Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Βουλιαγμένη - Καβούρι, Αθήνα
Σεπ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Βγαίνοντας από το «Malabar», μετά από ένα δείπνο που θα περιγράψω αναλυτικά στη συνέχεια, έκανα την εξής σκέψη: ο συνδυασμός «γεύση-περιβάλλον-σέρβις-VFM», που είχα μόλις απολαύσει με τη σύζυγό μου, μου έφερε στο νου τον αγώνα μπάσκετ της Εθνικής Ελλάδος, στον αλήστου μνήμης ημιτελικό της Σαϊτάμα, με τη θριαμβευτική επικράτηση 101-95 επί των NBAers των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, «τέλειο», χωρίς υποσημειώσεις ή περιστροφές.

Έξοδος 2 ατόμων, Τρίτη 01.09.2015, ώρα 22:30, στο κομψό ρεστοράν του πολυτελούς boutique hotel «The Margi». Η τοποθεσία στο Λαιμό της Βουλιαγμένης δημιουργεί από μόνη της συνειρμούς πολυτέλειας. Και πράγματι, είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατον να μείνει κανείς παραπονεμένος.

Οι άκρως θετικές εντυπώσεις ξεκινούν από την υποδοχή: ευγενικοί παρκαδόροι αναλαμβάνουν άμα τη αφίξει να φροντίσουν το όχημά σας (εννοείται χωρίς χρέωση), καλά κατατοπισμένοι και νεαροί σε ηλικία σερβιτόροι θα σας περιποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου σας.

Ο χώρος είναι πανέμορφος. Θυμίζει καλιφορνέζικη έπαυλη, με την αλέα των ψηλών δέντρων να ορθώνεται πέριξ του χώρου, με την σμαραγδένια πισίνα στο κέντρο, με τα εξαιρετικής αισθητικής ανάκλιντρα για όσους επιθυμούν απλώς να απολαύσουν το κοκτέιλ τους, με μια σειρά περίπου δώδεκα τραπεζιών (2-4 ατόμων) για φαγητό. Μουσική lounge από DJ, σε σωστή ένταση και αρμονικό «δέσιμο» με το ύφος του χώρου. Διακόσμηση ethnic, με μαροκινού στυλ χαλιά και κουρτίνες, σε πολύ ταιριαστά γήινα χρώματα. Άριστα 10.

Η κάρτα του μενού είναι ορθά δομημένη, με μετρημένες αλλά επαρκέστατες επιλογές σε πρώτα, σαλάτες, ζυμαρικά, κυρίως και γλυκά. Ανατρέχοντας στο site του ξενοδοχείου, μπορείτε να μελετήσετε τα διαθέσιμα πιάτα. Οι τιμές είναι σαφώς άνω του μέσου όρου, κοινώς για έναν μέσο εργαζόμενο ή επαγγελματία (ειδικά στην Ελλάδα του 2015 και των capital controls…) δεν είναι για συχνές επισκέψεις. Ωστόσο, όπως θα εξηγήσω, σε καμία περίπτωση δεν θα φύγετε με την αίσθηση «πληρώσαμε πολλά για ό, τι πήραμε». Επίσης, η κάρτα του οίνου επικεντρώνεται στον ελληνικό αμπελώνα, αλλά θα μπορούσε να είναι κάπως πιο «εμπλουτισμένη». Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι είναι έντιμα κοστολογημένη, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις ή υπερβολές.

Τις Τρίτες το εστιατόριο έχει πάνσοφα καθιερώσει ένα special menu 3 πιάτων, υπό τον εύστοχο τίτλο «Laid back Tuesdays». Περιλαμβάνει από 2 επιλογές σε πρώτο πιάτο, κυρίως και γλυκό, στην προνομιακή τιμή των 25,00 ευρώ το άτομο. Εμείς επιλέξαμε να κινηθούμε σε αυτό το μενού και το ευχαριστηθήκαμε εξόχως. Συγκεκριμένα:

Για πρώτα πιάτα: α) Burrata με φρέσκια τομάτα και βιολογικό ελαιόλαδο, βουτυράτη, νοστιμότατη και ελαφριά. β) Vitello tonnato με entrecote μόσχου, ισορροπημένο και πολύ εύγευστο.

Για κυρίως: α) Σολωμός με μπρόκολο ποσέ, τριμμένο αυγοτάραχο και σάλτσα hollandaise, πραγματικά αέρινο «δημιούργημα». β) Στήθος κοτόπουλου με μαρμελάδα μανιταριών και πουρέ πατάτας, εξαίσιο με μια λέξη. Αμφότερα τα πιάτα με premium φιλέτο για πρώτη ύλη.

Για γλυκά: α) Μους σοκολάτας με sorbet σοκολάτας και ganache…κόλαση εκρηκτικών γεύσεων. β) Cheesecake με σπιτική μαρμελάδα εποχής, αληθινά υπέροχη.

Συνοδεύσαμε το δείπνο μας με μια φιάλη Sauvignon Blanc του Καρυπίδη, με φίνο λεπτό άρωμα και επίγευση λουλουδιών. Στα συνοδευτικά επίσης περιλαμβάνονται εμφιαλωμένο νερό, φρέσκο ψωμί (λευκό και μαύρο) και 2 ντιπς στην αρχή. Ειδική μνεία στο ελαιόλαδο, είναι αληθινά βιολογικό και δικής τους παραγωγής από την ιδιόκτητη φάρμα του ξενοδοχείου. Πολλά μπράβο.

Ο νεαρός σεφ Παναγιώτης Γιακαλής εγγράφεται πολύ υψηλά στην προσωπική μου λίστα ικανών και φερέλπιδων επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης. Ταπεινή μου γνώμη, έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε διεθνές αστέρι, επιπέδου λίστας Michelin. Τα πιάτα του πετυχαίνουν έναν σπάνιο συνδυασμό: είναι συγχρόνως δημιουργικά, αλλά όχι ενοχλητικά «πειραγμένα». Γεύεσαι μια εξαίρετη πρώτη ύλη, αξιοποιημένη με εμφανώς έξοχη τεχνική, χωρίς όμως να χάνεις την ουσία της τροφής. Επικροτώ σαφώς το γεγονός ότι οι μερίδες είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές σε ποσότητα. Επιτέλους, gourmet γεύσεις ικανές να χορτάσουν έναν ενήλικα!

Σύνολο λογαριασμού: 81,00 ευρώ (25,00 ευρώ έκαστο μενού, 27,00 ευρώ το κρασί, 4,00 ευρώ νερό-ψωμί-ντιπς). Για το σύνολο της εμπειρίας, με έμφαση στη γεύση αλλά και το περιβάλλον, είναι παραπάνω από τίμια. Αποτολμώ να πω ότι είναι λίγα. Βεβαίως, εάν κάποιος επιλέξει να κινηθεί σε a la carte επιλογές, εύκολα θα πληρώσει περί τα 50-55 ευρώ κατ' άτομο για αντίστοιχο full menu.

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω, το 4/4 παντού είναι μονόδρομος. Συνιστάται χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ειδικά για «ιδιαίτερες περιστάσεις» σε καλοκαιρινό μοτίβο, είναι must.

Σημ.: Ξαφνικά αντιλαμβάνομαι ότι η 1η Σεπτεμβρίου είναι η επέτειος της ιστορικής εκείνης νίκης στο μπάσκετ επί των – έκτοτε αήττητων – ΗΠΑ (01.09.2006) και χαμογελώ, διότι ο αρχικός συνειρμός προφανώς δεν ήταν τυχαίος!