Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Γαλάτσι - Λαμπρινή, Αθήνα
Σεπ
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Οφειλόμενες καλοκαιρινές κριτικές μέρος τρίτο και τελευταίο, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτής της κριτικής. Στην πορεία εξελίχθηκε ''τα βάσανα αλλά και η επιβράβευση ενός gastrocoordinator''.

Σας έχω μιλήσει σε σχετικά πρόσφατη κριτική μου, για τα ‘’έξτρα καθήκοντα’’, που μου ''φόρτωσε'' παρέα συναδέλφων από τον εργασιακό μου χώρο. Η τελευταία μας συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις πρώτες μέρες Ιουλίου, όμως δυστυχώς έπεσε ''θύμα του ΥΠΟΙΚ'' και του ''αρρωστημένου'' κλίματος των ημερών. ''Τα λέμε από Σεπτέμβριο πάλι, έτσι παιδιά;'', ήταν οι τελευταίες κουβέντες που ανταλλάξαμε λίγο μετά την επιβολή του capital control. Τους είχα βάλει σε φάση pause ή τουλάχιστον έτσι πίστευα. Όμως ο φίλος Πέτρος είχε διαφορετική άποψη.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, ώρα 21:00, αραχτός στον καναπέ, κάπου μεταξύ σερφαρίσματος στο internet και αποχαύνωσης λόγω της ζέστης. Κτυπάει το κινητό και παίρνω συνοπτικά το εξής μήνυμα. Αύριο Πέμπτη βρισκόμαστε εκτάκτως, λόγω σοβαρών ''επαγγελματικών-χωροταξικών αλλαγών'' του Πέτρου.

Οι υπόλοιποι 11 ειδοποιήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και απέμεινα εγώ τελευταίος, με έργο ναι σωστά μαντέψατε, να βρω το κατάλληλο εστιατόριο, να κάνω την κράτηση και να στείλω στην παρέα το ανάλογο συντονιστικό e-mail για την συνάντηση. Τα σκουρόφερα, τα έπαιξα, πως να το πω πιάστηκα κοιμώμενος, γιατί πρακτικά ο χρόνος αντίδρασης και συντονισμού μιας (δυσκίνητης) παρέας 12 ατόμων, ήταν μόνο λίγες ώρες. Την έλλειψη test drive για κάποιο νέο εστιατόριο, θα υποκαθιστούσαν η ενημερωμένη short list μου και οι ενθουσιώδεις κριτικές που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο ask4food. Μια ώρα μεστής μελέτης στο site ήταν αρκετή. Ο ''κύβος ερρίφθη'' και η τελική μου επιλογή ήταν οι ΛΕΥΚΕΣ, ένα εστιατόριο δοκιμασμένο από πολλούς σοβαρούς χρήστες του site.

24 ώρες αργότερα, άτομα 12, με κράτηση που προηγήθηκε κάτω από τις συνθήκες που περιγράφηκαν.

Ο χώρος αποτελεί μια πραγματική ''όαση'' στην πολύβουη Λ. Γαλατσίου και είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί, ανάμεσα σε ένα βενζινάδικο και μια αδιάφορη καφετέρια της σειράς. Έξω στο πεζοδρόμιο, είναι αδύνατο να φανταστείς τις εκπλήξεις που σε περιμένουν στο εσωτερικό του μαγαζιού. Ο κήπος προσεγμένος, περιποιημένος και πολυεπίπεδος, έχει ένα μαγικό χάρισμα να απομονώνει τους θαμώνες από την βαβούρα της λεωφόρου. Στον εσωτερικό χώρο στον οποίο έκανα ένα βιαστικό sneak peak, οι ίδιες ίσως και καλύτερες εντυπώσεις. Ξεχωριστές καμαρούλες, καθεμιά με το δικό της στυλ διακόσμησης, άφθονο ξύλο και πέτρα, τραπέζια και καρέκλες διαφορετικού στυλ και πολλά αντικείμενα retro και vintage αρμονικά τοποθετημένα σε γωνιές-συνθέσεις. Το μάτι δεν κουράζεται και θα αφεθεί σε ένα ευχάριστο οπτικό ταξίδι με ''άρωμα'' παλαιοπωλείου. Μεράκι, καλό γούστο, σκέρτσο και αρμονία, το end state της ''διακοσμητικής περιπλάνησής'' μου στον χώρο.

Η εξυπηρέτηση ήταν μια εξαιρετική υπόθεση νέων ατόμων, με οργάνωση, υπομονή, χαμόγελο και άφθονες επεξηγηματικές προσπάθειες, όταν το πιάτο το απαιτούσε. Χαρά στο κουράγιο της γλυκύτατης κοπελίτσας, η οποία μας ανέλαβε από την αρχή μέχρι τέλους. Να έχεις να κουμαντάρεις 12 πεινασμένους και απαιτητικούς άνδρες, δεν είναι δα και εύκολη υπόθεση. Εισέπραξα άφθονο επαγγελματισμό, κάτι το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα, αφού δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης κάνει σωστή δουλειά και στο θέμα επιλογής και κατάρτισης του προσωπικού.

Η κάρτα του menu είναι η συνέχεια των εκπλήξεων. Η κουζίνα μπορεί να είναι Ελληνική, αλλά με πλούσιες, σύγχρονες και δημιουργικές νότες. Το μεράκι και η ανησυχία του chef δηλώνουν συνεχώς ''παρών'', θέτοντας ευχάριστα διλήμματα στους πελάτες. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μακρηγορήσω, απλά δείτε το menu τόσο στο site της επιχείρησης, όσο και στο προφίλ της εδώ στο ask4food.

Οι πεινασμένοι μαντράχαλοι, συγνώμη οι συνάδελφοι ήθελα να πω, μου την είχαν στημένη!! Μου δήλωσαν ορθά κοφτά, φίλε εσύ μας έφερες εδώ, οπότε εσύ θα διαλέξεις σαλάτες, ορεκτικά και επιδόρπια, εμείς τα κυρίως και εδώ θα σε τσεκάρουμε τι στον κόρακα γευσιγνώστης είσαι. Το homework που λέγαμε, ευτυχώς με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Δείτε τι ''θανατώσαμε'', την Άρτα, τα Γιάννενα και το λοιπό εδαφικό διαμέρισμα της Ηπείρου:

Από σαλάτες και ορεκτικά, πήραμε περίπου ένα πιάτο ανά άτομο:
-Σαλάτα Λεύκες με iceberg, ντομάτα, τριμμένο τυρί, καλαμπόκι, κοτόπουλο και μια ντελικάτη σως.

-Σαλάτα αρμύρα, με χίλια μύρια ακόμη συστατικά που δεν τα συγκράτησα, η οποία πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι case study για εστιατόρια μεγαλύτερου ''βεληνεκούς''. Εξαιρετική!!

-Φωλιά από κανταΐφι, γεμιστή με κιμά κοτόπουλο και γραβιέρα Αμφιλοχίας (Χ2). Εξαιρετική!!

-Κολοκυθοκεφτέδες με μους φέτας (Χ1).

-Γλειφιτζούρια από κοτόπουλο, γεμιστά με μετσοβόνε και λαχανικά και μαρμελάδα καυτερής πιπεριάς (Χ1).

-Ντολμάδες αυγολέμονο με κρόκο Κοζάνης (Χ1).

-Κοντοσούβλι Μετσόβου (Χ1). Εξαιρετικό!!

-Κεφτεδάκια με άσπρη σάλτσα, κατίκι Δομοκού, ανθότυρο και θυμάρι (Χ1).

-Σούφρα του πασά, χοιρινό σε σάλτσα bbq style, ψημένο στο μαντέμι (Χ1). Εξαιρετικό!!

-Καπελάκια, γεμιστά ζυμαρικά, σε σως pepperoncino και λάδι μαύρης τρούφας (Χ1). Εξαιρετικό!!

-Πατάτες τηγανιτές με τυρί (Χ1).

Από κυρίως πήραμε ένα πιάτο ανά δύο άτομα:

-Φιλέτο κοτόπουλο (Χ1).

-Σπαλομπριζόλα περί τα 900gr (X1). Σε ''έκταση'' ήταν ένα στρέμμα παρά κάτι ψιλά!!

-Κριθαρότο με σάλτσα ψητού, πεκορίνο Αμφιλοχίας και μπουκίτσες από μοσχάρι (Χ2). Εξαιρετικό!!

-Κοτόπουλο Παρνασσού με κασέρι, μέσα σε χωριάτικο φύλλο, ένας πραγματικός ''γίγαντας'' (Χ1).

-Ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι, φιστίκια Αιγίνης, με πέστο ντομάτας και πουρέ πατάτας (Χ1). Εξαιρετικό!!

Από επιδόρπια πήραμε ένα πιάτο ανά τρία άτομα:
-Σούπα σοκολάτας με παγωτό (Χ1), Cheesecake με φρούτα του δάσους (Χ1), Σουφλέ σοκολάτας (Χ1) και Mille feuille (Χ1).

-Χύμα λευκό, κόκκινο και ροζέ κρασί, τα οποίο ήταν αποδεκτά.

Δοκίμασα σχεδόν όλα τα ορεκτικά-σαλάτες-επιδόρπια και περίπου τα μισά από τα κυρίως πιάτα. Η ποιότητα και το food styling κυμαίνονται από πολύ καλά, έως και εξαιρετικά στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς ότι η κουζίνα ''το έχει'' και ότι η επιχείρηση δεν κάνει τσιγκουνιές στην ποιότητα και την ποσότητα.

Check please.
Στα 235€ με απόδειξη. Η επιχείρηση πολύ ευγενικά, αν και δεν ήταν υποχρεωμένη λόγω του υπεράριθμου της παρέας, μας προσέφερε την έκπτωση του 20% της κάρτας του Αθηνοράματος, που διέθεταν κάποιοι εκ των συνδαιτυμόνων. Ακόμη και χωρίς την έκπτωση, το VFM είναι εντυπωσιακό, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια περαιτέρω επεξήγηση.

Κατέληξα ότι:
Για να πω την αμαρτία μου δεν το περίμενα. Ήμουν βεβαίως πολύ θετικά προϊδεασμένος από τις κριτικές των φίλων καλοφαγάδων που προηγήθηκαν, αλλά δεν περίμενα ότι οι ΛΕΥΚΕΣ, σε ένα τόσο ''άχαρο'' σημείο στο Γαλάτσι, παίζουν στο top level, πάντα στο είδος και το επίπεδο τους. Από την εγγραφή μου στο site, προσπαθώ να μην χειρίζομαι το straight 4 σαν το πασατέμπο, σκορπώντας το δεξιά και αριστερά σε εστιατόρια που δεν το αξίζουν. Είναι μόλις το τέταρτο που βάζω και το κάνω μετά από σοβαρή σκέψη και με όλη μου την καρδιά. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία από όλες τις απόψεις και είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοι το καταευχαριστήθηκαν.

Υ. Γ Δεν έχω απολύτως καμία πρόθεση ή ανάγκη να ''χαϊδέψω αυτιά'', αλλά η επιβεβαίωση της όποιας προσωπικής προσπάθειας, μελέτης και εμπιστοσύνης προς άλλους χρήστες έχω καταβάλει εδώ στο site, ήρθε όταν κατά την αναχώρηση από τις ΛΕΥΚΕΣ, 5 με 6 συνάδελφοι με ρώτησαν. ''Πως το είπες εκείνο το site με τα εστιατόρια στο οποίο είσαι μέλος;''. Να είστε καλά φίλοι μου, ραντεβού το φθινόπωρο, αυτή την πιο φορά πιο οργανωμένα, με νέα γαστρονομική έκπληξη που σας ετοιμάζω και η οποία ήδη έχει δοκιμαστεί επιτυχώς τρεις φορές. Είμαι βέβαιος ότι και εκεί θα γραφεί ''γαστρονομικό πεδίο δόξης λαμπρό'', αλλά φοβάμαι ότι κατά την αναχώρησή μας, θα χρειαστούμε γερανοφόρο. Ίσως και την μηνιαία παραγωγή, γνωστού ανθρακούχου νερού της Β. Ελλάδας.