό.

Ας έρθω τώρα και στα θετικά. Κατά τήν γνώμη μου τήν ποιότητα τών υλικών πού χρησιμοποιεί ένα εστιατόριο τήν καταλαβαίνεις άμεσα στις σαλάτες του και πρέπει να πώ ότι στο θέμα αυτό ό, τι και να έχουμε επιλέξει ξαφνιάζει ευχάριστα με τήν φρεσκάδα και συνεπώς τήν γεύση του. Υπάρχουν κάποιες "ιδιότροπες" επιλογές για όσους θέλουν να δοκιμάζουν άγνωστα υλικά και συνδυασμούς, υπάρχουν όμως επιλογές και για τούς "κλασικούς", όπως η σαλάτα Paul Newman με λαχανικά, κρουτόν από ζυμωτό ψωμί, φιλέτο κοτόπουλο και παρμεζάνα, εμείς ζητήσαμε να αντικατασταθεί το κοτόπουλο με σολομό - κάτι που το έκαναν ευχαρίστως. Η τιμή της; Κανονικό πιάτο 8,90, small πιάτο 6,90.

Αυτή η τακτική, (το να έχεις δηλαδή τήν επιλογή μικρής ή κανονικής ποσότητας), τήν εφαρμόζουν σε αρκετά πιάτα τού καταλόγου και κατά τήν γνώμη μου είναι πολύ θετική: αν δεν πεινάς πολύ, εάν απλά θέλεις δύο τρία μικρά πιάτα να συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί, η επιλογή τού small είναι ό, τι πρέπει, απλά θα πρέπει να θυμηθείτε να το τονίσετε τήν ώρα τής παραγγελίας. Και όταν λέμε small μην φανταστείτε ένα τεράστιο σκεύος με ένα μπιζέλι στήν μέση, για ένα ελαφρύ γεύμα η ποσότητα είναι πολύ καλή. Προσωπικά δεν είμαι και πολύ υπέρ τής σαλάτας, (βάρβαρος γαρ, όπως οι περισσότεροι.. ), αλλά οφείλω να πώ πώς εκείνες πού έχουμε δοκιμάσει είναι πολύ ισορροπημένες, (αυτή είναι λέξη κλειδί για το nice n easy.. ) και πάντοτε φρέσκες. Να σημειώσω επίσης ότι στο τραπέζι υπάρχει μόνιμα λάδι βιολογικό και ξύδι.

Στα ορεκτικά τώρα, ένα αγαπημένο πιάτο πολλών, (και δικό μου), είναι το Bruce Lee, δηλαδή spring roll λαχανικών και κοτόπουλου μέσα σε χειροποίητο φύλλο, πραγματικά νόστιμο και ιδανικό για "εισαγωγή", στα 5,90 ευρώ.

Εξαιρετική επιλογή στο Nice n Easy είναι τα ζυμαρικά του. Έχουμε δοκιμάσει έως σήμερα δύο πιάτα, τήν κλασική καρμπονάρα (Jack Nickolson), μικρό πιάτο στα 6,90 ευρώ και κανονικό 9,90 ευρώ. Ανάλογα με τήν διάθεσή μας, αλλά και τα συνοδεύοντα πιάτα έχουμε πάρει τήν μία ή τήν άλλη ποσότητα, η ισορροπία στα υλικά εξαίρετη. Το δεύτερο πιάτο είναι η Sofia Loren, σκιουφικτά με άγρια μανιτάρια, γραβιέρα και ντοματίνια, κανονικό πιάτο 9,90 και το μικρό 7,90. Πραγματικά πολύ καλό πιάτο με τήν ποιότητα τών υλικών αναγνωρίσιμη από τήν πρώτη μπουκιά.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά σε επίπεδο κόστους; ένα ζευγάρι εάν επιλέξει δύο καρμπονάρες (τα μεγάλα πιάτα), ένα spring roll, δύο μικρές μπύρες και μία coca cola, θα πληρώσει κοντά στα 40 ευρώ σύνολο και θα έχει φάει καλά χωρίς συμβιβασμούς, εάν επιλέξει τα μικρά πιάτα το κόστος θα πέσει στα 35 περίπου ευρώ. Χρειάζεστε και δεύτερη κάπως οικονομική επιλογή; Ένα πλατό αλλαντικών τυριών για δύο άτομα κοστίζει 13,90 ευρώ, ακόμη και εάν πάρετε ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί (21 ευρώ και πάνω) δεν θα ξεπεράσετε τα 35 ευρώ.

Ξέρω ότι για τήν εποχή είναι πολλοί εκείνοι πού τα θεωρούν αρκετά χρήματα, προσωπικά τα θεωρώ μία πολύ έντιμη πρόταση με δεδομένο τα υλικά πού χρησιμοποιούνται, τήν ποσότητα και τόν χώρο (ποτέ δεν αναφέρω τήν περιοχή σαν κριτήριο, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.. ). Βεβαίως ο κατάλογος έχει πάρα πολλές ακόμη επιλογές (φθηνότερες και ακριβότερες) - είναι πολύ θετικό ότι στήν ιστοσελίδα τού Nice n Easy μπορείτε να βρείτε το πλήρες μενού και να προγραμματίσετε από πριν τόσο τίς επιλογές σας όσο και το ποσό που θα δαπανήσετε.

Στο θέμα τής εξυπηρέτησης δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι τόσο αντικειμενικός, καθώς έχουμε πια γνωριστεί με τα παιδιά εκεί και πάντα μάς εξυπηρετούν ακόμη και όταν δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμο τραπέζι, αλλά σε γενικές γραμμές μπορώ να πώ ότι το service είναι άμεσο και σε αντίθεση με άλλα μαγαζιά υπάρχουν μικρά περιθώρια διαμόρφωσης τού καταλόγου. Μία από τίς φορές μάλιστα πού είχαμε πάει έγινε ένα λάθος στον λογαριασμό που ανακάλυψα εκ τών υστέρων, αλλά πρέπει να πώ ότι διορθώθηκε χωρίς αντιρρήσεις μετά από ένα τηλεφώνημα.

Από το προπέρσινο Πάσχα έως και σήμερα έχει περάσει καιρός και το μαγαζί είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, γι αυτό και ένα τηλέφωνο για κράτηση είναι απαραίτητο. Οι τουαλέτες του στον επάνω όροφο, όποτε έχω πάει καθαρές και περιποιημένες. Τήν τιμή κατά άτομο πού έχω βάλει εδώ τήν έχω υπολογίσει με τήν συγκρατημένη (αλλά χορταστική) επιλογή που γράφω παραπάνω, διαφορετικά θα πρέπει να υπολογίσετε ένα σκαλοπάτι ακόμη..

Πρόσβαση: εάν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε τήν βόλτα σας στήν περιοχή, μην ακολουθήσετε τήν νοοτροπία τού νεοέλληνα πού θέλει να παρκάρει το αυτοκίνητο μέσα στο μαγαζί, άλλωστε τον χειμώνα η ανεύρεση πάρκινγκ είναι μαρτυρική. Μπείτε στήν Κυριαζή αμέσως μετά το Ζηρίνειο, στρίψτε δεξιά στήν Τρύφωνος και παρκάρετε όπου βρείτε στα στενά, θα γλυτώσετε εκνευρισμό. Όσοι επίσης έρχεστε από Μελίσσια, μπείτε από Τρικούπη αριστερά στήν Αλωνίων, στα πρώτα εκατό μέτρα θα βρείτε με σχετική άνεση.

Συμπερασματικά: Μία έντιμη πρόταση, ιδιαίτερα ποιοτική στίς πρώτες ύλες, (ποτέ δεν ερέθισε κάτι αρνητικά τον ουρανίσκο ή το στομάχι μας), συμπεριφορά τού προσωπικού φυσιολογική σε αντίθεση με άλλα μαγαζιά τής περιοχής και κόστος λογικό πού θα μπορούσε όμως να βελτιωθεί ιδιαίτερα σε ορισμένα πιο "κοινά" πιάτα. Εάν μαζί με τις οικονομικές διορθώσεις υπήρχε και μία "αραίωση" στα έξω τραπεζάκια, θα μπορούσαμε να μιλάμε για must στήν Κηφισιά.

Ιδανική καλοκαιρινή πρόταση: Βόλτα στα μαγαζιά τής Κηφισιάς κατά τίς 8, αμέσως μετά καλοκαιρινό σινεμαδάκι στήν Μπομπονιέρα και στήν έξοδο ελαφρύ γεύμα στο Nice n Easy. Και λέω ελαφρύ, γιατί η μυρωδιά από το ποπ κορν τού κινηματογράφου "σπάει" τήν μύτη σε όλο το τετράγωνο και δύσκολα θα μπορέσετε να το αποφύγετε..

Update: Τελευταία επίσκεψη αρχές Σεπτεμβρίου 2015. Αποτέλεσε έκπληξη για μένα η μεγάλη διαφορά στο service. Πρόθυμα όλα τα παιδιά, όμως υπήρχε ένας αποσυντονισμός και λάθη πού δεν δικαιολογούνται για εστιατόριο πού έχει πια "παλιώσει". Το έδαφος κάτω από το τραπέζι μας ήταν βρώμικο, αργήσαμε πολύ να δώσουμε παραγγελία παρόλο πού δεν υπήρχε πληρότητα 100%, το ψωμάκι με το ντιπ δεν ήρθε ποτέ και ένα άτομο από το προσωπικό, (ένα, το επαναλαμβάνω) είχε έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό και μία συμπεριφορά απέναντί μας πού πλησίαζε τα όρια τής αδιαφορίας, για να μήν πώ αγένειας. Για να μην αναφέρω πως όταν ήρθαν τα κυρίως πιάτα, ήταν και τα δύο λάθος (για άλλο τραπέζι).

Παρατήρησα μάλιστα ότι το διπλανό μας τραπέζι είχε παρόμοια προβλήματα με τήν εξυπηρέτηση. Τήν παρτίδα προσπάθησε να σώσει μία άλλη κοπέλα πού ζήτησε συγγνώμη για όλες αυτές τίς αστοχίες την ώρα που πια αναχωρούσαμε. Δεν θέλω ακόμη να αλλάξω τίποτα στήν παραπάνω αναλυτική κριτική μου, πιστεύοντας καλοπροαίρετα ότι ήταν μία εξαιρετικά άτυχη μέρα, κάθε επιχείρηση διατηρεί αυτό το "δικαίωμα" σε μία black day. Οπωσδήποτε θα επανέλθω μετά από επόμενη επίσκεψη...


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

Esthete

Τετάρτη 23 Μαΐου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το Nice n Easy το γνώρισα από λάθος το προπέρσινο Πάσχα. Βόλτα στην Κηφισιά λοιπόν μέχρι να έρθει η ώρα για τήν Ανάσταση, τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και μετά από ένα ποτό κατηφορίζουμε τήν Παπαδιαμάντη. Εάν μένεις στήν περιοχή οι νέες παρουσίες ξεχωρίζουν αμέσως.

Τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο απέναντι από τήν ιστορική πια "Μπομπονιέρα" και μέσα ένας χώρος minimal με έντονη τήν παρουσία τού κινηματογραφικού στοιχείου. Ένας μαυροπίνακας μάς ενημερώνει ότι μετά τήν Ανάσταση προσφέρεται κατσικάκι και μαγειρίτσα και κάπως έτσι έγιναν τα "αρραβωνιάσματα" για τα οποία θα πρέπει να πώ ότι ήταν θετικά.

Η μαγειρίτσα εξαιρετική, το κρέας πολύ ικανοποιητικό και ένα πιάτο (small, θα πώ παρακάτω τί είναι αυτό.. ) ζυμαρικά πού πήρε η σύντροφός μου, πραγματικά μάς ενθουσίασε. Από τότε το επισκεπτόμαστε αρκετά τακτικά, οπότε θέλω να πιστεύω ότι έχω διαμορφώσει μία κάπως πιο ώριμη γνώμη.

Σε αντίθεση με ό, τι συνηθίζεται, θα ξεκινήσω από το πρώτο αρνητικό του σημείο πού αφορά τήν διαμόρφωση τού χώρου. Μέσα δεν έχουμε κάτσει ποτέ, (μέχρι και πρόσφατα ήμασταν καπνιστές και μέσα ο καπνός δεν επιτρέπεται), αλλά τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, (στεγασμένος χώρος), θα έλεγα ότι είναι αποπνικτικά κοντά το ένα με το άλλο.

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ακραία αντικοινωνικός, αλλά μία χαλαρωτική βραδιά ζητάς κατά βάση δύο πράγματα - ποιοτικό φαγητό και μία στοιχειώδη ιδιωτικότητα, είναι αλήθεια ότι υπήρξαν φορές πού χαμηλώσαμε τήν φωνή μας από τον φόβο ότι οι διπλανοί άθελά τους θα έχουν υλικό για κουτσομπολιό όλη την επόμενη εβδομάδα.. καταλαβαίνω ότι το πεζοδρόμιο πληρώνεται αδρά και το κατάστημα θα πρέπει να μεγιστοποιήσει τήν απόδοση ανά τετραγωνικό, αλλά λίγος "αέρας" ακόμη στα τραπέζια θα έκανε τον χώρο ιδανικό.

Ας έρθω τώρα στις τιμές, είναι αλήθεια ότι ορισμένα πιάτα θα μπορούσαν να είναι ένα με δύο "κλικ" φθηνότερα, όπως για παράδειγμα το burger από βιολογικό μοσχάρι, (Marlon Brando το ονομάζουν, όλα τα πιάτα είναι παρόμοια βαπτισμένα), το οποίο κοστίζει 13,90 ευρώ. Βεβαίως το προτιμούν πολύ, καθώς η ποσότητά του είναι υπεραρκετή και σερβίρεται αρκετά εντυπωσιακά, αλλά πραγματικά είναι κάπως υπερτιμημένο. Υπερτιμημένο, (αλλά νόστιμο, όχι τίποτα απογειωτικό, αλλά νόστιμο) και το φιλέτο κοτόπουλο (Bogie and Bacall), στα 13,90 και αυτό.

Ας έρθω τώρα και στα θετικά. Κατά τήν γνώμη μου τήν ποιότητα τών υλικών πού χρησιμοποιεί ένα εστιατόριο τήν καταλαβαίνεις άμεσα στις σαλάτες του και πρέπει να πώ ότι στο θέμα αυτό ό, τι και να έχουμε επιλέξει ξαφνιάζει ευχάριστα με τήν φρεσκάδα και συνεπώς τήν γεύση του. Υπάρχουν κάποιες "ιδιότροπες" επιλογές για όσους θέλουν να δοκιμάζουν άγνωστα υλικά και συνδυασμούς, υπάρχουν όμως επιλογές και για τούς "κλασικούς", όπως η σαλάτα Paul Newman με λαχανικά, κρουτόν από ζυμωτό ψωμί, φιλέτο κοτόπουλο και παρμεζάνα, εμείς ζητήσαμε να αντικατασταθεί το κοτόπουλο με σολομό - κάτι που το έκαναν ευχαρίστως. Η τιμή της; Κανονικό πιάτο 8,90, small πιάτο 6,90.

Αυτή η τακτική, (το να έχεις δηλαδή τήν επιλογή μικρής ή κανονικής ποσότητας), τήν εφαρμόζουν σε αρκετά πιάτα τού καταλόγου και κατά τήν γνώμη μου είναι πολύ θετική: αν δεν πεινάς πολύ, εάν απλά θέλεις δύο τρία μικρά πιάτα να συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί, η επιλογή τού small είναι ό, τι πρέπει, απλά θα πρέπει να θυμηθείτε να το τονίσετε τήν ώρα τής παραγγελίας. Και όταν λέμε small μην φανταστείτε ένα τεράστιο σκεύος με ένα μπιζέλι στήν μέση, για ένα ελαφρύ γεύμα η ποσότητα είναι πολύ καλή. Προσωπικά δεν είμαι και πολύ υπέρ τής σαλάτας, (βάρβαρος γαρ, όπως οι περισσότεροι.. ), αλλά οφείλω να πώ πώς εκείνες πού έχουμε δοκιμάσει είναι πολύ ισορροπημένες, (αυτή είναι λέξη κλειδί για το nice n easy.. ) και πάντοτε φρέσκες. Να σημειώσω επίσης ότι στο τραπέζι υπάρχει μόνιμα λάδι βιολογικό και ξύδι.

Στα ορεκτικά τώρα, ένα αγαπημένο πιάτο πολλών, (και δικό μου), είναι το Bruce Lee, δηλαδή spring roll λαχανικών και κοτόπουλου μέσα σε χειροποίητο φύλλο, πραγματικά νόστιμο και ιδανικό για "εισαγωγή", στα 5,90 ευρώ.

Εξαιρετική επιλογή στο Nice n Easy είναι τα ζυμαρικά του. Έχουμε δοκιμάσει έως σήμερα δύο πιάτα, τήν κλασική καρμπονάρα (Jack Nickolson), μικρό πιάτο στα 6,90 ευρώ και κανονικό 9,90 ευρώ. Ανάλογα με τήν διάθεσή μας, αλλά και τα συνοδεύοντα πιάτα έχουμε πάρει τήν μία ή τήν άλλη ποσότητα, η ισορροπία στα υλικά εξαίρετη. Το δεύτερο πιάτο είναι η Sofia Loren, σκιουφικτά με άγρια μανιτάρια, γραβιέρα και ντοματίνια, κανονικό πιάτο 9,90 και το μικρό 7,90. Πραγματικά πολύ καλό πιάτο με τήν ποιότητα τών υλικών αναγνωρίσιμη από τήν πρώτη μπουκιά.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά σε επίπεδο κόστους; ένα ζευγάρι εάν επιλέξει δύο καρμπονάρες (τα μεγάλα πιάτα), ένα spring roll, δύο μικρές μπύρες και μία coca cola, θα πληρώσει κοντά στα 40 ευρώ σύνολο και θα έχει φάει καλά χωρίς συμβιβασμούς, εάν επιλέξει τα μικρά πιάτα το κόστος θα πέσει στα 35 περίπου ευρώ. Χρειάζεστε και δεύτερη κάπως οικονομική επιλογή; Ένα πλατό αλλαντικών τυριών για δύο άτομα κοστίζει 13,90 ευρώ, ακόμη και εάν πάρετε ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί (21 ευρώ και πάνω) δεν θα ξεπεράσετε τα 35 ευρώ.

Ξέρω ότι για τήν εποχή είναι πολλοί εκείνοι πού τα θεωρούν αρκετά χρήματα, προσωπικά τα θεωρώ μία πολύ έντιμη πρόταση με δεδομένο τα υλικά πού χρησιμοποιούνται, τήν ποσότητα και τόν χώρο (ποτέ δεν αναφέρω τήν περιοχή σαν κριτήριο, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.. ). Βεβαίως ο κατάλογος έχει πάρα πολλές ακόμη επιλογές (φθηνότερες και ακριβότερες) - είναι πολύ θετικό ότι στήν ιστοσελίδα τού Nice n Easy μπορείτε να βρείτε το πλήρες μενού και να προγραμματίσετε από πριν τόσο τίς επιλογές σας όσο και το ποσό που θα δαπανήσετε.

Στο θέμα τής εξυπηρέτησης δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι τόσο αντικειμενικός, καθώς έχουμε πια γνωριστεί με τα παιδιά εκεί και πάντα μάς εξυπηρετούν ακόμη και όταν δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμο τραπέζι, αλλά σε γενικές γραμμές μπορώ να πώ ότι το service είναι άμεσο και σε αντίθεση με άλλα μαγαζιά υπάρχουν μικρά περιθώρια διαμόρφωσης τού καταλόγου. Μία από τίς φορές μάλιστα πού είχαμε πάει έγινε ένα λάθος στον λογαριασμό που ανακάλυψα εκ τών υστέρων, αλλά πρέπει να πώ ότι διορθώθηκε χωρίς αντιρρήσεις μετά από ένα τηλεφώνημα.

Από το προπέρσινο Πάσχα έως και σήμερα έχει περάσει καιρός και το μαγαζί είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, γι αυτό και ένα τηλέφωνο για κράτηση είναι απαραίτητο. Οι τουαλέτες του στον επάνω όροφο, όποτε έχω πάει καθαρές και περιποιημένες. Τήν τιμή κατά άτομο πού έχω βάλει εδώ τήν έχω υπολογίσει με τήν συγκρατημένη (αλλά χορταστική) επιλογή που γράφω παραπάνω, διαφορετικά θα πρέπει να υπολογίσετε ένα σκαλοπάτι ακόμη..

Πρόσβαση: εάν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε τήν βόλτα σας στήν περιοχή, μην ακολουθήσετε τήν νοοτροπία τού νεοέλληνα πού θέλει να παρκάρει το αυτοκίνητο μέσα στο μαγαζί, άλλωστε τον χειμώνα η ανεύρεση πάρκινγκ είναι μαρτυρική. Μπείτε στήν Κυριαζή αμέσως μετά το Ζηρίνειο, στρίψτε δεξιά στήν Τρύφωνος και παρκάρετε όπου βρείτε στα στενά, θα γλυτώσετε εκνευρισμό. Όσοι επίσης έρχεστε από Μελίσσια, μπείτε από Τρικούπη αριστερά στήν Αλωνίων, στα πρώτα εκατό μέτρα θα βρείτε με σχετική άνεση.

Συμπερασματικά: Μία έντιμη πρόταση, ιδιαίτερα ποιοτική στίς πρώτες ύλες, (ποτέ δεν ερέθισε κάτι αρνητικά τον ουρανίσκο ή το στομάχι μας), συμπεριφορά τού προσωπικού φυσιολογική σε αντίθεση με άλλα μαγαζιά τής περιοχής και κόστος λογικό πού θα μπορούσε όμως να βελτιωθεί ιδιαίτερα σε ορισμένα πιο "κοινά" πιάτα. Εάν μαζί με τις οικονομικές διορθώσεις υπήρχε και μία "αραίωση" στα έξω τραπεζάκια, θα μπορούσαμε να μιλάμε για must στήν Κηφισιά.

Ιδανική καλοκαιρινή πρόταση: Βόλτα στα μαγαζιά τής Κηφισιάς κατά τίς 8, αμέσως μετά καλοκαιρινό σινεμαδάκι στήν Μπομπονιέρα και στήν έξοδο ελαφρύ γεύμα στο Nice n Easy. Και λέω ελαφρύ, γιατί η μυρωδιά από το ποπ κορν τού κινηματογράφου "σπάει" τήν μύτη σε όλο το τετράγωνο και δύσκολα θα μπορέσετε να το αποφύγετε..

Update: Τελευταία επίσκεψη αρχές Σεπτεμβρίου 2015. Αποτέλεσε έκπληξη για μένα η μεγάλη διαφορά στο service. Πρόθυμα όλα τα παιδιά, όμως υπήρχε ένας αποσυντονισμός και λάθη πού δεν δικαιολογούνται για εστιατόριο πού έχει πια "παλιώσει". Το έδαφος κάτω από το τραπέζι μας ήταν βρώμικο, αργήσαμε πολύ να δώσουμε παραγγελία παρόλο πού δεν υπήρχε πληρότητα 100%, το ψωμάκι με το ντιπ δεν ήρθε ποτέ και ένα άτομο από το προσωπικό, (ένα, το επαναλαμβάνω) είχε έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό και μία συμπεριφορά απέναντί μας πού πλησίαζε τα όρια τής αδιαφορίας, για να μήν πώ αγένειας. Για να μην αναφέρω πως όταν ήρθαν τα κυρίως πιάτα, ήταν και τα δύο λάθος (για άλλο τραπέζι).

Παρατήρησα μάλιστα ότι το διπλανό μας τραπέζι είχε παρόμοια προβλήματα με τήν εξυπηρέτηση. Τήν παρτίδα προσπάθησε να σώσει μία άλλη κοπέλα πού ζήτησε συγγνώμη για όλες αυτές τίς αστοχίες την ώρα που πια αναχωρούσαμε. Δεν θέλω ακόμη να αλλάξω τίποτα στήν παραπάνω αναλυτική κριτική μου, πιστεύοντας καλοπροαίρετα ότι ήταν μία εξαιρετικά άτυχη μέρα, κάθε επιχείρηση διατηρεί αυτό το "δικαίωμα" σε μία black day. Οπωσδήποτε θα επανέλθω μετά από επόμενη επίσκεψη...


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.