Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Γλυφάδα, Αθήνα
Σεπ
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Αν δίναμε τίτλο σε κάθε κριτική, αυτός για το Δράμι θα ήταν σίγουρα ‘’Η απομυθοποίηση του πάλαι ποτέ’’. Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα έγραφα κριτική για το συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο η οποία δεν θα ήταν το απόλυτο άριστα.
Και αυτό διότι έχοντας επισκεφθεί πάρα πολλές φορές το πρωτότοκο αδερφάκι στην Αγ. Βαρβάρα είχα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Το θεωρούσα τον ορισμό του μεζεδοπωλείου, τον πρωτεργάτη του μπακάλικου – μεζεδοπωλείου style, αψεγάδιαστο, ακομπλεξάριστο και τον ορισμό του vfm.

Άρα ξεκινώντας για το μικρότερο αδερφάκι, οι απαιτήσεις ήταν υψηλές λόγω εμπειρίας των ιδιοκτητών αρκετών χρόνων αλλά και λόγω Ν. Προαστίων.
Και όντως η πρώτη εντύπωση ήταν amazing!!!!!!!!!!

Σε φοβερό σημείο στην Γλυφάδα, όχι μέσα στο πλήθος των κεντρικών μαγαζιών, λίγο μετά από το ‘’Food mafia’’, και δεξιά από την ανάμνηση των εφηβικών μου χρόνων για την εκπληκτική βάφλα του ‘’Queen burger’’.

Μαγαζί γωνία όπως ακριβώς η θέση του αποπνέει φρεσκάδα και ζωντάνια. Εύκολο parking, τραπέζια μέσα και έξω στο γνωστό στυλ ψάθινης καρέκλας (εδώ κόκκινης αντί για άσπρη) με άσπρο ξύλινο τραπέζι με τοποθετημένα επάνω τα σερβίτσια και τα ποτήρια, με τις χαρτοπετσέτες σε τσίγκινο κουτάκι πελτέ.
Τζάμια με λίγη ξύλινη επένδυση πέριξ του χώρου, ανοιγόμενη οροφή, πολλά - πολλά μεταλλικά σποτάκια για άπλετο φως το βράδυ και επενδυμένο με ξύλο δάπεδο.

Από κει και πέρα στα υπόλοιπα κυριαρχεί υπέροχα το vintage. Θύμισες παρελθόντος με παλιά ψυγεία - καταψύκτες, ζυγαριές, δράμια, προϊόντα παντοπωλείου από γλυκά του κουταλιού αλλά και τοματοπελτέ ‘’Κύκνος’’, ζαμπονάκια ‘’dakor’’, ζάχαρες, παλιές συσκευασίες ‘’αλφα’’ και ‘’φιξ’’, ελαιόλαδα, καφέδες, γλυκά του κουταλιού σε υπέροχα βάζα, γλειφιτζούρια, τουρσιά και πολλά άλλα.
Το παιχνίδισμα του ματιού συνεχίστηκε με την παρουσίαση των πιάτων που ήταν χάρμα οφθαλμών.

Ψωμί ολόκληρο με λίγο λαδάκι και ρίγανη πάνω σε ξύλινη τάβλα και σε ειδική υποδοχή ο τοματοπελτές με κάπαρη, για καλωσόρισμα.
Υπέροχη σαλάτα δράμι με ρόκα μαρούλι, ψητά λαχανικά sauce μουσταρδάτη με μπαλσάμικο και φλοίδες γραβιέρας σε σχήμα πυραμίδας.
Καγιανάς με σύγκλινο Μάνης, ψιλοκομμένη τομάτα και αυγά σε σχήμα Κολοσσαίου, η γνωστή υπέροχη στραπατσάδα ή μεζές της κατοχής.

Τηγανιά κοτόπουλου με μοσχολέμονο και λωρίδες κόκκινης πιπεριάς, υπέροχα ψημένα τα κομμάτια κοτόπουλου και σάλτσα για πολλές βούτες. Παρουσιασμένο σε μαντεμένιο τηγανάκι.

Μπουγουρντί και αυτό σε μαντεμένιο τηγάνι, με ψιλοκομμένη τομάτα πιπεριά και φέτα. Μόνο η παρουσίαση άξιζε. Άνευρος μεζές, με την γεύση της φέτας να υπερτερεί των άλλων υλικών και με καθόλου κάψα. Είπαμε δεν φτάνει κανείς το μπουγουρντί στη Β. Ελλάδα αλλά όχι και σε τέτοιο σημείο.

