Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Χαλάνδρι, Αθήνα
Σεπ
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Οι συμπτώσεις είναι κάτι το συγκλονιστικό στη ζωή μας. Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 13.15 επισκέπτομαι τον ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΗΠΟ στο Χαλάνδρι (ΜΚ), λόγω των θαυμάσιων κριτικών στο site μας, ενώ τ η ν ί δ ι α σ τ ι γ μ ή ο VAGELIS κάνει κριτική για το VINO ETCETERA (Αργυρούπολη), και μάλιστα το δικαιώνει απόλυτα, ενώ σ τ η δ ι κ ή τ ο υ λ ί σ τ α τ ο π ε ρ ι λ α μ β ά ν ε ι μ α ζ ί μ ε τ ο ν ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΗΠΟ!! Πράγματι, φίλε VAGELI, με τη συνεχή ανακάλυψη και ανάδειξη νέων χώρων από όλους μας, αυξάνουμε σημαντικά την επισκεψιμότητα και το κύρος του site μας!!

Και όχι μόνο αυτό. Κάποια απ’ τα αξιόλογα μαγαζιά, χάρη στο site, αποκτούν άμεσα ρεκόρ βεβαιότητας και αξιολόγησης. Έτσι, για παράδειγμα, ο ΜΚ, σε διόμισυ μήνες λειτουργίας (από τον 6ο του 2015) έφτασε βεβαιότητα σχεδόν 70% και αξιολόγηση 85%!!

Στο ίδιο τρίμηνο ο ΑΚΑΚΙΟΣ, στο Φάληρο, έφτασε βεβαιότητα 70% και αξιολόγηση 87%, ενώ το SIXTIE’S DINNER στον Κεραμεικό, μέσα σε 9 μήνες, έφτασε αντίστοιχα ποσοστά 70% & 94%, όπως άλλωστε και ΟΙ ΜΕΝΗΤΕΣ, στην Καλλιθέα, καθώς και δεκάδες άλλα μαγαζιά, χάρη σε όλους εμάς, τους άοκνους χρήστες του ask4food, παρά τον αναμφισβήτητο ανθρώπινο υποκειμενικό παράγοντα κ. α. τυχόν θέματα που υπεισέρχονται!!

Και τώρα στον ΜΚ: βρίσκεται στην Καραολή & Δημητρίου που είναι κάθετη στην κεντρική Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στο κέντρο του Χαλανδρίου. Ανερχόμενο, νέο μαγαζί (μοντέρνο μεζεδοπωλείο-ταβέρνα) που οφείλει τα πάντα στους δύο συνιδιοκτήτες και σεφ του: τον Δημήτρη απ’ την Κομοτηνή, με πολυετή προϋπηρεσία στο ΕΛΙΑ (ELIA BEACH) της Μυκόνου και τον Σείριο απ’ τον Πύργο, με θητεία στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, στην Οία της Σαντορίνης. Δύο πανάξια, συμπαθέστατα και ταλαντούχα παιδιά, ηλικίας γύρω στα 30 (από έφηβοι γαρ στο κουρμπέτι!! ) που δουλεύουν άοκνα στην ανοιχτή κουζίνα του χώρου, με τη βοήθεια τριών ακόμη ατόμων, τα οποία ελπίζω να αποκτήσουν τη δέουσα ετοιμότητα και κατάρτιση για τις βραδινές κυρίως ώρες αιχμής.

Μπαίνεις στον εσωτερικό χώρο, με ανοιχτές αποχρώσεις του κρεμ σε τραπέζια και καθίσματα, όπως και στους τοίχους, ένας απ’ τους οποίους έχει επένδυση πέτρας. Υπάρχουν περί τα 10 τραπέζια (40 άτομα) και ο χώρος κλιματίζεται, οπότε και ήταν ιδανικός για τη μεσημεριανή μου επίσκεψη. Διέκρινα τον μεγάλο μαυροπίνακα με τους μεζέδες ημέρας, καθώς και τον ωραίο ζωγραφικό πίνακα του Γιώργου Λάβδα, με το νεαρό ζευγάρι που επιστρέφει εξουθενωμένο απ’ τη Λαϊκή!

Σημειωτέον ότι το μενού αλλάζει κάθε 1-2 μέρες, δηλ. περίπου 4 φορές την εβδομάδα, και επειδή τα πιάτα είναι νοστιμότατα, οι των Βορείων Προαστίων ειδικά θα έχετε κάθε λόγο για να το επισκέπτεσθε, ανανεώνοντας γαστρονομικές προτιμήσεις και συνήθειες.

Στο πίσω μέρος βρίσκεται ο ΚΗΠΟΣ (γι’ αυτό ΜΥΣΤΙΚΟΣ), μια ήσυχη, μικρή αυλή με λεμονιές κ. λπ. αρωματικά φυτά) που έχει καμιά 15αριά πράσινα τραπέζια (~ 60 άτομα), ιδανικός για τα βράδια, αφού τα καλοκαιρινά μεσημέρια παραμένει ζεστός, εφόσον προς το παρόν στερείται σκίασης ή υδρόψυκτων ανεμιστήρων.

Ο ΜΚ λειτουργεί Τρίτη-Σάββατο από 13.00-24.00, Κυριακή από 12.00-19.00, ενώ Δευτέρα αργούν.

Με κέρασαν (ήμουν μόνος αυτή τη φορά) δύο νόστιμες αλοιφές από τσοπανοτύρι και πελτέ ντομάτας με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, καθώς και κατσικίσιο τυρί Μαλτέζου με μαρμελάδα φινόκιο. Το πλούσιο εναλλασσόμενο μενού περιλαμβάνει μεζέδες με πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα. Παράγγειλα τα εξής πιάτα:

-Μαστέλο Χίου με νιφάδες δημητριακών, μέλι ανθέων και μαστίχα Χίου. Ήρθε παναρισμένο και ήταν μπουκιά και συχώριο!! (6.20 €).
-Κανταΐφάκια με παστουρμά Κομοτηνής, γέμιση τυριών και sauce πρόβειου γιαουρτιού (5.50 €). Αν είχε λίγο ακόμη παστουρμά θα ήταν σωστή αμβροσία!!
- Κριθαρότο γαρίδας, ό, τι νοστιμότερο και άρτια χυλωμένο δοκίμασα για πολύ καιρό!! (11 €).

Ήπια μια μαύρη μπύρα ΦΙΞ 330 ml. (3.50 €). Συνολικός λογαριασμός 27 €, που περιλαμβάνει το ψωμί (φέτες μαύρου και λευκού / 0.70 €), επάξιο τίμημα μιας γαστρονομικής απόλαυσης. Νερό κρύο σε κανάτα.

Και στο σημείο αυτό θα σας δώσω μια εικόνα απ’ τα άλλα πιάτα, για τα οποία επιφυλάσσομαι προσεχώς:
•Λαχανομεζέδες (τηγανιά μανιταριών, ρεβυθοσαλάτα-λιαστή ντομάτα-φέτα-απάκι κοτόπουλο, κινόα-μπρόκολο-ελιές-ντοματίνια,. κ. α. / 5-6.40 €).
•Τυρομεζέδες (γκρεμέζι πικάντικο με μαρμελάδα μελιτζάνας. / 5.50-6.20 €).
•Κρεατομεζέδες (καβουρμάς Κομοτηνής σαγανάκι με ντομάτα-φέτα (6.50 €).
•Ψαρομεζέδες (γαύρος μαρινάτος με λευκό ταραμά, φάβα Φενεού με καπνιστό χέλι Άρτας / 5-6.80 €).
•Πιάτα ημέρας από στεριά (πανσέτα με πουρέ σελινόριζας, μπούτι κοτόπουλο με σταμναγκάθι, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 600 γρ. για 2, αρνίσια σπάλα με κρέμα ξινόγαλου και μαρμελάδα, μοσχ. ουρά ή συκώτι, και ψαρονέφρι με πιπεριές (8.50-16 €).
•Πιάτα ημέρας από θάλασσα (θράψαλο σχάρας, καπνιστό χέλι, σαρδέλα, μελανούρι σχάρας, μπακαλιαράκι-σπαράγγια, μαριναρισμένο λαυράκι και το κριθαρότο γαρίδας που τίμησα (6.50-11 €).
•Αναψυκτικά (1.70-3.20 €), μπύρες (από 2.70€: Βεργίνα, Μύθος, Φιξ, μέχρι 6.50 € για την top Κερκυραϊκή μπύρα, Red Ale, 500 ml).
•Ούζο Πλωμαρίου & τσίπουρο Μπαρμπατζίμ 200 ml. (7.80-9.50 €).
•Κρασί Τριλογία, Ελληνικά Κελάρια 12 €, ενώ τα χύμα ποτά σαφώς φθηνότερα (τσίπουρο & ρακί, 200 ml (5 €), και 1 λίτρο λευκού ροδίτη, ροζέ συράχ ή κόκκινου καμπερνέ, (8 €).

Θεωρώ ότι μια υποψία κατεβάσματος κάποιων τιμών, ποτών κυρίως, θα είναι σαφώς καλοδεχούμενη. Αυτό βέβαια που επιβάλλεται είναι η άμεση δημιουργία μιας στοιχειώδους κάβας κρασιών, με ρεαλιστική αξιολόγηση ως προς το vfm που μας καίει όλους μας!!

Φεύγοντας ένιωσα μια διάθεση γλυκιάς μελαγχολίας, καθώς σκεφτόμουνα πως αν στους δύσκολους καιρούς της χώρας μας υπήρχαν, σε κάθε τομέα και παραγωγική δραστηριότητα, υπεύθυνοι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, όπως εν προκειμένω πολλοί λειτουργοί της εστίασης, θα ήταν όλα πιο ελπιδοφόρα..

Αν οι πολιτικοί μας, για παράδειγμα, παλιοί και νέοι, κατάφερναν να υπηρετήσουν τον τόπο με την αγάπη και την αφοσίωση που υπηρετούν τους χώρους εστίασης: ο Δημήτρης και ο Σείριος τον ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΗΠΟ, η Χρύσα και ο Βλάσσης τους ομώνυμους χώρους, ο Ρενάτο τον ΒΑΣΙΛΑΙΝΑ, ο Σάββας και ο Νίκος την PIZZERIA DEI FRATELLI, ο Νίκος και ο Γιάννης τη ΣΟΥΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ, ο Κώστας και ο Αλέξης το ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ, ο Ηλίας το ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, και χιλιάδες άλλοι, θα μας έδιναν ασφαλώς ένα καλό παράδειγμα διαχείρισης των κοινών και ουσιαστική προτροπή για παραγωγική δουλειά και προκοπή!!

Αγαπητοί φίλοι χρήστες, οι αυριανές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Ευσταθίου, θα σηματοδοτήσουν, άραγε, στοιχειώδη ευστάθεια για τη χώρα μας;; Από όλους εμάς εξαρτάται, είτε κρίνουμε ακριβοδίκαια εστιατόρια, είτε πολιτικά προγράμματα και πάσης φύσεως ρεπερτόρια....

Τέρμα όμως οι πολιτικοί αυτοί συνειρμοί, αναπόφευκτοι λόγω επικαιρότητας...

Η περισυλλογή θέλει τώρα λίγη χαλάρωση, με κάποιο ποτάκι, μέχρι να αναζητήσουμε -και μέσα από το δικό μας site-το επόμενο εστιατόριο!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια