Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Κεραμεικός, Αθήνα
Σεπ
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το Sixtie's Dinner κερδίζει άξια προτεραιότητα, λόγω των πολύ καλών εντυπώσεων που αποκόμισα από το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Ξεκινώ λέγοντας ότι πρόκειται για ένα νέο μαγαζί με μόνο 9 κριτικές, το 80% των οποίων προέρχονται από χαμηλού βεληνεκούς χρήστες που όμως έρχονται σε απόλυτη ταύτιση με τους μόλις 2 από αυτούς, που είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστοι και έμπιστοι. Οι δύο τελευταίοι Julie05 και makis67 έχουν χαρίσει το 94% στην κατηγορία “βεβαιότητα” της συνολικής βαθμολογίας του εστιατορίου.

Όμως ομολογώ ότι δεν ήταν αυτός ο μόνος λόγος που το επισκέφθηκα, γιατί τα στοιχεία που σας παραθέτω τα βλέπω αναλυτικά τώρα. Δεν είχα χρόνο να τα δω την ημέρα της επίσκεψής μου, εκτός από ένα γρήγορο πέρασμα που έριξα για να δω και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Αφήστε που η Μ. Αλεξάνδρου είναι ένας στενός και μουντός μονόδρομος, που έχει μεν αρκετά μαγαζιά εστίασης, αλλά ποτέ δεν με τράβηξε κάποιο από αυτά (με εξαίρεση το Μυκηνών γωνία που βρίσκεται σχεδόν απέναντι και έχει την πολυτέλεια μιας μικρής πλατείας στο πλάι) γιατί η τοποθεσία και το περιβάλλον αποτελούν πολλές φορές καθοριστικό παράγοντα.

Όμως το φεστιβάλ Βοτανικού με μια εκδήλωση όπου θα τραγουδούσε η Μελίνα Κανά, στάθηκε αφορμή να προγραμματίσουμε την επίσκεψή μας για το καθιερωμένο Σαββατιάτικο φαγητό νωρίτερα και κάπου κοντά στην περιοχή, αλλά δεν θέλαμε τα συνηθισμένα. Έτσι όπως ανέφερα και πριν με μια γρήγορη ματιά, χωρίς πολύ σκέψη και με μια μικρή επιφύλαξη καθώς οι περισσότεροι χρήστες που προηγήθηκαν εξυμνούσαν πιάτα με θαλασσινά κυρίως, που δεν είχα και ιδιαίτερη διάθεση για την συγκεκριμένη μέρα, κλείσαμε τραπέζι για 2 άτομα το προηγούμενο Σάββατο 19/9/15 ώρα 9μμ.

Ο εσωτερικός χώρος είναι σχετικά μικρός αλλά όχι αποπνικτικός (ελπίζω μόνο να μην καπνίζουν εντός τον χειμώνα, γιατί προς το παρόν κάποιοι το έκαναν ελεύθερα, πράγμα που στοίχισε μια ντοματούλα λιγότερη). Προσωπικά μου άρεσε αρκετά. Παραπέμπει σε βιομηχανικό στυλ με τις γκρι αποχρώσεις στους τοίχους, την σιδερένια στριφογυριστή σκάλα με τους δίσκους βινυλίου επάνω (που οδηγεί προφανώς στη λάντζα, αφού είδαμε από την κουζίνα ένα μίνι ασανσέρ με σερβίτσια να ανεβαίνει).

Tο πάσο της ανοιχτής μεγάλης κουζίνας έχει κυματιστή βάση (σαν τα παλιά ελενίτ) και κρυφό φωτισμό (μπλε), όπως επίσης και το σημείο που οριοθετείται η dj. Ο ένας τοίχος έχει ζωγραφισμένο έναν χαρούμενο πορτοκαλί λουλουδάτο σκαραβαίο και απέναντι υπάρχει ένας μεγάλος καθρέφτης με διάφορα αυτοκόλλητα που βοηθάει τον χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος. Επτά τραπέζια μέσα, σε πράσινες αποχρώσεις οι καρέκλες και δάπεδο με πλακάκια σε αποχρώσεις πορτοκαλοκεραμιδί. Τουαλέτες ευρύχωρες και καθαρές.

Εξωτερικά έχει άλλα 5-6 τραπεζάκια με φυτά από την πλευρά του δρόμου για να περιορίζεται η ορατότητα των διερχόμενων αυτοκινήτων, καλή προσπάθεια.

Εμείς επιλέξαμε τελικά να καθίσουμε μέσα παρότι από το τηλέφωνο μας ενημέρωσαν ότι μέσα υπάρχει dj και είναι λίγο δυνατά η μουσική…! Εδώ να πω ότι όντως η μουσική ήταν δυνατά και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι τόσο, τη στιγμή που πρόκειται για φαγάδικο; Ίσως πιο αργά γίνεται “after”…τι να πω;;

Βέβαια πρέπει να αναφέρω ότι οι επιλογές που έπαιζε η κυρία στα decks… ήταν ε κ π λ η κ τ ι κ έ ς με ποικιλία μεταξύ ξένων αλλά και λίγων ελληνικών ακουσμάτων (εννοείται όχι σκυλάδικων)! Απλά θεωρώ ότι αρμόζουν περισσότερο σε café-bar κυρίως λόγω της έντασης που κυμαίνονται τα decibel, καθώς υπήρξε μια μικρή δυσκολία στο να συνεννοηθούμε στην παραγγελία γιατί δεν ακούγαμε καλά. Ένα κλικ χαμηλότερα θα ήταν ιδανικά. Ή έστω η ένταση να δυνάμωνε μετά από μια εύλογη ώρα πχ 12, που ο μέσος όρος του κόσμου βρίσκεται προς το τέλος του γεύματός του.

Στην εξυπηρέτηση αρχικά μας υποδέχτηκε μια συμπαθητική κυρία η οποία καθόταν έξω όταν φτάσαμε και η οποία στην συνέχεια μπήκε στην κουζίνα μαζί με άλλη μια περίπου συνομήλική της. Μας είπε ότι μπορούμε να επιλέξουμε να καθίσουμε και έξω αν θέλουμε άσχετα με την κράτηση και μας ενημέρωσε ότι μέσα λειτουργεί air-condition. Tην σκυτάλη πήρε ένας νεαρός ευγενικός, χαμηλών τόνων, που έκανε αρκετά καλά την δουλειά του παρότι σε λίγη ώρα είχαν γεμίσει και τα έξω τραπέζια αλλά και τα μέσα.

Με το μενού τώρα θα σας πω ότι στην αρχή μπερδευτήκαμε πάαααρα πολύ έως και εκνευριστήκαμε μπορώ να πω. Οι επιλογές είναι τόοοοσες πολλές που ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι θα φάμε φόλα…! Θα σας πω ενδεικτικά ότι τα ορεκτικά μόνο που μέτρησα είναι 18, σαλάτες γύρω στις 10, τα κυρίως χωρίζονται σε ριζότι-ζυμαρικά-σχάρας-προτάσεις του σεφ…και εκεί που χαθήκαμε εντελώς ήταν όταν μας έφεραν άλλη μια σελίδα με πιάτα ημέρας, που μαζί με τα ορεκτικά ήταν πάνω από 10, ίσως καμιά δεκαπενταριά και λίγα λέω. Όταν την είδα με έπιασαν τα γέλια! Δε μπορεί λέω, τελευταία φορά που είδα τόσο μεγάλο κατάλογο ήταν στην Κάπαρη και όντως την είχαμε φάει τότε την φόλα μας..

Την σκέψη μας μάλιστα την μεταφέραμε διακριτικά και στον σερβιτόρο, ο οποίος μάλλον κατάλαβε από τον χρόνο που μελετούσαμε τον κατάλογο ότι έχουμε πελαγώσει, και προσφέρθηκε ευγενικά να μας βοηθήσει. Μας καθησύχασε μάλιστα λέγοντας ότι ουσιαστικά δεν είναι πολλές οι επιλογές, κι ότι οι περισσότερες πρώτες ύλες είναι ίδιες απλά αλλάζουν οι συνδυασμοί. Όχι βέβαια ότι μας έπεισε -μέχρι να έρθουν τα πιάτα- αλλά οκ το προσπεράσαμε, άλλωστε δε μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.

Το τετράδιο βέβαια που είναι γραμμένο το μενού, κατά την γνώμη μου θέλει κάποιες βελτιώσεις καθώς είναι λίγο ανακατεμένα τα πιάτα που περιέχουν ψαρικά και θαλασσινά με τα κρεατικά κι αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Επιλέξαμε λοιπόν:

- Ρολάκια προσούτο με ρόκα και φλέικς παρμεζάνας (3 τμχ). Εξαιρετικής ποιότητας και οι 3 πρώτες ύλες με προσθήκη λίγου πιπεριού, συν την αψάδα της ρόκας έδινε ένα αρκετά spicy αποτέλεσμα, τέλειος συνδυασμός για το κρασί ή τη μπύρα. 5€

- Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές πολύχρωμες και τυρί ταλαγάνι (παρότι ο κατάλογος έγραφε καπνιστό) μέσα σε μπόλικο ζουμάκι αρκετά λεμονίζον. Αν και εμφανισιακά δεν μας γέμισε το μάτι, ίσως γιατί η σάλτσα δεν φαινόταν δεμένη αλλά αραιή, ίσως γιατί το βαθύ πιάτο στο οποίο την σέρβιραν δεν “χάριζε” και θα ταίριαζε κάποιο άλλο σερβίτσιο…κι όμως γευστικά ήταν εξαιρετική! Το δε ζουμάκι…. ναι-ναι αυτό που δεν μας γέμιζε το μάτι, εξαφανίστηκε αφού προηγουμένως έγινε παπάρα στο ψωμάκι μας! 6,50€

- Συκώτι σχάρας με φρέσκια ντομάτα και κρεμμύδι…εξαιρετικό!!! Αλλάξαμε επιλογή τελευταία στιγμή ανάμεσα σε συκώτι τηγανιτό με φρέσκο βούτυρο και μυρωδικά και είχαμε ενδοιασμό μήπως το σχάρας ήταν σκληρό αλλά τελικά ήταν αφρός! Βέβαια ενημερώνω ότι ήταν τεμαχισμένο σε καρεδάκια κι όχι ολόκληρο φιλέτο πράγμα που δεν αναφερόταν στον κατάλογο. Αυτό όμως δεν μας πείραξε τελικά, γιατί είχε βγάλει και τα ζουμάκια του που έγιναν κι αυτά παπάρα στο ψωμάκι. Ζητήσαμε μόνο να μας αφαιρέσουν το κρεμμύδι και το απολαύσαμε με τους κύβους φρέσκιας ντοματούλας από πάνω, μέχρι το τελευταίο κομμάτι. 7,20€

- Κασιώτικο πιλάφι με φιλέτο κοτόπουλο, φρέσκο βούτυρο, γιαούρτι και λίγη κανέλα σκόνη…ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό!!! Το πιλάφι ήταν ζουμερό όσο έπρεπε (χωρίς να είναι ούτε στεγνό, ούτε λάσπη). Το βούτυρο έδινε μια υπέροχη μυρωδιά (καθόλου βαριά), το κοτόπουλο ήταν μαλακό και ζουμερό και σε πολλή καλή ποσότητα δύο καλών τεμαχίων. Το γιαουρτάκι έδινε μια πιο δροσερή νότα στις μπουκιές μας και η κανέλα μια πολύ ιδιαίτερη και διακριτική νοστιμιά στο όλο σύνολο. Συγχαρητήρια γι’ αυτή την εκτέλεση!!! 8€

- Παπαρδέλες με σύγκλινο Μάνης, ντοματίνια, ρόκα και μανούρι…ό-ν-ε-ι-ρ-ο!!! 8€ Οι παπαρδέλες είχαν άψογο βράσιμο, το σύγκλινο είχε πολύ ωραία γεύση, ήταν μαλακό και ήταν ουσιαστικά “μαδημένο” (όχι σε κομμάτια) αλλά σε πάρα πολύ καλή ποσότητα στο πιάτο, αρκετό για να το καταλαβαίνεις σε κάθε μπουκιά, δεν ήταν δείγμα! Το ίδιο και το μανούρι που η παρουσία του ήταν παραπάνω από αξιοπρεπής στο πιάτο, σε αρκετά μεγάλα κομμάτια και μαζί με τα ντοματίνια και την ρόκα συνέθεταν ένα θεσπέσιο πιάτο!!! Μπράβο και πάλι.

Ήπιαμε 2 μπύρες Kaiser χ 3,50€, νερό βρύσης σε ένα πολύ ωραίο γυάλινο μπουκάλι, αλλά δεν φάγαμε γλυκό καθώς μας περίμενε το παρεάκι στην Κανά και έπρεπε να φύγουμε. Πληρώσαμε 42,70€ για 5 πιάτα εξαιρετικής ποιότητας, εκτέλεσης αλλά και ποσότητας.