Μπριζολάκια χοιρινά 3 τον αριθμό ζουμερά καλοψημένα να γλύφεις τα δάκτυλά σου πάνω σε αραβική πίτα με πατάτες χεράτες, καλά τηγανισμένες και 2 sauce, μουστάρδα γλυκιά και πάπρικα.

Μπιφτεκάκια με κιμαδίσια και όχι ψωμένια γεύση, αρκετά βότανα και μυρωδικά, τις ίδιες sauce και συνοδεία πατατών. Παρουσίαση τα 3 σε παράταξη και το 4ο ανάμεσα σε μικρά πιτάκια με τομάτα και ρόκα. Απλά υπέροχα.
Κοντοσούβλι Μετσόβου, χοιρινά κομμάτια μαριναρισμένα υπέροχα, ψημένα μαζί με κρεμμύδι, πιπέρια και τομάτα. Παρουσίαση σε μεγάλη σούβλα μέσα σε κεραμίδι. Με το που ήρθε στο τραπέζι, ο σερβιτόρος αφαίρεσε τη σούβλα και άφησε τα κομμάτια στο κεραμίδι τα οποία βέβαια εξαφανιστήκαν αμέσως.

Στο τέλος ήρθαν υπέροχα γλυκά. Τουλάχιστον τα 3 από τα 4. Εκμέκ σοκολάτα ομολογώ αυτή την παραλλαγή δεν την είχα δοκιμάσει, άνετα έτρωγα όλο το ταψί.
Φοβερό καζάν ντιπί μεγάλο κομμάτι, με έντονη την μυρωδιά του βουβαλίσιου γάλατος και σωστά καμένο στην επάνω πλευρά.

Καρυδόπιτα γευστικότατη με στρώσεις σοκολάτας σεράνο ανάμεσα.
Αδιάφορη έως κακή σοκολατόπιτα με πολύ σκληρή τη σοκολάτα που περιείχε. Μάλλον κάτι πήγε στραβά στην παρασκευή.

Και θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης: ‘’Μέχρι τώρα δεν διάβασα κάτι άσχημο, προς τι η απογοήτευση;’’

Έχουμε και λέμε:
- Το νερό προσγειώθηκε στο τραπέζι, φουλ εμφιαλωμένο και ανοίχτηκε πριν προλάβουμε να μιλήσουμε, χρεώθηκε δε 1,9 ευρώ.

- Τα 2 ψωμιά που ήρθαν στο τραπέζι δεν ήταν της ημέρας αλλά ξαναζεσταμένα στον φούρνο. Χρεώθηκαν 0,90 ευρώ το άτομο. Η δε sauce του καλωσορίσματος ξεχάστηκε και ήρθε όταν την ζητήσαμε.

- Το service ήταν απαράδεκτο. Ο υπεύθυνος καταστήματος αρκετές φορές συνελήφθη να βρίσκεται μάλλον σε άλλο μαγαζί. Η χαριτωμένη ξανθούλα που έπαιρνε την παραγγελία, στο τέλος έφερε λάθος ρέστα και ξέχασε να μας φέρει το κέρασμα του μαγαζιού που απότι είδα στα άλλα τραπέζια ήταν γρανίτες λεμόνι και φράουλα και σφηνάκια μαστίχας. Στα δε παιδιά φέρναν γλειφιτζούρια.

- Το τσιγάρο ενώ υπήρχαν διακριτικές πινακίδες περι απαγόρευσης, ήταν στα φόρτε του. Και άντε να δικαιολογήσω ότι όλη η τζαμαρία ήταν ανοιχτή, όταν όμως καπνίζουν οι περισσότεροι υπάρχει πρόβλημα.

- Οι τιμές ψηλότερες σε σχέση με το παρελθόν, προφανώς όλος ο ΦΠΑ πήγε στον πελάτη. Σαλάτες στα 7,9 ευρώ, ορεκτικά από 4,9 – 7, 9 ευρώ και τα κυρίως από 8,9 – 11,9 ευρώ.

Είπα και στην αρχή, οι επιδιώξεις μου ήταν υψηλότατες και δεν ικανοποιήθηκα τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου που το είχε top of the tops.
Σημάδια που είχαν φανεί το τελευταίο διάστημα και στο μαγαζί της Αγ. Βαρβάρας αλλά τότε θεώρησα τυχαίο το γεγονός.

Το Δράμι για μένα έκανε τον κύκλο του και ότι ήταν να δώσει το έδωσε. Θεωρώ ότι οι παλιοί θαμώνες του θα απογοητευτούν, αντίθετα με τους καινούριους που μάλλον θα το κάνουν στέκι.
Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν έχεις great expectations για κάτι και αυτό το κάτι είναι αλλού, κινείται σε άλλο επίπεδο.