Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Σεπ
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί στην πόλη μας, πόσο μάλλον στην θαλασινή μας χώρα, δεν υπάρχουν σε αφθονία oyster bars από την πιό καθημερινή μορφή έως την πιό επίσημη έκδοσή τους. Να, εκεί στο Μοναστηράκι ή στο Σύνταγμα ή σε κάτι παρατημένες στοές δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν μικρά μαγαζάκια που να πουλάνε τους " μικρούς " θησαυρούς του βυθού ως ένα είδος ευρείας κατανάλωσης που να απευθείνεται σε όλα τα βαλάντια. ;;

Καλά και τα σαντουιτσάδικα, καλά και τα νεοπιτάδικα..., καλά και τα σουσάδικα αλλά τι στο δ........ λίγη γεύση θάλασσας μέσα στην καθημερινότητα, χωρίς να παίρνουμε τους δρόμους, δεν θα έκανε τη διαφορά ;; Ούτε στην ψαραγορά δεν έχει σκεφθεί κάποιος να προσφέρει όστρακα προς άμεση κατανάλωση...!! Μακάρι να προκύψουν τέτοια εγχειρήματα....... αλλά θεωρώ ότι η άκραιφνη ξενομανία αρκετών αιθεροβαμόνων παρεμποδίζει το κυνήγι του αυτονόητου!

Σε άλλες Μητροπόλεις ( βλ. Κων/πόλη, Λισσαβώνα, Μασσαλία, Παρίσι κ. ά) γίνεται, όπως έχουμε όλοι διαπιστώσει, ο κακός χαμός. Ίσως φταίει ότι εδώ μας έχουν κακομάθει - καλομάθει με το ιδεώδες του τυλιχτού, κοκορετσιού και όλων των συναφών αψηφώντας ή αδιαφορώντας και για την τόσων αιώνων ναυτική μας παράδοση! Από την άλλη, η κερδοσκοπία στο όστρακο και στα θαλασσινα μας αποτρέπει να τα εντάξουμε στην απλή καθημερινότητα μας.

Τι ωραία να υπήρχαν πάγκοι θαλασσινών απ' όπου να προμηθευόμασταν, μέσα σε ωραία κουτάκια, μικρά σνακς από τις επίσης μικρές λιχουδιές του βυθού σε καθημερινή βάση...

Αλέξη κάνε κάτι γιατί δεν είμαστε Αλέξις (βλ. Δυναστεία ), εδώ καλά κρατούν τα " κουμπιά της Αλέξαινας "...!!!!

Το soiree σίγουρα δεν εκπροσωπεί την παραπάνω καθημερινή οστρακοφαγία. Η εμφάνιση του όμως με έβαλε στο τρυπάκι να προβώ στα παραπάνω "αμέτρητα γιατί ".

Το " Σουαρέ " ενδείκνυται για βραδυνές ώρες εάν θέλετε - κυρίως- να φάτε ή να απολαύσετε το ποτό σας. Τις υπόλοιπες ώρες πέφτει πολύ καφεδοκατάσταση ( και όχι μόνο... ) και χάνει την ουσία της ύπαρξής του ( βλ. μια ανάσα από την πλατεία Κολωνακίου και απέναντι απο το Da Capo... ), ανεξέλεγκτος αριθμός πλήθους συρρέη και δεν αξίζει να απολαύσεις το φαγητό σου μέσα σε αυτόν τον συρφετό! Το φαγητό, ιδιαίτερα για τους καλοφαγάδες, είναι ιεροτελεστία και όχι ιεροσυλία.... Ούτε ο Ζουράρις στον " Δειπνοσοφιστή " δεν θα σας τα μάθει αυτά (!!! ).

Ο χώρος θυμίζει γραφικά μπιστρό σε διάφορα, μεγάλα και μικρά, βουλεβάρτα ανά την υφήλιο. Μόνο που μέσα στην όλη τσιμεντοκατάσταση και πολυκοσμία δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να τον επεξεργαστείς ή να τον αξιολογήσεις όπως του αξίζει.

Εσωτερικά, υπάρχουν όμορφα μαρμάρινα τραπέζια με καθίσματα ή καναπέδες. Γενικά κυριαρχεί το μάρμαρο, το ξύλο και οι καθρέφτες. Πολύ ζεστός χώρος, όχι πολύ μεγάλος, ιδανικός για φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα απόβραδα. Υπάρχει και χώρος στο μπάρ για φαγητό και ποτό, για πιό χαλαρές και εργένικες καταστάσεις. Εξωτερικά, το ίδιο στυλ τραπεζιών αλλά, επαναλαμβάνω, πολλή βαβούρα... Όσοι όμως αρέσκονται στο χάζι, θα το λατρέψουν.

