Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Μαρούσι, Αθήνα
Σεπ
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Επισκέφθηκα "το Μαρουσάκι" στις 13/09/15, βράδυ παρασκευής. Ήμουν με την κοπέλα μου και ήμασταν οι πρώτοι πελάτες του εστιατορίου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχε φορτική κίνηση την συγκεκριμένη ώρα.

Ο χώρος όμορφος τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Ο σερβιτόρος που μας εξυπηρέτησε ήταν ευγενικός και σωστός επαγγελματίας. Ήξερε πως να κινείτε στο χώρο, πως πρέπει να μιλάει και να προσεγγίζει τους πελάτες. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση αυτό, γιατί υποθέτω ότι θα είχε εκπαιδευτεί ανάλογα - δεν μας "έδωσε" την κλασσική μεν εύθυμη δε αντιεπαγγελματική εξυπηρέτηση που συναντά κανείς σε ταβέρνα.

Το φαγητό έφτασε στην ώρα του, όλα τα πιάτα με τη σειρά χωρίς υπολογίσιμη καθυστέρηση.

Οι τιμές ήταν υψηλότερες του μέσου όρου, κάπου ίσως δικαιολογημένα και κάπου όχι.

Μας ικανοποίησε πολύ η σαλάτα και μας εξέπληξε ευχάριστα το ορεκτικό. Η κοπέλα μου πήρε μια χοιρινή μπριζόλα για κυρίως πιάτο η οποία ήταν ψημένη στην τελειότητα, (λευκή μεν και καλοψημένη αλλά ζουμερή χωρίς να είναι παραψημένη). Εγώ πήρα μια μοσχαρίσια μπριζόλα και εδώ είναι το μοναδικό αλλά σημαντικό αρνητικό κομμάτι της κριτικής μου:

Η μπριζόλα μου ήταν μεν καλά μαριναρισμένη αλλά αυτό ήταν το μόνο καλό που είχε. Ήταν πολύ λεπτή, πράγμα που είναι απο μόνο του κακό για μοσχαρίσιο κρέας, και το πιο σημαντικό, ήταν καλοψημένη. Δεν ήταν παραψημένη, αλλά εγώ είχα παραγγείλει medium rare και πλήρωσα 18 ευρώ για να φάω well done. Αυτό κατα το γούστο μου χαλάει τη γεύση του μοσχαριού και κυρίως δεν μου επιτρέπει να κρίνω την ποιότητα του κρέατος. Όταν δίνω τα λεφτά μου έξω για φαγητό, περιμένω να πάρω ότι παρήγγειλα. Δεν ξέρω αν για το ψήσιμο έφταιγε ο σεφ η κάποια παράλειψη του σερβιτόρου να αναφέρει τι ζήτησα, αλλά το κρέας που έφαγα ήταν λεφτά που θα προτιμούσα να είχα δώσει για μια μοσχαρίσια σε καμιά κλασσική χασαποταβέρνα απο εκείνες στις οποίες κάθετε ο ιδιοκτήτης και ψήνει όπως τον έμαθε ο παππούς του. Εκεί ναι μεν δε θα έπαιρνα αυτό που θα ήθελα αλλά τουλάχιστο θα ήταν αναμενόμενη απογοήτευση και σίγουρα η μπριζόλα θα ήταν μεγαλύτερη και φτηνότερη.

Παρ' όλα τα θετικά, εγώ νιώθω οτι μου "κλεψαν" τα λεφτά μου και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπατήσω. Ντροπή για ένα σεφ να μη μπορεί να ψήσει μια μπριζόλα κατα παραγγελία, είναι το δεύτερο πράγμα στη μαγειρική που κάποιος πρέπει να μάθει μετά το ψήσιμο του αυγού. Και απο medium rare, μέχρι well done υπάρχουν 3 στάδια ψησίματος που αντιστοιχούν περίπου σε 5 ολόκληρα λεπτά πάνω στη φωτιά περισσότερο απο όσο έπρεπε (με το πάχος της συγκεκριμένης μπριζόλας μπορεί να ήταν και 2 λεπτά).
Κοροϊδία για 18 ευρώ.

ΥΓ. 18 ευρώ για μοσχαρίσια ακούγονται λίγα ίσως, αυτό με είχε εντυπωσιάσει και εμένα, αλλά αν δείτε το μέγεθος θα καταλάβετε...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια