Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Εξάρχεια, Αθήνα
Σεπ
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Θυμάμαι πριν χρόνια όταν άνοιγαν τα πρώτα μαγαζιά στο Γκάζι, την μετάβαση απο την κλασσική ταβέρνα (σε εμφάνιση και μενού), στις γνωστές μας πλέον «νεοταβέρνες» με τελείως διαφορετική αντίληψη στο ντεκόρ και μενού πειραγμένο λιγότερο ή περισσότερο. Κάποια νέα μαγαζιά τα κατάφερνα και κάποια όχι. Ο λόγος που τα αναφέρω αυτά είναι ο εξής:

Μερικές φορές και ειδικά σε κάποια υλικά ή συνταγές, η κλασσική προσέγγιση είναι η καλύτερη. Το ψήσιμο θέλει τέχνη, το τηγάνι επίσης. Δεν φτάνει ένα όμορφο και cool μαγαζί για να πούμε ότι φάγαμε καλά (και σωστά). Κι εδώ έρχομαι στο Ριφιφί.

Μένοντας ο ίδιος για χρόνια στα Εξάρχεια περνούσα έξω από το μαγαζί και μου άρεσε η ατμόσφαιρα και η ενέργειά του, απλά δεν έτυχε να το επισκεφτώ. Μέχρι το προηγούμενο Σάββατο (μία μέρα πριν τις εκλογές, άδεια η Αθήνα) που αποφασίσαμε με την γυναίκα μου, να το επισκεφτούμε. Πράγματι ένα όμορφα στημένο μαγαζί, που δημιουργεί μια ευχάριστη διάθεση. Έξω είχε 4 τραπέζια με τα κεράκια τους, συντελώντας στην όμορφη ατμόσφαιρα της περιοχής. Ο σερβιτόρος αν και μόνος του, μας υποδέχτηκε ευγενικός και φιλικός και ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να μας βγάλει τραπεζάκι έξω γιατί τα υπόλοιπα ήταν πιασμένα. Ώς εδώ μια χαρά.

Στο φαγητό τώρα.

-Πράσινη σαλάτα με σως τυριού και καρύδια. Για μένα η πρασινάδα πρέπει να είναι τραγανή... φρέσκια. Ωραία τα ψαγμένα dressing, τα κάσιους ή τα καρύδια αλλά πρέπει να καταλαβαίνεις ότι τα λαχανικά είναι «ζωντανά». Εδώ η γεύση ήταν καλή αλλά τα λαχανικά μουλιασμένα.

-Μπάλες τυριού σε κανταΐφι, βουτηγμένα σε σως πορτοκαλιού. Υπέροχο πιάτο... αέρινο τηγάνι, πολύ ωραία ισορροπία γεύσεων και υπέροχος ο συνδυασμός με την σως πορτοκαλιού

-Φλογέρες με σπανάκι. Αυτό δεν ήταν καθόλου καλό πιάτο. Σχεδόν καμμένο, σκληρό, μέσα στο λάδι το φύλλο και η γέμιση αδιάφορη με το σπανάκι να καπελώνει οποιοδήποτε άλλο υλικό υπήρχε

-Μπιφτέκι με τηγανιτό αυγό από πάνω. Το μπιφτέκι πρέπει να είναι ζουμερό. Με απαλό πλάσιμο κ σωστό ψήσιμο Το συγκεκριμένο δεν ήταν και το αυγό ήταν παραψημένο. Όπως έγραψα και παραπάνω για τα κλασσικά πιάτα, ήταν απλές γεύσεις που όμως δεν ήταν εκτελεσμένες σωστά. Οι πατάτες που το συνόδευαν ήταν κομμένες στο χέρι και τηγανισμένες σωστά όμως.

-Χοιρινά μπριζολάκια με πατάτες. Κι εδώ ισχύει το παραπάνω σχόλιο. Μια επιλογή που δεν περιμένεις να σε αφήσει με το στόμα ανοικτό (σε κάποια μαγαζιά σε αφήνει) αλλά απλά να είναι σωστά ψημένο και η ποσότητα ικανοποιητική. Σε απλά σουβλατζίδικα καταλαβαίνεις το κάρβουνο εδώ όχι. Το πιάτο ήταν μέτριο σαν γεύση, η ποσότητα όχι ικανοποιητική.

Για αυτά και 2 μπύρες και 1 αναψυκτικό, πληρώσαμε 37 ευρώ. Συμπέρασμα, αν βρεθείτε στην περιοχή και δεν έχετε μεγάλες απαιτήσεις απλά οκ...