Παρέα τεσσάρων ατόμων, δοκιμάσαμε τα εξής:
Ντομάτα γεμιστή με ταρτάρ γαρίδας, ξύσμα πορτοκαλιού και πέστο κόλιανδρου. Μία - μόνο - ντομάτα στο κέντρο του πιάτου αφράτη και γεμιστή με τα παραπάνω υλικά, σερβιρισμένη μέσα σε ένα βαθύ γυάλινο πιάτο με μια λωρίδα κόκκινο τσίλι στο χείλος του πιάτου ως ντίπ. Καταπληκτική η σύλληψη άλλα και η γεύση!! ΕΥΡΩ 8,00

Αβοκάντο με καβούρι, φρέσκα βότανα, τσάτνεϊ μοσχολέμονου, τζίντζερ και μουστάρδα καρότου. Πρόκειται για μία - μόνο - φέτα αβοκάντο γεμιστή με ψίχα καβουριού και φρέσκα βότανα, ως διακοσμητικό στοιχείο. Στη μία άκρη του πιάτου υπήρχε το τσάτνεϊ μοσχολέμονου, που προσομοιάζει στο πρασινωπό χρώμα του αβοκάντο, και στην άλλη άκρη το πιάτο " φωσφόριζε " απο το τζίντζερ και την σος καρότου συν λίγες πινελιές βοτάνου, όλα σε χρώμα πορτοκαλοκόκινο. Εντελώς γκουρμέ πιάτο, πολύ νόστιμο. ΕΥΡΩ 10,00

Μύδια αχνιστά. Περί τα δώδεκα κομμάτια φρεσκότατων μυδιών. ΕΥΡΩ 10,00

Στρείδια Γαλλίας με κρέμα σαμπάνιας. Δύο κελύφη στρειδιού γεμισμένα -μόνο - με δύο κομμάτια στρειδιού.... και ένα κλωναράκι πρασινάδας για ντεκόρ. Σερβιρισμένα πάνω σε ένα ρηχό και πλατύ εντυπωσιακό μαύρο σκεύος. Η πεμπτουσία της Nouvelle cuisine. ΕΥΡΩ 14,00

Το πανεράκι με τα ψωμάκια ήρθε με δύο ειδών κριτσίνια, μικρά μαύρα και μεγάλα λευκά, και δύο φετούλες ψωμί ολικής άλεσης, φρέσκες και νόστιμες, αφού μας ρώτησαν εάν επιθυμούμε ψωμί, χρεώθηκε ΕΥΡΩ 1,50

Επίσης ερωτηθήκαμε για το εάν θέλουμε νερό εμφιαλωμένο..!

Ήπιαμε κρασί Σεμέλη μοσχοφίλερο σε ποτήρι. ΕΥΡΩ 5,00

Κλείσαμε τη βραδιά μας με καφέ cappuccino (3,60) και freddo cappuccino (3,80) από καφέ Dimello premium. O ζεστός καφές συνοδευόταν από εξαιρετικό σοκολατάκι Valrhona (90%, κακάο ).

Υπάρχει ποικιλία κρασιών ( τσουχτερές τιμές ), ελληνικά και πολλά εισαγωγής, καθώς και ποικιλία από κοκτέιλ. Μου τράβηξαν την προσοχή τα Vintage Fashion κοκτέιλς!

Ο Σεφ Στανίτσης, μας εντυπωσίασε με την τέχνη και την φαντασία του. Δεν τον γνωρίσαμε προσωπικά αλλά γνωρίσαμε την τέχνη του και αυτό αρκεί...

Οι μερίδες είναι γκουρμέ, με εξαίρεση τα μύδια, και οι τιμές λίγο τσουχτερές εάν σταθούμε αποκλειστικά και μόνο στην ποσότητα. Όμως, σε σχέση με άλλα εστιατόρια του είδους κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα. Εάν, μάλιστα, είστε μεγάλη παρέα και πάτε να πιείτε το κρασί σας συνοδεία θαλασσινών, όπως κάναμε εμείς, θα έχετε το περιθώριο να περάσετε μια ξέγνοιαστη βραδιά χωρίς ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση.

Το προσωπικό άψογα καταρτισμένο με γνώσεις μαγειρικής και σερβιρίσματος. Μας περιποιήθηκαν ευγενικά νεαρά παιδιά με εις βάθος γνώση του αντικειμένου.

Το μόνο αρνητικό σημείο, ιδιαίτερα σημαντικό, είναι η έλλειψη υγρών χαρτομάντηλων ή πετσετών μετά το φαγητό. Ανεπίτρεπτο για εστιατόριο του είδους και του επιπέδου......!!!

Περάσαμε όμορφα και δοκιμάσαμε ωραίες γεύσεις μέσα σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φροντισμένο περιβάλλον.

Μας άρεσε η αύρα του εστιατορίου και θα ξαναπάμε!