Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Μελίσσια, Αθήνα
Σεπ
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Είμαι τακτικός αναγνώστης του ask4food και πλέον τα τελευταία 2 χρόνια αποτελεί απαράβατο κανόνα για τις εξόδους μου που περιλαμβάνουν φαγητό η επίσκεψη στο site για κριτικές και συμβουλές από τους φαγανούς και μή "συναγωνιστές" μας.

Ο λόγος που γράφω την πρώτη μου κριτική μετά από τόσο καιρό (και μάλλον η αρχή για τις επόμενες που θα ακολουθήσουν) είναι η πρόσφατη-χθεσινή επίσκεψή μου στο εστιατόριο Kozi's στα Μελίσσια. Δεν είναι η πρώτη μου επίσκεψη στο εν λόγω μαγαζί αλλά πάντα θέλω να δίνω μια δεύτερη (ή και τρίτη) ευκαιρία πριν διαμορφώσω άποψη.

Όπως έχει αναφερθεί και από τους προηγούμενους food critics το φαγητό, οι γεύσεις και οι νέες ιδέες είναι το μεγάλο ατού του μαγαζιού. Τα καλοψημένα κρεατικά σε συνδυασμό με τις μαρινάδες, τις σως και τις καλοτηγανισμένες πατάτες που συνοδεύουν σχεδόν όλα τα πιάτα είναι ο λόγος που ο κόσμος το γεμίζει ασφυκτικά σχεδόν καθημερινά.

Ο χώρος πραγματικά δεν ειναι κάτι το ιδιαίτερο, μια νεοταβέρνα από τις πολλές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Δεν ειναι απαραίτητα κακό αυτό, προσωπικά δε μου χαλάει την αισθητική, αλλά όταν αυτοαποκαλείσαι νοτιοαφρικάνικο εστιατόριο πρέπει εκτός από τα μπαχαρικά να μου δείξεις και κάτι ακόμα, λίγο από την κουλτούρα, τη μουσική και το χρώμα της χώρας αυτής. Οι μάσκες και οι πίνακες με τα έντονα χρώματα δεν είναι αρκετά για να σε διαφοροποιήσουν αισθητικά από ένα μοντέρνο σουβλατζίδικο. Η καθαριότητα του χώρου βέβαια αλλά και η ανοιχτή κουζίνα σίγουρα σε προδιαθέτουν θετικά, δείχνει οτι οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και είναι πολύ σημαντικό οτι και δίπλα στο πάσο να καθήσεις δε θα έχεις καμία δυσάρεστη μυρωδιά στα ρούχα σου μετά το τέλος του γεύματος.

Το "φάουλ" για μένα είναι στην εξυπηρέτηση σε συνδυασμό με τις τιμές του. Δε λέω ότι ειναι ακριβό μαγαζί (που φτηνό δε το λες με μέση τιμή τα 25 ευρώ/άτομο) αλλά για τέτοια δεδομένα περιμένεις και μπορείς να βρεις στις γυρω περιοχές κάτι καλύτερο. Η πολιτική της αναμονής στην είσοδο χωρίς να έχεις τη δυνατότητα για κράτηση είναι σαφής αλλά χαλάει λίγο την εικόνα. Μπορεί να τύχει να περιμένεις όρθιος στην αναμονή για 45 λεπτά ή να έχεις κάποιους πάνω από το κεφάλι σου όσο τρως για 45 λεπτά!

Εμείς την πατήσαμε καθώς βρεθήκαμε στις 10:00 στην είσοδο του μαγαζιού, καθήσαμε στις 10:50 και ξεκινήσαμε να τρώμε στις 11:20. Επίσης καλό θα ήταν να σκεφτούν την ιδέα του κεράσματος, έστω και κάτι συμβολικό. Δε μπορώ να διανοηθώ πως ακόμα και η πιο μικρή ταβέρνα, με κοστος 10-12 ευρώ/άτομο κερνάει κρασια, ορεκτικά, γλυκά για να κερδίσει τον πελάτη της και εδώ δεν το έχουν σκεφτεί. Σίγουρα δεν είναι αυτός λόγος να μην το επισκεφτείς (άλλωστε τόσος κόσμος πάει), είναι όμως τροφή για σκέψη στους ιδιοκτήτες, μήπως η επιτυχία του μαγαζιού μας κάνει να αδιαφορούμε να κερδίσουμε τον πελάτη. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ειναι μομφή για τα παιδιά που εργάζονται εκεί, κάνουν ότι μπορούν για να εξυπηρετήσουν το συντομότερο δυνατό χωρίς κανένα σημάδι πανικού, με μικρές καθυστερήσεις που είναι αναμενόμενες σε ώρες αιχμής, και με χαμογελαστή ανταπόκριση κάθε φορά.

Στη χθεσινή μας έξοδο, 7 άτομα δώσαμε 150 ευρώ για:
7 κυρίως πιάτα (από burger ως chakalaka με τιμές 10-17 ευρώ)
1 σαλάτα Shambalala (10,50 ευρώ)
1 ορεκτικό χαλούμι με προσούτο, μέλι και λεμόνι (8,5 ευρώ)
4 γλυκά cheescake
1 λιτρο κόκκινο κρασί
1 κόκα κόλα

Στα περισσότερα η ποιότητα ήταν καλή και η ποσότητα πολύ καλή (στα μείον το ορεκτικό που είναι τραγικά μικρό για την τιμή του και μερικά από τα κρέατα, που αν και άψογα ψημένα, είχαν πολύ λίπος). Τα γλυκά, σίγουρα όχι τα μεγαλύτερα που έχω δει αλλά πραγματικά πολύ νόστιμα και φρέσκα καθώς δεν ήρθαν από τη βιτρίνα που εμφανίζονται αλλά μόλις είχαν ετοιμαστεί, πράγμα εντυπωσιακό για τις 12:40 το βράδυ!

Στα συμπεράσματα λοιπόν, νομίζω οτι το μαγαζί μπορεί πραγματικά με μερικές μικρές και σχετικά ανέξοδες βελτιώσεις να αποκτήσει χαρακτήρα που αυτή τη στιγμή του λείπει. Η διάθεση φαίνεται να υπάρχει, ο κόσμος το έχει αγαπήσει και είναι κρίμα μερικές λεπτομέρειες να χαλάνε μια κατα τ' αλλα ωραία εικόνα.