Επειδή το εστιατόριο απ’ ότι διάβασα μετράει λίγους μήνες ζωής, σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία θα πρέπει να βελτιώσουν και είμαι σίγουρη πως αυτό θα γίνει στο σύντομο μέλλον.

Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:

1. Κάποιες διορθώσεις/διευκρινήσεις/βελτιώσεις στον κατάλογο είναι αναγκαίες, καθώς έχουν γίνει μικρό-αλλαγές όπως πχ το καπνιστό τυρί που αναφέρεται στην τηγανιά που έχει αντικατασταθεί με ταλαγάνι, το συκώτι που είναι κομμένο σε καρέ και δεν διευκρινίζεται, το ψωμί που αναφέρεται ότι έρχεται με ντιπ στα 0,50€ και αρχικά μας ήρθε χωρίς το ντιπ και σε 4 μόνο πολύ πολύ λεπτές φέτες. Όταν το ζητήσαμε μας είπε ο σερβιτόρος ότι θα μας φέρει αν θέλουμε, αλλά ότι πλέον δεν βγάζουν το ντιπ…

Αυτά όλα είναι λεπτομέρειες που όμως επιβάλλεται να διορθωθούν γιατί άσχετα με το εάν είναι γευστικό το αποτέλεσμα ή όχι, ο πελάτης έχει άλλη εικόνα όταν παραγγέλνει το πιάτο από την περιγραφή, σε σχέση με το τελικό παρουσιασμένο προϊόν και αυτό είναι σημαντικό.

2. Δεν μας κέρασαν -τ ι π ο τ α-!!! Φάουλ μεγάλο ειδικά τώρα που διαβάζω ότι σε κάποιους άλλους κεράστηκε γλυκό. Ψιλοξενέρωσα να σας πω την αλήθεια γιατί την τακτική του κεράσματος πλέον ακολουθούν ακόμη και τα σουβλατζίδικα που το συνολικό κόστος μιας επίσκεψης δεν ξεπερνά τα 10€ κατά άτομο. Νομίζω ότι για 2 άτομα δεν πήραμε λίγα πιάτα και με συνολικό κόστος κατά άτομο 21,35€ δεν πιστεύω ότι θα έπεφτε έξω το μαγαζί, εάν κερνούσε έστω μια μαστίχα. Αλλά πέρα από αυτό έχω αναφέρει πάμπολλες φορές ότι είναι λάθος να ακολουθείται διαφορετική τακτική από πελάτη σε πελάτη. Ή τους κερνάς όλους ή κανέναν, έτσι πάει. Κι αυτό δυστυχώς τους στέρησε ακόμα μια ντοματούλα από την εξυπηρέτηση.

Θα κλείσω όμως με τα θετικά γιατί πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει αυτή η προσπάθεια, ελπίζοντας ότι οι υπεύθυνοι ακούν και ενδιαφέρονται για την άποψη του κόσμου που τους τιμά με την παρουσία του.

Το Sixtie's Dinner μας εξέπληξε πραγματικά! Αυτές οι δυο γυναίκες που μαγειρεύουν (και που ενδεχομένως να είναι ιδιοκτήτριες χωρίς να το λέω με σιγουριά), φαίνεται ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο της κουζίνας τους και μπράβο τους! Μπήκαν μέσα χαλαρά…κι έπαιξαν μπάλα!!! Έκαναν την δουλειά τους άψογα, χωρίς προβλήματα, σε σωστούς χρόνους, παρά τον υπερμεγέθη κατάλογο και παρά την πληρότητα του μαγαζιού σε ώρα αιχμής, καταφέρνοντας άριστα γευστικά αποτελέσματα. Ελπίζω να συνεχίσουν σταθερά και ανοδικά την πορεία τους, σε αυτό που τόσο καλά κάνουν μέχρι στιγμής, γιατί το απόλυτο 4 είναι πολύ κοντά και είναι κρίμα να το χάνουν στις (βασικές) λεπτομέρειες.

Εμείς θα το επισκεφτούμε ξανά σύντομα γιατί έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με τα θαλασσινά πιάτα που αν θυμάμαι καλά παίζει να είναι και περισσότερα από τα κρεατικά αλλά και με τα δύο γλυκά που δεν δοκιμάσαμε. Διαθέτουν και σελίδα στο fb που υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες των πιάτων για να κάνετε όρεξη.

Μέχρι τότε ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια