Loader

19 Σεπ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Κάποτε υπήρχε το Butcher shop και δίπλα του υπήρχε το Sardeles. Το ένα με κρεατικά και το άλλο με θαλασσινά (και από ότι θυμάμαι κυρίως με μικρόψαρα). Τώρα έχουν γίνει ένα που στεγάζεται στον χώρο του πρώτου εκ των δύο και έχει δύο διαφορετικά μενού. Εκτός κι αν αυτό είναι μία πρόσκαιρη λύση και αφορά την καλοκαιρινή περίοδο.

Κατά το παρελθόν είχα επισκεφτεί, χρόνια όμως πριν, και τα δύο. Ανάμεσα τους προτιμούσα το Sardeles γιατί θεωρούσα το Butcher shop ως πιο ακριβό από ότι θα έπρεπε να είναι. Φυσικά τότε ήταν και άλλες εποχές και ότι χώρος εστίασης βρισκότανε στην περιοχή του Γκαζίου ήταν γενικά τσιμπημένος σε τιμές. Στο Butcher shop είχα πάει τρεις συνολικά φορές αλλά πάντα έφευγα με μία αίσθηση του «ναι μεν αλλά». Με όσους πήγαινα εκεί για φαγητό και τους εξέφραζα αντίρρηση για τις τιμές, μου απαντούσαν ότι όντως είναι τσιμπημένες αλλά ότι πιστεύουν πως η ποιότητα και επιλογή των κρεάτων τους είναι πολύ προσεγμένη, κάτι που δεν είχα λόγο να αμφισβητώ.

Μία καθημερινή βραδάκι, μου έγινε η πρόταση να το επισκεφτούμε. Επειδή είχα ακούσει ότι πλέον οι τιμές του έχουν πέσει κι ότι το Value for money του έχει πάρει την ανηφόρα, δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Σε αυτό συνέβαλαν αρκετά και οι κριτικές από την PONTIKI και την PP_TINA που μου είχαν εξάψει την περιέργεια.
Λόγω της εποχής, της ημέρας και της ώρας (γύρω στις 8 το βράδυ) επικρατούσε ηρεμία που τάρασσε που και που κανένας ελληνάρας που πέρναγε με το κάμπριό του, ακούγοντας στην διαπασών σκυλάδικα κι έχοντας πάρει το ύφος γύφτικου σκεπαρνιού. Προφανώς το «ξερνάω! » βλέμμα μας, το εκλαμβάνανε και μεταφράζανε σαν θαυμασμό. Έχει κάνει μεγάλο κακό η Αννίτα με τον «Κράζεις-Θαυμάζεις! ». Πλέον κάτι τέτοιοι τύποι έχουν πάθει τον ασυμμάζευτο.

Ο χώρος είναι και εσωτερικά και εξωτερικά πάρα πολύ περιποιημένος. Οι τουαλέτες τους πεντακάθαρες. Αν και ήμασταν δύο άτομα, δεν μας έκαναν θέμα που πιάσαμε τεσσάρι τραπέζι, αν και σε λίγο όλα τα τραπέζια του πεζοδρομίου τους είχαν γεμίσει και κάποιες παρέες έκατσαν και στον εσωτερικό χώρο (έχει και πίσω αυλή). Το βράδυ ήταν αρκετά ζεστό αλλά μας δρόσιζαν οι υπερυψωμένοι κινούμενοι ανεμιστήρες τους.
Τα ξύλινα τραπέζια τους έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην ασφυκτιείς και έχουν όλα δίπλα τους από ένα σκαμπουδάκι και έναν διαφημιστικό (αν θυμάμαι καλά, της εξαιρετικής ελληνικής Μπύρας Νήσος η οποία μας κάνει περήφανους με τις διακρίσεις της στο εξωτερικό) τσίγκινο κουβαδάκι με νερό.

Το κουβαδάκι χρησιμοποιείται για να κρατά (με τον πάγο που του ρίχνουν ανά τακτά διαστήματα) παγωμένο το κρασί που τυχόν παραγγείλετε. Επίσης σε κάθε τραπέζι έχει πάνω λαδόξιδο και μπαλσάμικο. Γενικά σου δίνει την αίσθηση ενός πολύ προσεγμένου και καλαίσθητου χώρου. Στα πολύ μεγάλα συν τους η καθαριότητά τους. Στα μείον η μουσική τους. Μία έπαιζε ελληνικά και μία ξένα, αλλά και τα δύο δεν μου φάνηκε να ταιριάζουν στο ύφος τους.

Το παιδί που μας πήρε την παραγγελία ήταν εξαιρετικό. Πολύ άνετος σε κινήσεις και ομιλία. Ευγενέστατος και χαμογελαστός. Αν ήταν ο μοναδικός με τον οποίο είχαμε έρθει σε επαφή θα έβαζα καραμπινάτο 4. Όμως το ίδιο δεν ίσχυε και με τους άλλους δύο που επίσης μας εξυπηρέτησαν. Μια χαρά ήταν κι αυτοί, αλλά θεωρώ λάθος να βγαίνουν και να ρωτάνε επιλεκτικά κάποια τραπέζια εάν μείνανε ικανοποιημένοι (και μάλιστα παραπάνω από μία φορά) ενώ εμάς να μην μας δώσουν την δυνατότητα να πούμε την γνώμη μας.

Επίσης κάποιο λαθάκι που έγινε στην παραγγελία (μας χρεώσανε κάτι που τελικά δεν είχαν διαθέσιμο οπότε στην θέση του είχαμε παραγγείλει κάποιο άλλο που είχε μία μικροδιαφορά στην τιμή), διορθώθηκε αφού πληρώσαμε και μετά από δική μας επισήμανση. Κάποιες μικρολεπτομέρειες προδίδουν ασυνεννοησία μεταξύ του service. Άλλος παίρνει παραγγελία, άλλος έρχεται να μας πει ότι κάποιο πιάτο που παραγγείλαμε τελικά δεν υπάρχει, άλλος μας φέρνει τον λογαριασμό. Οπότε κάθε φορά που λέγαμε κάτι, έπρεπε να κάνουν νέα συνεννόηση μεταξύ τους για να μας απαντήσουν γιατί ο κάθε ένας μας έλεγε ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί και θα πρέπει να μιλήσει πρώτα με τα υπόλοιπα άτομα που μας είχαν εξυπηρετήσει. Δεν θα ήταν πιο απλό να αναλάβει την πλήρη εξυπηρέτησή μας ένα άτομο με το οποίο θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε?

Όταν πήραμε τον κατάλογο στα χέρια μας, κατάλαβα ότι αντίθετα από αυτό που είχα ακούσει, οι τιμές δεν είχαν πέσει. Στον κατάλογο αναγράφονται χωριστά οι μερίδες του φαγητού και χρεώνουν έξτρα αν θέλεις να τις συνοδέψεις με κάτι όπως πατάτες, πουρέ ή λαχανικά. Έτσι, για ένα σύνηθες πιάτο, η τιμή θεωρώ ότι ξεφεύγει από όσο θα έπρεπε να κοστίζει.

Προσανατολιστήκαμε σε κρεατικά και πήραμε μία μερίδα γιαουρτλού και μία με μπιφτέκια τριών κρεάτων. Για σαλάτα επιλέξαμε αυτή με τα βραστά λαχανικά. Σαν συνοδευτικό στα μπιφτέκια ζητήσαμε πουρέ πατάτας. Μας ρώτησαν αν θέλουμε ψωμί και νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης σε κανάτα.

Ξεκινάμε λοιπόν…
Πρώτα ήρθε στο τραπέζι μας η σαλάτα βραστών λαχανικών. Για την τιμή των 5,50 δεν θα την χαρακτηρίσω ούτε μικρή αλλά ούτε και ικανοποιητική. Είχε σε μικρές ποσότητες πατάτα, καρότο, κολοκυθάκια, κρεμμυδάκια, μπρόκολο και φύλο σέλινου. Αντίθετα από την περιγραφή του καταλόγου τους που τα ήθελε ως «ελαφρώς βρασμένα», τα περισσότερα ήταν πολύ παραπάνω βρασμένα από όσο θα έπρεπε και κυρίως τα κολοκυθάκια. Επίσης, αν και ξέρω ότι δεν είναι η εποχή κάποιων από αυτά, τα περισσότερα ήταν εντελώς άγευστα. Αυτά που ξεχώρισα ήταν η πατάτα και το σέλινο. Τα υπόλοιπα ναι μεν φαγώθηκαν αλλά δεν μας ικανοποίησαν.

Στην συνέχεια ήρθαν τα κυρίως μας. Ο πουρές που ζητήσαμε σαν συνοδευτικό στα μπιφτέκια ήρθε σε ξεχωριστό πιατάκι. Το πιατάκι είχε το μέγεθος αυτού που χρησιμοποιούμε για τον καφέ μας αλλά αντί για στρογγυλό, είχε μακρόστενο σχήμα. Ο πουρές που είχε πάνω και για τον οποίο μας ζητήθηκε να καταβάλουμε 2, 6 € ήταν ελάχιστος σε ποσότητα και η πυκνότητά του δεν ήταν η επιθυμητή. Η τιμή ήταν για μισή μερίδα (Μα 2,6 € για μισή μερίδα, ήτοι για 2 κουταλιές πουρέ πατάτας?!!!!!! ). Πάλι καλά που δε ζητήσαμε την κανονική γιατί θα με ενοχλούσε περισσότερο…

Τα μπιφτέκια τριών κρεάτων ήρθαν σε 3 μετρίου μεγέθους τεμάχια και ήταν το πιο νόστιμο πιάτο της βραδιάς. Η τιμή τους ήταν στα 9,8 €. Με απλά μαθηματικά, το πιάτο με τα μπιφτέκια και τον πουρέ μας κόστισε στα 12,40€. Αν κάποιος μπορεί να θεωρήσει αυτό ως λογική τιμή (ότι κι αν σημαίνει για τον καθένα μας ο όρος αυτός…), εμείς την θεωρήσαμε ως υπερβολική.
Το δεύτερο πιάτο που επιλέξαμε ήταν το γιαουρτλού. Είχαμε ρωτήσει κατά την παραγγελία εάν είναι δικό τους και μας είχαν διαβεβαιώσει πως ναι.

Σε ένα πιάτο, λίγο μικρότερου αυτού που σερβίρονται συνήθως οι κυρίως μερίδες φαγητού, μας ήρθε μια πίτα που χρησιμοποιείται για τυλιχτά σουβλάκια με τρία τεμάχια κεμπάπ επίσης μετρίου μεγέθους. Το σύνολο συμπλήρωνε η κόκκινη σάλτσα (που ήταν εξαιρετική) και το γιαούρτι. Η πίτα ήταν παραπάνω από όσο θα έπρεπε ψημένη και σχετικά ξερή. Αυτό δεν την βοήθησε να ποτίσει από τη σάλτσα κι έτσι έμεινε μέχρι το τέλος ένα σώμα ξένο από το υπόλοιπο σύνολο. Τα κεμπάπ δεν ήταν επίσης αυτά που θα έπρεπε να είναι. Δεν ήταν καθόλου ζουμερά και αφράτα. Θα τα χαρακτήριζα μάλλον στεγνά, που γινότανε λίγο πιο ανεκτά με την βοήθεια της σάλτσας.

Επίσης μου φάνηκαν αρκετά βαριά, κάτι που επαληθεύθηκε 1-2 ώρες μετά που έψαχνα απεγνωσμένα στο ψυγείο μου για σόδα… Για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσα να είχα γκρινιάξει για το πιάτο αυτό, αλλά περίμενα πως κάποια στιγμή θα μας ρωτήσουν κι εμάς αν είμαστε ευχαριστημένοι ώστε να πούμε τον πόνο μας. Αυτό όπως προείπα δεν έγινε ποτέ, οπότε και αυτοί δεν έμαθαν για τις αστοχίες τους (αν και πάντα κρατάω επιφυλάξεις εάν οι ερώτηση «μείνατε ικανοποιημένοι» γίνεται με ουσιαστικό ενδιαφέρον ή από ρουτίνα) κι εγώ έμεινα με το παράπονο που δεν τις ανέφερα με δική μου πρωτοβουλία. Το γιαουρτλού κοστολογήθηκε στα 10,40€. Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες μαγαζιά στην Αθήνα που έχω φάει νοστιμότερο και φθηνότερο γιαουρτλού.

Οι μπύρες ήρθαν σε σωστή θερμοκρασία και με παγωμένο ποτήρι μπύρας, κάτι που πραγματικά εκτιμώ.
Σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθούν τα περισσότερα εστιατόρια, κέρασμα δεν μας προσφέρθηκε ούτε στο ξεκίνημα, ούτε στο ενδιάμεσο, ούτε και στο τέλος του τραπεζιού. Ούτε μια ελίτσα ή ούτε ένα ντιπ. Ούτε κάποιο μικρογλυκάκι ή φρούτο. Ούτε ένα σφινάκι με χωνευτικό ποτό. Τίποτα! Παλιά θυμάμαι ότι φεύγοντας υπήρχε περίοδος που σου έδιναν κι από ένα γλαστράκι βασιλικού αλλά προφανώς αυτά ανήκουν στο παρελθόν…

Cost Cutting ή απλά μας ξέχασαν? Μικρή λεπτομέρεια που τελικά ίσως να της δίνουμε μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα γιατί και το κανάκεμα έχει κι αυτό την γλύκα του.
Όπως είπα, ωραία τα παγωμένα ποτήρια μπύρας, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετά για να με κάνουν να θέλω να τους ξαναεπισκεφτώ…


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

19 Σεπ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Κάποτε υπήρχε το Butcher shop και δίπλα του υπήρχε το Sardeles. Το ένα με κρεατικά και το άλλο με θαλασσινά (και από ότι θυμάμαι κυρίως με μικρόψαρα). Τώρα έχουν γίνει ένα που στεγάζεται στον χώρο του πρώτου εκ των δύο και έχει δύο διαφορετικά μενού. Εκτός κι αν αυτό είναι μία πρόσκαιρη λύση και αφορά την καλοκαιρινή περίοδο.

Κατά το παρελθόν είχα επισκεφτεί, χρόνια όμως πριν, και τα δύο. Ανάμεσα τους προτιμούσα το Sardeles γιατί θεωρούσα το Butcher shop ως πιο ακριβό από ότι θα έπρεπε να είναι. Φυσικά τότε ήταν και άλλες εποχές και ότι χώρος εστίασης βρισκότανε στην περιοχή του Γκαζίου ήταν γενικά τσιμπημένος σε τιμές. Στο Butcher shop είχα πάει τρεις συνολικά φορές αλλά πάντα έφευγα με μία αίσθηση του «ναι μεν αλλά». Με όσους πήγαινα εκεί για φαγητό και τους εξέφραζα αντίρρηση για τις τιμές, μου απαντούσαν ότι όντως είναι τσιμπημένες αλλά ότι πιστεύουν πως η ποιότητα και επιλογή των κρεάτων τους είναι πολύ προσεγμένη, κάτι που δεν είχα λόγο να αμφισβητώ.

Μία καθημερινή βραδάκι, μου έγινε η πρόταση να το επισκεφτούμε. Επειδή είχα ακούσει ότι πλέον οι τιμές του έχουν πέσει κι ότι το Value for money του έχει πάρει την ανηφόρα, δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Σε αυτό συνέβαλαν αρκετά και οι κριτικές από την PONTIKI και την PP_TINA που μου είχαν εξάψει την περιέργεια.
Λόγω της εποχής, της ημέρας και της ώρας (γύρω στις 8 το βράδυ) επικρατούσε ηρεμία που τάρασσε που και που κανένας ελληνάρας που πέρναγε με το κάμπριό του, ακούγοντας στην διαπασών σκυλάδικα κι έχοντας πάρει το ύφος γύφτικου σκεπαρνιού. Προφανώς το «ξερνάω! » βλέμμα μας, το εκλαμβάνανε και μεταφράζανε σαν θαυμασμό. Έχει κάνει μεγάλο κακό η Αννίτα με τον «Κράζεις-Θαυμάζεις! ». Πλέον κάτι τέτοιοι τύποι έχουν πάθει τον ασυμμάζευτο.

Ο χώρος είναι και εσωτερικά και εξωτερικά πάρα πολύ περιποιημένος. Οι τουαλέτες τους πεντακάθαρες. Αν και ήμασταν δύο άτομα, δεν μας έκαναν θέμα που πιάσαμε τεσσάρι τραπέζι, αν και σε λίγο όλα τα τραπέζια του πεζοδρομίου τους είχαν γεμίσει και κάποιες παρέες έκατσαν και στον εσωτερικό χώρο (έχει και πίσω αυλή). Το βράδυ ήταν αρκετά ζεστό αλλά μας δρόσιζαν οι υπερυψωμένοι κινούμενοι ανεμιστήρες τους.
Τα ξύλινα τραπέζια τους έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην ασφυκτιείς και έχουν όλα δίπλα τους από ένα σκαμπουδάκι και έναν διαφημιστικό (αν θυμάμαι καλά, της εξαιρετικής ελληνικής Μπύρας Νήσος η οποία μας κάνει περήφανους με τις διακρίσεις της στο εξωτερικό) τσίγκινο κουβαδάκι με νερό.

Το κουβαδάκι χρησιμοποιείται για να κρατά (με τον πάγο που του ρίχνουν ανά τακτά διαστήματα) παγωμένο το κρασί που τυχόν παραγγείλετε. Επίσης σε κάθε τραπέζι έχει πάνω λαδόξιδο και μπαλσάμικο. Γενικά σου δίνει την αίσθηση ενός πολύ προσεγμένου και καλαίσθητου χώρου. Στα πολύ μεγάλα συν τους η καθαριότητά τους. Στα μείον η μουσική τους. Μία έπαιζε ελληνικά και μία ξένα, αλλά και τα δύο δεν μου φάνηκε να ταιριάζουν στο ύφος τους.

Το παιδί που μας πήρε την παραγγελία ήταν εξαιρετικό. Πολύ άνετος σε κινήσεις και ομιλία. Ευγενέστατος και χαμογελαστός. Αν ήταν ο μοναδικός με τον οποίο είχαμε έρθει σε επαφή θα έβαζα καραμπινάτο 4. Όμως το ίδιο δεν ίσχυε και με τους άλλους δύο που επίσης μας εξυπηρέτησαν. Μια χαρά ήταν κι αυτοί, αλλά θεωρώ λάθος να βγαίνουν και να ρωτάνε επιλεκτικά κάποια τραπέζια εάν μείνανε ικανοποιημένοι (και μάλιστα παραπάνω από μία φορά) ενώ εμάς να μην μας δώσουν την δυνατότητα να πούμε την γνώμη μας.

Επίσης κάποιο λαθάκι που έγινε στην παραγγελία (μας χρεώσανε κάτι που τελικά δεν είχαν διαθέσιμο οπότε στην θέση του είχαμε παραγγείλει κάποιο άλλο που είχε μία μικροδιαφορά στην τιμή), διορθώθηκε αφού πληρώσαμε και μετά από δική μας επισήμανση. Κάποιες μικρολεπτομέρειες προδίδουν ασυνεννοησία μεταξύ του service. Άλλος παίρνει παραγγελία, άλλος έρχεται να μας πει ότι κάποιο πιάτο που παραγγείλαμε τελικά δεν υπάρχει, άλλος μας φέρνει τον λογαριασμό. Οπότε κάθε φορά που λέγαμε κάτι, έπρεπε να κάνουν νέα συνεννόηση μεταξύ τους για να μας απαντήσουν γιατί ο κάθε ένας μας έλεγε ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί και θα πρέπει να μιλήσει πρώτα με τα υπόλοιπα άτομα που μας είχαν εξυπηρετήσει. Δεν θα ήταν πιο απλό να αναλάβει την πλήρη εξυπηρέτησή μας ένα άτομο με το οποίο θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε?

Όταν πήραμε τον κατάλογο στα χέρια μας, κατάλαβα ότι αντίθετα από αυτό που είχα ακούσει, οι τιμές δεν είχαν πέσει. Στον κατάλογο αναγράφονται χωριστά οι μερίδες του φαγητού και χρεώνουν έξτρα αν θέλεις να τις συνοδέψεις με κάτι όπως πατάτες, πουρέ ή λαχανικά. Έτσι, για ένα σύνηθες πιάτο, η τιμή θεωρώ ότι ξεφεύγει από όσο θα έπρεπε να κοστίζει.

Προσανατολιστήκαμε σε κρεατικά και πήραμε μία μερίδα γιαουρτλού και μία με μπιφτέκια τριών κρεάτων. Για σαλάτα επιλέξαμε αυτή με τα βραστά λαχανικά. Σαν συνοδευτικό στα μπιφτέκια ζητήσαμε πουρέ πατάτας. Μας ρώτησαν αν θέλουμε ψωμί και νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης σε κανάτα.

Ξεκινάμε λοιπόν…
Πρώτα ήρθε στο τραπέζι μας η σαλάτα βραστών λαχανικών. Για την τιμή των 5,50 δεν θα την χαρακτηρίσω ούτε μικρή αλλά ούτε και ικανοποιητική. Είχε σε μικρές ποσότητες πατάτα, καρότο, κολοκυθάκια, κρεμμυδάκια, μπρόκολο και φύλο σέλινου. Αντίθετα από την περιγραφή του καταλόγου τους που τα ήθελε ως «ελαφρώς βρασμένα», τα περισσότερα ήταν πολύ παραπάνω βρασμένα από όσο θα έπρεπε και κυρίως τα κολοκυθάκια. Επίσης, αν και ξέρω ότι δεν είναι η εποχή κάποιων από αυτά, τα περισσότερα ήταν εντελώς άγευστα. Αυτά που ξεχώρισα ήταν η πατάτα και το σέλινο. Τα υπόλοιπα ναι μεν φαγώθηκαν αλλά δεν μας ικανοποίησαν.

Στην συνέχεια ήρθαν τα κυρίως μας. Ο πουρές που ζητήσαμε σαν συνοδευτικό στα μπιφτέκια ήρθε σε ξεχωριστό πιατάκι. Το πιατάκι είχε το μέγεθος αυτού που χρησιμοποιούμε για τον καφέ μας αλλά αντί για στρογγυλό, είχε μακρόστενο σχήμα. Ο πουρές που είχε πάνω και για τον οποίο μας ζητήθηκε να καταβάλουμε 2, 6 € ήταν ελάχιστος σε ποσότητα και η πυκνότητά του δεν ήταν η επιθυμητή. Η τιμή ήταν για μισή μερίδα (Μα 2,6 € για μισή μερίδα, ήτοι για 2 κουταλιές πουρέ πατάτας?!!!!!! ). Πάλι καλά που δε ζητήσαμε την κανονική γιατί θα με ενοχλούσε περισσότερο…

Τα μπιφτέκια τριών κρεάτων ήρθαν σε 3 μετρίου μεγέθους τεμάχια και ήταν το πιο νόστιμο πιάτο της βραδιάς. Η τιμή τους ήταν στα 9,8 €. Με απλά μαθηματικά, το πιάτο με τα μπιφτέκια και τον πουρέ μας κόστισε στα 12,40€. Αν κάποιος μπορεί να θεωρήσει αυτό ως λογική τιμή (ότι κι αν σημαίνει για τον καθένα μας ο όρος αυτός…), εμείς την θεωρήσαμε ως υπερβολική.
Το δεύτερο πιάτο που επιλέξαμε ήταν το γιαουρτλού. Είχαμε ρωτήσει κατά την παραγγελία εάν είναι δικό τους και μας είχαν διαβεβαιώσει πως ναι.

Σε ένα πιάτο, λίγο μικρότερου αυτού που σερβίρονται συνήθως οι κυρίως μερίδες φαγητού, μας ήρθε μια πίτα που χρησιμοποιείται για τυλιχτά σουβλάκια με τρία τεμάχια κεμπάπ επίσης μετρίου μεγέθους. Το σύνολο συμπλήρωνε η κόκκινη σάλτσα (που ήταν εξαιρετική) και το γιαούρτι. Η πίτα ήταν παραπάνω από όσο θα έπρεπε ψημένη και σχετικά ξερή. Αυτό δεν την βοήθησε να ποτίσει από τη σάλτσα κι έτσι έμεινε μέχρι το τέλος ένα σώμα ξένο από το υπόλοιπο σύνολο. Τα κεμπάπ δεν ήταν επίσης αυτά που θα έπρεπε να είναι. Δεν ήταν καθόλου ζουμερά και αφράτα. Θα τα χαρακτήριζα μάλλον στεγνά, που γινότανε λίγο πιο ανεκτά με την βοήθεια της σάλτσας.

Επίσης μου φάνηκαν αρκετά βαριά, κάτι που επαληθεύθηκε 1-2 ώρες μετά που έψαχνα απεγνωσμένα στο ψυγείο μου για σόδα… Για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσα να είχα γκρινιάξει για το πιάτο αυτό, αλλά περίμενα πως κάποια στιγμή θα μας ρωτήσουν κι εμάς αν είμαστε ευχαριστημένοι ώστε να πούμε τον πόνο μας. Αυτό όπως προείπα δεν έγινε ποτέ, οπότε και αυτοί δεν έμαθαν για τις αστοχίες τους (αν και πάντα κρατάω επιφυλάξεις εάν οι ερώτηση «μείνατε ικανοποιημένοι» γίνεται με ουσιαστικό ενδιαφέρον ή από ρουτίνα) κι εγώ έμεινα με το παράπονο που δεν τις ανέφερα με δική μου πρωτοβουλία. Το γιαουρτλού κοστολογήθηκε στα 10,40€. Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες μαγαζιά στην Αθήνα που έχω φάει νοστιμότερο και φθηνότερο γιαουρτλού.

Οι μπύρες ήρθαν σε σωστή θερμοκρασία και με παγωμένο ποτήρι μπύρας, κάτι που πραγματικά εκτιμώ.
Σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθούν τα περισσότερα εστιατόρια, κέρασμα δεν μας προσφέρθηκε ούτε στο ξεκίνημα, ούτε στο ενδιάμεσο, ούτε και στο τέλος του τραπεζιού. Ούτε μια ελίτσα ή ούτε ένα ντιπ. Ούτε κάποιο μικρογλυκάκι ή φρούτο. Ούτε ένα σφινάκι με χωνευτικό ποτό. Τίποτα! Παλιά θυμάμαι ότι φεύγοντας υπήρχε περίοδος που σου έδιναν κι από ένα γλαστράκι βασιλικού αλλά προφανώς αυτά ανήκουν στο παρελθόν…

Cost Cutting ή απλά μας ξέχασαν? Μικρή λεπτομέρεια που τελικά ίσως να της δίνουμε μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα γιατί και το κανάκεμα έχει κι αυτό την γλύκα του.
Όπως είπα, ωραία τα παγωμένα ποτήρια μπύρας, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετά για να με κάνουν να θέλω να τους ξαναεπισκεφτώ…


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ

Τρίτη 22 Μαΐου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Κάποτε υπήρχε το Butcher shop και δίπλα του υπήρχε το Sardeles. Το ένα με κρεατικά και το άλλο με θαλασσινά (και από ότι θυμάμαι κυρίως με μικρόψαρα). Τώρα έχουν γίνει ένα που στεγάζεται στον χώρο του πρώτου εκ των δύο και έχει δύο διαφορετικά μενού. Εκτός κι αν αυτό είναι μία πρόσκαιρη λύση και αφορά την καλοκαιρινή περίοδο.

Κατά το παρελθόν είχα επισκεφτεί, χρόνια όμως πριν, και τα δύο. Ανάμεσα τους προτιμούσα το Sardeles γιατί θεωρούσα το Butcher shop ως πιο ακριβό από ότι θα έπρεπε να είναι. Φυσικά τότε ήταν και άλλες εποχές και ότι χώρος εστίασης βρισκότανε στην περιοχή του Γκαζίου ήταν γενικά τσιμπημένος σε τιμές. Στο Butcher shop είχα πάει τρεις συνολικά φορές αλλά πάντα έφευγα με μία αίσθηση του «ναι μεν αλλά». Με όσους πήγαινα εκεί για φαγητό και τους εξέφραζα αντίρρηση για τις τιμές, μου απαντούσαν ότι όντως είναι τσιμπημένες αλλά ότι πιστεύουν πως η ποιότητα και επιλογή των κρεάτων τους είναι πολύ προσεγμένη, κάτι που δεν είχα λόγο να αμφισβητώ.

Μία καθημερινή βραδάκι, μου έγινε η πρόταση να το επισκεφτούμε. Επειδή είχα ακούσει ότι πλέον οι τιμές του έχουν πέσει κι ότι το Value for money του έχει πάρει την ανηφόρα, δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Σε αυτό συνέβαλαν αρκετά και οι κριτικές από την PONTIKI και την PP_TINA που μου είχαν εξάψει την περιέργεια.
Λόγω της εποχής, της ημέρας και της ώρας (γύρω στις 8 το βράδυ) επικρατούσε ηρεμία που τάρασσε που και που κανένας ελληνάρας που πέρναγε με το κάμπριό του, ακούγοντας στην διαπασών σκυλάδικα κι έχοντας πάρει το ύφος γύφτικου σκεπαρνιού. Προφανώς το «ξερνάω! » βλέμμα μας, το εκλαμβάνανε και μεταφράζανε σαν θαυμασμό. Έχει κάνει μεγάλο κακό η Αννίτα με τον «Κράζεις-Θαυμάζεις! ». Πλέον κάτι τέτοιοι τύποι έχουν πάθει τον ασυμμάζευτο.

Ο χώρος είναι και εσωτερικά και εξωτερικά πάρα πολύ περιποιημένος. Οι τουαλέτες τους πεντακάθαρες. Αν και ήμασταν δύο άτομα, δεν μας έκαναν θέμα που πιάσαμε τεσσάρι τραπέζι, αν και σε λίγο όλα τα τραπέζια του πεζοδρομίου τους είχαν γεμίσει και κάποιες παρέες έκατσαν και στον εσωτερικό χώρο (έχει και πίσω αυλή). Το βράδυ ήταν αρκετά ζεστό αλλά μας δρόσιζαν οι υπερυψωμένοι κινούμενοι ανεμιστήρες τους.
Τα ξύλινα τραπέζια τους έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην ασφυκτιείς και έχουν όλα δίπλα τους από ένα σκαμπουδάκι και έναν διαφημιστικό (αν θυμάμαι καλά, της εξαιρετικής ελληνικής Μπύρας Νήσος η οποία μας κάνει περήφανους με τις διακρίσεις της στο εξωτερικό) τσίγκινο κουβαδάκι με νερό.

Το κουβαδάκι χρησιμοποιείται για να κρατά (με τον πάγο που του ρίχνουν ανά τακτά διαστήματα) παγωμένο το κρασί που τυχόν παραγγείλετε. Επίσης σε κάθε τραπέζι έχει πάνω λαδόξιδο και μπαλσάμικο. Γενικά σου δίνει την αίσθηση ενός πολύ προσεγμένου και καλαίσθητου χώρου. Στα πολύ μεγάλα συν τους η καθαριότητά τους. Στα μείον η μουσική τους. Μία έπαιζε ελληνικά και μία ξένα, αλλά και τα δύο δεν μου φάνηκε να ταιριάζουν στο ύφος τους.

Το παιδί που μας πήρε την παραγγελία ήταν εξαιρετικό. Πολύ άνετος σε κινήσεις και ομιλία. Ευγενέστατος και χαμογελαστός. Αν ήταν ο μοναδικός με τον οποίο είχαμε έρθει σε επαφή θα έβαζα καραμπινάτο 4. Όμως το ίδιο δεν ίσχυε και με τους άλλους δύο που επίσης μας εξυπηρέτησαν. Μια χαρά ήταν κι αυτοί, αλλά θεωρώ λάθος να βγαίνουν και να ρωτάνε επιλεκτικά κάποια τραπέζια εάν μείνανε ικανοποιημένοι (και μάλιστα παραπάνω από μία φορά) ενώ εμάς να μην μας δώσουν την δυνατότητα να πούμε την γνώμη μας.

Επίσης κάποιο λαθάκι που έγινε στην παραγγελία (μας χρεώσανε κάτι που τελικά δεν είχαν διαθέσιμο οπότε στην θέση του είχαμε παραγγείλει κάποιο άλλο που είχε μία μικροδιαφορά στην τιμή), διορθώθηκε αφού πληρώσαμε και μετά από δική μας επισήμανση. Κάποιες μικρολεπτομέρειες προδίδουν ασυνεννοησία μεταξύ του service. Άλλος παίρνει παραγγελία, άλλος έρχεται να μας πει ότι κάποιο πιάτο που παραγγείλαμε τελικά δεν υπάρχει, άλλος μας φέρνει τον λογαριασμό. Οπότε κάθε φορά που λέγαμε κάτι, έπρεπε να κάνουν νέα συνεννόηση μεταξύ τους για να μας απαντήσουν γιατί ο κάθε ένας μας έλεγε ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί και θα πρέπει να μιλήσει πρώτα με τα υπόλοιπα άτομα που μας είχαν εξυπηρετήσει. Δεν θα ήταν πιο απλό να αναλάβει την πλήρη εξυπηρέτησή μας ένα άτομο με το οποίο θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε?

Όταν πήραμε τον κατάλογο στα χέρια μας, κατάλαβα ότι αντίθετα από αυτό που είχα ακούσει, οι τιμές δεν είχαν πέσει. Στον κατάλογο αναγράφονται χωριστά οι μερίδες του φαγητού και χρεώνουν έξτρα αν θέλεις να τις συνοδέψεις με κάτι όπως πατάτες, πουρέ ή λαχανικά. Έτσι, για ένα σύνηθες πιάτο, η τιμή θεωρώ ότι ξεφεύγει από όσο θα έπρεπε να κοστίζει.

Προσανατολιστήκαμε σε κρεατικά και πήραμε μία μερίδα γιαουρτλού και μία με μπιφτέκια τριών κρεάτων. Για σαλάτα επιλέξαμε αυτή με τα βραστά λαχανικά. Σαν συνοδευτικό στα μπιφτέκια ζητήσαμε πουρέ πατάτας. Μας ρώτησαν αν θέλουμε ψωμί και νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης σε κανάτα.

Ξεκινάμε λοιπόν…
Πρώτα ήρθε στο τραπέζι μας η σαλάτα βραστών λαχανικών. Για την τιμή των 5,50 δεν θα την χαρακτηρίσω ούτε μικρή αλλά ούτε και ικανοποιητική. Είχε σε μικρές ποσότητες πατάτα, καρότο, κολοκυθάκια, κρεμμυδάκια, μπρόκολο και φύλο σέλινου. Αντίθετα από την περιγραφή του καταλόγου τους που τα ήθελε ως «ελαφρώς βρασμένα», τα περισσότερα ήταν πολύ παραπάνω βρασμένα από όσο θα έπρεπε και κυρίως τα κολοκυθάκια. Επίσης, αν και ξέρω ότι δεν είναι η εποχή κάποιων από αυτά, τα περισσότερα ήταν εντελώς άγευστα. Αυτά που ξεχώρισα ήταν η πατάτα και το σέλινο. Τα υπόλοιπα ναι μεν φαγώθηκαν αλλά δεν μας ικανοποίησαν.

Στην συνέχεια ήρθαν τα κυρίως μας. Ο πουρές που ζητήσαμε σαν συνοδευτικό στα μπιφτέκια ήρθε σε ξεχωριστό πιατάκι. Το πιατάκι είχε το μέγεθος αυτού που χρησιμοποιούμε για τον καφέ μας αλλά αντί για στρογγυλό, είχε μακρόστενο σχήμα. Ο πουρές που είχε πάνω και για τον οποίο μας ζητήθηκε να καταβάλουμε 2, 6 € ήταν ελάχιστος σε ποσότητα και η πυκνότητά του δεν ήταν η επιθυμητή. Η τιμή ήταν για μισή μερίδα (Μα 2,6 € για μισή μερίδα, ήτοι για 2 κουταλιές πουρέ πατάτας?!!!!!! ). Πάλι καλά που δε ζητήσαμε την κανονική γιατί θα με ενοχλούσε περισσότερο…

Τα μπιφτέκια τριών κρεάτων ήρθαν σε 3 μετρίου μεγέθους τεμάχια και ήταν το πιο νόστιμο πιάτο της βραδιάς. Η τιμή τους ήταν στα 9,8 €. Με απλά μαθηματικά, το πιάτο με τα μπιφτέκια και τον πουρέ μας κόστισε στα 12,40€. Αν κάποιος μπορεί να θεωρήσει αυτό ως λογική τιμή (ότι κι αν σημαίνει για τον καθένα μας ο όρος αυτός…), εμείς την θεωρήσαμε ως υπερβολική.
Το δεύτερο πιάτο που επιλέξαμε ήταν το γιαουρτλού. Είχαμε ρωτήσει κατά την παραγγελία εάν είναι δικό τους και μας είχαν διαβεβαιώσει πως ναι.

Σε ένα πιάτο, λίγο μικρότερου αυτού που σερβίρονται συνήθως οι κυρίως μερίδες φαγητού, μας ήρθε μια πίτα που χρησιμοποιείται για τυλιχτά σουβλάκια με τρία τεμάχια κεμπάπ επίσης μετρίου μεγέθους. Το σύνολο συμπλήρωνε η κόκκινη σάλτσα (που ήταν εξαιρετική) και το γιαούρτι. Η πίτα ήταν παραπάνω από όσο θα έπρεπε ψημένη και σχετικά ξερή. Αυτό δεν την βοήθησε να ποτίσει από τη σάλτσα κι έτσι έμεινε μέχρι το τέλος ένα σώμα ξένο από το υπόλοιπο σύνολο. Τα κεμπάπ δεν ήταν επίσης αυτά που θα έπρεπε να είναι. Δεν ήταν καθόλου ζουμερά και αφράτα. Θα τα χαρακτήριζα μάλλον στεγνά, που γινότανε λίγο πιο ανεκτά με την βοήθεια της σάλτσας.

Επίσης μου φάνηκαν αρκετά βαριά, κάτι που επαληθεύθηκε 1-2 ώρες μετά που έψαχνα απεγνωσμένα στο ψυγείο μου για σόδα… Για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσα να είχα γκρινιάξει για το πιάτο αυτό, αλλά περίμενα πως κάποια στιγμή θα μας ρωτήσουν κι εμάς αν είμαστε ευχαριστημένοι ώστε να πούμε τον πόνο μας. Αυτό όπως προείπα δεν έγινε ποτέ, οπότε και αυτοί δεν έμαθαν για τις αστοχίες τους (αν και πάντα κρατάω επιφυλάξεις εάν οι ερώτηση «μείνατε ικανοποιημένοι» γίνεται με ουσιαστικό ενδιαφέρον ή από ρουτίνα) κι εγώ έμεινα με το παράπονο που δεν τις ανέφερα με δική μου πρωτοβουλία. Το γιαουρτλού κοστολογήθηκε στα 10,40€. Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες μαγαζιά στην Αθήνα που έχω φάει νοστιμότερο και φθηνότερο γιαουρτλού.

Οι μπύρες ήρθαν σε σωστή θερμοκρασία και με παγωμένο ποτήρι μπύρας, κάτι που πραγματικά εκτιμώ.
Σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθούν τα περισσότερα εστιατόρια, κέρασμα δεν μας προσφέρθηκε ούτε στο ξεκίνημα, ούτε στο ενδιάμεσο, ούτε και στο τέλος του τραπεζιού. Ούτε μια ελίτσα ή ούτε ένα ντιπ. Ούτε κάποιο μικρογλυκάκι ή φρούτο. Ούτε ένα σφινάκι με χωνευτικό ποτό. Τίποτα! Παλιά θυμάμαι ότι φεύγοντας υπήρχε περίοδος που σου έδιναν κι από ένα γλαστράκι βασιλικού αλλά προφανώς αυτά ανήκουν στο παρελθόν…

Cost Cutting ή απλά μας ξέχασαν? Μικρή λεπτομέρεια που τελικά ίσως να της δίνουμε μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα γιατί και το κανάκεμα έχει κι αυτό την γλύκα του.
Όπως είπα, ωραία τα παγωμένα ποτήρια μπύρας, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετά για να με κάνουν να θέλω να τους ξαναεπισκεφτώ…


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.