Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Περιστέρι, Αθήνα
Σεπ
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Κυριακή νωρίς το βραδάκι, παρέα των 7 στο base grill, αρχές Σεπτέμβρη.

Το δείπνο εκπλήρωσε κοινή επιθυμία φίλων που δεν το είχαν επισκεφθεί ποτέ, αλλά είχαν ακούσει πολλά για τη φήμη των κρεατικών του. Το σχεδιάζαμε πολύ καιρό πριν τις διακοπές, το κλείσαμε τελικά εντελώς ξαφνικά την προηγούμενη βδομάδα, σαν ένα πρώτο gathering επιστροφής στη βάση.

Έχω ξαναδώσει κριτική για το base grill πριν 3 χρόνια, αλλά την ανανεώνω για δύο λόγους: α. γιατί είναι ενδιαφέρον να παρακολουθείς ένα εστιατόριο στην εξέλιξή του, β. γιατί νομίζω ότι έχει κάποια αξία να μεταφέρω και την πιο ουδέτερη ματιά των φίλων που το επισκέφθηκαν για πρώτη φορά.

Η δική μου άποψη, για το base grill, με κάποιες ενστάσεις, είναι θετική. Θα πας αποκλειστικά για το μοσχαρίσιο κρέας του, που αποτελεί γνώση και τελετουργία. Το λουκάνικο, το συκώτι του και τα μπιφτέκια του είναι επίσης από τα δυνατά πιάτα (αν και έχω καιρό να τα γευτώ). Όσο το επισκέπτομαι, τόσο καταλήγω στα do και στα dont s.

Κι επειδή σχεδόν μόνο εγώ είχα πρότερη εμπειρία, ανέλαβα να κατατοπίσω και τους υπόλοιπους.

Για το χώρο ας μην επεκταθώ, θα πω ότι είναι σχετικά μεγάλος και άνετος, αν καθίσεις σε ένα από τα μεγάλα τραπέζια της κάτω πλευράς. Αν είστε 2 άτομα και σας βάλουν πάνω, είναι λίγο στριμωγμένα. Συμμετέχεις άνετα στη συζήτηση των διπλανών, ενδέχεται να τσιμπάς και από το πιάτο τους (don t).

Η διακόσμηση και τα τραπεζοκαθίσματα δεν έχουν αλλάξει. Το κόκκινο που κυριαρχεί με κουράζει λίγο, αλλά οκ. ίσως πρέπει να επανεφεύρει τον χαρακτήρα του. Μου αρέσει που στα τραπέζια υπάρχουν μεγάλα μακρόστενα πιάτα. Πραγματικά εξυπηρετούν, για το μέγεθος φαγητού που καλείσαι να... διαχειριστείς. Ο κατάλογος λίγο μπερδεμένος αλλά παιχνιδιάρης.

Το μεγάλο don t για μένα είναι η ανοχή στο κάπνισμα. Πραγματικά, όλοι το ξέρουμε, έστω κι ένας να καπνίζει, επηρεάζει όλους τους υπόλοιπους στον ίδιο χώρο. Πόσο μάλλον την παρέα μου που δεν καπνίζει κανένας. Ευτυχώς τη βραδιά που πήγαμε δεν ήταν γεμάτο (άλλα οι "πίσω" μας κάπνιζαν, δυστυχώς).
Μου φαίνεται εντελώς άκυρο να εξακολουθούμε να διαπραγματευόμαστε θέματα καπνίσματος σε εστιατόρια που πληρώνεις 30 και πάνω ευρώ το κεφάλι. Νομίζω ότι η ανοχή αυτή στους καπνιστές υποβιβάζει την ποιότητα ενός εστιατορίου συνολικά. Χώρος 2/4, με επιείκεια.

Κλείνω εδώ με τα παρεμφερή και περνάω στην παραγγελία:

α. Πήραμε 2 σαλάτες τούρτες- πανδαισία

β. Μία φωλιά - 4 αυγά μάτια.

γ. Μία μερίδα πιτάκια καισαρείας.

δ. μια τηγανιτές πατάτες

ε. Δύο πικάνια.

στ. Δύο rib-eye

ζ. μια χοιρινή

η. δύο γλυκάκια σεμι- φρέντο

Και σχολιάζω αναλυτικά:

α. η σαλάτα πανδαισία ήταν εξαιρετική όπως πάντα και όσο μεγάλη πρέπει για παρέα. Ανανεώθηκε επειδή άρεσε σε όλους και τσάκισαν την πρώτη σε χρόνο dt. (20 ευρώ και οι δύο).

β. Την φωλιά, να είμαι ειλικρινής, την παράγγειλα για να την δοκιμάσουν οι καινούριοι. Εγώ προσπαθώ να περιορίσω τα τηγανιτά και το συγκεκριμένο παραείναι βαρύ για μένα (χωρίς να σημαίνει ότι είναι υπερβολικά λαδερό). Βέβαια, αν πας πρώτη φορά, επιβάλλεται να την δοκιμάσεις. Άρεσε σε όλους και αυτή, χρεώθηκε 12 ευρώ (δεν κατάλαβα αν η τιμή της ανεβαίνει ανάλογα με τα αυγά που σπάνε από πάνω).

γ. Τα πιτάκια Καισαρείας (παστουρμαδοπιτάκια δλδ), νόστιμα και τραγανά. έρχονται μόλις 4 στη μερίδα, αλλά κανένα πρόβλημα, όλοι τα μοιραστήκαμε, έτσι για τη μυρωδιά. Απ ότι διέκρινα είχαν κανονικά μέσα παστουρμά.

δ. οι τηγανιτές πατάτες σε μεγάλο πιάτο, λεπτοκομμένες, πολλές σε ποσότητα, έφτασαν άνετα για τους 7. Τίποτα ξεχωριστό.

Και πάμε στα κυρίως. Αν και δοκίμασα μια μπουκιά απ όλα, θα αναφέρω όχι τόσο τη δική μου γνώμη αλλά των υπολοίπων για τα πιάτα τους.

ε. Οι πικάνια, και οι δύο ήταν εξαιρετικές. Η μία καλοψημένη ή άλλη medium. Ήταν το πιάτο που φλερτάραμε όλοι, αλλά δεν γινόταν να το παραγγείλουμε όλοι, λόγω ποικιλίας. (4/4) Πρώτες με διαφορά παμψηφει!

στ. Τα rib eye μοιράστηκαν σε 4 άτομα. Το "δικό μας" ήταν medium, ιδανικό ψήσιμο, ήρθε τραγανό έξω, με αιματάκι μέσα, μας άρεσε, χωρίς να μας απογειώσει. Ο σερβιτόρος μάλιστα μας πρότεινε ένα rib eye 100 ημερών που είχαν εκείνη την ημέρα. Πήραμε αυτό και ήταν όντως πιο μαλακό. Δυσαρεστηθήκαμε όμως που εν τέλει χρεώθηκε 4 ευρώ παραπάνω από το κλασικό του καταλόγου (29 ευρώ αντί 25), χωρίς να μας το πουν. (3 /4)

Το ζευγάρι που μοιράστηκε το δεύτερο rib eye, το καλοψημένο, δεν ικανοποιήθηκε. Δεν ήταν τόσο μαλακό και, όπως μας είπαν, τίποτα ιδιαίτερο γευστικά, που να δικαιολογεί στην τιμή του. Πέρα από αυτό, τους δυσαρέστησε πολύ που ήρθε έτοιμο, κομμένο και ψημένο σε φιλετίνια. Αν και μας είχε προειδοποιήσει ο σερβιτόρος ότι το καλοψημένο θα έρθει κομμένο, ξενερώνεις όταν περιμένεις την... μπριζολάρα σου και σου 'ρχονται φιλετίνια!

Το ίδιο φιλετάρισμα συνέβη και με την καλοψημένη πικάνια (κι αυτός που την πήρε δυσαρεστήθηκε γι' αυτό), απλά εκεί κέρδιζε η γεύση.

Άρα ποιο είναι το συμπέρασμα; θα πάρεις μοσχαρίσιο κρέας - medium, θα το δεις να έρχεται ζουμερό και λαχταριστό και θα κοπεί μπροστά σου.

ζ. Όσο για τη χοιρινή, την παράγγειλε ο φίλος μου που την είχε ξαναπροτιμήσει σε προηγούμενη επίσκεψη. Ήταν γι άλλη μια φορά τεράστια, μισό μέτρο χωρίς υπερβολή ("αυτός ο χοίρος αποκλείεται να είναι Έλληνας", ήταν το σχόλιο), αλλά είχε αρκετό λιπάκι και ήταν το μόνο που δεν έτυχε της προσοχής από τον σερβιτόρο να κοπεί τελετουργικά. Οκ, άλλο στιλ κρέατος. Φαγώθηκε, χωρίς να κερδίσει εντυπώσεις (δεν προβλεπόταν άλλωστε). Εγώ θα του έβαζα 2/4, για να μην αδικήσω την εξαιρετική πικάνια.

Στα dont s των φίλων μου και ότι τα κρέατα έρχονται χωρίς ένα συνοδευτικό, έστω ένα μπολάκι πατάτες, λίγα λαχανικά, κάτι, ώστε να μην αναγκάζεσαι να τρως σκέτο κρέας.

η. τα σέμι-φρέντο, για το φινάλε, ήταν μους σοκολάτας με τριμμένους ξηρούς καρπούς. Σε γυάλινο μπολάκι. Δροσερό κι ελαφρύ αλλά φώναζε ότι ήταν γλυκό ζαχαροπλαστείου. Ξενερώσαμε όταν διαπιστώσαμε ότι χρεώθηκε έκαστο 6 ευρώ!

Τα εκλεράκια και η μαστιχούλα για το τέλος ήταν πιο ευχάριστο κλείσιμο.

Εν ολίγοις, άλλοι φάγαμε καλά, άλλοι λιγότερο καλά, χορτάσαμε, τα είπαμε, προσωπικά ευχαριστήθηκα (μέχρι να δω τον λογαριασμό. Θα εξηγήσω).

Μεγάλο do το σέρβις. Όπως πάντα άρτιο, άμεσο, φιλικό. Φαίνεται ότι παίζουν στα δάχτυλα τους πελάτες και τις απαιτήσεις του καθενός, έχοντας μια τσαχπινιά και το απαραίτητο χιούμορ. Και είναι μαέστροι στο κόψιμο του κρέατος. Επίσης όλοι έχουν στραμμένα τα μάτια παντού. Σίγουρα κάποιος θα σε δει, αν σηκώσεις χέρι. Μπράβο τους!

Και φτάνουμε στον λογαριασμό όπου πάθαμε το μεγάλο πατατράκ. Πάνω-πάνω φιγουράριζε χρέωση 17,50 ευρώ για ψωμί! Φαντάζομαι κουβέρ, εννοεί ο ποιητής, για 7 άτομα. Το οποίο "ψωμί" ήταν δύο καλαθάκια με ψωμί κι ένα χωνάκι τσιπς. 17,5 ευρώ γι αυτά;; Και χωρίς να τα ζητήσουμε; Κρεμάσαμε σαγόνια!

Προσέξτε τώρα: Αν στα 17,5 ευρώ προσθέσουμε τα 12 ευρουλάκια των γλυκών και το 1,5 του υποχρεωτικού εμφιαλωμένου νερού, βγαίνουν αμέσως-αμέσως 30 ευρώ χωρίς να υπολογίσουμε καθόλου το φαγητό!

Μ' αυτά και με κείνα λοιπόν, ο λογαριασμός μας ήρθε σύνολο 210 ευρώ, δηλαδή 30 ευρώ ο καθένας + έξτρα το φιλοδώρημα (και ερωτώ: εσείς θα αφήνατε φιλοδώρημα, την στιγμή που χρεώνεστε τόσο κουβέρ;).

Στην έξοδο, οι απόψεις ήταν διφορούμενες. Όλοι συμφώνησαν ότι είναι εστιατόριο για μια φορά τον χρόνο (λόγω χρημάτων). Το ζευγάρι όμως που πήρε το φιλεταρισμένο rib eye και το πλήρωσε 25 ευρώ, είπε ότι η ποιότητα του κρέατος που δοκίμασαν σε συνδυασμό με την τιμή του, δεν άξιζε τον κόπο.

Η δική μου άποψη; Ίσως έχει τα καλά και τα λιγότερο καλά πιάτα του. Στις τιμές του όμως δεν έχει κάνει καμιά έκπτωση και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται στην εποχή μας. Η δε "πονηριά" με το κουβέρ απαράδεκτη.

Ωραίο το κρέας του Base Grill, δεν λέω, αλλά μπορείς πλέον να βρεις αντίστοιχο και σε άλλα εστιατόρια με πιο συμφέρον vfm. Δεν θα βιαστώ να ξαναπάω.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ram.