Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Χαλάνδρι, Αθήνα
Σεπ
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Σάββατο ώρα 12:30 στην πλατεία Χαλανδρίου. Ο Μήτσος έχει ήδη τον μέσα χώρο γεμάτο, παρά την ζέστη του Αυγούστου και ετοιμάζεται πυρετωδώς για να συμπληρώσει και τα έξω τραπέζια.

Σάββατο ώρα 14:30 στην πλατεία Χαλανδρίου. Ο Μήτσος έχει ήδη αλλάξει τραπεζομάντηλα σε όλα τα τραπέζια αφού ήδη κάθεται η δεύτερη σειρά πελατών,. Στον πέριξ χώρο ο ‘’γνωστός σεφ’’ στρώνει, το μαγαζί με τις in πίτσες είναι ακόμα κλειστό, το ‘’πολίτικο’’ έχει 2 παρέες, η σερβιτόρα στην ταβέρνα με το ‘’γαλλικό αξάν’’ φτιάχνει το μεγάλο μπούστο της για να πάρει παραγγελία από ένα ακόμα τραπέζι. Στην απέναντι πλευρά ο ιδιοκτήτης του ‘’ιταλικού’’ και η σερβιτόρα στο ‘’χιώτικο’’ βολεύουν 2 παρέες στα τραπέζια τους με εκνευριστική ηρεμία. Μάλλον φταίει η ζέστη.

Κάπως έτσι κυλάει η μέρα στην πλατεία Χαλανδρίου καθημερινές και αργίες, μέχρι το σούρουπο. Τότε ο Μήτσος αφού έχει ήδη εξυπηρετήσει 3 σειρές από παρέες, μαζεύει, καθαρίζει και ετοιμάζεται για την επόμενη ‘’δύσκολη’’ μέρα. Η ξεκούραση του πολεμιστή.

Συμπέρασμα: Κάνε καλά και απλά την δουλειά σου για να είσαι πάντα ευχαριστημένος και να φεύγουν οι πελάτες σου με πλατύ χαμόγελο.
Κλασσικό ουζερί που μετά από χίλια παρακάλια στον Μήτσο του στυλ, ‘’Μήτσο κάνε και καμιά ανακαίνιση’’, ‘’Μήτσο άλλαξε καρέκλες, στην ίδια καθόταν πριν χρόνια ο πατέρας μου’’, επιτέλους έκανε ανακαίνιση. Μην φανταστείτε κάτι φοβερό, καδράκια παλιάς εποχής στους τοίχους, το παλιό ψυγείο – βιτρίνα που χωρίζει την κουζίνα από την σάλα σταθερό, τα ίδια χάρτινα τραπεζομάντηλα που αρμόζουν σε ουζερί, οι ξύλινες καρέκλες και τα τραπέζια με το μάρμαρο μέσα, απλά έριξε ένα φοβερό βάψιμο στον χώρο σε παλ χρώματα και βελτίωσε τις έξω καρέκλες, μεταλλικός σκελετός (γκρι χρώμα).

Αλλά είπαμε ή αν δεν είπαμε το λέμε τώρα, στον Μήτσο πας για το ανάλαφρο τηγάνι χωρίς δείγμα λαδίλας, και τους ωραίους του μεζέδες συνοδεία πολύ καλού χύμα τσίπουρου και όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Έχει βέβαια και 3-4 ετικέτες εμφιαλωμένου, πολύ καλό χύμα κρασί και μπύρες από Ελλάδα.
Θα δεις όλα τα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας σωστή ακτινογραφία του Έλληνα, από παλαιούς πότες τσίπουρου ή ούζου, κυρίες που μετά τα ψώνια σταμάτησαν για ένα μεζέ συνοδεία αλκοόλ, νεανικές παρέες που το προτιμάν ως all time classic στέκι, μέχρι παλαιούς πολιτικούς που δεν έχουν ‘’θέμα’’ να κυκλοφορήσουν και ηθοποιούς και δημοσιογράφους όλων των κατηγοριών.

Τι θα φας; Σπιτική πατατοσαλάτα ζεστή με κρεμμυδάκι και μαϊντανό, σουπιές κοκκινιστές υπέροχες γενναία μερίδα, χταπόδι ξυδάτο, χόρτα σωστά βρασμένα, ότι έχει βρει ο Μήτσος, ζεστά με λαδολέμονο, γαριδάκι μια στοίβα έξοχο, γόνο καλαμάρι τεράστια μερίδα, κολοκυθάκι βραστό και διάφορα αλίπαστα. Από τηγάνι μπακαλιάρο σκορδαλιά να γλύφεις τα δάχτυλα σου, μικρό ψαράκι (γαύρο, μαρίδα, αθερίνα) αλλά και εκπληκτικές κουτσομούρες. Είπαμε δεν παίζεται το τηγάνι του.
Κάλλιστα θα μπορούσε να το παίξει βολιώτικο τσιπουράδικο (ούζο - τσίπουρο και μεζές) αλλά δεν. Το γιατί αποτελεί ξεχωριστή μελέτη που αφορά όχι μόνο τον Μήτσο αλλά όλα τα τσιπουράδικα της Αθήνας. Βέβαια σε τέτοια περίπτωση θα χρειαζόταν βιταμίνες για τους ήδη ταλαιπωρημένους σερβιτόρους.

Το απόλυτο hot spot εδώ και χρόνια στην κατηγορία ουζερί των Βορείων προαστίων, για αυτό όσοι δεν το έχετε επισκεφθεί σπεύσατε.

Η τιμή με φρέσκο ψωμάκι που ανανεώνεται, νερό της βρύσης και απόδειξη στο τέλος, ανέρχεται στα 15-20 euro ανάλογα το πόσο πίνει ο καθένας.
Extra tip: Ο ένας από τους σερβιτόρους είναι από Θεσσαλία. Αν πιάσετε κουβέντα για την πατρίδα παίζει κέρασμα μέχρι τελικής πτώσεως. Το όνομά του; Ας αφήσουμε κάτι και σε σας μην τα θέλετε όλα έτοιμα.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη jim.