Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Καλλιθέα, Αθήνα
Σεπ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Μπορεί οι διακοπές του καλοκαιριού να έφτασαν στο τέλος τους για τους περισσότερους, η διάθεση της ανεμελιάς όμως και της χαλάρωσης παραμένει και δύσκολα θέλεις να την αποχωριστείς!

Αυτή ακριβώς η διάθεση, σε συνδυασμό με την επιθυμία να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο, μας οδήγησε την Πέμπτη 27/8, στο ανδριώτικο μεζεδοπωλείο ''Μένητες''. Την Καλλιθέα την γνωρίζω καλά σαν περιοχή και την επισκέπτομαι συχνά. Έτσι, το μαγαζάκι αυτό το είχε πάρει το μάτι μου απ'όταν άνοιξε και μου είχε δημιουργήσει, οπτικά τουλάχιστον, καλή εντύπωση και μια ιδιαίτερα παρεΐστικη αίσθηση. Ψάχνοντας το τηλέφωνο του μαγαζιού στο διαδίκτυο, ώστε να μάθω αν ήταν ανοιχτό, είδα πως στο askforfood υπήρχε ήδη καταχωρημένο και μάλιστα με πολύ θετικές κριτικές, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την επιλογή μας να το επισκεφτούμε.

Ο κύριος που απάντησε στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενικός, ενημερώνοντας με πως το μαγαζί ήταν ανοιχτό. Το μέρος στο οποίο βρίσκεται, είναι πολύ προσεγγίσιμο, καθώς είναι 2 λεπτά από τον σταθμό του ηλεκτρικού στην Καλλιθέα αλλά και το πάρκινγκ είναι σχετικά εύκολο.

Φτάσαμε γύρω στις 11 το βράδυ και εκείνη την ώρα υπήρχαν ακόμα 3 παρέες, από τις οποίες κάποιες έτρωγαν και κάποιες απολάμβαναν την μπύρα τους συζητώντας. Ο εξωτερικός χώρος, στον οποίο και καθίσαμε, βρίσκεται σε πεζόδρομο και αποτελείται από όμορφα ξύλινα τραπεζάκια που δένουν πολύ ταιριαστά με το πράσινο των δέντρων και των φυτών που τα πλαισιώνουν. Ιδιαιτερότητα αποτελεί η μικρή ημιυπόγεια αυλίτσα, ακριβώς μπροστά από την είσοδο του μαγαζιού και ενδείκνυται για όποιον προτιμά ακόμα περισσότερη ησυχία. Γενικά, ο χώρος φανερώνει την διάθεση εκ μέρους των παιδιών για περιποίηση χωρίς στημένες καταστάσεις και δήθεν συμπεριφορές, κάτι που αποδείχτηκε όταν στην συνέχεια της βραδιάς γνωριστήκαμε με τον Τάσο κατά την διάρκεια της πολύ καλής εξυπηρέτησης του. Η κουβέντα μας μαζί του μας άφησε την εντύπωση ενός ανθρώπου που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, όπως αυτός που διανύουμε, δεν το βάζει κάτω.

Φαγητό λοιπόν! Οι κατάλογοι που έφτασαν αμέσως μετά την άφιξή μας, ήταν λιτοί, με μεζεδίσιο κυρίως περιεχόμενο αλλά και επιλογές από ψητά κρεατικά. Από τις σαλάτες, διαλέξαμε την μεσογειακή, η οποία περιείχε μαρούλι, λιαστή ντομάτα, δαμάσκηνα, σουσάμι, παρμεζάνα και σος μπαλσάμικου. Η όψη της ήταν πολύ ζωντανή, η ποσότητα όλων των υλικών χορταστικότατη και ο συνδυασμός τους φοβερά γευστικός. Η αλμυράδα της παρμεζάνας και η αψάδα της λιαστής ντομάτας, εξισορροπούσαν ιδανικά την γλυκύτητα του δαμάσκηνου και της σος, ενώ το πάντρεμα με το δροσερό μαρούλι και το τραγανό σουσάμι απογείωναν το αποτέλεσμα. Η τιμή της στα 4 ευρώ, οικονομικότατη ομολογουμένως.

Παραγγείλαμε επίσης τζατζίκι, πολύ πετυχημένο, κανονικό σε ποσότητα, δεμένο ωραία, δροσερό και καυτερό όσο έπρεπε! Τιμή, 2.50 ευρώ. Το απάκι είναι ένα πιάτο που συνήθως το τιμάμε όταν το βρούμε και έτσι δεν το παραλείψαμε. Ήρθε με στυμμένο λεμόνι και ρίγανη, αν δεν κάνω λάθος, καπνιστό και νοστιμότατο όπως 'θα θέλαμε, στα 4 ευρώ.

Από κυρίως, είπαμε να επιλέξουμε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και τα μπριζολάκια λαιμού. Και τα δύο πιάτα συνοδεύονταν από τηγανιτές πατάτες, των οποίων η αφράτη και ροδοκόκκινη όψη μαρτυρούσε το σωστό τους τηγάνισμα, ενώ ο συνδυασμός τραγανής εξωτερικά και απαλής μέσα υφής, καθώς και η πεντανόστιμη χωρίς λαδίλα γεύση, το επικύρωσε. Τα κρεατικά, ήταν ψημένα πολύ καλά, εξίσου μαλακά και τα δύο και σίγουρα αν ήταν μεγαλύτερη η μερίδα θα είχαμε γλείψει και πάλι τα πιάτα. Τα μπιφτεκάκια ήταν ζουμερά, πλασμένα με διάφορα μυρωδικά που αναδείκνυαν την γεύση του κρέατος χωρίς να την υπερκαλύπτουν και τα μπριζολάκια, τρυφερά και νόστιμα τσικνισμένα. Κόστιζε 5.50 ευρώ η κάθε μερίδα.

Ήπιαμε μια μεγάλη Ζέος του ενός λίτρου και ένα καραφάκι ρακή από την Σητεία, 100 ml. Η συγκεκριμένη μπύρα αποτελεί σταθερή αξία πλέον στα γούστα μας και η διάθεση της στον κατάλογο ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, ενώ η ρακή ήταν όπως ακριβώς μας την περιέγραψε ο Τάσος, ήπια και γλυκόπιοτη.

Γι'αυτά, πληρώσαμε 31 ευρώ και σημειωτέον πως η μπύρα λόγω του μεγέθους κόστιζε 6 ευρώ και η ρακή 3, άρα με 22 ευρώ τα 2 άτομα για φαγητό, το value for money είναι απόλυτο.

Θα ήταν περιττό να πω πόσο ικανοποιημένοι μείναμε αλλά θα το πω! Όλα ήταν πολύ καλύτερα απ'ότι περιμέναμε και δεν υπήρξε κάτι να μας απογοητεύσει από το πέρασμα μας στους Μένητες. Από το εξαιρετικά καλομαγειρεμένο και ποιοτικό φαγητό, το όμορφο περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει τα παιδιά, μέχρι και την ανεπιτήδευτη και αληθινά φιλική διάθεση του Τάσου να μας κάνει να περάσουμε όσο πιο όμορφα γινόταν, ήταν όλα περίφημα. Θα επιστρέψουμε σίγουρα, για να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα πιάτα και ειδικά την φουρτάλια, πιάτο το οποίο όπως ενημερωθήκαμε πρόκειται για μία ιδιαίτερα ευμεγέθη ομελέτα η οποία περιέχει 7 αυγά, πατάτες, λουκάνικα Άνδρου και καλαθάκι (τοπικό τυρί), η ιδανική επιλογή φαντάζομαι για να δοκιμάσει κάποιος όλα τα καλά της ανδριώτικης κουζίνας μαζί.

Μπράβο λοιπόν στα παιδιά και ευχαριστούμε για την πολύ όμορφη εμπειρία που μας προσέφεραν. Εύχομαι να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι και αγάπη αυτό που κάνουν και σίγουρα θα μας έχουν θαμώνες!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια